Προς το περιεχόμενο

Τηλεοραση προπαγανδας

hashashin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγνώμη, να ρωτήσω λίγο.

Δεν παρακολουθώ ράδιο αρβύλα, συνήθως δουλέυω ακόμα την ώρα που παίζουν.

Ότι πετυχαίνω σε κάνα youtube, συνήθως μου φαίνεται εύστοχο και με σχετικά καλή αίσθηση του χιούμορ.

Θεωρώ (χωρίς να έχω πλήρη άποψη), πως η συγκεκριμένη εκπομπή μαζί με την Ελληνοφρένεια, είναι από τις ελάχιστες που αξίζει τον κόπο να έχεις κεραία.

Διαφωτίστε με παρακαλώ, που στηρίζονται τα περί προπαγάνδας κλπ.

Δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω.

Δημοσ.
Συγνώμη, να ρωτήσω λίγο.

Δεν παρακολουθώ ράδιο αρβύλα, συνήθως δουλέυω ακόμα την ώρα που παίζουν.

Ότι πετυχαίνω σε κάνα youtube, συνήθως μου φαίνεται εύστοχο και με σχετικά καλή αίσθηση του χιούμορ.

Θεωρώ (χωρίς να έχω πλήρη άποψη), πως η συγκεκριμένη εκπομπή μαζί με την Ελληνοφρένεια, είναι από τις ελάχιστες που αξίζει τον κόπο να έχεις κεραία.

Διαφωτίστε με παρακαλώ, που στηρίζονται τα περί προπαγάνδας κλπ.

Δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω.

ραδιο αρβυλα καλοι ειναι αλλα το παρακανουν μερικες φορες και πετανε κοτσανες, ειναι και λιγο καγκουρο - trendy ξερω γω. Ελληνοφρενεια τα σπαει..., αληθεια τι ξερει κανεις τι γινετε? γιατι μονο 15λεπτα η εκπομπη? ραδιο καθε ποτε εχει εκπομπη?

Δημοσ.

Κάθε μεσημέρι στη 1 με 2 η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια. Τηλεοπτικά καλά κάνει και περιορίζεται στο τέταρτο imho. Σχολιάζει την καθημερινότητα και ένα τέταρτο για την αστεία πολιτική καθημερινότητα αυτού του τόπου είναι αρκετό.

Δημοσ.

Ναι, δε διαφωνώ, αλλά από τις καγκουροκοτσάνες (που είναι και κάπως υποκειμενική υπόθεση) μέχρι την προπαγάνδα που αναφέρθηκε, ε, υπάρχει μία διαφορά...

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω και το άλλο. Εγώ τον Λαζόπουλο τον παρακολουθώ. Θεωρώ ότι τα λέει σωστά και συμφωνώ σε πολλά με αυτά που λέει.

Το πρόβλημα τελικά είναι αυτά που λέει, αυτά που δε λέει ή ότι όλα αυτά βγαίνουν από τον Λαζόπουλο και δεν γουστάρουμε τη φάτσα του, οπότε υποδαυλίζουμε ότι λέει, ακόμα κι αν είναι σωστό?

Έχω την εντύπωση ότι κρίνουμε την άποψη του καθένα σε σχέση με το πόσα τσεπώνει και όχι με το τί πραγματικά λέει.

Δημοσ.

O Λαζόπουλος είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Αν δεν εξετάσουμε τι είναι, πως ζει πόσα τσεπώνει κλπ. και κρίνουμε καθαρά την εκπομπή, (παρ'όλο που προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση το "walking like talking"), νομίζω πως το συμπέρασμα που βγαίνει από την εκπομπή του υποβαθμίζει την νοημοσύνη του θεατή.

Ή πιο ευγενικά, κινείται στο target group της νοικοκυράς after εμμηνόπαυση, την αποκαλούμενη κυρία του.

(no offense στις νοικοκυρές, μαμά σ'αγαπώ και δε σου κρατάω κακία που τον παρακολουθείς).

Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν κατακριτέο, αν δεν εκμεταλλευόταν την ορθολογική (συνήθως) σκέψη με περίτεχνο λαϊκισμό που ανεβάζει τα νουμεράκια στα κόκκινα.

Όσον αφορά το χιούμορ του, εντελώς υποκειμενικά (πάλι) το βρίσκω ανούσιο, βαρετό και επαναλαμβανόμενο, ενώ η θεματολογία του όταν δεν είναι πολιτική, είναι σε τεράστιο ποσοστό βασισμένη στις υπόλοιπες μπαρούφες της ελληνικής tv, big deal...

Δημοσ.

