Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ξεχωριστού partition για λειτουργικό

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι.

1)Διάβασα κάπου ότι αν δημιουργήσουμε ξεχωριστό partition για λειτουργικό και ξεχωριστό για αρχεία, εφαρμογές κλπ. τότε σε περίπτωση που κάνουμε format δεν θα χάσουμε τα αρχεία μας. Ισχύει αυτό;

2)Εγώ έχω δημιουργήσει δύο partitions στον δίσκο μου αλλά δεν ξέρω πως να μεταφέρω το λειτουργικό (μόνο) στο ένα partition. Πως το μεταφέρουμε;

Ή μήπως πρέπει να κάνουμε format πάλι; Αν κάνουμε format πως θα "οδηγήσουμε" το λειτουργικό να εγκατασταθεί στο partition που θέλουμε;

Ευχαριστώ και καλή ανάσταση σε όλους!

Δημοσ.

1)κοιτα αυτο ισχυει για αρχεια(οτι μπορεις με format να μην τα χασεις)αλλα εφορμογες και τετοια δεν νομιζω να μπορεις να σωσεις γιατι με το install που κανουν παιρνουν πραγματα στην registry και αυτα χανονται με αποτελεσμα να μην δουλευει το προγραμα....αρχεια ομως οπως μουσικη ταινιες και τετοια σωνονται μια χαρα....

2)τωρα οταν εχει γινει το φορματ και πας να εγκαταστησεις τα windows σου δειχνει τα partitions που υπαρχουν στον δισκο και διαλεγεις σε ποιο θες να κανεις φορματ...απλα πρεπει να ξερεις σε ποιο partition απο τα δυο εχεις τα αρχεια σου και σε ποιο τα windows....

Δημοσ.

Ο δίσκος μου είναι 500GB. Εγώ τον έχω χωρίσει στα δύο (250GB+250GB).

Όλα (λειτουργικό, αρχεία, εφαρμογές) είναι στο ένα κομμάτι. Το άλλο είναι εντελώς αχρησιμοποίητο (κενό).

Μπορώ από την "διαχείρηση δίσκων" να μεταφέρω το λειτουργικό για να αποφύγω το format; Αν ναι πως γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Δε γίνεται να μεταφέρεις μόνο το λειτουργικό. Μπορείς όμως να μεταφέρεις τα αρχεία σου (μουσική, ταινίες, setup αρχεία προγραμμάτων) στο άλλο partition.

Δημοσ.
Δε γίνεται να μεταφέρεις μόνο το λειτουργικό. Μπορείς όμως να μεταφέρεις τα αρχεία σου (μουσική, ταινίες, setup αρχεία προγραμμάτων) στο άλλο partition.

Ναι αυτό θέλω. Και να αφήσω το λειτουργικό στην θέση που είναι τώρα.

Σε παράκαλώ αν δεν βαριέσαι βοήθησέ με λίγο γιατί είμαι αρχάριος σε κάτι τέτοια.

Από την διαχείρηση δίσκων πως θα το κάνω αυτό;

Σασ ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Δε μπορείς να κάνεις κάτι μέσω της διαχείρισης δίσκων.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον windows explorer (Ο υπολογιστής μου) κι από κει να να ψάξεις στον δίσκο για τα αρχεία που θες να μεταφέρεις και να τα κάνεις αποκοπή και επικόλληση στο άλλο partition.

Μπορείς να μεταφέρεις αρχεία όπως: μουσική, ταινίες, setups, έγγραφα κά. Δε μπορείς να μεταφέρεις ήδη εγκατεστημένα προγράμματα ή παιχνίδια.

Δημοσ.

Όλα OK. Επιτέλους κατάφερα και ενεργοποίησα και το δεύτερο partition.

Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...