Προς το περιεχόμενο

Τηλεοραση προπαγανδας

hashashin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πολυ εμπιστοσυνη στο Ιντερνετ εχουμε ολοι. Καποια μερα ομως, καποια μερα....

Με τη διαφορά οτι στο ίντερνετ είναι πιο εύκολο να φιλτράρεις την πληροφορία που θες γιατί υπάρχει πληθώρα σκουπιδότοπων. Αρκεί να έχεις τα κριτήρια και τη μόρφωση για να το κάνεις.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν και το εχω ποσταρει τοσες φορες που εχω κουρασει και τον εαυτό μου

Μην μολύνετε τις τηλεοράσεις σας με τηλεοπτικό σημα. Τηλεόραση = μεγαλη οθόνη για pc , 2010 , account στο rapidshare 24 mbit βλεπεις οτι επιλέγεις οχι οτι σου πασαρουν

Δημοσ.

Τι κόμπλεξ βγάζετε όλοι με τον Κανάκη και τους λοιπούς; Εντάξει ο Λαζόπουλος είναι για τα ανάθεμα 100% και πρέπει να πεθάνει, αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον βάλει κανείς στην ίδια θέση με κανάκηδες/σερβετάδες κτλ. Πρώτα απο όλα ο σερβετάς είναι ένας μικρός θεούλης όσον αφορά το χιούμορ κτλ και πάνω απο όλα την θετική του ενέργεια/άποψη. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί με το $#@φτυμα τον Λαζόπουλο;

Έχω την τύχη να μην ανακάλυψα την Αμερική με μια βλακοεκπομπή (αρβύλα) που δεν βλέπω ποτέ(μόνο τα βίντεο στο νετ), αλλα με την ραδιοφωνική παρουσία τους σαν ομάδα εδώ και 2-3 χρόνια στον imagine 89.7. ΟΤΙ λένε εδώ και χρόνια και ΟΠΩΣ μιλάνε/αντιδρούν/κάνουν χαβαλέ εδώ και χρόνια, το ίδιο κάνουν και σε αυτή τη χαζοεκπομπή αλλα με πολύ περισσότερους περιορισμούς λόγω του τηλεοπτικού της υπόθεσης. Προπαγάνδα για ποιό πράγμα κάνουνε; Όρεξη είχαν να πείσουν για κάτι τα μουτρα σας; (Είναι η καινούρια πιπίλα αυτή η λέξη τώρα)

Δεν μπορείς επι χρόνια/κάθε μέρα σε κάθε λεπτό της ζωής σου να υποκρίνεσαι/προπαγανδίζεις(;; ). Είναι μια παρέα ανθρώπων που απλά κάνουν το χαβαλέ τους, λένε πολλές φορές και την (σωστή τις περισσότερες φορές) άποψη τους, και πληρώνονται. Και αυτό είναι και που κάνει το ραδιόφωνο (και φαντάζομαι και την τηλεοπτική εκπομπή) τόσο πετυχημένα. Πάνω απο όλα όμως, ιδιαίτερα ο Σερβετάς/Δέλιος που έχω τη χαρά να τους γνωρίζω απο κοντά, είναι τον περισσότερο καιρό, πηγές θετικής ενέργειας και ξεμιζεριάσματος.

Μακάρι όλα τα ιντερνετικά, δήθεν βλακόμουτρα, που αποκτήσανε ριζοσπαστική άποψη και είναι φάν τους κραξίματος και του άκρατου, χωρίς νόημα, αντίλογου και κόντρας, να αγγίζανε ένα @@δακι τους μήπως και βγαίνανε απο τη θλιβερή μιζέρια τους.

Δημοσ.

Το ομολογώ δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν δω κάθε απόγευμα στις 20:00 την πολιτική ανάλυση του Γιάννη Πρετεντέρη, είναι αδίκημα αυτό;

Δημοσ.
Το ομολογώ δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν δω κάθε απόγευμα στις 20:00 την πολιτική ανάλυση του Γιάννη Πρετεντέρη, είναι αδίκημα αυτό;

Φερτε τις δαδες τωρα!!

