Προς το περιεχόμενο

Τηλεοραση προπαγανδας

hashashin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν διαφωνούμε σε κάτι. Σε quotαρα απλά για να αναφερθώ στην άποψη μου περι κριτικής.

Και ναι αντίστοιχα ο τεράστιος Σερβετάς δεν μπορεί να συγκριθεί όπως σωστά χαρακτήρισες με τον στομφώδη Κανάκη. Όλοι μαζί όμως συνιστούν ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό σύνολο. Απεχθάνομαι αντίστοιχα τα πολιτικά τους σχόλια και λατρεύω τα α-πα-πα-πα-πα. Μακάρι να ξεφύγουν εντελώς απο όλο αυτό και να συνεχίσουν με καθαρό χαβαλέ.

Γενικότερα πάντως δεν είναι τόσο μεγάλη η ενασχόληση τους με τα κοινά. Μόνο όταν γίνεται κάτι εξώφθαλμα γελοίο το σχολιάζουν συνήθως με κάποιο παραπροιόν. Ο λαζόπουλος απο την άλλη ζεί με αυτό. Δεν υπάρχει κοινό σημείο και απορώ πως κάποιοι το βρίσκουν και τους τσουβαλιάζουν. Το μόνο κοινό σημείο τους είναι οτι είναι όλοι τους δημόσια πρόσωπα.

Πεθαίνω να δώ κάποια στιγμή τον Σερβετά μόνο του πάλι σε εκπομπή, όπως ήτανε προ αμνημονεύτων χρόνων στην Ωμέγα τηλεόραση με το "Όλα είναι ΝΑ (με το συμπάθειο)" μία απο τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές που είχα την τύχη να παρακολουθώ.

Και ναι το τζούλια/πολιτικά σχόλια ήταν τρομερά άστοχο. Γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει τζούλια (αν έχεις το θεό σου) είναι μετά απο τόση ανακύκλωση, στην καλύτερη, εμετικό.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η άποψη μου για το όλο θέμα έιναι απλή.!Κάθε τηλεόραση έχει μια παρελκόμενη συσκευούλα που λέγετε τηλεκοντρόλ!!!!Όποιος λοιπόν αηδιάζει με ότι του πλασάρουν τα κανάλια μπορεί να επιλέξει το κανάλι και την εκπομπή της αρεσκείας του!!!Εγώ προσωπικά ,τις περισσότερες ώρες επιλέγω το κουμπάκι StandBy-Off!!!Απλά πράματα.

Πιστέυω για όποιον θέλει να ενημερώνετε σωστά,υπάρχουν πολλά άρθρα ενημερωτικά στο Net,όπως και βιβλία που πλέον πολλοί έχουμε αφήσει,όπως και κομιξ :-D:-D για διασκέδαση!!!! :lol::lol:

Δημοσ.

Έχει δίκιο ο Snoob. Ο λαικισμός δεν αντέχεται. Αυτό είναι που μας ενοχλεί και στον Λαζόπουλο. Διότι δεν γίνεται στις 50 θέσεις που θα πάρει, οι 49 να συμφωνούν με την πλειοψηφία. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σου γλύφει τα αυτιά και αηδιάζεις απο το σάλιο. Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως σαν showman (έψαχνα πολύ να βρω μια λέξη, βρήκα αυτή), έχει χιούμορ. Και στους Μήτσους παλιά, είχε πολύ χιούμορ. Και δεν είναι και εύκολο αυτό που κάνει, απλά είναι αποκρουστικό. Ο Κανάκης απο την άλλη δεν έχει χιούμορ, αλλά έχει ακατάπαυστη ομιλητικότητα. Ο Σερβετάς ΝΑΙ, έχει πολύ χιούμορ, αλλά χρειάζεται τον Κανάκη να του πετάξει την βάση, να πιαστεί κι αυτός να πει το αστείο του.

Δεν μ'αρέσει να γίνομαι ισοπεδωτικός, αλλά θα συμφωνήσω με ένα παλικάρι που έγραψε πάνω στον κιν/φο, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πραγματική σάτυρα. Αυτό είναι αλήθεια. Όπως είπε σε μια συνέντευξη που διάβασα ο Φιλλιπίδης: ''Ο Αριστοφάνης δεν είχε ένα βίντεο να παίζει απο πίσω, και το σχολίαζε.''

