mindcrime Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Έχω διαβάσει και εδώ αλλά και σε άλλα φόρα ότι το ubuntu είναι πιο βαρύ και αργό από άλλες αντίστοιχες διανομές (debian, fedora, κτλ). Ισχύει κάτι και τέτοιο και αν ναι μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Linus_21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Γιατί δεν τα δοκιμάζεις στο δικό σου σύστημα όλα τα παραπάνω... Το βρίσκω πολύ πιο αξιόπιστο, απ' όσα διαβάζεις από δω κι απο κει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Συνηθως, οι ετοιματζιδικες διανομες ερχονται με ενα σωρο services που ειναι αχρηστα στον απλο χρηστη, πχ lvm, bluetooth, avahi, cups, samba κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, από το debian είναι πιο βαρύ. Αλλά με τη fedora, opensuse, mandriva και άλλες "ετοιματζίδικες" αλλαγές είναι πάνω κάτω τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindcrime Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Γιατί δεν τα δοκιμάζεις στο δικό σου σύστημα όλα τα παραπάνω... Το βρίσκω πολύ πιο αξιόπιστο, απ' όσα διαβάζεις από δω κι απο κει γιατί δεν θέλω να κάνω format και στήσιμο από την αρχή Συνηθως, οι ετοιματζιδικες διανομες ερχονται με ενα σωρο services που ειναι αχρηστα στον απλο χρηστη, πχ lvm, bluetooth, avahi, cups, samba κλπ. Τα περισσότερα από αυτά τα services δεν τα έχει και το ubuntu και το debian και κάποια άλλη "έτοιμη"; Κάποια λίγα παραπάνω πχ bluetooth νομίζω προκαλούν αμελητέα διαφορά σε μνήμη και απόκριση. Πώς δικαιολογείται λοιπόν μία αξιοπρόσεκτη διαφορά για παράδειγμα ανάμεσα σε ubuntu και debian; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Έχω διαβάσει και εδώ αλλά και σε άλλα φόρα ότι το ubuntu είναι πιο βαρύ και αργό από άλλες αντίστοιχες διανομές Εγώ δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλω να κάνω format και στήσιμο από την αρχή Αυτό ίσως χρειαζόταν στα windows. Στον κόσμο του linux δε χρειάζεται. Τι πάει να πει format? Αφενός μπορείς να δοκιμάσεις με live-cd. Αφετέρου, ένα μικρό partition 5-6 GB μπορείς να αφήσεις σε μια "ακρούλα" στο δίσκο σου και να περνάς εκεί όποια διανομή θέλεις να δοκιμάσεις. Δε χρειάζεται κανένα format. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Τα περισσότερα από αυτά τα services δεν τα έχει και το ubuntu και το debian και κάποια άλλη "έτοιμη"; Κάποια λίγα παραπάνω πχ bluetooth νομίζω προκαλούν αμελητέα διαφορά σε μνήμη και απόκριση. Πώς δικαιολογείται λοιπόν μία αξιοπρόσεκτη διαφορά για παράδειγμα ανάμεσα σε ubuntu και debian; Εχω debian σε 2 δικα μου pc και σε 2 φιλων και δεν εχω κανενα απο αυτα που προανεφερα (εκτος απο το bluetooth στο λαπτοπ φιλου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Σε παλιο hardware φαινονται κυριως οι διαφορες..οταν ειχα δοκιμασει να στησω το παναρχαιο laptop μου με ubuntu mininal και αρχισα να προσθετω χειροκινητα τα πιο βασικα αρχιζε και σερνοτανε ο διας..πολυ swap ανεφ λογου και αιτιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Πιο αργο το Ubuntu σε τι; start up; στο να ανοιγεις εφαρμογες; Αμα ειναι πιο αργο ειναι και πιο ωραια στημενο ομως με την δικια του πινελιά(οσο μπορει να διαφέρει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Speeding up 1. Xorg nice value Επεξεργαζόμαστε το /etc/X11/Xwrapper.config και αλλάζουμε την τιμή του nice_value από 0 σε -1. Αυτό θα δώσει υψηλότερη προτεραιότητα στον Xorg, έτσι ώστε όταν κάνουμε κάτι που απαιτεί υψηλή επεξεργαστική ισχύ, να μην έχουμε αυτή την αίσθηση πως όλα πάνε αργά (που κολλάει ο ποντικός, κλπ). 