frieck Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Με το laptop μου, συνδέομαι στο web μέσω του ευρυζωνικού free δυκτίου του Δήμου μου. Αρκετές φορές όμως, γίνονται εργασίες στο συγκεκριμένο κτήριο με αποτέλεσμα το δύκτιο να πέφτει ολότελα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα ελεύθερο δύκτιο κάποιου γείτονα στο οποίο η ταχύτητα είναι σχετικά χαμηλότερη (γύρω στο 1,5 Mbps). Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορώ να χρησιμοποιήσω skype ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ώστε να έχω τηλεφωνία εφόσον έχω δωρεάν internet και δεν είμαι συνδρομητής σε κάποιον πάροχο?
isay Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αν εννοείς κλασική τηλεφωνία (κάνω και λαμβάνω κλήσεις) η απάντηση είναι όχι. Μπορείς όμως μέσω skype να καλείς εσύ σε νούμερα εντός η εκτός Ελλάδας. Π.χ. με 5 ευρώ το μήνα καλείς απεριόριστα σε σταθερά εντός Ελλάδος, ενώ με 6 ευρώ όλη την Ευρώπη. Πληροφορίες: http://www.skype.com/intl/en/allfeatures/subscriptions/europecountry/?country=GR http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/#allRatesTab ΥΓ: Οι κλήσεις απο skype βγαίνουν με απόκρυψη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 [...] ΥΓ: Οι κλήσεις απο skype βγαίνουν με απόκρυψη. Αυτό δεν είναι ακριβές. Εάν έχεις πρόγραμμα συνδρομής στο Skype, όπως αυτά που περιέγραψες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλώνεις αριθμό που εμφανίζεται στην αναγνώριση κλήσης.
isay Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αυτό δεν είναι ακριβές. Εάν έχεις πρόγραμμα συνδρομής στο Skype, όπως αυτά που περιέγραψες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλώνεις αριθμό που εμφανίζεται στην αναγνώριση κλήσης. Δεν την ήξερα αυτή την "πατέντα". Το έψαξα και επιβεβαιώνω ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έκανα τις ανάλογες ρυθμίσεις αλλά πάλι με απόκρυψη βγαίναν οι κλήσεις μου. Ίσως χρειάζεται μερικές ώρες για να "στρώσει" ή έπεσα στις εξαιρέσεις που αναφέρει το skype "Please note that Skype cannot guarantee that caller identification will always be displayed." Στην περίπτωση του φίλου μας, δεν του προσφέρει βοήθεια, εκτός αν δηλώσει σαν νούμερο, το κινητό του. Edit: Σκαλίζοντας βρήκα την απάντηση Your caller identification will be activated in 24 hours. We’ll send you a text message to confirm this.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 [...] Στην περίπτωση του φίλου μας, δεν του προσφέρει βοήθεια, εκτός αν δηλώσει σαν νούμερο, το κινητό του. [...] Αυτό ακριβώς έχω κάνει. Όταν καλώ μέσω Skype σε σταθερό στην Ελλάδα (έχω το πρόγραμμα Unlimited Greece), στην αναγνώριση κλήσεως φαίνεται ο αριθμός του κινητού μου.
greatst Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Αυτό ακριβώς έχω κάνει. Όταν καλώ μέσω Skype σε σταθερό στην Ελλάδα (έχω το πρόγραμμα Unlimited Greece), στην αναγνώριση κλήσεως φαίνεται ο αριθμός του κινητού μου. Ναι μεν φαίνεται, αλλά ... "άσχημα": τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλιότερα που το είχα χρησιμοποιήσει. Τι εννοώ: εάν το κινητό μας είναι το 6971234567, αντί να φαίνεται το 6971234567 ή το +306971234567 φαίνεται το 306971234567 το οποίο είναι "λάθος". Εάν κάποιος δει αναπάντητη από αυτό το νούμερο και πατήσει να το καλέσει ... δεν θα δουλέψει!
AlexNet Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγώ χρησιμοποιώ το viva, που σου δίνει σταθερό νούμερο. Βέβαια θα πρέπει να έχεις συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή. Εγώ έχω πάρει μια wifi voip συσκευή κ εντός σπιτιού τουλάχιστον δουλεύει άψογα.
greatst Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγώ χρησιμοποιώ το viva, που σου δίνει σταθερό νούμερο. Βέβαια θα πρέπει να έχεις συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή. Εγώ έχω πάρει μια wifi voip συσκευή κ εντός σπιτιού τουλάχιστον δουλεύει άψογα. Προσωπικά έχω έναν αριθμό (γεωγραφικό 2ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ) στο Viva μόνιμα "γυρισμένο" σε fax (για τις εισερχόμενες κλήσεις) και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
isay Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγώ χρησιμοποιώ το viva, που σου δίνει σταθερό νούμερο. Βέβαια θα πρέπει να έχεις συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή. Εγώ έχω πάρει μια wifi voip συσκευή κ εντός σπιτιού τουλάχιστον δουλεύει άψογα. Δηλαδή κάθε μήνα καταναλώνεις περίπου 30 ευρώ για την τροφοδοσία ρεύματος του υπολογιστή. χμμμ Προσωπικά έχω έναν αριθμό (γεωγραφικό 2ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ) στο Viva μόνιμα "γυρισμένο" σε fax (για τις εισερχόμενες κλήσεις) και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Έχεις παρατηρήσει κάτι "περίεργο"; Γενικά είσαι ευχαριστημένος; ΑΠό την εμπειρία μου στο εξωτερικό, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους γεωγραφικούς αριθμούς λόγω κόστος (καλούμενου και καλούντος). Δε ρωτάω τα τιμολόγια της viva, αλλά αν εσύ είσαι ευχαριστημένος.
AlexNet Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δηλαδή κάθε μήνα καταναλώνεις περίπου 30 ευρώ για την τροφοδοσία ρεύματος του υπολογιστή. χμμμ Όχι, γι αυτό είπα οτι χρησιμοποιώ μια wifi συσκευή, οπότε δεν χρειάζεται να έχω ανοιχτό τον υπολογιστή.
greatst Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ...Έχεις παρατηρήσει κάτι "περίεργο"; Γενικά είσαι ευχαριστημένος; ΑΠό την εμπειρία μου στο εξωτερικό, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους γεωγραφικούς αριθμούς λόγω κόστος (καλούμενου και καλούντος). Δε ρωτάω τα τιμολόγια της viva, αλλά αν εσύ είσαι ευχαριστημένος. Μπα, τίποτε "περίεργο" δεν παρατήρησα! Βασικά έχω το νούμερο μονίμως γυρισμένο σε φαξ και δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα για εξερχόμενες voip κλήσεις οπότε ... δεν έχει τίποτε ιδιαίτερο να παρατηρήσω. Ευχαριστημένος είμαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.