Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κανένας αστυνομικός στο φόρουμ;

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα φίλο που το παίζει συγγραφέας, τρομάρα του, και θέλει να γράψει αστυνομικό μυθιστόρημα. Υπάρχει κανένας αστυνομικός να του κάνω 5-6 ερωτήσεις για τη λειτουργία, τα κτίρια, αξιωματικούς-υπαξιωματικούς, κ.τ.λ.

Αν υπάρχει κανένας ας απαντήσει, έστω και με πμ, 10 λεπτά θα του πάρει και θα με απαλλάξει από έναν πονοκέφαλο.

Θενξ!!

Δημοσ.

Και εγώ 2 έχω φακελώσει μέχρι τώρα.

Τους δίνω με 100€.

yannis27gr, ρίξε ότι απορίες έχεις, και άμα το δουν θα απαντήσουν.

Εκτός αυτού, μπορεί να απαντήσει και κάποιος άλλος που ξέρει, επειδή έχει συγγενή π.χ στην αστυνομία.

(και καλά, obvious trap is obvious).

:P

Δημοσ.

Εντάξει, ήμουν βέβαιος ότι το θέμα θα ξεφύγει γι αυτό είπα για πμ αλλά έλαβα μηδέν. Οπότε θα ρίξω τις απορίες εδώ και όσοι πιστοί προσέλθετε:

1. Στις αμερικάνικες ταινίες βλέπουμε ένα εκληματολογικό τμήμα με ντετέκτιβ οι οποίοι αναλαμβάνουν την εξιχνίαση εγκλημάτων. Να φανταστώ ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο κι εδώ το οποίο έχει αρμοδιότητες ανώτερες από τα εκάστοτε αστυνομικά τμήματα της κάθε περιοχής;

2. Ποιοι είναι οι βαθμοί και που περιμένουμε να βρούμε τον κάθε βαθμοφόρο; Π.χ. έναν υπαστυνόμο Α που περιμένουμε να τον βρούμε; Μπορεί να κόβει κλήσεις δηλαδή;

3. Σε συνέχεια του 2: Ποιοι αναλαμβάνουν αρχηγοί τμημάτων; Από ποιο βαθμό και πάνω; Ή δεν είναι θέμα βαθμού αλλά γνωριμιών; Ή και τα 2;

Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ όσους απαντήσουν και πλιζ, αφήστε τα άσχετα εκτός αυτού του τόπικ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εντάξει, ήμουν βέβαιος ότι το θέμα θα ξεφύγει γι αυτό είπα για πμ αλλά έλαβα μηδέν. Οπότε θα ρίξω τις απορίες εδώ και όσοι πιστοί προσέλθετε:

1. Στις αμερικάνικες ταινίες βλέπουμε ένα εκληματολογικό τμήμα με ντετέκτιβ οι οποίοι αναλαμβάνουν την εξιχνίαση εγκλημάτων. Να φανταστώ ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο κι εδώ το οποίο έχει αρμοδιότητες ανώτερες από τα εκάστοτε αστυνομικά τμήματα της κάθε περιοχής;

2. Ποιοι είναι οι βαθμοί και που περιμένουμε να βρούμε τον κάθε βαθμοφόρο; Π.χ. έναν υπαστυνόμο Α που περιμένουμε να τον βρούμε; Μπορεί να κόβει κλήσεις δηλαδή;

3. Σε συνέχεια του 2: Ποιοι αναλαμβάνουν αρχηγοί τμημάτων; Από ποιο βαθμό και πάνω; Ή δεν είναι θέμα βαθμού αλλά γνωριμιών; Ή και τα 2;

Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ όσους απαντήσουν και πλιζ, αφήστε τα άσχετα εκτός αυτού του τόπικ.