Μα αν διαθέτεις ορθολογική σκέψη μπορείς να διακρίνεις το λαϊκισμό και να τον απομονώσεις. Ακόμα και το κοκκίνισμα στα νούμερα θέλει τέχνη, όσο τσαρλατάνος κι αν είσαι. Και στη ζωή δεν νομίζω ότι πρέπει να τα βλέπουμε όλα τόσο σοβαρά. Ακούς τι λέει ο καθένας, γελάς και μέχρις εκεί.

Κριτική σκέψη νομίζω ότι διαθέτουν αρκετοί Έλληνες και μπορούν να αντικρούσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης γίνεται, φανερά ή εν κρυπτώ.

Δημοσ.

Χμ ναι, σόρρυ δεν το εξέφρασα σωστά, (δε έχω κοιμηθεί ακόμα, κατανόηση).

Όταν λέω ορθολογική σκέψη, εννοώ την δική του άλλοτε αυτονόητη άλλοτε επιφανειακή κριτική.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι απαραίτητο πως για να πιάσεις νούμερα θες ιδιαίτερη τέχνη.

(δε λέω για τον χθεσινό Ιμπραϊμοβιτς, χαλάλι του) :P

Να σου θυμίσω ποιες εκπομπές χτυπούσαν κόκκινα να αναθεωρήσεις;

Eurovision, big brothel, so u think u can dance, next top model, Μάκης, παρά πέντε, και φυσικά οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

Ε.

Δημοσ.

Τέχνη θέλει για να καθηλώνεις τον μλκα στο δικό σου πρόγραμμα χαμηλής ποιότητας, όταν έχεις τον ανταγωνισμό που παραθέτεις. :P

Δημοσ.

Είναι αμερόληπτοι, Λαζοπουλέοι και Κανάκηδες, και η σάτιρά τους στοχευμένη. Η μάλλον ποια σάτιρα? Ειδικά για τον πρώτο, θα έπρεπε να είναι βουλευτής για ένα συγκεκριμένο κόμμα της βουλής.

Δεν κάνει σάτιρα. Κάνει προπαγάνδα, γλύφει τους δικούς του και χτυπάει τους άλλους ανελλιπώς και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο. Αν σατίριζε θα το έκανε με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε όλους.

Δημοσ.
Είναι αμερόληπτοι, Λαζοπουλέοι και Κανάκηδες, και η σάτιρά τους στοχευμένη. Η μάλλον ποια σάτιρα? Ειδικά για τον πρώτο, θα έπρεπε να είναι βουλευτής για ένα συγκεκριμένο κόμμα της βουλής.

Δεν κάνει σάτιρα. Κάνει προπαγάνδα, γλύφει τους δικούς του και χτυπάει τους άλλους ανελλιπώς και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο. Αν σατίριζε θα το έκανε με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε όλους.

Παρατηρώ πάντως πως ο νεοέλληνας αντί να καθίσει και να ψάξει τα κάποια καλά από μια εκπομπή που για κάποιο λόγο παίζει στο χαζοκούτι, κατευθείαν ταμπελιάζει με θεωρίες συνωμοσίας και προπαγάνδες οτιδήποτε δεν του αρέσει. Αν θέλετε να δείτε τι εστί προπαγάνδα δείτε τις ειδήσεις των ιδιωτικών καναλιών. Να ξέρετε το ράδιο αρβύλα είναι παραγωγή τελείως ξέχωρη απ' τον Ant1 και αν το δείτε αρκετές φορές σατυρίζουν μεγάλα κεφάλια του καναλιού. Προσωπικά εμένα μου αρέσουν συγκεκριμένα στιγμιότυπα όπως αυτό με τα σπότ που παίζουν.Εκείνο την προηγούμενη εβδομάδα που αναφερόταν στους ληστές και τους φουκαριάρηδες επαγγελματίες και τους ληστές που είχε και διάφορες φωτο με έκανε να πέσω από την καρέκλα. Αλλά είπαμε, είμαστες οι άρχοντες της ημιμάθειας και του τσουβαλιάσματος.

Υ.Γ. Ο Σκύλος είναι μαλάκας.

Δημοσ.

Προσωπικα...εχω να δω τηλεοραση 6 χρονια. Με το ιντερνετ παιρνω την ενημερωση που χρειαζομαι. Ακομα και τις εκπομπες (αρβυλα, λαζοπουλο) ή κανα ματς, μονο απο το ιντερνετ. Πιστευω οτι με την παροδο του χρονου, η τηλεοραση θα πεσει παρα πολυ. Ο κοσμος βλεπει οτι αυτο το χαζοκουτι ειναι καθαρα ενα μεσο σκουπιδιων και προπαγανδας κατα το μεγαλυτερο μερος των προγραμματων του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...