Δημοσ.

Είσαι άδικος αδικείς τα άλλα ντεκόρ της οθόνης.:lol:

Δημοσ.

Το ράδιο αρβύλα άξιζε όταν έπαιζε το απόγευμα και συγκεκριμένα πριν από 1 χρόνο όπου τα παιδιά σχολιάζαν την καθημερινότητα και όχι αστεία βιντεάκια από το ίντερνετ και την μπεκατόρου...

Μιλάγαν και λέγανε μεν τις περισσότερες φορές τα αυτονόητα αλλά τον τελευταίο καιρό ακόμα και αυτά δεν τα λέει κανείς κ καμιά φορά τα ξεχνάμε.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι τον τελευταίο καιρό και με την μεταφορά τους στην prime time ζώνη της τηλεόρασης γίνανε και αυτοί ότι έγινε κ το star channel και όλες οι εκπομπές που δεν έχουν νόημα και βρίσκουν νόημα στις μαλακίες που γίνονται τις υπόλοιπες ώρες άλλων εκπομπών.

Αναπαράγουν μλκισμένες "αστείες" στιγμές και κάθονται και γελάνε όλοι μαζί(μαζί κ εγώ δεν το κρύβω),αλλά έχουν κόψει να μιλάνε για την καθημερινότητα και την κατάσταση της Ελλάδας όπως την βλέπουν και ξέρουν να την βλέπουν('οπως έχουν αποδείξει πολλές φορές) και όλα αυτά γιατί πρέπει να πιάσουν και το κοινό που του αρέσει το σκουπίδι που υπάρχει στην τηλεόραση(εξού και οι τόσες εκπομπές τέτοιου τύπου,γιατί αν δεν τους άρεσε δεν θα υπήρχαν).

Και επειδή όλο και κάποιος θα βγει και θα πει ότι ο Κανάκης είναι:μλκ,πλούσιος,κολόπαιδο,πρεζάκι,κλπ κλπ. θα του απαντήσω"Δεν με νοιάζει"

Είναι σαν να με νοιάζει τι κάνει στην προσωπική του ζωή ένας τραγουδιστής(βλ. Michael Jackson),δεν θα τον ψηφίσω για πρωθυπουργό της χώρας αλλά θα δεχτώ αυτά που λέει/τραγουδάει γιατί είναι σωστά,έστω και αν δεν τα πιστεύει ο ίδιος.Το αποτέλεσμα είναι να φτάσουν στα αφτιά του κόσμου και να τον κάνουν να ξυπνήσει,όχι να τον πάρουν από πίσω και να τον λατρέψουν ή να φανατιστούν μαζί του.

Δημοσ.
Τι κόμπλεξ βγάζετε όλοι με τον Κανάκη και τους λοιπούς; Εντάξει ο Λαζόπουλος είναι για τα ανάθεμα 100% και πρέπει να πεθάνει, αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον βάλει κανείς στην ίδια θέση με κανάκηδες/σερβετάδες κτλ. Πρώτα απο όλα ο σερβετάς είναι ένας μικρός θεούλης όσον αφορά το χιούμορ κτλ και πάνω απο όλα την θετική του ενέργεια/άποψη. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί με το $#@φτυμα τον Λαζόπουλο;

Έχω την τύχη να μην ανακάλυψα την Αμερική με μια βλακοεκπομπή (αρβύλα) που δεν βλέπω ποτέ(μόνο τα βίντεο στο νετ), αλλα με την ραδιοφωνική παρουσία τους σαν ομάδα εδώ και 2-3 χρόνια στον imagine 89.7. ΟΤΙ λένε εδώ και χρόνια και ΟΠΩΣ μιλάνε/αντιδρούν/κάνουν χαβαλέ εδώ και χρόνια, το ίδιο κάνουν και σε αυτή τη χαζοεκπομπή αλλα με πολύ περισσότερους περιορισμούς λόγω του τηλεοπτικού της υπόθεσης. Προπαγάνδα για ποιό πράγμα κάνουνε; Όρεξη είχαν να πείσουν για κάτι τα μουτρα σας; (Είναι η καινούρια πιπίλα αυτή η λέξη τώρα)