Μόνο για το 1 μπορώ να απαντήσω:

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον 8ο όροφο (ή είναι 6ος;) στεγάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για συντομία ΔΕΕ. Είναι υπεύθυνη για εγκληματολογικές έρευνες σε όλη τη χώρα, με ένα μεγάλο παράρτημα για τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη και κατά τόπους Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών στις Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις όλης της χώρας.

Ως προς τα λοιπά δύο ερωτήματα, χοντρικά, υπάρχει αντιστοιχία των βαθμών της ΕΛ.ΑΣ. με τους αντίστοιχους στο στρατό - για παράδειγμα, ο Αστυνόμος Β' φέρει τρία ασημένια αστέρια στην επωμίδα του και έχει την αντιστοιχία του Λοχαγού στο Στρατό Ξηράς. Οπότε ο Αστυνόμος Α', ο οποίος ουσιαστικά φέρει το βαθμό του Ταγματάρχη (ένα χρυσό αστέρι + φλόγα) λίγο δύσκολα θα βγει στο δρόμο για να κόβει κλήσεις - συνήθως τέτοια δουλειά θα κάνει ο αστυφύλακας ή ο αρχιφύλακας (τρία γαλόνια - σαν τον επιλοχία), άντε ο ανθυπαστυνόμος (τρίγωνο - σαν τον ανθυπασπιστή).

Δεν γνωρίζω από ποιό βαθμό κι επάνω μπορούν να είναι διοικητές σε Αστυνομικό Τμήμα, πάντως φίλος μου είναι Υπαστυνόμος Α' (δύο ασημένια αστέρια = Υπολοχαγός) και είναι Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας σε Αστυνομικό Τμήμα. Άλλος γνωστός ήταν Αστυνομικός Υποδιευθυντής (δύο χρυσά αστέρια + φλόγα = αντισυνταγματάρχης) και υπηρετούσε ως Διοικητής σε Αστυνομική Διεύθυνση (ουσιαστικά υπεύθυνος για μία μεγάλη περιοχή).

Edit:

Βρήκα πληροφορίες για τη ΔΕΕ εδώ.

Και πληροφορίες για τους βαθμούς στην ΕΛ.ΑΣ. εδω και την εξέλιξη εντός της αστυνομίας εδώ (ίσως βοηθάει για τα άλλα δύο ερωτήματα).

Δημοσ.

Ωραίος, πολύ ωραίος, ευχαριστώ κυρ μοντερειντορ!

Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για το κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης; Φωτογραφίες, σε ποιον όροφο γίνεται τι, κτλ

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωραίος, πολύ ωραίος, ευχαριστώ κυρ μοντερειντορ!

Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για το κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης; Φωτογραφίες, σε ποιον όροφο γίνεται τι, κτλ

Φωτογραφίες της ΓΑΔΑ (άλλως γνωστή και ως "Ασφάλεια", περιγραφή που δεν είναι απόλυτα ακριβής):

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Attiki_police_headquarters.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/photo10259_ktirio-gada.jpg

Το κτίριο της ΓΑΔΑ βρίσκεται στη Λ. Αλεξάνδρας 173, στην Αθήνα. Δεν μπορώ να γνωρίζω ορόφους και τι γίνεται πού - και υποθέτω ότι δεν ανακοινώνεται έτσι ελεύθερα πού βρίσκεται η κάθε υπηρεσία στο κτίριο, προφανώς υφίσταται και κάποιου είδους εμπιστευτικότητα για λόγους ασφαλείας. Ξέρω ότι το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στον 5ο όροφο και η ΔΕΕ έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται ή στον 6ο ή στον 8ο (αλλά δεν είμαι σίγουρος).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφαιρέθηκαν τα off-topic μηνύματα. Ας μην το ξεφτυλίσουμε ΚΑΙ αυτό το θέμα...

Δημοσ.

Μπορείς μήπως να μάθεις σε ποιον όροφο ακριβώς βρίσκεται η ΔΕΕ; Και ό,τι άλλο σχετικά με το κτίριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κυρ δικηγόρε! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...