Δημοσ.
Γενικά, τις εξυπνάδες μέσω συρραμένων βίντεο, είτε αυτά τα προβάλλει ο Αναστασιάδης, είτε ο Λαζόπουλος, δεν τις μπορώ.

οποιος εζησε ιταλια και ειχε πετυχει το ''blob'' εχει δει πως ειναι μια αληθινα ευστοχη εκπομπη ΜΟΝΟ απο συρραμμενα βιντεο :P

http://www.blob.rai.it//R2_HPprogramma/0,,1067022,00.html

Δημοσ.
Το ράδιο αρβύλα άξιζε όταν έπαιζε το απόγευμα και συγκεκριμένα πριν από 1 χρόνο όπου τα παιδιά σχολιάζαν την καθημερινότητα και όχι αστεία βιντεάκια από το ίντερνετ και την μπεκατόρου...

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ..................

Αναπαράγουν μλκισμένες "αστείες" στιγμές και κάθονται και γελάνε όλοι μαζί(μαζί κ εγώ δεν το κρύβω),αλλά έχουν κόψει να μιλάνε για την καθημερινότητα και την κατάσταση της Ελλάδας όπως την βλέπουν και ξέρουν να την βλέπουν('οπως έχουν αποδείξει πολλές φορές) και όλα αυτά γιατί πρέπει να πιάσουν και το κοινό που του αρέσει το σκουπίδι που υπάρχει στην τηλεόραση(εξού και οι τόσες εκπομπές τέτοιου τύπου,γιατί αν δεν τους άρεσε δεν θα υπήρχαν).

Συμφωνώ και με εκφράζεις απόλυτα...... Σκέφτηκες όμως ότι ο κόσμος σήμερα , που ως γνωστόν δεν την παλεύει ιδαίτερα , όχι τόσο οικονομικά , αλλά περισσότερο ψυχολογικά , έχει ανάγκη να δεί το χειρότερο και να γελάσει , ουτως ώστε να ξεχάσει τα χάλια του? Και ότι η αλήθεια τον κουράζει και θέλει μαλακία? Για επεξεργάσου το λίγο.......;)

Τόσο ο Λαζόπουλος όσο και οι πρώην ΑΜΑΝ, νυν Αρβύλες, διαγράφουν κατά τη γνώμη μου πτωτική πορεία -οι δεύτεροι αρκετά έντονη μετά τη μεταφορά τους στην prime time zone, ο πρώτος εδώ και καιρό. Αμφότεροι απέτυχαν να διαχειριστούν την επιτυχία τους, θα έλεγα.

Ο Λαζόπουλος βάφτισε "χιούμορ" το κράξιμο γραφικών, με ορισμένους από τους οποίους ανέπτυξε εντωμεταξύ προσωπική κόντρα, οι δε Αρβύλες διαπρέπουν στα ανέκδοτα και πέραν αυτού μηδέν.

Και το πέσιμο σε εκείνη την όμορφη νεαρή που παρουσίαζε το internet είχε καταντήσει κακόγουστο, και το "προξένεμα" με το στανιό του -συμπαθέστατου κατά τα άλλα- floor manager. Αλίμονο αν περίμενα να μου κάνει κριτική ο κύριος Κανάκης από το στούντιο για τους κακούς πολιτικούς.

Ποτέ μου δεν συμπάθησα τον Κανάκη , αντιθέτως γούσταρα Καλυβάτση περισότερο( ας όψεται η Κοκα που τον έφαγε - αποδεδειγμένα , το έλεγε ένα καλοκαίρι στην Ικαρία-. Τον θεωρώ απλά βλάκα......και τελευταία μαλακίζεται αγρίως........

Ο Σερβετάς όμως είναι γαμάτος.... είναι όλα τα λεφτά....

Επι του θέματος.....Η τηλεόραση είναι απο την φύση της προπαγανδιστική.....ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

ΠΧ.1 Το ότι προβάλανε στολίδια και στο καπάκι διαφήμιση για δάνεια , και περάσανε ένα τρόπο ζωής στον Έλληνα που θα χρεωθεί για να πάρει το Subaru Impreza.....μας έφερε εδώ που μας έφερε.....