Δεν μπορείς επι χρόνια/κάθε μέρα σε κάθε λεπτό της ζωής σου να υποκρίνεσαι/προπαγανδίζεις(;; ). Είναι μια παρέα ανθρώπων που απλά κάνουν το χαβαλέ τους, λένε πολλές φορές και την (σωστή τις περισσότερες φορές) άποψη τους, και πληρώνονται. Και αυτό είναι και που κάνει το ραδιόφωνο (και φαντάζομαι και την τηλεοπτική εκπομπή) τόσο πετυχημένα. Πάνω απο όλα όμως, ιδιαίτερα ο Σερβετάς/Δέλιος που έχω τη χαρά να τους γνωρίζω απο κοντά, είναι τον περισσότερο καιρό, πηγές θετικής ενέργειας και ξεμιζεριάσματος.

Μακάρι όλα τα ιντερνετικά, δήθεν βλακόμουτρα, που αποκτήσανε ριζοσπαστική άποψη και είναι φάν τους κραξίματος και του άκρατου, χωρίς νόημα, αντίλογου και κόντρας, να αγγίζανε ένα @@δακι τους μήπως και βγαίνανε απο τη θλιβερή μιζέρια τους.

Συμφωνώ σε όλα .

Με την μόνη διαφορά πως ανταλάσσω το όνομα του Κανάκη/Σερβετά με το όνομα του Λαζόπουλου και εκεί που έβαλες το όνομά του βάζω τα ονόματα Κανάκη/Σερβετά.

Οπότε ρωτάω και εγώ το ίδιο ...

Τι κόμπλεξ βγάζετε όλοι με τον Λαζόπουλο ; ;)

Δημοσ.
Συμφωνώ σε όλα .

Με την μόνη διαφορά πως ανταλάσσω το όνομα του Κανάκη/Σερβετά με το όνομα του Λαζόπουλου και εκεί που έβαλες το όνομά του βάζω τα ονόματα Κανάκη/Σερβετά.

Απλα ο Λαζος ειναι υπουλος γι αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η άσκηση κριτικής σε αυτούς που κατ' επάγγελμα (και δη επάγγελμα αδρά αμοιβόμενο) ασκούν κριτική δεν αντιλαμβάνω υπό ποία έννοια συνιστά κομπλεξισμό.

Τόσο ο Λαζόπουλος όσο και οι πρώην ΑΜΑΝ, νυν Αρβύλες, διαγράφουν κατά τη γνώμη μου πτωτική πορεία -οι δεύτεροι αρκετά έντονη μετά τη μεταφορά τους στην prime time zone, ο πρώτος εδώ και καιρό. Αμφότεροι απέτυχαν να διαχειριστούν την επιτυχία τους, θα έλεγα. Ο Λαζόπουλος βάφτισε "χιούμορ" το κράξιμο γραφικών, με ορισμένους από τους οποίους ανέπτυξε εντωμεταξύ προσωπική κόντρα, οι δε Αρβύλες διαπρέπουν στα ανέκδοτα και πέραν αυτού μηδέν. Και το πέσιμο σε εκείνη την όμορφη νεαρή που παρουσίαζε το internet είχε καταντήσει κακόγουστο, και το "προξένεμα" με το στανιό του -συμπαθέστατου κατά τα άλλα- floor manager. Αλίμονο αν περίμενα να μου κάνει κριτική ο κύριος Κανάκης από το στούντιο για τους κακούς πολιτικούς.

Και οι δύο εκπομπές είναι πολύ κακό για το τίποτε, κατά τη γνώμη μου και η επιτυχία τους ενδεικτικό της φτώχιας που επικρατεί στην τηλεόραση.

Δημοσ.

