sweetemily Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Καλημέρα παίδες Σκέφτομαι σε κάνα μήνα να διαθέσω 200-300 ευρώ για μία αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Το σύστημα που έχω τώρα είναι : CPU : Core 2 Quad Q6600 @2.4GHz Mobo : Gigabyte GA-GMX-S2 (αν θυμάμαι καλά) - (έως 2GB RAM, 1 PCI Xpress x16) RAM : 2GB DDR2 @667MHz GPU : Ati Radeon HD4870 512MB HDD : 2x 500GB WD _______________________________________ Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αλλάξω την motherboard και την ram και αργότερα ίσως να βάλω και μία 2η 4870 σε Crossfire και έναν επιπλέον δίσκο 1TB. Τα κομμάτια που έχω βάλει στο μάτι είναι : Mobo : Asrock P45X3 Deluxe (s775) - 2x PCI Express x16 - 4 Ram Slots DDR3 έως 16GB Ram : Kingston KVR1066D3N7 PC 8500 1066MHz - 2x2GB DDR3 @1066MHz (4GB) Πώς τα βλέπετε? Την Motherboard την βρήκα στα 75 ευρώ και την μνήμη στα 95 ευρώ. Υπάρχει κάτι πιο φτηνό σε ram? Ο Q6600 από ότι ξέρω πέρνει έως 1066MHz ram γι'αυτό και δεν πάω για γρηγορότερες. Εάν βρω πιο φτηνές ram, ίσως βάλω 8GB αντί για 4. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Alexisssss Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Aν βρεις καμια μεταχειρησμενη DFI (http://www.plaisio.gr/ProductPreview.aspx?Catalog=20&Category=69977721&Product=1165038) αξιζει να κανεις μια τετοια κινηση κατα την γνωμη μου αν προκειται να ξεζουμισεις τελειως τον 6600 σου Διαφορετικα δεν αξιζει να "πεταξει" λεφτα στο "ψοφιμι" 775.....
grmaster2 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 γεια σου, μην αλλάξεις mobo και ram δεν υπάρχει νόημα για μένα λάθος επιλογές προτείνω σαν value/money: Adata 2GB DDR2-800 Ram Dimm (PC2 6400, 5-5-5-15, AD2800002GOU) Intel Postville X25-V 40GB SSD (2.5", SSDSA2MP040G2R5, Retail) Xigmatek HDT-S983 Nepartak Cpu Cooler (CAC-S9HH3-U03) 2gb extra + ssd + ψύκτρα για overclock την cpu πες μας μία και τη οθόνη και τι τροφοδοτικό έχεις
pappous_soulis Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Θα συμφωνήσω ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις μητρική και μνήμες. Για μητρική θα προτιμούσα την DFI DK Εlite P45T2RS ή την Asus P5Q Pro Turbo, για λόγους όπως ποιότητα κατασκευής και προοπτικές για overclocking. Για RAM θα σου πρότεινα αυτές. 2gb extra + ssd + ψύκτρα για overclock την cpu Παίρνει μέχρι 2GB η μητρική απ'όσα μας είπε. Καλός και ο SSD και η ψύκτρα, αλλά προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό να προσθέσει μνήμη τη παρούσα στιγμή.
Alexisssss Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Σωστος ο παππους ομως οχι και καινουριο 775 mobo των 100++ ευρω...:-/
pappous_soulis Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Ναι, ίσως υπερέβαλα με την μητρική. Μπορεί να τσιμπήσει μια P5Q στα 80€ τότες. Σύνολο 170€ με τις μνήμες που πόσταρα νωρίτερα, και αν θέλει πουλάει τα παλιά κομμάτια, δίνει και μερικά λεφτά ακόμα και παίρνει και μια ψύκτρα για να ανεβάσει το CPU.
