Προς το περιεχόμενο

Overclock και Ram?

SpirosLouis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο ανεβαίνει το fsb, υποχρεωτικά ανεβαίνουν και οι μνήμες μαζί, είτε πολύ είτε λίγο, ανάλογα με τον διαιρέτη που έχεις επιλέξει.

Δημοσ.

άρα αν διαλέξει άλλον διαιρέτη δεν χρειάζεται να ανέβουν οι μνήμες.. άρα δεν είναι υποχρεωτικό να ανεβούν και οι μνήμες. καλά δεν τα λέω? :confused:

Δημοσ.

Οι μνήμες μένουν ως έχουν μόνο αν έχεις ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, και ανεβάζεις με αυτόν. Αν δεν έχεις ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή οι μνήμες έστω και λίγο θα ανέβουν. Όπως είπα εξαρτάται και απ' το fsb. Αν π.χ. έχεις 800άρες DDR2 μνήμες και παίζεις με 400fsb, και θες 1:1 διαιρέτη τότε δεν γίνεται overclock αφού οι μνήμες παίζουν κανονικά στα 800. Αν θες π.χ. να πας όμως 450fsb με τον ίδιο διαιρετή θα γίνουν αυτόματα overclock και οι μνήμες στα 900.

Δημοσ.

Ταχύτητα επεξεργαστή = πολλαπλασιαστής x FSB

πχ

O γνωστός Q6600 τρέχει στα 2,4GHz.Η συχνότητα είναι αποτέλεσμα του 9x (πολλαπλασιαστή) επί 266Mhz FSB (9*266=2394Mhz)

Δημοσ.

Τώρα τρέχω τον επεξεργαστή μου στα 3Ghz και μου βγάζει ένα πρόβλημα και το Orthos και το Occt. Δεν καταλαβένω ποιο είναι ομως. Που μου το λέει;

Δημοσ.

Δυστυχώς έχω από τις καλές τις μητρικές που δεν μπορώ να ανεβάσω το ρεύμα στον επεξεργαστή!

Έχω ένα Error στο Orthos που λέει "Execution halted."

---------- Προσθήκη στις 09:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:57 ----------

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Torture Test ran 0 minutes 42 seconds - 1 errors, 0 warnings.

Execution halted.

Κάτι από ότι κατάλαβα παίζει με την μνήμη. Τι πρέπει να πειράξω; Τα timings είναι auto από SPD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...