Προς το περιεχόμενο

Ράδιο αρβύλα, Τρίτη 30-3-2010

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 στον harkon. Το περιεχόμενο της εκπομπής είναι το νόημα όχι ο κανάκης. Και τι σκατά είπε-έκανε ο κανάκης που τόσο τον κράζουν ορισμένοι?

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά ε μόλις είδα τα video της εκπομπής και έπαθα πλάκα. Μπορεί ο κανάκης να είναι αξιομίσητος και αηδιαστικός όσο δεν πάει αλλά παρά την γλίτζα του με αυτό που έκανε τον παραδέχτηκα.

Δεν περίμενα να ασχοληθεί ποτέ εκπομπή σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας με τέτοια ουσιώδη πράματα που ξεπερνάνε τα ενδιαφέροντα του μέσου αποχαυνομένου τηλεθεατή. Φανταστείται να προβαλλόνταν όλα αυτά κάποτε με μεταγλώτιση και πιο ολοκληρωμένα.

Βεβαια δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιες προσδοκίες καθώς οι λαικοί επαναστάτες (π.χ.) της TV σέβονται απόλυτα τα πνευματικά όρια του κοινού τους. Δεν θα προβαλλαν ποτέ κάτι δύσπεπτο πέρα από τα συνηθισμένα διακινδυνεύοντας νούμερα τηλεθέασης. Έτσι αρκούνται σε κατινοκραξίματα και ριζοσπαστικούς μονολόγους κατά του μαυρογιαλούρου ικανοποιόντας τα επαναστατικά ένστικτα των συνταξιούχων.

(αυτός που μου βαλε το -1 καλό θα ήταν να μας πει και την διαφωνία του ε?:-)

edit, το βγαλε)

Δημοσ.

ήταν απλά κάτι διαφορετικό ( με θετικό τρόπο) από όσα έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε στο χαζοκούτι.

και κάτι ακόμη, εμείς όλοι οι "αφυπνισμένοι" από τα τόσα που μάθαμε στο διαδίκτυο και που ο απλός καθημερινός πολίτης δε γνωρίζει, τι κάνουμε για να αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά προς το καλύτερο (για να βελτιώσουμε τον κόσμο που ζούμε).

ας βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και ας αφήσουμε τη κριτική γιατί δεν είναι δουλειά μας

να κρίνουμε, είμαστε κρινόμενοι όλοι μας.

Δημοσ.

παιδιά το θέμα είναι ότι αρκετοί το είδανε και είπανε καλα τι ψαγμένο παιδί ο κανάκης (που προσωπικά δεν έχω τίποτα μαζί του).

η ουσία είναι ότι τα άτομα που περιμένανε τον κανάκι για να μάθουν το zeitgeist θα το σκεφτούν για καμια βδομάδα και μετά θα πάνε πάλι στα ρουφηχτά φιλάκια και στο facebook και στα καυτά πριβέ στα chatrooms.

Δημοσ.
ήταν απλά κάτι διαφορετικό ( με θετικό τρόπο) από όσα έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε στο χαζοκούτι.

και κάτι ακόμη, εμείς όλοι οι "αφυπνισμένοι" από τα τόσα που μάθαμε στο διαδίκτυο και που ο απλός καθημερινός πολίτης δε γνωρίζει, τι κάνουμε για να αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά προς το καλύτερο (για να βελτιώσουμε τον κόσμο που ζούμε).

ας βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και ας αφήσουμε τη κριτική γιατί δεν είναι δουλειά μας

να κρίνουμε, είμαστε κρινόμενοι όλοι μας.

εδώ είσαι!

πάνω από όλα να γινόμαστε εμείς καλύτεροι και όσο μπορούμε να βοηθιόμαστε από και να βοηθάμε τους δικούς μας ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι. τέτοιες εκπομπές / ρεπορτάζ / άρθρα κουβέντες να γίνονται αφορμή για κουβέντα-σχολιασμό-προβληματισμό, όχι για αυτόν που την έδειξε αλλά για το θέμα καθεαυτό μιας και μας αφορά όλους (όπως πολύ σωστά ειπώθηκε στην εκπομπή - λυσάξτε για Κανάκη - το θέμα δεν είναι αν συμφωνούμε με όσα λέει το -κάθε- Zeitgeist, αλλά να μας βάλει σε σκέψεις/προβληματισμό)

---------- Προσθήκη στις 20:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:42 ----------

παιδιά το θέμα είναι ότι αρκετοί το είδανε και είπανε καλα τι ψαγμένο παιδί ο κανάκης (που προσωπικά δεν έχω τίποτα μαζί του).