ΠΧ2 ....ακόμα και αυτά που βλέπετε στον Σκάι , όπως παράδειγμα της εκπομπές με τους σκληροτράχηλους μπάτσους που κυνηγάνε τον κλέφτη και περνάνε τα πάνδεινα , νομίζετε ότι ήτανε τυχαίο όταν βγήκε στην Αμερική ? Μπαααααα.......Κατι home made videos είχανε βγει στην φόρα , με μπάτσους να βαράνε αράπια.......:shifty:

Ακόμα και τα φίδια στον ΣΚΑΙ είναι προπαγανδιστικα ( ναι , έχω τρομερή φοβία) , για να μην πηγαίνεις στην εξοχή και να λιώνεις στην πόλη δουλεύοντας....!!!!!:P:p:p

Και το Ιντερνετ σιγά σιγα ( βλέπε Facebook) , βλεπε διάφορα blogs μεγάλης επισκεψιμότητας με σήμα το ποντίκι , είναι προπαγανδιστικά ....... το θέμα είναι..... να είσαι νοήμων άνθρωπος , και ΩΡΙΜΟΣ , και να την "ψαχνεις" λίγο την δουλειά , πρωτού κάτσεις και ακούσεις τον κάθε μλκ.

Το να τους βλέπεις για χαβαλέ δεν λέει τίποτε..... το να ασπάζεσαι όσα λένε τυφλά, εκεί είναι το πρόβλημα.......

Αντε keep walking

PS : Βγένει το Τζούλια Νο2 .... Και λένε ότι θα είναι πολύ σκληρό.....κάτι μου λέει ότι την ίδια μέρα θα ακούσουμε κάτι πολύ δυσάρεστο που θα έχει να κάνει με το ΔΝΤ :fear::fear::fear:....... αλλά τι ξέρω εγώ.......:X:X .... Φτου φτου μακριά , ρίχτε με στην πυρά την Κασσάνδρα........

PS 2 : Μεσημεριανά , μαλακίες , thrash tv = αποπροσανατολισμός απο την πραγματικότητα......πάρτε το χαμπαράκι μάγκες.......

Δημοσ.

PS : Βγένει το Τζούλια Νο2 .... Και λένε ότι θα είναι πολύ σκληρό.....κάτι μου λέει ότι την ίδια μέρα θα ακούσουμε κάτι πολύ δυσάρεστο που θα έχει να κάνει με το ΔΝΤ :fear::fear::fear:....... αλλά τι ξέρω εγώ.......:X:X .... Φτου φτου μακριά , ρίχτε με στην πυρά την Κασσάνδρα........

PS 2 : Μεσημεριανά , μαλακίες , thrash tv = αποπροσανατολισμός απο την πραγματικότητα......πάρτε το χαμπαράκι μάγκες.......

Τυχαίο οτι το πρώτο βγήκε την μέρα που ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα? (....)

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pop-star-julia-alexandratous-sex-tape-gives-greece-a-welcome-break-from-debt-crisis-blues-1921838.html

Δημοσ.

Ολα - Ελληνοφρενεια - Αλ Τσαντιρι - Ραδιο Αρβυλα . Για καποιο προφανη λογο οι ελληνικες χιουμοριστικες εκπομπες μοιαζουνε στο εξης: χωρις τα μεγαλα εξοδα και τον κοπο που αποτελει η παραγωγη προτοτυπου υλικου δειχνουνε κομματια απο αλλες εκπομπες και τα σχολιαζουνε ενιοτε μονταρισμενα και υποτιτλισμενα με αστειο τροπο. *παλιοτερα βγαζανε σκετς (10 μητσοι. αμαν..)

Δυστυχως για οσους δεν μπορουνε να κανουνε τον διαχωρισμο μεταξυ ΧΙΟΥΜΟΡ και ΠΛΑΚΑΣ, απαντα τσουβαλιαζονται στην κατηγορια κωμικες εκπομπες.

Αναμφισβητητα ο καλλιτεχνης στην κωμωδια, ενα πανδυσκολο ειδος, ειδικα αν καποιος αποριπτει κατι κωμικο που δεν τον εκανε να γελασει, ειναι καταδικασμενος να φθαρει στην πορεια και να κραχτει. Πχ ο Λαζοπουλος στους αυθεντικους Μητσους του Mega ητανε ανεπαναληπτος και εκανε αναμφισβητα πολυ καλης ποιοτητας σατιρα. Σημερα δυστυχως τυχαινει και μπορει εννιοτε να ξεπεσει σε λαικισμους, εξυπναδες και ευκολα αστεια.