Πριν 6 χρόνια έβλεπα μία μεσημεριανή εκπομπή με τη Ντέσυ Κουβελογιάννη και ανέβηκε στο λαιμό το φαγητό που είχα φάει άλλα το συγκράτησα. Με λίγα λόγια μου ήρθε όχι μεταφορικός άλλα κανονικός εμετός και όποιος θέλει το πιστεύει. Από τότε έκοψα την ελληνική τηλεόραση, για ένα διάστημα έβλεπα Χατζηνικολάου τον οποίο θεωρούσα έγκριτο μέχρι που συνειδητοποίησα τί ρόλο βαράει και αυτός, και τί θέματα παίζει το "δελτίο ειδήσεων" του όπως και τα υπόλοιπα φυσικά.

Στις διαφημίσεις κλείνω τη φωνή και κάνω κάτι άλλο - γενικά αντιδρώ ισχυρότατα στις διαφημίσεις γιατί τις βλέπω ως τελείως άχρηστα σκουπίδια, αν πάνε να μου τις βάλουν ύπουλα σταματάω να βλέπω την εκπομπή και ψάχνω να τη βρω στο ίντερνετ χωρίς διαφημίσεις. Ελάχιστη αγγλική τηλεόραση, ντοκιμαντέρ, καμιά ταινία, λίγα βίντεοκλιπ χορευτικής και 80s - 90s μουσικής.

Θέλω να πω κάτι για την αποτοξινωση από την τηλεόραση.. Όποιος δεν την έχει κάνει δε μπορεί να φανταστεί περί τίνος πρόκειται... Με την αποχή ξεσυνήθισα τηλεοπτικές εικόνες τις οποίες θεωρούσα δεδομένες έτσι ώστε όταν κάποτε αποφάσισα να ξανανοίξω την τηλεόρασή μου είχα αποκτήσει τρομερά αντισώματα και πολύ εκλεπτυσμένο γούστο. Παρόλα αυτά, ομολογώ ότι ακόμα και τώρα γοητεύομαι και υπνωτίζομαι από τη γοητεία του μαύρου θέατρου του δελτίου του Χατζηνικολάου. Έχουν μια μαεστρία στο να σε δουλεύουν ώστε να νομίζεις ότι παρακολουθείς κάτι.

---------- Προσθήκη στις 21:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:15 ----------

Στις κουβέντες που κάνουμε καθημερινώς έχουμε τη δυνατότητα να διατυπώσουμε την άποψή μας, τις ενστάσεις μας, να διαφωνήσουμε αλλά όταν παρακολουθούμε τηλεόραση δε συμμετέχουμε με αυτό τον τρόπο στην επικοινωνία οπότε αρκετές φορές τείνουμε να μη χρησιμοποιούμε τη συνηθισμένη κρίση μας και "πέφτουμε" σε μία παθητική κατάσταση που μπορεί να φτάσει μέχρι το επίπεδο της ημινάρκωσης (πόσες φορές έχουμε νιώσουμε μισονυσταγμένοι/αφηρημένοι την ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση; ) και της ύπνωσης... Γκούχου γκούχου...

Σε αυτό συντελεί και η κοινή παραίσθηση ότι βλέποντας τηλεόραση κρυφοκοιτάμε, ότι παίρνουμε μάτι "αυτό που παρακολουθούνε οι πολλοί". Στην πραγματικότητα αυτοί οι "πολλοί" δεν υπάρχουν.. Οι τηλεοπτικές εκπομπές απευθύνονται σε ΕΜΕΝΑ προσωπικά, ο παρουσιαστής μιλάει σε ΕΜΕΝΑ και κοιτάει κατάματα ΕΜΕΝΑ, τα βίντεοκλίπ γυρίστηκαν για να τα δω ΕΓΩ, οτιδήποτε υπάρχει στην τηλεόραση προσπαθεί να μιλήσει σε ΕΜΕΝΑ... ΕΓΩ είμαι το κεντρικό πρόσωπο, για ΕΜΕΝΑ γίνεται όλο το τηλεοπτικό πανηγύρι... Όπως καταλαβαίνετε ΕΓΩ είμαι αν όχι πιο σημαντικός τότε εξίσου σημαντικός με τα τηλεοπτικά πρόσωπα και αφού δε μπορώ να τους τα πω στα ίσια έχω ένα πολύ πιο ισχυρό όπλο που τους εξαφανίζει από μπροστά μου όποτε γουστάρω...

