Προς το περιεχόμενο

Ομιλία σχετικά με το τι είναι αντικειμενοστραφής προγραμματισμός στα ελληνικά

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλό βίντεο για εισαγωγή!!!Μπράβο!

Αν έχεις και κάτι για πιο προχωρημένους θα το τιμήσουμε επίσης...;);)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for '2.0/no DST' instead in C:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\utilities\date.php on line 56>> ρε παιδια εχω αυτο το προβλημα με τ joomla τι να κανω???ευχαριστω

Δημοσ.
Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for '2.0/no DST' instead in C:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\utilities\date.php on line 56>> ρε παιδια εχω αυτο το προβλημα με τ joomla τι να κανω???ευχαριστω

ότι να'ναι, όπου να'ναι, όπως να'ναι... :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καποτε στο σχολείο κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε το μάθημα..

κ τώρα πληρώνουμε για να αγοράσουμε βιβλία κ ξοδεύουμε άπειρες ώρες στο νετ για να βρούμε

υλικό για να διαβάσουμε να μάθουμε..

ευχαριστώ πολύ για το βίντεο..

τώρα άρχισα με την c οπότε θα το χρειαστώ αργότερα...

Δημοσ.
:( Είναι για αρχαριους περίμενα να δω πιο ωραία πράγματα, κάνα καινούριο design pattern tpt τέτοιο. Πάντως υπάρχουν άτομα που δεν καταλαβαίνουν τα πλεονεκτήματα του OOP.
Δημοσ.
Γιατί χρησιμοποιείτε τον όρο αντικειμενοστρεφής και όχι αντικειμενοστραφής;

(Από εξήγηση φιλολόγου που μου μετέφερε ο συνάδελφος Πάνος Βασιλειάδης). Το 'αντικειμενοστραφής' είναι μετοχή του παθητικού αορίστου Β' (κάποιος κάποτε γύρισε τον προγραμματισμό προς τα αντικείμενα) ενώ το 'αντικειμενοστρεφής' είναι μετοχή ενεργητικού ενεστώτος (ο προγραμματισμός στρέφεται προς τα αντικείμενα). Προφανώς οι διαρκείς εγγενείς ιδιότητες εκφράζονται από τον ενεργητικό ενεστώτα εξ' ου και το αντικειμενοστρεφής, εσωστρεφής, δεξιοστρεφής κ.λπ.

Επομένως σαν παραγωγή λέξης, που κάνουμε με το γλωσσικό αισθητήριο, οι δυο λέξεις είναι έγκυρες: δεν υπάρχει κάποιο λάθος ούτε στη μια, ούτε στην άλλη.

Αυτό που την κάνει τη μια "λανθασμένη" είναι η χρήση των άλλων λέξεων ("εξωστρεφής" κλπ.) και φυσικά η τυποποίηση της μιας και όχι της άλλης.

Θα πάω αλλού τώρα το θέμα.

Πριν λίγες μέρες ένας διδάκτορας πληροφορικής με ρωτούσε κατά πόσον μαθηματικοποιείται ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός.

Μου φάνηκε πολύ παράξενη η απορία του, αφού κατά τη γνώμη μου, η οποία ήταν και η απάντησή μου, τα αντικείμενα και ο προγραμματισμός με αντικείμενα είναι μια ευκολία του προγραμματιστή. Έχει να κάνει με την καθιέρωση ενός τρόπου εργασίας και όχι με κάποιο τρόπο μαθηματικής προσέγγισης του προβλήματος. (Σε αντίθεση με τους αλγόριθμους, που έχουν πολύ στενότερη σχέση με τα μαθηματικά.)

Έτσι το ότι κάποιος φτιάχνει μια εφαρμογή με αντκείμενα από ένα σετ κλάσεων δε σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν υλοποιείται πανομοιότυπα και με αντικείμενα από ένα άλλο σετ κλάσεων.

Τέλος, ο Einstein δεν είπε ότι "όλα είναι σχετικά"!! Είναι κοτσάνα και φάνηκε στην ομιλία σαν μια πολύ-πολύ σοβαρή δήλωση. Φυσικά άλλος είναι ο σκοπός που το είπε ο ομιλητής (να τραβήξει την προσοχή) αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι να διασπείρει και ανακρίβειες...

Δημοσ.
την οποία ήταν και η απάντησή μου,

η οποία ήταν και η απάντησή μου,

μάλλον (σχετικό)

ή

όχι ; (απόλυτο)

:mrgreen:

μπράβο στον Cue !

.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

:( Είναι για αρχαριους περίμενα να δω πιο ωραία πράγματα, κάνα καινούριο design pattern tpt τέτοιο. Πάντως υπάρχουν άτομα που δεν καταλαβαίνουν τα πλεονεκτήματα του OOP.

Ανα τακτά διαστήματα γράφω στο forrst κάποια post για την Java γύρω από OO έννοιες και software design. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει public RSS feed για τα posts, οπότε μόνο αν παρακολουθείτε το twitter θα τα βλέπετε. (tagged #learn #java)

Μερικά από αυτά (δυστυχώς όχι στα ελληνικά)

Identify polymorphism - Don't abuse the If

Be pissed, be polite. Always say "Good bye!" (the reason behind 'finally' in a try/catch)

I'm a developer, you are a designer, we get along. We are both Person(s) after all.

Apply polymorphism or you will drive yourself crazy

Δημοσ.

Ανα τακτά διαστήματα γράφω στο forrst κάποια post για την Java γύρω από OO έννοιες και software design. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει public RSS feed για τα posts, οπότε μόνο αν παρακολουθείτε το twitter θα τα βλέπετε. (tagged #learn #java)

Μερικά από αυτά (δυστυχώς όχι στα ελληνικά)

Identify polymorphism - Don't abuse the If

Be pissed, be polite. Always say "Good bye!" (the reason behind 'finally' in a try/catch)

I'm a developer, you are a designer, we get along. We are both Person(s) after all.

Apply polymorphism or you will drive yourself crazy

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...