Η ελληνοφρενεια ειναι κατι πετυχημενο ισως οχι εμπορικα αλλα δεν παυει να προσπαθει να γινεται πιασαρικο και να παραμενει καλογουστο (με εξαιρεση τον υπερκουραστικο τσολια).

Ο Αναστασιαδης ανθρωπος που δεν παω μια σαν προσωπικοτητα αλλα παραδεχομαι την αισθηση του χιουμορ που εχει πιστευω οτι δημιουργησε σχολη για την σημερινη τηλεοραση (με την εννοια οτι αντιγραφεται κατα κορον - βλεπε ειδησεις Star κουτσομπολιστικες εκομπες κτλ.

Οι ΑΜΑΝ βγαζανε αβιαστα γελιο, ισως οχι το απαυγασμα του χιουμορ αλλα σιγουρα πολυ πλακα - σαν Ραδιο Αρβυλα αξιζουνε να τους παρακολουθεις αλλα μονο για αστειακια τιποτε περισσοτερο, πρωτου καει ο Καλλυβατσης ητανε ο στυλοβατης του ευρηματικου χιουμορ τους. Ο Σερβετας εχει πλακα και μου βγαζει οτι ειναι και "ψυχούλα". Ο Κανακης ειναι ομως ο "Παπακαλιατης" του τριπτυχου ενημερωση-χιουμορ-κοινωνικες ευαισθησιες - δεν μπορω να τον παρω στα σοβαρα. Απο το κομφουζιο τον θυμαμαι να αναλωνεται σε αφελη προβληματισμο (πως γινεται να μην τιμωρουνται ποτε οι αστυνομικοι), καφενεδικο κραξιμο της επικαιροτητας (εμ βεβαια στην ελλαδιτσα μας ολα μπορει πια να τα περιμενει κανεις), εφηβικου επιπεδου ανακατεμα θεωρητικης ιδεολογιας (σαν αρβυλα επικροτουμε οποιαδηποτε μορφη αντιδρασης), αφηρημενους στοχους (φταιει το κρατος/οικογενεια/σχολειο). Ειδικα σε συνδυασμο εποχων ΑΜΑΝ που καμαρωνε (βαζοντας σε επαναληψη) τις καρπαζιες που εριχνε στον χαζουλη κομπαρσο Εικοσιδιο στα γυρισματα οπως και το σταδιακο καπελωμα ολων των credits με εχει κανει να πιστευω οτι δεν προκειται για καλη παστα ανθρωπου. Δεν αμφισβητω οτι εχει πετυχει, αλλα οπως πχ και ο Κουρης ειναι πετυχημενος σαν εκδοτης δεν σημαινει οτι τον δεχομαι.

Επειδη παρασυρθηκα και εγραψα πολλα να αναφερω κατι περι τηλερασης. Μην κανετε το λαθος και κραζετε την τηλεοραση, οσοι την απορριπτετε κατα 100%, οταν στρεφεστε σε αλλα μεσα πχ ραδιο/διαδικτυο/εντυπα ειτε για ενημερωση ειτε για ψυχαγωγια σας ευχομαι να μην αναλωθητε στην ΑΠΕΙΡΗ ΣΑΒΟΥΡΑ που περιεχουν αλλα να φιλτραρετε. Κλεινοντας θα συνοψισω/παραφρασω μια αποψη του Νικου Δημου που ελεγε οτι αυτος που σημερα βλεπει τηλεοπτικες ελαφροτητες σε μια προ tv εποχη δεν θα διαβαζε ποιηση και ισως απλα να μεθουσε στην ταβερνα.

Κατι τελευταιο, προπαγανδα ειναι βαρια λεξη, προυποθετει σκοτεινο οργανωμενο και ολοκληρωτικο σχεδιο, αλιμονο αν προσαπτουμε προπαγανδισμο σε Κανακη κ Λαζοπουλο την κλιση που εχουνε προς μια ακαθοριστη "αριστερα". Πιο πολυ σαν ενα μοδατο τουρλουμπουκι "ζήτω η οικολογια, οι ρομαντικοι αντιεξουσιαστες, οι κοινωνικα ευαισθητοι ακτιβιστες, το κινημα κατα της παγκοσμιοποιησης, η κουλτουρα, οι νεα γενια γενικώς", και στην τελικη κατι μη συγκροτημενο τουλαχιστον πολιτικα -οχι κομματικα.