Δημοσ.

Οσοι μιλανε για προπαγανδα απο τον λαζοπουλο και τους αρβυλες ειτε δεν ξερουν τι παει να πει προπαγανδα ειτε εχουν πονηρο σκοπο(οσοι καταλαβαν,καταλαβαν).επαναλαμβανω δεν τους παω ουτε εγω αλλα για διαφορετικους λογους.παρακαλω οποιος θεωρει οτι κανουν προπαγανδα θα ηθελα να μαθω το ειδος της προπαγανδας,απλα και μονο για να επιβεβαιωσω το σκεπτικο μου.ευχαριστω..

Δημοσ.
Συμφωνώ σε όλα .

Νομίζω οτι οι διαφορά τους είναι εξώφθαλμη. Η παρουσίαση; "Ετσι μας έκανε η κυβέρνηση κυρία μου". Τα απαίσια τζινγκλάκια παρωδίες, με γελοίους στίχους και το τραγούδι του λαζόπουλου; Οι κοντρίτσες με την ελίτ της νοητικής υστέρησης; Ο εμετικά πολιτικός χαρακτήρας της εκπομπής; Σε αυτόνα ΙΣΩΣ και να έχει κάποιο νόημα το θέμα του θρέντ μιας και η εκπομπή του κινείται καθαρά σε πολιτικές γραμμές και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες. Αυτοί είναι οι λόγοι που τον θεωρώ εξωφρενικά απαίσιο και τον διαχωρίζω απο τους άλλους.

Καθώς γράφω αυτό το πόστ κάπου στο φόντο ακούγεται η εκπομπή του Σερβετά. Μάλλον δεν έχει τύχει να τον ακούσεις ώστε να δείς οτι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ κοινό σημείο με τον σιχαμένο. Η θετικότητα που βγάζει ο άνθρωπος, δεν έχει περάσει ποτέ κάν απο το μυαλό του λαζόπουλου. Δεν μου είναι δυνατό να βάλω δύο διαμετρικά αντίθετες "προσωπικότητες" στο ίδιο τσουβάλι.

Η άσκηση κριτικής σε αυτούς που κατ' επάγγελμα (και δη επάγγελμα αδρά αμοιβόμενο) ασκούν κριτική δεν αντιλαμβάνω υπό ποία έννοια συνιστά κομπλεξισμό.

Το θέμα είναι η κριτική να έχει κάποια βάση και να μην είναι απλά αντίλογος για τον αντίλογο. Κόντρα για την κόντρα. Κόντρα γιατί είναι μόδα. Κόντρα γιατί είμαι ψαγμένος, και αν τους βάλω όλους σε ένα καζάνι και τους ονομάσω προπαγανδιστές (γουάτ; ) ξαφνικά θα έχω άποψη για κάτι που πιθανότατα δεν έχω παρακολουθήσει(και μάλλον πολύ καλά κάνω) ποτέ.

Γενικά η κριτική πάντα είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή, αρκεί να είναι δικαιολογημένη και πάνω απο όλα καλοπροαίρετη. Αλλιώς καταλήγουμε να ονομάζουμε τους πάντες όλους μλκες "γιατί έτσι" και δεν έχει πλάκα.

Δημοσ.

Λαζόπουλος και Ράδιο Αρβύλα ανακυκλώνουν τα τηλεοπτικά σκουπίδια,ο καθένας με τον δικο του τρόπο.

Οι ράδιο Αρβύλα μπορούν να την ''πούν'' στον εργοδότη τους (σχετικό ειναι αυτό βέβαια)

ο Λαζόπουλος δεν μπορεί να την ''πει'' στον εργατοπατέρα Κοντομηνά.

