Προς το περιεχόμενο

ενα netbook μου αναστατωνει το δικτυο.

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον

εχω 3 φορτητους σπιτι με στατικα ip. και ο ρουτερ ειναι ρυθμιζμενος για στατικο.

ειναι 2 φορητοι με windows 7 και 1 macbook.

ολα τελεια και σταθερα χωρις προβληματα μεχρι σημερα που μπηκε στο σπιτι ενα sony vaio netbook.

βαζω στο νετμπουκ τις ρυθμισεις για στατικ και κανω on το ασυρματο δικτυο.

τα προβληματα αρχιζουν.

ολοι οι φορητοι αρχιζουν να σερνοντε στο διαδικτυο , το wireless συμα αρχιζει να εξαφανιζεται και δεν ειναι εντοπισημο, οι σελιδες δεν φορτονουν.

βασικα το netbook κυριαρχει στο δικτυο. βγαζει ολους απο μεσα και ειναι συνδεδεμενο μονο του , καποτε δουλευει καποτε σερνεται και αυτο.

αλαζω απο στατικο σε dhcp. κανω off το νετμπουκ και κανω ολους τους υπλογιστες dhcp . δουλευουν ρολοι. μολις ανοιξω το νετμπουκ αρχιζουν τα ιδια!

μετα απο αρκετη ωρα ηρθε η ωρα του καφε. παμε σε καφεταιρια οπου εχει wifi και συνδεομασται με το νετμπουκ και με τα pda μας. για λιγα δευτερα δουλευαν μια χαρα ολα. μετα απο λιγο ολοι εξω εκτος το νετμπουκ.

οσο σερφαραμαι με το νετμπουκ κανεις αλλος δεν μπορουσε να δουλεψει το νετ. μολις εκλεισε το νετμπουκ ολα ρολοι παλι.

τι γινεται ρε παιδια? νετμπουκ hacker ειναι ???

αυτο που μου περναει απο το μυαλο εμενα ειναι εαν το νετμπουκ εχει καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο encryption WPA PERSONAL TKIP . στην καφεταιρια δεν γνωριζω τη προτοκολο υπηρχε.

ευχαριστω!

Δημοσ.
Μπορεί να έχει κανένα ιό. Υπάρχουν κάποια worm που δημιουργούν τρελή κίνηση στο δίκτυο και καταρρέει.

κτες το αγορασαμε. ειχε macafee το εβγαλα και εβαλα nod32 !

Δημοσ.

γνήσιο το nod?

πολύ εγωιστικό PC πάντως... περίεργο μου φαίνεται... Συνήθως εγω τα κάνω μαντάρα με το δίκτυο και όχι τα pc μου! :P

Δημοσ.
γνήσιο το nod?

πολύ εγωιστικό PC πάντως... περίεργο μου φαίνεται... Συνήθως εγω τα κάνω μαντάρα με το δίκτυο και όχι τα pc μου! :P

περιπου. :lol:

Δημοσ.

τι os τρέχει το netbook? του έχεις κάνει format η είναι όπως το αγοράσες? με το software που έχει out of the box? μήπως τρέχει κάτι που σκοτώνει το δύκτιο?

Δημοσ.
τι os τρέχει το netbook? του έχεις κάνει format η είναι όπως το αγοράσες? με το software που έχει out of the box? μήπως τρέχει κάτι που σκοτώνει το δύκτιο?

windows 7 starter.

οχι δεν το εχω κανει φορματ. ειχε ενα προγραμα της sony για profiles στο wireless και πιστευα οτι ηταν αυτο το προγραμμα και το εβγαλα. αλλα παλι το ιδιο.

εχει αρκετα προγραμματα της sony αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο που φταιει!

Δημοσ.

αφου εχεις τα recovery partitions κλπ θα σου προτεινα να ξηλωσεις το λειτουργικο και να βαλεις αν βρεις τη starter έκδοση απ΄το ιντερνετ, ωστε να μη σου εγκατασταθει ΚΑΝΕΝΑ software της Sony. Δοκιμασε το έτσι και βλέπεις. Δεν ειναι λογικο αυτο που συμβαινει, δεν το προκαλει το hardware αυτο. Σιγουρα καποιο software ειναι!

Δημοσ.

