Alchemist` Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Καλημέρα... Γνωρίζετε ρε παιδιά αν υπάρχει κάποια σελίδα που να έχει σαφείς οδηγίες, για το κάθε μοντέλο λαπτοπ ξεχωριστά, που να δείχνουν με σχεδιάγραμμα πως διάολο ανοίγουν τα καπάκια ώστε να πειράξεις το hardware? Με desktop ασχολούμαι χρόνια, και μιλάμε για ψιλοτυποιποιημένα πράγματα... Έχω κάνει εγχείρηση σε 3-4 λαπτοπ ως τώρα, αλλά στα μισά δεν κατάφερα να αφαιρέσω τα καπάκια χωρίς να σπάσω ούτε ένα κλιπσάκι... Κάθε μοντέλο έχει αλλού τις βίδες, αλλού τα κλιπσάκια, πρέπει να τραβήξεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο το τάδε ή το δήνα κομμάτι... Γράφονται κάπου όλα αυτά? Υπάρχει κάποια σελίδα που να ασχολείται με αυτό το θέμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά, δεν ξέρω πως να το ψάξω στον γούγλη...
basilis5 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 δεν εχω ιδεα για κατι τετοιο,αλλα εγω στο παρελθον που ηθελα να κοιταξω για ενα τοσιμπα μπηκα στο youtube KAi βρηκα βιντεακια που εδειχναν βημα βημα. ειναι ενας τροπος να ψαξεις κι αυτος αν θες κατι συγκεκριμενο
orck Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 δεν εχω ιδεα για κατι τετοιο,αλλα εγω στο παρελθον που ηθελα να κοιταξω για ενα τοσιμπα μπηκα στο youtube KAi βρηκα βιντεακια που εδειχναν βημα βημα.ειναι ενας τροπος να ψαξεις κι αυτος αν θες κατι συγκεκριμενο Εαν σε ενδιαφερει για Lenovo/IBM υπαρχει στο site της εταιριας πληρης οδηγος για καθε μοντελο (προοριζεται για χρηση απο τους τεχνικους που κανουν service). Λεγονται HMM, Hardware Maintenance Manuals. Εαν χρειαζεσαι περισσοτερη βοηθεια στειλε ενα πμ με το συγκεκριμενο μοντελο που ενδιαφεραι να σου δωσω ακριβως λινκ.
sraros Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Με ένα search sto google "laptop disassembly" θα βρείς αρκετά useful sites. Το καλύτερο για μένα από πλευράς περιεκτικότητας είναι το http://repair4laptop.org/notebook.html Προσωπικά θα σου έλεγα για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα να βάλεις στο search συγκεκριμένα το μοντέλο σου + disassembly ή το σκοπό της αποσυναρμολόγησης. Ψάχνοντας για ένα Toshiba nb200-13j αυτά τα μαθητικά που μοιράσαν στα σχολεία, και μιας και λίγοι είναι αυτοί που έχουν ένα τέτοιο laptop έπεσα σ' ένα τελείως άκυρο site το οποίο όμως είχε guide για να το κάνεις κυριολεκτικά βίδες
irahara Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Προσωπικά για το φορητό της υπογραφής μου χρησιμοποίησα αυτό το site . Οι οδηγίες του σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες και τις επισημάνσεις του ήταν καταλυτικές στην πλήρη αποσυναρμολόγηση και συντήρηση του φορητού μου.
SlimData Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 το να έχεις σπάσει κομμάτια σε 2 από τα 4 που άνοιξες δεν είναι και πολύ καλό σημάδι.. πες ποιο θέλεις να ανοίξεις μπας και σου δώσουμε καμία ιδέα...
isay Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Προσωπικά για το φορητό της υπογραφής μου χρησιμοποίησα αυτό το site . Οι οδηγίες του σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες και τις επισημάνσεις του ήταν καταλυτικές στην πλήρη αποσυναρμολόγηση και συντήρηση του φορητού μου. Το συγκεκριμένο έχει κάνει μια μικρή απάτη. Έχει βγάλει φωτογραφίες για κάποια μοντέλα και τα ομαδοποιεί για τα υπόλοιπα. Π.χ. αν για το δικό μου ακολουθήσω τις οδηγίες που έχεις στις φωτογραφίες, θα σπάσει το keyboard bezel.
isay Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ...παίζουν και τα service manuals Έχεις καμία καλή διαθέσιμη, αξιόπιστη πηγή με πρόσφατα mauals;
caution Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Έχεις καμία καλή διαθέσιμη, αξιόπιστη πηγή με πρόσφατα mauals; Χμμμ... όχι... αλλά με λίγο googling για το συγκεκριμένο μοντέλο - σχεδόν πάντα τα βρίσκω
irahara Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Το συγκεκριμένο έχει κάνει μια μικρή απάτη. Έχει βγάλει φωτογραφίες για κάποια μοντέλα και τα ομαδοποιεί για τα υπόλοιπα. Π.χ. αν για το δικό μου ακολουθήσω τις οδηγίες που έχεις στις φωτογραφίες, θα σπάσει το keyboard bezel. Αυτό οφείλεται στην ομοιότητα των μοντέλων (στην ουσία είναι τα ίδια) όπως π.χ τα Toshiba satellite A100 (Ευρώπη) και A105 (ΗΠΑ, Καναδάς νομίζω κ.α.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.