η ουσία είναι ότι τα άτομα που περιμένανε τον κανάκι για να μάθουν το zeitgeist θα το σκεφτούν για καμια βδομάδα και μετά θα πάνε πάλι στα ρουφηχτά φιλάκια και στο facebook και στα καυτά πριβέ στα chatrooms.

δεν άκουσα κανέναν να λέει για τον Κανάκη μετά από την εκπομπή αλλά για την εκπομπή καθεαυτή! δεν αμφιβάλλω όμως σε ότι λες, μπορεί κάλλιστα κάποιοι να είπαν και γι αυτόν. αν το έβγαζε η Μπεζεντάκου ή ο Αυγερόπουλος έχει κάποια επιρροή στο θέμα επί της ουσίας;

επίσης , πολλοί όπως λες θα το συζητήσουν για λίγο, και ακολουθώντας τα 'τρεντς' της εποχής/εκπομπής θα το ξεχάσουν. Αν υπάρχει όμως 1 άτομο που θα του μείνει κάτι, αν επιρρεαστούν κανά δυο ακόμη τριγύρω που θα το ακούσουν, ε επιτρεψέ μου να πιστεύω πως άξιζε τον κόπο, ακόμα κ απ τον Κανάκη, ακόμα κ από το Ρ.Α. ακόμα και αν πίσω από ολα και όλους υπάρχουν συμφέροντα.

Δημοσ.

Το θέμα Harkon δεν είναι να γίνεται μια επετειακή εκπομπή μια φορά το χρόνο το πάσχα για να προβληματίζεται ένας όμως. (ο οποίος μεταξύ μας κιόλας, αν είναι τόσο ψημένος να προβληματιστεί, θα ψαχτεί ούτως ή άλλως ακόμη και λίγο αργότερα)

Επίσης, στον φίλο αλεξ-καποιονούμερομπλα δυο σελίδες πίσω, για μένα δογματικά-θρησκευτικά-εθνικά σύμβολα, θεοί, πρόγονοι, πρωθυπουργοί, χριστόδουλοι, φόρντ, σφυροδρέπανα, τζούλιες και λοιπά βράζουν όλα στο ίδιο καζάνι. Τα σύμβολα και στο τζάκι ένα πράγμα, αν πιστεύεις σε κάτι δε χρειάζεσαι το σύμβολο κορνίζα για να επιβεβαιώνεις την πίστη σου σ' αυτό και ούτε μπορείς να απαιτείς να το σέβονται όλοι εξίσου.

Δημοσ.
Το θέμα Harkon δεν είναι να γίνεται μια επετειακή εκπομπή μια φορά το χρόνο το πάσχα για να προβληματίζεται ένας όμως. (ο οποίος μεταξύ μας κιόλας, αν είναι τόσο ψημένος να προβληματιστεί, θα ψαχτεί ούτως ή άλλως ακόμη και λίγο αργότερα)

με συγχωρείς αλλά δεν την καταλαβαίνω την λογική αυτή...

ναι - ίσως - είναι υποκριτικό της εκπομπής/τηλεόρασης/εποχής μας

όταν μόνο σε ειδικές μέρες τα θυμόμαστε αυτά (όπως μόνο την 1η Δεκ. θυμόμαστε το AIDS κτλ κτλ κτλ). το θέμα όμως είναι τί κάνουν αυτοί ή τι κάνουμε εμείς; ξέρεις με πόσους έχω συζητήσει όσα παρουσιάζονται σε εκπομπές τύπου Zeitgeist όταν είχα πρωτοδεί το τοπικ στο παρών φόρουμ; ξέρεις πόσοι ήρθαν έκθαμποι κ μου τα έλεγαν μετά την συγκεκριμένη εκπομπή; η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν από τα χαχανιτά και τα ανάλαφρα λόγια τους έβλεπα να "ξυπνάνε" (δεν κοιμόντουσαν απλά αγνοούσαν όπως πολλοί που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ενημέρωση).

