Προς το περιεχόμενο

Απορία για εγγραφή εικόνας iso

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Παιδιά έχω εγγαταστήσει το πρόγραμμα 7zip που είναι για συμπιεσμένα αρχεία.

Από τότε που το κατέβασα μόλις κατεβάζω ένα αρχείο iso και πάω να το "κάψω" σε CD, δεν ξέρω που να το αναζητήσω. Μου ανοίγει το 7zip αλλά δεν υπάρχει το πρόγραμμα που μόλις κατέβασα στην λίστα. (υπάρχουν κάθε φόρα δύο συγκεκριμένα προγράμματα που τα έχω κατεβάσει και τα έχω "κάψει" πριν 6 μήνες). Που πάνε όλα αυτά τα προγράμματα που κατεβάζω εδώ και 6 μήνες και δεν μπορώ να τά βρω; (είναι πάνω από300).

Μάλλον δεν ξέρω να χρησιμοποιώ το 7zip γιατί είμαι αρχάριος. Αλλά δεν μπορώ και να το σβήσω γιατί χρειάζεται.

Βοηθήστε με κάποιος που ξέρει γιατί δεν μπορώ να "κάψω" iso αρχεία.

Ευχαριστώ:fear:

Δημοσ.

Δε σε έχω. Μπορεί να γίνεις λίγο πιο κατανοητός;

Σου γράφω κάτι και πες μου αν σε κατάλαβα από τα συμφραζόμενα. ΕίχΕΣ κάποιο πρόγραμμα και έγραφες τα ISO αρχεία σε CD/DVD. ΈκανΕΣ διπλό κλικ στο αρχείο και άνοιγε το πρόγραμμα και έγραφες τα iso σε CD/DVD.

Τώρα κατέβασες το 7zip (πολύ καλό και δωρεαν πρόγραμμα) και αν κάνεις διπλό κλικ σε αρχεία iso, κάτι άλλο ανοίγει που σε μπερδεύει. Μήπως αυτό που ανοίγει είναι το 7zip; Αν ΝΑΙ τότε έχει γίνει συσχέτιση μεταξύ του τύπου αρχείου iso με το 7zip και όταν κάνεις διπλό κλικ, ανοίγει το 7zip και σου δείχνει τα περιεχόμενα του iso αρχείου.

Αν αυτό είναι το πρόβλημα σου, η εύκολη λύση είναι να ανοίγεις χειροκίνητα το πρόγραμμα που εγραΦΕΣ τα iso σε cd/dvd και μέσα από εκείνο το πρόγραμμα να διαλέξεις το iso που θα γράψεις.

Αν ΔΕΝ είναι το παραπάνω, δώσε παραπάνω πληροφορίες ή και καμία εικόνα να καταλάβουμε

Δημοσ.

Ναι αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνω διπλό κλικ και ανοίγει το 7zip. Δεν περιέχεται όμως στην λίστα (του 7zip) το πρόγραμμα που μόλις κατέβασα. Μου δείχνει μόνο 2 προγράμματα (τα ίδια κάθε φορά) που τα είχα "καψει " πριν 6 μήνες.

Στις ρυθμίσεις του 7zip είχα τσεκάρει ένα κουτάκι που έλεγε κάτι για συσχετισμό. Να το ξετσεκάρω;

Πώς το κάνω να ανοίγει χειροκίνητα;

ΥΓ. Με λίγα λόγια δεν ξέρω να δουλεύω το 7zip γιατί είμαι αρχάριος.

Δημοσ.

Για να ανοίξεις χειροκίνητα το αρχείο iso κάνε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε "Άνοιγμα με...."

Και μετά πάτα στο κουμπί αναζήτηση και βρες το πρόγραμμα με το οποίο θες να ανοίξεις το iso.

Εαν τσεκάρεις την επιλογή "Άνοιγμα αυτού του είδους του αρχείου με το επιλεγμένο πρόγραμμα" τότε κάθε φορά που θα κάνεις κλικ πάνω σε κάποιο iso αρχείο θα το αγοίγει με το πρόγραμμα που επέλεξες.Εαν δεν θες να συμβαίνει αυτό τότε αποτσεκάρισέ το.

Επίσης εαν έχεις το winzip μπορείς με δεξί κλίκ πάνω στο iso αρχείο να επιλέξεις Extract to... και να τα κάνεις extract όλα τα περιεχόμενα του iso αρχείου σε κάποιο φάκελο χωρίς καν να κάψεις CD.

Όσο για αυτό που λες που πάνε τα προγράμματα που κατεβάζεις , καταρχήν πρέπει να μπεις στην εφαρμογή που κατεβάζεις και να πας στα options να δεις ποιος είναι ο default φακελος για τα αρχεία που κάνεις download.Εαν θες από εκεί τον αλλάζεις

Δημοσ.
...

Πώς το κάνω να ανοίγει χειροκίνητα;

...

Έστω ότι πριν άνοιγες και έψηνες τα iso με το MagicIso (τυχαίο όνομα, υπάρχουν δεκάδες προγράμματα). Χειροκίνητα εννοώ, να πας από το ΕΝΑΡΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ να βρεις το MagicIso, να το ανοίξεις και μέσα από το magic ISO να κάνεις άνοιγμα αρχείου και να βρεις το iso.

Θυμάσαι με πιο πρόγραμμα έψηνες τα iso;

Δημοσ.

;

Αν ΝΑΙ τότε έχει γίνει συσχέτιση μεταξύ του τύπου αρχείου iso με το 7zip και όταν κάνεις διπλό κλικ, ανοίγει το 7zip και σου δείχνει τα περιεχόμενα του iso αρχείου
.Πως ακυρώνω τον συσχετισμό; Σε ποιές ρυθμίσεις θα βρώ το κουτάκι να το ξετσεκάρω; (Να το κάνω χειροκίνητο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...