Alexisssss Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Eγω ειμαι της αποψης(μπορει να ειμαι και λαθος) οτι αν ειναι να δωσει ενα τετοιο ποσο... Μπορει να πουλησει τα κομματια που εχει τωρα και μαζι με το 300αρι που ειπε οτι δινει απο την αρχη μαξιμουμ μπατζετ να παει σε 1156 ή αν δεν βγαινει οικονομικα τοτε σιγουρα θα μπορει να παει σε AM3..
sweetemily Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Γεια σας και πάλι παιδιά Ευχαριστώ για το feedback. Δεν θέλω να μεταβώ ακόμα σε 1156, μιας και το σύστημά μου ακόμα και τώρα όπως είναι αποδίδει πάρα πολύ καλά. Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να προσθέσω περισσότερη μνήμη (δεν θα άλλαζα motherboard εάν έπερνε πάνω από 2GB). Απλά μου άρεσε που η Asrock πέρνει DDR3 και έχει και 2 PCI Express x16 αν θελήσω να βάλω μία 2η 4870 κάποια στιγμή. Θέλω να πάρω ότι μπορώ από το σύστημα μου με μικρές αναβαθμίσεις πριν μεταβώ σε καινούριο socket. Όταν είναι να αλλάξω πλατφόρμα, θα πάρω καινούριο σύστημα Για SSD δε ξέρω ακόμα, μου φαίνονται ακριβούτσικοι... Με τα ίδια λεφτά πέρνω έναν Caviar Green 1TB :> και ας χάνω λίγο σε επιδόσεις. Τα κομμάτια που θα αλλάξω (mobo, ram) θα τα χαρίσω σε ένα φιλαράκι μου που έχει μείνει με pentium 4 Έτσι θα μπορεί και αυτός να πάρει μια cpu και να έχει ένα καλό σύστημα (έχει και μία 8600 GT 512MB που του είχα πουλήσει όταν πήρα την 4870) Ίσως πάρω και ένα καλό cooler για να ανεβάσω λίγο τον Q6600. mobo ddr2 +ddr2 ram / mobo ddr3+ddr3 ram είδα ότι έχουν μικρή διαφορά σε τιμές, γι'αυτό έκανα τις επιλογές που έκανα. Μιας και έχω 64bit λειτουργικό (Windows Home Premium 64bit) σκεφτόμουν κιόλας να βάλω 8GB Ram. Αξίζει?
pappous_soulis Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Κατ'αρχάς η δεύτερη PCI-E x16 δε θα σου χρειαστεί γιατί αν δεν απατώμαι σε P45 μητρικές παίζουν σε x8 οπότε δε θα έχεις μέγιστες επιδόσεις με το Crossfire. Αλλά και γενικά δε συμφέρει να βάζεις δυο κάρτες παρά μόνο όταν μιλάμε για high-end κάρτες τις τελευταίας γενιάς. Με λίγα λόγια, καλύτερα να πάρεις μια καινούρια κάρτα στο μέλλον παρά μια δεύτερη 4870. Όσων αφορά τις μνήμες, DDR3 και s775 socket δεν αποδίδουν τα μέγιστα όπως γίνεται με τους Core i7/i5, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πας προς τα κει. Και αν δεν κάνω λάθος, 1066mhz DDR2 > 1066mhz DDR3 όσων αφορά τις επιδόσεις. Τώρα για τα 8GB δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι αν δεν μας πεις τι χρήση κάνεις στον υπολογιστή, και γενικά τις απαιτήσεις σου. Πχ, εγώ όταν κάνω video encoding και ταυτόχρονα σερφάρω το νετ, με μουσική στο itunes η μνήμη πάει στα 3+ γίγα, οπότε με τα 4 που έχω είμαι καλυμμένος.
