Προς το περιεχόμενο

PC ανοίγει και σβήνει.

LeonidasD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ,

Εχτές άνοιξα τον υπολογιστή μου για να τον καθαρίσω απο την σκόνη. Μέχρι εκείνη την στιγμή δούλευε κανονικά. Όταν τον ξαναξεκίνησα παρουσίασε το εξής πρόβλημα.

Οταν πατάω το power ξεκινάει για 1 δευτερόλεπτο ( Ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια της CPU και του Tower, αναβουν τα φωτα της Mobo.) και ξανασβήνει.

Δοκίμασα να λειτουργίσω την Mobo μόνο με τον επεξεργαστή και μια μνήμη αλλά κάνει το ίδιο. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν σβήνει άν δεν βάλω το 12V 4-pin καλώδιο στην Mobo.

Η Mobo είναι μία GigaByte P3-...., και ο επεξεργαστής Intel core 2 duo 2,66Ghz

Γνώρίζει κανείς που μπορεί να βρίσκετε το πρόβλημα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Καλημέρα ,

Εχτές άνοιξα τον υπολογιστή μου για να τον καθαρίσω απο την σκόνη. Μέχρι εκείνη την στιγμή δούλευε κανονικά. Όταν τον ξαναξεκίνησα παρουσίασε το εξής πρόβλημα.

Οταν πατάω το power ξεκινάει για 1 δευτερόλεπτο ( Ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια της CPU και του Tower, αναβουν τα φωτα της Mobo.) και ξανασβήνει.

Δοκίμασα να λειτουργίσω την Mobo μόνο με τον επεξεργαστή και μια μνήμη αλλά κάνει το ίδιο. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν σβήνει άν δεν βάλω το 12V 4-pin καλώδιο στην Mobo.

Η Mobo είναι μία GigaByte P3-...., και ο επεξεργαστής Intel core 2 duo 2,66Ghz

Γνώρίζει κανείς που μπορεί να βρίσκετε το πρόβλημα?

Ευχαριστώ.

Κανένας δε νομίζω να μπορεί να πει με σιγουριά εκτός αν δουλεύει χρόνια τεχνικός και το έχει δει μερικές φορές. Παρά ταύτα λογικά κάτι κουνήθηκε από μέσα. Πόσο βαθύ καθαρισμό έκανες? Ακούμπησες τις κάρτες και τις μνήμες? Ειδικά το τελευταίο έχω δει να είναι πιο ευαίσθητο σε καθαρισμούς. Πρέπει να βγάλεις και να ξαναβάλεις τις μνήμες σε πρώτη φάση. Μετά πίεσε ότι βύσμα (κάρτας γραφικών, SATA) δεις και βλέπουμε.

Δημοσ.

Εκανα τον τυπικο καθαρισμό στο cooler της cpu και των fan του tower, και απομακρινα την σκόνη επιφανιακά με ένα πινέλο.

Υστερα απο την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να τον ανάψω δοκίμασα τα πάντα, ουσαστικά τον ξαναέστησα απο την αρχή. Αλλα τίποτα...

Δημοσ.
Εκανα τον τυπικο καθαρισμό στο cooler της cpu και των fan του tower, και απομακρινα την σκόνη επιφανιακά με ένα πινέλο.

Υστερα απο την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να τον ανάψω δοκίμασα τα πάντα, ουσαστικά τον ξαναέστησα απο την αρχή. Αλλα τίποτα...

Μήπως για κάποιολόγο δεν πατάει καλά ο επεξεργαστής? Θα ήταν ένας λόγος αυτός.Άσε επίσης μόνο ένα module μνήμη και δες αν συνεχίζεται.

Δημοσ.

την εχω παθει ετσι στο παρελθον ειναι σιγουρα προβλημα υπερθερμανσης του επεξεργαστη με το που τον αναβεις αν δεν κανει καλη επαφη με την ψυκτρα ανεβαζει αυτοματα θερμοκρασια κ υπαρχει ενας διακοπτης ο οποιος σου κλεινει το μηχανημα για να μην καει ο επεξεργαστης σου αυτο εγινε για δυο λογους ο πρωτος αν ανοιξες την ψυκτρα την εβγαλες δηλαδη κ την ξαναεβαλες τοτε θα επρεπε να εχεις βαλει καινουρια θερμοαγωγιμη παστα ακομα κ αν το εκανες αυτο μπορει να μην την απλωσες σωστα,ο δευτερος ειναι απλα να κουνησες την ψυκτρα κ να εφυγε εστω κ ελαχιστα απο την θεση της,σε καθε περιπτωση θα σε συμβουλευα να βγαλεις την ψυκτρα να απλωσεις μια νεα θερμοαγωγιμη παστα κοστιζει γυρω στα 5 ευρω κ να την κλεισεις ξανα

υ.γ.για να απλωσεις την νεα παστα καθαριζεις την παλια με πανακι κ ελαχιστο οινοπνευμα στην επιφανεια της πλακας κ στην πανω πλευρα του επεξεργαστη οχι υπερβολες κ το αφηνεις να στεγνωσει καλα!

ελπιζω να ειναι μονο αυτο

Δημοσ.

ναι το είχα κάνει και εγώ (s775 , πολύ σπαστικό κούμπωμα)

το κατάλαβα gt όταν έβγαλα την ψυχτρα ο cpu ζεμάταγε , πάνω από 100 βαθμούς ήταν σίγουρα...

(με οινόπνευμα?? εγώ μόνο χαρτί έβαλα...)

για δες μήπως ψιλό-παίζει η ψυχτρα?? αν πάει πέρα δώθε έστω και λίγο...

Δημοσ.
Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν σβήνει άν δεν βάλω το 12V 4-pin καλώδιο στην Mobo.

εγώ θα προσπαθήσω να αφήσω στην άκρη τα προφανή και να μαντέψω μήπως φταίει κάτι άλλο... η μητρική λογικά έχει 2 τροφοδοσίες.. το 24pino(20+4) και ένα ακόμα 8πινο... δές αν είναι όλα στην θέση τους γιατι αν έχεις ξεχάσει να βάλεις το 8πινο κάτι τέτοια κουλά θα κάνει..

Δημοσ.

Για αρχή ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Απο πλευρά συνδέσεων όλα ειναι στην θέση τους, το έχω "λύσει και δέσει" πολλές φορες ετσι και αλλιώς.

Τωρα οσο αφορα την πάστα το σκέφτικα ότι ίσως να φταίει και πήγα στο πλαίσιο να αγοράσω αλλα τους είχε τελειώσει..Βεβαια αυτο που με προβληματίζει είναι οτι δεν ανοίγει ούτε για 1 sec για να προλάβει να ζεσταθεί. Και οι intel επεξεργαστές θεωριτικά μπορούν να λειτουργίσουν έστω και λίγο χωρίς καθόλου ψύξη πρίν η MOBO κάνει το προστατευτικό Restart.

Αν δεν είναι αυτο πάντως, πάσχω είτε απο Mobo είτε απο επεξεργαστή ή απο Τροφοδοτικό τα οποία τα έδωσα σε ενα γνώστο να τα ελέγξει με ανταλακτικά. Οπότε θα μάθουμε τι φταίει.

Ευχαριστώ και πάλι,

Δημοσ.

Αλλη φορά αντί για πινέλο χρησιμοποίησε κάποιο blower ή πιστολάκι εξ αποστάσεως για να μην υπάρχει καμμία άμεση επαφή με την μητρική.

Πιθανά προβλήματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι: μητρική, τροφοδοτικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...