Προς το περιεχόμενο

Router=( server - client )

papalive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω φτιάξει μια εφαρμογή chat ( client - server ) η οποία στελνει μηνυματάκια απλά.Θα ηθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι θα πρεπει να κάνω προκειμένου να μπορώ χρησιμοποιώντας το router να συνδεθώ με ενα αλλο laptop και να ανταλλάσω μηνυματα.

Η εφαρμογή μου εκτελείται τοπικα ( intranet ) και χρησιμοποιώ ως IP την 127.0.0.1 και θύρα επικοινωνίας την 80.Πως θα πρέπει να προχωρήσω και τι θα πρέπει να ξέρω.Αντιστοιχο θεμα εκανα και στον Προγραμματισμό , απλα κάνω και εδω διοτι σχετίζεται αμεσα με τις γνώσεις περι δικτύων και routers.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αν αναφέρεσαι συγκεκριμένα για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή μέσω κάποιας συνηθισμένης υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet, θα πρέπει να ρυθμίσεις τον router πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο Server ώστε να κάνει NAT στα εισερχόμενα από το Internet πακέτα που έρχονται στη συγκεκριμένη port και να τα προωθεί στη διεύθυνση του υπολογιστή στον οποίο τρέχει ο server.

Αυτή η διεύθυνση δεν θα είναι η 127.0.0.1, η 127.0.0.1 είναι μια ιδιαίτερη διεύθυνση η οποία είναι αντιστοιχισμένη στο loopback interface, ένα εικονικό network interface που υπάρχει αποκλειστικά για χρήση δικτυακών τεχνολογιών σε τοπικό επίπεδο.

Σχετικά με το γιατί χρειάζεται να κάνεις NAT δες αυτό

Εν πολλή συντομία τι θα κάνεις:

• Θα φροντίσεις ο server σου να ακούει στη διεύθυνση του υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο (π.χ. 192.168.0.2).
  • Θα φροντίσεις ο router σου να κάνει NAT & forward, ό,τι έρχεται στην port 80 TCP (TCP δε χρησιμοποιεί η εφαρμογή σου; ) της δημόσιας διεύθυνσή του (π.χ. 188.17.5.211), προς την διεύθυνση του server (π.χ. 192.168.0.2). Δες και εδώ
  • Θα πεις στον client να συνδεθεί στη δημόσια διεύθυνση του router (π.χ. 188.17.5.211). Αν ο ISP σου την αλλάζει δυναμικά, μπορεί να σε βολέψει μια υπηρεσία Dynamic DNS ώστε να αντιστοιχίζεται αυτόματα προς κάποιο σταθερό hostname (το οποίο θα χρησιμοποιεί ο client για να βρει την τρέχουσα διεύθυνση).

Για παρόμοιο παράδειγμα δες και αυτό

Δημοσ.

Ναι TCP/IP ειναι η εφαρμογή οπότε μάλλον με βολεψε.

Θα δω τα link σου και αν εχω απορια θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...