Δημοσ.

Καλά το insomnia έχει ταλέντα που πάνε άδικα χαμένα. Βγείτε ΑΔΕΡΦΙΑ στην TV να μας δείξετε πώς γίνεται η σάτιρα, να μας ανοίξετε τα μάτια ΠΑΝΣΟΦΟΙ users. Κάντε το καλό για την κοινωνία, σας παρακαλούμε εμείς οι απλοί μαλάκες που βλέπουμε όλες αυτές τις αηδίες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, έχω μια καλύτερη ιδέα: να ρωτήσουμε το μιναροκεφτέ τι του αρέσει και να μην ασκούμε σε αυτά τα πράγματα κριτική, ώστε να μην μας την πει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς , πάντως το sequel της Τζούλιας είναι με μπάτσο , και θα είναι αλυσοδεμένη χειροπόδαρα στο κρεβάτι :P

Δημοσ.

Περνάει μηνύματα, αρχικά για τον τουρισμό και στη συνέχεια για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Το τελευταίο θα είναι με γυναικολόγο, θα αποτελέσει τη νέα καμπάνια του εμβολίου κατά του HPV.

Δημοσ.
Καλά το insomnia έχει ταλέντα που πάνε άδικα χαμένα. Βγείτε ΑΔΕΡΦΙΑ στην TV να μας δείξετε πώς γίνεται η σάτιρα, να μας ανοίξετε τα μάτια ΠΑΝΣΟΦΟΙ users. Κάντε το καλό για την κοινωνία, σας παρακαλούμε εμείς οι απλοί μαλάκες που βλέπουμε όλες αυτές τις αηδίες.

Πας σε ενα εστιατοριο, παραγγελνεις ενα παστιτσιο, και συνειδιτοποιεις οτι ειναι το χειροτερο που εχεις φαει. Αυτο ομως δε σημαινει αυτοματα οτι γνωριζεις οπωσδηποτε να φτιαχνεις κι εσυ παστιτσιο, και μαλιστα πολυ καλυτερο απο αυτο που δε σου αρεσε.

Ετσι ειναι σε απειρα πραγματα στη ζωη μας (και στην τηλεοραση, που ειναι το θεμαμ μας). Το οτι δεν σου αρεσει ενα ειδος εκπομπης, η ενα συγκεκριμενο καστινγκ, δε σημαινει αυτοματα οτι εσυ ξερεις να κανεις αυτη τη δουλεια, και μαλιστα καλυτερα. Αν ηταν ετσι, δεν θα επρεπε να μιλαμε ποτε και για τιποτε, παρα μονο ο καθενας μας για την εργασια του, και μαλιτα αφου καταθεσει το ποσα χρονια εργαζεται και τι πειρα εχει σε αυτη.

Δημοσ.
Πας σε ενα εστιατοριο, παραγγελνεις ενα παστιτσιο, και συνειδιτοποιεις οτι ειναι το χειροτερο που εχεις φαει. Αυτο ομως δε σημαινει αυτοματα οτι γνωριζεις οπωσδηποτε να φτιαχνεις κι εσυ παστιτσιο, και μαλιστα πολυ καλυτερο απο αυτο που δε σου αρεσε.

Ετσι ειναι σε απειρα πραγματα στη ζωη μας (και στην τηλεοραση, που ειναι το θεμαμ μας). Το οτι δεν σου αρεσει ενα ειδος εκπομπης, η ενα συγκεκριμενο καστινγκ, δε σημαινει αυτοματα οτι εσυ ξερεις να κανεις αυτη τη δουλεια, και μαλιστα καλυτερα. Αν ηταν ετσι, δεν θα επρεπε να μιλαμε ποτε και για τιποτε, παρα μονο ο καθενας μας για την εργασια του, και μαλιτα αφου καταθεσει το ποσα χρονια εργαζεται και τι πειρα εχει σε αυτη.

Ναι σε αυτό συμφωνώ. Δεν βγαίνεις όμως και βγάζεις όση περισσότερη χολή μπορείς για το εστιατόριο, και επίσης δεν το παίζεις ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕΦ και ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, ΓΕΥΣΗΓΝΩΣΤΗΣ και δεν ξέρω και εγώ τί.... γιατί μερικοί στο συγκεκριμένο thread αυτό κάνουν, και βρίζουν εμάς τα ζώα που τους βλέπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...