Προτιμώ τους πρώτους.Ο Λαζόπουλος εχει κουράσει με την solo καριέρα του.Εβαλε και θιασο για κανενα 15 λεπτο πριν τελειώσει η εκπομπή μερικες φορές αλλα τπτ το ανατρεπτικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ονόμασα κανένα "μαλάκα". Τη γνώμη μου για το Λαζόπουλο την έχω διατυπώσει εκτενώς. Ασχέτως του αν έχει δίκιο ή όχι σε αυτά που σχολιάζει, η μέθοδος που ακολουθεί με προβληματίζει πολύ. Αυτός ο καθ' έδρας μονόλογος, δεν μου αρέσει. Δίκιο μπορεί να είχε και ο Max Keiser σε εκείνο το περίφημο (και πολύ-δημοσιευμένο, ακόμη και εδώ στο insomnia), βίντεο σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και το ρόλο ξένων τραπεζών, οίκων κτλ, όμως το editing του βίντεο, ήταν απαράδεκτο. Οπότε, προσωπικά, ακόμη κι όταν συμφωνώ με κάτι δίνω σημασία και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, καμία ανησυχία δεν έχω για το αν οι απόψεις μου συνάδουν με την όποια "πλειοψηφία" και αντίστοιχα να ακολουθήσω την όποια "μόδα".

Οι Αρβύλες προφανώς και δε συγκρίνονται (συνολικά) με το Λαζόπουλο, ταυτόχρονα όμως θεωρώ ότι ουδεμία σχέση έχει ο θαυμάσιος χιουμορίστας (και αρκετά σοφός ώστε να αποφεύγει -γενικά, πέρα από κάτι αχρείαστα συγκαταβατικά νεύματα- τη νερωμένη κοινωνικοπολιτική κριτική) Σερβετάς με τον στομφώδη Κανάκη, όμως μαζί κάνουν εκπομπή και ως εκπομπή κρίνονται, συνολικά. Ο λόγος που εμφανίζονται στο μήνυμά μου ήταν ότι αναφέρθηκαν σε κάποια προηγούμενα μηνύματα και έκανα ένα σχόλιο επ' αυτού. Οι Αρβύλες όταν κάνουν χαβαλέ (ενίοτε) είναι ωραίοι (τα πεσίματα στην κοπελιά και τα βεβιασμένα γελάκια με ενοχλούν): όταν κάνουν "πολιτικό" σχόλιο με μια μοδάτη τσόντα, στη δική μου εκτίμηση δεν κερδίζουν πόντους. Γενικά, τις εξυπνάδες μέσω συρραμένων βίντεο, είτε αυτά τα προβάλλει ο Αναστασιάδης, είτε ο Λαζόπουλος, δεν τις μπορώ.

Η προπαγάνδα είναι βαριά λέξη και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα για να ξέρω πώς έφτασαν να αναφερθούν οι Αρβύλες. Δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, αλλά όποτε έχω καθίσει να τους παρακολουθήσω, μένω με την έντονη αίσθηση ότι η φήμη τους είναι προϊόν αυτού που η πλούσια Ελληνική γλώσσα θα περιέγραφε με τη λέξη hype. Πάντως (ακόμη πιο off-topic όλα αυτά) είναι ετερόκλητη ομάδα, με χιουμοριστικές-χαβαλετζίδικες καταβολές, με αποτέλεσμα στο πολιτικό κομμάτι ο πομπώδης Κανάκης να μου μοιάζει ψεύτικος και, τελικά, ανεπαρκής. Προπαγανδιστές δεν θα τους έλεγα, αλλά αν υποψιαστώ πως κάποιος εκεί μέσα είναι wannabe Λάκης...θα πεθάνω (εδώ, με φωνή χήρας Μήτση)

Γενικά με τους τηλεοπτικούς διαφωτιστές της μάζας που αναζητά την αλήθεια μέσα από το χαζοκούτι δεν τα πάω καλά. Προτιμώ τα ανέκδοτα (α-πα-πα-πα-πα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...