we_will_rise Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, θέλω για μια εργασία, να πάρω μια εικόνα που να δείχνει ένα βουνό, ένα ποτάμι και μια πεδιάδα πχ και πατώντας ο χρήστης πάνω στο καθένα να ακούγεται: Βουνό είναι αυτό κι αυτό κι αυτό... κλπ. Αυτό πως το κάνω; (εγώ έχω γνώσεις από C++ και HTML/php)
C6WGMN Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, θέλω για μια εργασία, να πάρω μια εικόνα που να δείχνει ένα βουνό, ένα ποτάμι και μια πεδιάδα πχ και πατώντας ο χρήστης πάνω στο καθένα να ακούγεται: Βουνό είναι αυτό κι αυτό κι αυτό... κλπ. Αυτό πως το κάνω; (εγώ έχω γνώσεις από C++ και HTML/php) Γίνεται με javascript που μοιάζει με C++ δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι σχετικά απλό. Απλά ένα "χάρτη" με συντεταγμένες θα έχεις και θα παίζεις κάποιο .wav σε onclick. Δες εδώ για ένα παράδειγμα. http://w3schools.com/js/js_image_maps.asp
virxen75 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 γενική ιδέα ============= 1)πρόγραμμα ορισμού περιοχών πάνω στην εικόνα -εμφανίζεις την εικόνα -επιλέγεις σημεία πάνω στην φωτογραφία δημιουργώντας πολύγωνα -τους δίνεις ιδιότητα π.χ. βουνό -το αποθηκεύεις σε κατάλληλο αρχείο 2)πρόγραμμα εμφάνισης εικόνας και απόκρισης στον χρήστη -εμφανίζεις την εικόνα -διαβάζεις το αντίστοιχο αρχείο από το 1) -παγιδεύεις τα κλικ του ποντικιού που κάνει ο χρήστης -ελέγχεις τα κλικ του ποντικιού και την θέση που βρίσκεται στην εικόνα με τα ορισμένα πολύγωνα από το 1) -αν είναι μέσα σε ορισμένη περιοχή-πολύγωνο τότε εμφανίζει κατάλληλο μήνυμα ή ήχο. αν θες σε java είναι απλό και μπορώ να σε βοηθήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.