και συγχώρεσέ με, το να ψήνεται κάποιος να προβληματιστεί δεν είναι απαραίτητο και μοναδικό στοιχείο για να "ψαχτεί". θέλει και κατεύθυνση. κάποιος να του πει για μια ταινία, για ένα φόρουμ για ένα μπλογκ. δηλαδή εσύ μπηκες στο ιντερνετ και πάτησες "ψάχνομαι" στο google? εγώ την πρώτη μέρα δεν ηξερα πως γράφεται το yahoo και με κορόιδευαν. το να δίνεις κατευθύνσεις και να "Τσιγκλάς" τον άλλον - ακόμα και τους εφυσιχασμένους- μόνο κακό δεν είναι. αν ήταν να περιμένουμε τον καθένα αν και πότε θα ξυπνήσει (εννοώντας πότε θα κοιτάξει κ λίγο παραέξω και θα ασχοληθεί με τα κοινά) νομίζω πως χάνουμε το παιχνίδι.

Δημοσ.

υπαρχει εστω και ενας οποιοσδηποτε ετσι ο οποιος να ειναι το γαμω τα ψαγμενα ατομα σε θεωρια και πραξη απο τον οποιο θα μπορουσατε να αντεξετε καποια εκπομπη τετοιου στυλ?

Δημοσ.
υπαρχει εστω και ενας οποιοσδηποτε ετσι ο οποιος να ειναι το γαμω τα ψαγμενα ατομα σε θεωρια και πραξη απο τον οποιο θα μπορουσατε να αντεξετε καποια εκπομπη τετοιου στυλ?

Nope. Αυτά τα άτομα δεν κάνουν εκπομπές. Ούτε βγαίνουν στην tv.

άποψη μου, τουλάχιστον.

Δημοσ.
Nope. Αυτά τα άτομα δεν κάνουν εκπομπές. Ούτε βγαίνουν στην tv.

άποψη μου, τουλάχιστον.

άρα με αυτή την άποψη bro, δεν ελπίζουμε περιμένουμε τίποτα και τα έχουμε καταδικάσει όλα εν γένει. σωστά;

Δημοσ.

Μιλάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για σατυρική εκπομπή ή εκπομπή γενικότερα? Αν μιλάς για σάτυρα, μάλλον με στρίμωξες και i see your point...

Στον million voices πάει το πάνω.

άρα με αυτή την άποψη bro, δεν ελπίζουμε περιμένουμε τίποτα και τα έχουμε καταδικάσει όλα εν γένει. σωστά;

Όχι όχι καμία σχέση bro. Απλά δεν ελπίζουμε και περιμένουμε τίποτα απο την τηλεόραση.

Δημοσ.
Μιλάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για σατυρική εκπομπή ή εκπομπή γενικότερα? Αν μιλάς για σάτυρα, μάλλον με στρίμωξες και i see your point...

δεν μιλάω για τίποτα.

μιλάω για έναν άνθρωπο / μια εκπομπή και ένα θέμα.

και λέω πως αντί να εστιάσουμε στο θέμα (που διάολε, μας αφορά όλους και ίσως πιο πολύ από ποτέ) κοιτάμε άν ο Κανάκης προβάλει τα μπράτσα του όταν το λέει.

γιατί κολλάς σε ταμπέλες; πως μπορούμε να είμαστε νέοι, να θεωρούμε πως εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον γαμώκοσμο και να καθόμαστε να χαρακτηρίζουμε / κρίνουμε κάτι από την ταμπέλα και μόνο; αν βγω δηλαδή εγώ στην τηλ δε θα με ακούσεις τι έχω να πω γιατί μολύνθηκα, ενώ αν είμαι εκτός έχω λόγο και αρχές και τότε είμαι σοβαρός; ψάχνουμε ταμπέλες, κατηγορίες, γενικολογούμε και πολύ με στενοχωρεί αυτό...

τέσπα..

Δημοσ.