Αν έχεις βάλε wifi usb να δεις τι πεζει. η βάλτο με καλώδιο utp και κλειστό το wifi.

Μήπως υπάρχει άλλο pc με ίδια mac address η το laptop είναι δεμονισμενο.

Δημοσ.

@ polaki : σκεφτηκα εαν το ξηλωσω να βαλω τα ultimate και οχι ξανα την starter. αλλα γνωριζεις με ποιο τροπο. σιγουρα το φορματ ειναι η ευκολη λυση.

@takos με καλωδιο ethrnet δεν συμβαινει αυτο! το mac address δεν ειναι μοναδικο στη καθε καρτα? εξαλου θα υπηρχε καποιο αλλο λαπτοπ και στην καφεταιρια με το ιδιο mac address ?

@the_eye : οχι οτι εκανα install εχει γινει δεκαδες φορες και σε αλλα pc . το nod32 αν δεν κανω λαθος ειναι το original file με τοποθετηση κωδικου για full version...

Δημοσ.

Αν είσαι εξοικειωμένος με τα format και τα recovery βάλε τα windows όπως ήρθαν από τη μάνα τους, χωρίς κανένα πρόσθετο πρόγραμμα και κάνε δοκιμές. Αν ΔΕΝ έχεις πρόβλημα, άρχισε να βάζεις ένα ένα τα προγράμματα που έχεις και τώρα μέχρι να βρεις ποιο φταίει.

Μια άλλη λύση είναι να ξεκινήσεις Linux με καποιο live cd/USB και να δεις πάλι τη συμπεριφορά του netbook. Αν και τότε σου κάνει προβλήματα, τότε είναι σίγουρα θέμα hardware και το πας για service

Δημοσ.
@ polaki : σκεφτηκα εαν το ξηλωσω να βαλω τα ultimate και οχι ξανα την starter. αλλα γνωριζεις με ποιο τροπο. σιγουρα το φορματ ειναι η ευκολη λυση.

@takos με καλωδιο ethrnet δεν συμβαινει αυτο! το mac address δεν ειναι μοναδικο στη καθε καρτα? εξαλου θα υπηρχε καποιο αλλο λαπτοπ και στην καφεταιρια με το ιδιο mac address ?

@the_eye : οχι οτι εκανα install εχει γινει δεκαδες φορες και σε αλλα pc . το nod32 αν δεν κανω λαθος ειναι το original file με τοποθετηση κωδικου για full version...

Νομιζω κατι βρηκαμε, αν δεν το κανει με ethernet παει να πει οτι εχει προβλημα η καρτα του wifi. Υπάρχει επιλογη απο καπου να κανεις remove τους drivers και να ψαξεις να τους βρεις απτη sony μηπως εχει βγαλει update? Πρωτα αυτο και μετα τα φορματ κλπ πιστευω!

Επειδη το netbook φανταζομαι δεν εχει cd/dvd rom μπορεις να το κανεις το format με ενα εξωτερικό usb DVD drive, ή με usb stick.. Υπαρχουν οδηγοι και στο insomnia, δεν ξερω πως ακριβως το κανεις ομως! Μη βαλεις ultimate ομως, περιτο το βρισκω και θα στο βαρυνει χωρις λογο!

Δημοσ.

το φορματ το εχω παντοτνε σαν τελευταια επλογη!

τωρα που το λες εκανα update τα windows και μου εβγαλε επιλογη οτι υπαρχει update για την atheros card. μετα το ολο update εκανα update το sony updater μετα οταν περασε αρκετη ωρα για ολη τη διαδικασια αφου τελειωσε το εβαλα για defragment. και πηγα για υπνο. το πρωι αρχισαν τα προβληματα.

νομιζω οτι εκανε και η sony update την atheros.

ισως να ειναι προβλημα driver τελεικα! η conflict.

μαλον πρεπει να τα κανω ολα unistall και ξανα ενα ενα για να δω τι παιζει..

το προβλημα με τα linux θα ειναι ισως η μη ανευρεση drivers και δεν θα εχω σωστη απαντηση….

Δημοσ.

το προβλημα με τα linux θα ειναι ισως η μη ανευρεση drivers και δεν θα εχω σωστη απαντηση….

Πόσα linux σκοπεύεις να βάλεις ; :lol: (είναι το linux)

Κάνε μια δοκιμή πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...