lionheart75 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Κατ'αρχάς η δεύτερη PCI-E x16 δε θα σου χρειαστεί γιατί αν δεν απατώμαι σε P45 μητρικές παίζουν σε x8 οπότε δε θα έχεις μέγιστες επιδόσεις με το Crossfire. Αλλά και γενικά δε συμφέρει να βάζεις δυο κάρτες παρά μόνο όταν μιλάμε για high-end κάρτες τις τελευταίας γενιάς. Με λίγα λόγια, καλύτερα να πάρεις μια καινούρια κάρτα στο μέλλον παρά μια δεύτερη 4870. Όσων αφορά τις μνήμες, DDR3 και s775 socket δεν αποδίδουν τα μέγιστα όπως γίνεται με τους Core i7/i5, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πας προς τα κει. Και αν δεν κάνω λάθος, 1066mhz DDR2 > 1066mhz DDR3 όσων αφορά τις επιδόσεις. Τώρα για τα 8GB δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι αν δεν μας πεις τι χρήση κάνεις στον υπολογιστή, και γενικά τις απαιτήσεις σου. Πχ, εγώ όταν κάνω video encoding και ταυτόχρονα σερφάρω το νετ, με μουσική στο itunes η μνήμη πάει στα 3+ γίγα, οπότε με τα 4 που έχω είμαι καλυμμένος. +1 Καλύτερα αν θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επιδόσεις του CF να πάει σε Χ48 chipset μητρική και όχι P45 και μάλιστα να βρεί κάποια μεταχειρισμένη ή απο stock πλαισίου για να του βγεί φθηνότερα. Διαφορετικά αν θέλει να παραμείνει στο s775 να πάρει μια P45 με μία PCI X16 used ή stock που θα του έρθει φθηνότερα και να πουλήσει την 4870 και να πάρει μία 5850. Να βάλει και 4gb (2x2) μνήμη στα 800mhz ddr2 και με νορμάλ O/C στον Q6600 θα έχει ένα αξιόμαχο σύστημα .
yiannis_1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Διαφορετικα δεν αξιζει να "πεταξει" λεφτα στο "ψοφιμι" 775..... Ψοφίμι ξεψοφίμι οι πιο πολύ τέτοιο έχουμε και κάνουμε δουλειά. Εγω εχω 4 και για να πάω σε i5 750 και στα τέσσερα θέλω 1500 ευρώ minimum. Επίσης να τα πουλήσεις δεν εχει και πολύ νόημα αφου θα πάρεις τα 3, κατοστάρικα και θα ηρεμήσεις. Οπότε σε παρακαλώ μη βρίζεις τα ψοφίμια μας!!! Για SSD δε ξέρω ακόμα, μου φαίνονται ακριβούτσικοι... Με τα ίδια λεφτά πέρνω έναν Caviar Green 1TB :> και ας χάνω λίγο σε επιδόσεις. Όχι λίγο, πολύ ακριβούτσικοι είναι αλλά επίσης και η διαφορά με τον Caviar Green 1TB είναι στο θεό. (αλήθεια πως σου ήρθε ο WD ειδικά ο green όλοι πάνε σε samsung F3 αυτή την εποχή για μηχανικό 1 tera.) Ο Green που λες είναι τόσο αργός που συγκρίνεται με σκληρούς 40gigabyte 10ετίας. Βασικά μην συγκρίνεις χωρητικότητες ssd με μηχανικούς. Eίναι άτοπη η όποια σύγκριση. Εχουμε πολλά ψωμιά να δούμε ssd για data εκτός απο boot. Λογικά ούτε με την επερχόμενη συρίκνωση της intel (25nm στο δεύτερο 6μηνο του χρόνου) δε θα δούμε τέτοια πράγματα. Αντε να δούμε κανά postville 80Giga στα 150 και λίγο παρακάτω και maximum χωριτικότητες στο 1 terra με κανά 2χίλιαρο - 3χίλιαρο... Κοινός μιλάμε για 30πλάσιες τιμές και επιτυχία θα είναι να φτάσουν στον 10πλάσιο. Με ενα 200 να πέρνεις δηλαδή 320 giga. Σε 2-3 χρονάκια μες στο νερό... Κατ εμέ πέτα την μητρική σου και πάρε μια p35 απο το γνωστό stock house με μέχρι 30 ευρό. Πάρε και ενα dimaki 2 giga DDR 2 θα δουλέψει σε asymetric dula channel οπότε δεν χάνεις σε επίδοση. Κάνε oc τον Q6600 στα 3500-3600 αν δεν εχεις κάνει ήδη λόγο της σκα..μητρικής που εχεις. Πάρε και εναν F3 500άρι ή 1000άρη και άλλαξε την vga σου με μια 5850. Απλά πράγματα και περίπου στο 300άρι Θα κερδίσεις σε αποθηκευτικό χώρο σε αποκρισιμότητα και σε παιχνίδια και θα εχεις ενα φρεσκότατο machini να κάνεις δουλειά τα άλλα 2 χρόνια. Μέχρι τότε θα είναι mainstrem οι 6πύρηνοι 8πύρηνοι και οι ssd και θα εχει βγάλει και η nvidia κάρτα της προκοπής...:lol:
Alexisssss Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Ψοφίμι ξεψοφίμι οι πιο πολύ τέτοιο έχουμε και κάνουμε δουλειά.Εγω εχω 4 και για να πάω σε i5 750 και στα τέσσερα θέλω 1500 ευρώ minimum. Επίσης να τα πουλήσεις δεν εχει και πολύ νόημα αφου θα πάρεις τα 3, κατοστάρικα και θα ηρεμήσεις. Οπότε σε παρακαλώ μη βρίζεις τα ψοφίμια μας!!! Δεν τα χαρακτηρισα "ψοφιμια" απο αποψη επιδοσεων.. Σαφως και μας φτανει η ισχυς των συγκεκριμενων συστηματων και γιαυτο και δεν εχουμε σκεφτει (ακομα) να τα αλλαξουμε.. Τα χαρακτηρισα ομως ετσι γιατι δε αξιζει πια κατα την γνωμη μου να δωσει πανω απο 100 ευρω σε οτιδηποτε εχει σχεση με 775 και DDR2 Καθως χανει το "διακαιωμα" της αναβαθμισημοτητας και θα εχει στα χερια του ακομα μια παλια πλατφορμα.. Μπορει να ειμαι και λαθος αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου Κατ εμέ πέτα την μητρική σου και πάρε μια p35 απο το γνωστό stock house με μέχρι 30 ευρό. Πάρε και ενα dimaki 2 giga DDR 2 θα δουλέψει σε asymetric dula channel οπότε δεν χάνεις σε επίδοση. Κάνε oc τον Q6600 στα 3500-3600 αν δεν εχεις κάνει ήδη λόγο της σκα..μητρικής που εχεις. Πάρε και εναν F3 500άρι ή 1000άρη και άλλαξε την vga σου με μια 5850. Απλά πράγματα και περίπου στο 300άρι Εδω συμφωνω απολυτα... Ισως αμα εβρισκε και καμια μεταχ απο πλαισιο με DDR3 να του εδινε και τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησει καια ργοτερα τις μνημες του.. Οπως και την 5850 του
sweetemily Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Έριξα μια ματιά στο stock house του πλαισίου και βρήκα μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες Motherboards, οπότε το πράγμα αλλάζει Από τα 75 ευρώ που έλεγα ότι θα χρειαστεί να δώσω για mobo, κατεβήκαμε στο 20-40 Price Range Την 4870 δε θέλω να την αλλάξω ακόμα κυρίως λόγω συναισθηματικών (lol ) λόγων. Την είχα και καθόταν στην άκρη κάνα εξάμηνο (λόγω κάποιον προβλημάτων) και δεν την έχω χαρεί ακόμα όσο θα ήθελα Οπότε για τώρα θα αλλάξω motherboard και ram και ίσως αγοράσω και έναν δίσκο. Η αναφορά μου στον Caviar Green έγινε τελείως τυχαία btw :> Το σύστημά μου προορίζεται για gaming και ταινίες/σειρές. Τον δίσκο τον χρειάζομαι γιατί όλες οι ταινίες η μουσική και οι σειρές έχουν γίνει ripped στον σκληρό. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ το xbmc για την θέαση/άκουσμά τους και έχω φτιάξει library. Επίσης κάνω streaming όλο αυτό το περιεχώμενο καμμιά φορά στο laptop (ταινίες/σειρές) ή στο κινητό (μουσική). Βλέπω ότι ο Samsung F3 1TB κοστίζει κοντά στα 75 ευρώ οπότε είναι η επιλογή μου.
benign Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Καλα κανεις και κρατας την 4870.Μια χαρα καρτουλα ειναι ,σκιζει.Να αλλαξεις απο την επομενη γενια ΑΤΙ.
sweetemily Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Θα ήταν χάσιμο λεφτών να πάρω τώρα καινούρια κάρτα γραφικών αφού μια χαρά είναι και η 4870 Θα περιμένω για την επόμενη γενιά (μην σας και και την μεθ'επόμενη ) για να πάρω καινούριο σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.