Cloud_7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Το ανοίγω εδώ διότι νομίζω ότι αφορά την κάρτα γραφικών, αν είναι λάθος το μέρος ας μεταφερθεί. Θα ήθελα να συνδέσω το desktop με την κανούργια 32άρα που πήρα μέσω hdmi. Το θέμα είναι ότι δε βρίσκω πουθενά υποδοχή hdmi στην κάρτα γραφικών ή κάπου αλλού (sry αν είπα κάτι άσχετο, αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί με αυτό.) Υπάρχει κάποιος ειδικός αντάπτορας που να συνδέεται στην υποδοχή dvi και να βγάζει από πίσω θύρα hdmi? Οποιαδήποτε βοήθεια θα την εκτιμούσα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Απο μια γρηγορη ματια σε google δεν βρηκα κατι...Μαλλον θα χρειαστεις αλλη καρτα γραφικων για HDMI συνδεση. Edit Δεν ξερω κατα ποσο κανει αυτο αν και δεν νομιζω να μεταφερει και ηχο.
pavlos77 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Ρε παιδιά και βέβαια μπορεί να συνδέσει το PC με την την TV με ένα αντάπτορα DVI to HDMI και ειναι ΟΚ...Μόνο που δεν θα έχει ήχο..Για τον ήχο δες αυτό
ahristos Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Ειδικός μετατροπέας από την Sapphire για μετατροπή του ψηφιακού σήματος DVI σε HDMI. Αν έχεις ATI όλα καλά. Αν έχεις nVidia ο ήχος δεν θα μεταφέρεται, εκτός αν είσαι τυχερός και η κάρτα έχει ακροδέκτη S/PDIF-in για να το συνδέσεις στο S/PDIF-out πάνω στη μητρική ή την κάρτα ήχου.
Cloud_7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με βοηθήσατε αρκετά. Αν έχεις ATI όλα καλά. Αν έχεις nVidia ο ήχος δεν θα μεταφέρεται, εκτός αν είσαι τυχερός και η κάρτα έχει ακροδέκτη S/PDIF-in για να το συνδέσεις στο S/PDIF-out πάνω στη μητρική ή την κάρτα ήχου. Η κάρτα μου είναι η Nvidia GTX 260 Gigabyte, υπάρχει σε αυτήν τέτοιος ακροδέκτης? Κι αν δεν υπάρχει δεν έχω ελπίδα? Καλό θα ήταν να έχω τα 5.1 του PC μετά τη σύνδεση κι όχι τον φτηνιάρικο ήχο της τηλεόρασης, οπότε όποιος φίλος μπορεί ας εξηγήσει αναλυτικότερα σχετικά με τον ήχο γιατί δεν έχω ξανααχοληθεί με αυτό.
ahristos Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Εντάξει, αφού θέλεις τον ήχο από τον υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς όπως και τώρα.
Cloud_7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Α, νόμιζα ότι δε θα έχω ήχο από το pc. Το κόψιμο του ήχου μετά τη σύνδεση, αφορούσε ηχεία συνδεδεμένα στην TV? Thanks anyway.
Cloud_7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Τελικά πήρα αυτό το καλώδιο και το συνέδεσα σήμερα στην TV. Αναγνωρίστηκε η οθόνη αμέσως κι εμφανίστηκε στις ρυθμίσεις της Nvidia : Το θέμα τώρα είναι... τι να κάνω για να έχω εικόνα στην τηλεόραση από τον υπολογιστή. Έχω χτενίσει τις επιλογές του τηλεκοντρόλ και δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι. Στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών τι άλλο πρέπει να κάνω?... : Έβαλα το dual view αλλά και πάλι δε γίνεται τπτ. Μόλις διαλέγω primary την οθόνη της τηλεόρασης, μαυρίζει τελείως η οθόνη του pc, αλλά και πάλι δεν έχω εικόνα στην τηλεόραση. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αυτόματα, ή πρέπει να ψάξω κάποια επιλογή στις ρυθμίσεις του τηλεκοντρόλ? sry για τις άσχετες ερωτήσεις παιδιά, αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτό, όποιος μπορεί ας δώσει τα φώτα του...
ahristos Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Εννοείται ότι από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης θα διαλέξεις ποια εξωτερική είσοδο θα χρησιμοποιήσεις, HDMI1, HDMI2 κλπ. ανάλογα με το πόσες εισόδους έχει η τηλεόραση και το που έχεις συνδέσει τον υπολογιστή.
Cloud_7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Τελικά τη βρήκα την επιλογή, δε το είχα ψάξει πολύ καλά. Έχω πάθει την πλάκα μου με το χρώμα που αποδίδει σε παιχνίδια και hd ταινίες. 1. Μόλις βάζω clone mode από τις ρυθμίσεις της nvidia, έχω μεν ταυτόχρονη εικόνα στις οθόνες, αλλά τα όρια της εικόνας της τηλεόρασης μαμιούνται τελείως. Κι αν κάνω adjust για να τα φτιάξω, χαλάνε τα αντίστοιχα του pc. 2. Στην επιλογή dual view με την οποία δε χρειάζεται να θέτω κύρια οθόνη κάθε φορά, μου αλλάζει τα όρια του monitor του pc από 1680χ1050 σε 1280χ1024, αλλιώς δε μπορεί να λειτουργήσει. Και πρέπει κάθε φορά να τα αλλάζω. 3. Αναγκαστικά λοιπόν, κάθε φορά θέτω ως κύρια οθόνη αυτήν που θέλω χειροκίνητα στην επιλογή single mode (only use one display) με την οποία κρατιούνται οι ρυθμίσεις και στις 2 οθόνες. Και για να επιστρέψω στο monitor του pc, πρέπει να αλλάζω ξανά τις ρυθμίσεις. Είναι λίγο εκνευριστικό, αλλά χαλάλι. Το ιδανικότερο θα ήταν να έβρισκα έναν τρόπο στην 2η επιλογή dual view, ώστε να μη μου αλλάζει τα pixels της οθόνης του υπολογιστή, δυστυχώς όμως δε βλέπω πως μπορεί να γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.