profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με αυτή τη μητρική http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4i65G&s=478 κ δίσκο τον samsung spinpoint F3(πληροφοριακά τον αναφέρω μιάς κ παλαιότερα έτρεχε λειτουργικό απροβλημάτιστα) Το θέμα έχει ως εξής,κάνω φορμάτ,περνάω Win7 32-bit όλα καλά,μπαίνει στο λειτουργικό κανονικά κ μετά από τυχαίο αριθμό restart κάθε φορά αποφασίζει να μην βλέπει τον δίσκο οπότε κ δεν κάνει boot κ το repair δεν κάνει τίποτα ούτε με safe mode μπαίνει στο λειτουργικό.τα restart δεν είναι bsod κτλ,εγώ τα κάνω...έχει λειτουργίσει κ ώρες συνεχόμενες αλλά μετά το restart τα ίδια @@! στο Bios έχει επιλογές για το south bridge enhased and compatible...δεν ξέρω όμως τι είναι ακριβώς,οπότε πριν περάσω λειτουργικό επιλέγω Load optimal settings!ξέρω πως αν αλλάξουν αυτές οι επιλογές ,μετά είναι λογικό να μην βλέπει δίσκο με λειτουργικό!έχω κάνει την διαδικασία 7-8 φορές κ δεν έχω εντοπίσει κάτι...εκτός από το να αλλάζει μόνη της η επιλογή :S !με δίσκο ide κανένα πρόβλημα! καμία ιδέα?Μπαταρία bios? εδώ κ το link του manual σελίδα 27-28 http://www.asrock.com/mb/manual.asp?Model=P4i65G έχω δοκιμάσει κ χωρίς καμία άλλη συσκευή συνδεδεμένη,εκτός από dvd rom (κ ide k sata)...αλλά no go ... ο δίσκος είναι τσεκαρισμένος με hdtune!
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 μμμμ για πάμε άλλη μία please...dynamic?δεν ξέρω τι είναι οπότε μάλλον δεν το έχω κάνει...
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Η μητρική σου δεν υποστηρίζει τα windows 7. ναι γι'αυτό τώρα γράφω από win 7 με την εν λόγω μητρική,ο samsung είναι συνδεδεμένος αλλά το λειτουργικό είναι σε ide δίσκο!sorry αλλά μην λέμε κάτι κατηγορηματικά αν δεν είμαστε σίγουροι ή δεν γνωρίζουμε!
Benton Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μαλλον πρεπει να ειναι οτι η μητρικη υποστηριζει Sata I και οχι Sata II και γι΄αυτο σου κανει αυτα τα παλαβα... απο το manual: Note: In some rare cases SATA 1.5Gb/s hosts can not establish SATA interface connection with SATA 3.0Gb/s devices due to interface protocol issues. In this case you should switch your drive to SATA 1.5Gb/s speed with a software which we are providing via http://www.samsunghdd.com. και μια υποτιθεμενη λυση που βρηκα μετα απο ψαξιμο : http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=126
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 κ έλεγα γιατί πρέπει να ανφέρω κ τον δίσκο γιατί πρέπει να αναφέρω κ τον δίσκο...sorry για τον κόπο που σε έβαλα Benton,αλλά το έχω κάνει κ αυτό,το λίνκ σου δεν δουλεύει αλλά μάλλον λές το es-tools...θα ξανατσεκάρω όμως για καλό κ για κακό!
Benton Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Για ενα patch που εχει βγαλει η samsung για να γινει ο δισκος Sata I με software και οχι με βραχυκυκλωμα των pins που εχει απο πισω.... http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=126 το λινκ σ΄εμενα δουλευει παντως....
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 οκ το link...ναι με το software της samsung το έκανα,τα pins στον F3 είναι άχρηστα!
IoaZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Όταν έκανες format τον σκίρο δίσκο επέλεξες basic ή dynamic ? Τσέκαρε από την διαχείριση δίσκων
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Basic είναι,αλλά basic είναι κ ο ide που τρέχει τώρα πάνω του το OS χωρίς πρόβλημα! δεν θυμάμαι αν κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού υπάρχει επιλογή basic ή dynamic!
pano Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 ναι γι'αυτό τώρα γράφω από win 7 με την εν λόγω μητρική,ο samsung είναι συνδεδεμένος αλλά το λειτουργικό είναι σε ide δίσκο!sorry αλλά μην λέμε κάτι κατηγορηματικά αν δεν είμαστε σίγουροι ή δεν γνωρίζουμε! Profit να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Η μητρική σου επίσήμως από το site της, και όχι από μένα, δεν υποστηρίζει τα windows 7 . Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να έχεις τη δυνατότητα ολικής ή μόνο μερικής λειτουργίας, δηλαδή άλλα συστήματα να ανταποκρίνονται ενώ άλλα όχι. Για παράδειγμα η asus p5k δεν υποστηρίζει τα windows 7, ωστόσο αν μπεις στο forum της asus θα δεις ότι κάποιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ενώ άλλοι πολλά. Εξ' άλλου εσύ είπες ότι πριν ο δίσκος σου λειτουργούσε άψογα ενώ με το που περασες τα windows 7 άρχισαν τα προβλήματα. Γι' αυτό σου συνιστώ να ξαναπεράσεις πάλι το προηγούμενο λειτουργικό σου για να δοκιμάσεις το δίσκο σου και τότε θα διαπιστώσεις αν φταίνε τα windows 7 ή όχι πριν αποκλείσεις αυτή τη πιθανότητα.
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Φίλε pano κ πρίν win 7 είχα αλλά ο ίδιος δίσκος ήταν συνδεδεμένος σαν scsi device(ο controller της pci κάρτας έχει δικό του bios) ενώ τώρα πάνω στην μητρική!από Microsoft τώρα πληρεί τις προυποθέσεις των win 7...κ αφού υπάρχουν κ οδηγοί δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει δεν υποστηρίζει! Επίσης αν μετά την εγκατάσταση δεν κλείσω το pc δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,αν το κλείσω μπορεί να κάνει boot μπορεί κ όχι...μπορεί να κάνει κ μετά από 2 λεπτά να μην κάνει!δεν νομίζω πως είναι θέμα λειτουργικού...αν μου το εξηγήσεις κάπως λογικά θα το δεχθώ! Κ τώρα η ίδια μητρική Win 7 τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα! όταν βρώ χρόνο για άλλο ένα φορματ θα δοκιμάσω κ ΧΡ κ ας μην μου ακούγεται σωστό!
LouCi4er Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μην ακουτε περι συμβατοτητας.Εγω εχω αυτην εδω την καρτα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702503&u=LIFEVIEW-LV3H-PCI-HYBRID-TV-CARD.Αμα κοιταξεις τι λεει για συμβατοτητα λεει μονο με win xp.Με win 7χ32 ολα κανονικα.Με 7χ64 εκει να δεις,μονο ευχαριστω δεν μου λεει οταν βαζω τους drivers.Mην κανεις format και βαλεις xp.Τσαμπα κοπο θα κανεις.Και εγω μια ASUS 2 χρονων που ειχα την ετρεχα win7 για 6 μηνες χωρις κανενα προβλημα.Bios update εκανες?
profi Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 This is bullcrap...λες να διορθωθεί με Bios update?μου είχε διαφύγει εντελώς αυτή η επιλογή,έχω το 1.20 κ τα επόμενα 2 κάτι λένε για sata!thanx LouCi4er,noted στις πιθανές λύσεις,πάνω στα νεύρα το είχα ξεχάσει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.