δεν υπαρχει ουτε ενας παγκοσμια ever ο οποιος globaly σε θεωρια και πραξη να ηταν η ειναι αψογος

το point μου λοιπον ειναι οτι η κριτικη που ασκειται στην πραγματικοτητα δεν εχει να κανει με την ουσια αλλα με φτηνο εγωισμο

Δημοσ.
με συγχωρείς αλλά δεν την καταλαβαίνω την λογική αυτή...

ναι - ίσως - είναι υποκριτικό της εκπομπής/τηλεόρασης/εποχής μας

όταν μόνο σε ειδικές μέρες τα θυμόμαστε αυτά (όπως μόνο την 1η Δεκ. θυμόμαστε το AIDS κτλ κτλ κτλ). το θέμα όμως είναι τί κάνουν αυτοί ή τι κάνουμε εμείς; ξέρεις με πόσους έχω συζητήσει όσα παρουσιάζονται σε εκπομπές τύπου Zeitgeist όταν είχα πρωτοδεί το τοπικ στο παρών φόρουμ; ξέρεις πόσοι ήρθαν έκθαμποι κ μου τα έλεγαν μετά την συγκεκριμένη εκπομπή; η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν από τα χαχανιτά και τα ανάλαφρα λόγια τους έβλεπα να "ξυπνάνε" (δεν κοιμόντουσαν απλά αγνοούσαν όπως πολλοί που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ενημέρωση).

και συγχώρεσέ με, το να ψήνεται κάποιος να προβληματιστεί δεν είναι απαραίτητο και μοναδικό στοιχείο για να "ψαχτεί". θέλει και κατεύθυνση. κάποιος να του πει για μια ταινία, για ένα φόρουμ για ένα μπλογκ. δηλαδή εσύ μπηκες στο ιντερνετ και πάτησες "ψάχνομαι" στο google? εγώ την πρώτη μέρα δεν ηξερα πως γράφεται το yahoo και με κορόιδευαν. το να δίνεις κατευθύνσεις και να "Τσιγκλάς" τον άλλον - ακόμα και τους εφυσιχασμένους- μόνο κακό δεν είναι. αν ήταν να περιμένουμε τον καθένα αν και πότε θα ξυπνήσει (εννοώντας πότε θα κοιτάξει κ λίγο παραέξω και θα ασχοληθεί με τα κοινά) νομίζω πως χάνουμε το παιχνίδι.

Ναι, κοίτα, κάπου έχασες την μπάλα (μάλλον εκεί που άρχισες να βγάζεις συμπεράσματα, δε φταις εσύ όλοι όταν φτάνουν εκεί χάνουν και τη μπάλα, και το δίκιο και γενικά τ' αυγά και τα πασχάλια).

Δεν έχει σχέση το ΨΑΧΝΟΜΑΙ ακα ζητάω γνώμες, βρίσκω ένα φόρουμ και κοιτάω τις προτάσεις των ντοκυμαντέρ με το κάνω ένα επετειακό εκπομπάκι για να πιάσω νουμεράκια με το zeitgeist και εν τέλει ακόμη κι αυτό -που κατ' εμέ είναι όντως κοροϊδία και ταπανταγιατομαρκετινγκ- και αναιρώ όσα λέω τις υπόλοιπες 365 μέρες το χρόνο στις εκπομπές μου. Δεν είναι χαπάκι λεκιθίνης που θα το φας το πασχα μετά τα κατσίκια και θα σε σώσει από το λίπος, διότι όλο το χρόνο τρως κατσίκι οπότε η μία λεκιθίνη δεν πρόκειται να διώξει τα λίπια, σόρυ.

Από κει και πέρα, το πόσο ανούσιο βρήκα εγώ το zeitgeist είναι ένα άλλο ζήτημα που προφανώς η ανάλυσή του δεν ανήκει σε ένα τόπικ με τίτλο Ράδιο Αρβύλα.

Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για τον Κανάκη που σχολιάζει το Zeitgeist χαϊδεύοντας τα μπράτσα του, και για το πόσο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο η εκπομπή του Κανάκη που σχολιάζει το Zeitgeist. Χαϊδεύοντας τα μπράτσα του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...