marjel Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα σε όλους έχω φτιάξει μια σελίδα στην οποία εμφανίζεται ένα ρολόι μέσα σε ένα text box ><body onload="globalclock()"> <form name= "form" action = "" method = "get"> <p> <input type="text" size="50" id="globalclock" /> <em> Selelect Your Location</em> <select name="location" id="location" onchange="" > <option value="0" >Adelaide</option> <option value="1">Anchorage</option> <option value="2" >Athens</option> <option value="3">Baker Island</option> </select> </form> Το ρολόι για να δουλέψει, πρέπει να ορίσω της μεταβλητές από ένα javascript αρχείο που έχω >//default clock dow="f"; cdate="a"; ctime="a"; city = 2; //ATHENS Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: 1. Πως μπορώ αντί να γράψω ένα κατεβατό με τις πόλεις στο drop down list να τις παίρνει αυτόματα από το cities=new Array(); που έχω και με τις 36. 2. Πως γίνεται κάθε φορά που επιλέγεις μια πόλη από το drop down μενού να αλλάζει η τιμή που έχω ορίσει ως default στο city. Thanks
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δείξε μας τι περιέχει η globalclock() για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε
marjel Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δείξε μας τι περιέχει η globalclock() για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε Ορίστε φίλε μου σε επισύναψη γιατί είναι μεγαλούτσικο functions.txt
Uberalles_gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Όσον αφορά το 2ο ερώτημα σου αυτό γίνεται ως εξής : Στο drop down σου θα γράψεις το εξής > <select ......... onchange="globalclock(this.value)"> <option value='0'>Adelaide</option> <option value='1'>Anchorage</option> .... .... .... .... <option value='36'>Wellington</option> </select> Ουσιαστικά, κάθε φορά που θα αλλάζει η τιμή που έχει το drop down σου θα καλεί την συνάρτηση globalclock() με μία παράμετρο, έτσι θα πρέπει να αλλάξεις την δομή που δημιουργείς την function αλλάζοντας το σε globalclock(city), όπου το city είναι η τιμή που έχει κάθε φορά το option που έχεις επιλέξει. Έτσι θα ξέρεις το id της city που φώναξε. Όταν γράφεις το > cities[city][0] τι σου επιστρέφει?
marjel Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Όταν γράφεις το Κώδικας: cities[city][0] τι σου επιστρέφει? την πρώτη τιμή Adelaide - Wednesday 31st March 2010 11:32:08 pm τώρα στο html μέρος όλα καλά απλά το js με μπερδεύει μήπως θα πρέπει να κάνω μια function location (0) b=document.getElementsByName('city'); > for (c=0;c<b.length;c++) { b[c].checked=false; } 0.checked=true; city=0.value; } όπου θα την καλώ στο dropdown menu.....? Thanks By the way
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.