2. Re-ordering start-up scripts Στο Debian τα start-up scripts δεν ακολουθούν το LSB standard, οπότε μερικά ξεκινάνε, σταματάνε και ξαναξεκινάνε αρκετές φορές κατά το boot. Αρκεί να εγκαταστήσουμε το insserv: # aptitude install insserv 3. Allow parallel starts Όταν ένα service αργεί να ξεκινήσει, τότε καθυστερούν όλα τα υπόλοιπα που θα ξεκινούσαν μετά από αυτό. Οπότε, πρέπει να τα κάνουμε να ξεκινούν παράλληλα: # echo 'CONCURRENCY=shell' >> /etc/default/rcS επισης βρισκουμε το CONCURRENCY=shell στο /etc/init.d/rc και βαζουμε shell 4. Application start-up speed Εγκαθιστούμε το preload: # aptitude install preload Τρέχει σα daemon και "μαθαίνει" ποιες είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνότερα ώστε να κάνει caching αυτών στη RAM. Ναι, την αγοράσαμε για να τη χρησιμοποιούμε, όχι για να έχουμε 4GB μνήμη να κάθονται! Μπορεί να κάνει πιο αργή τη διαδικασία του boot αλλά η βοήθειά του είναι πολύτιμη στο desktop. ρυθμισεις στο /etc/preload.conf 5. Disabling file/directory access time recording Τα λέει όλα ο Ingo Molnar, το "δεξί χέρι" του Linus Torvalds στην ομάδα development του Linux kernel: Παράθεση: I cannot over-emphasize how much of a deal it is in practice. Atime updates are by far the biggest IO performance deficiency that Linux has today. Getting rid of atime updates would give us more everyday Linux performance than all the pagecache speedups of the past 10 years, _combined_. It's also perhaps the most stupid Unix design idea of all times. Unix is really nice and well done, but think about this a bit: 'For every file that is read from the disk, lets do a ... write to the disk! And, for every file that is already cached and which we read from the cache ... do a write to the disk!' Απενεργοποιείται πολύ απλά, αν επεξεργαστούμε το /etc/fstab μας και προσθέσουμε την επιλογή noatime στις παραμέτρους για το mounting. Για παράδειγμα: /dev/sda1 / ext3 defaults,noatime,errors=remount-ro 0 1 6. Kill disk caching Για ακόμα μία φορά, αγοράσαμε τη RAM για να τη χρησιμοποιήσουμε! Όχι για να την έχουμε να κάθεται, έχοντας σε χρήση 150 MB από τα 4GB. Το Debian θα κάνει caching των δεδομένων στο δίσκο, για να απελευθερώσει RAM. Αυτό δε το θέλουμε! # echo 'vm.swappiness=15' >> /etc/sysctl.conf ...όπου Χ, μια τιμή μεταξύ 0 και 100. Το 0 σημαίνει ότι ο πυρήνας θα προσπαθήσει να κρατήσει τα πάντα στη RAM, ενώ 100, θα κάνει για τα πάντα caching στο δίσκο, απελευθερώνοντας μνήμη. Εξ ορισμού το Debian δίνει τιμή 60. Μια τιμή γύρω στο 20 θεωρείται ιδανική, ενώ για laptops (για λόγους κατανάλωσης) θα εξυπηρετούσε ακόμα χαμηλότερη. καποιος το χει ανεβασει και δω το χω τροποποιησει λιγακι επαναληψη=μητερα μαθησεως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Έχω διαβάσει και εδώ αλλά και σε άλλα φόρα ότι το ubuntu είναι πιο βαρύ και αργό από άλλες αντίστοιχες διανομές (debian, fedora, κτλ). Ισχύει κάτι και τέτοιο και αν ναι μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό; Μύθος και πάλι μύθος. Αμά έχεις την υπομονή και αρχίσεις και δοκιμάζεις και μόνος σου άλλες διανομές θα το καταλάβεις και ο ίδιος και μπορεί και να εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις τις λεγόμενες ¨ελαφριές¨ διανομές στην κυριολεξία να σέρνονται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.