Προς το περιεχόμενο

Toshiba δεν ανάβει η οθόνη

mihalakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά στα καλα καθούμενα ο Satellite της καλής μου (A210-127 Satellite Toshiba) εκει που δουλευε εκανε επανεκκίνηση μόνος του και απο τοτε δεν αναβει καθολου η οθόνη. Οταν παταω power ο υπολογιστης δειχνει να ξεκιναει κανονικά αλλα η οθόνη δεν παίρνει καθόλου σήμα (ουτε καν το logo της toshiba πριν το bios δεν δειχνει) και μενει μαυρη.Δεν κανει ουτε αυτη τη μικρη αλλαγη φωτεινοτητας που κανουν οι φορητοι που θα εδειχνε οτι επαιρνε σημα. Δοκιμασα συνδυασμους fn για να κανω εναλλαγη οθονης μηπως γυρισε καταλαθος σε εξωτερικη πηγη αλλα τιποτα. Εβγαλα μπαταριες, το αφησα να ηρεμισει, καθαρισα ανεμιστηρες, πατησα το power για 2 λεπτα χωρις ρευμα και μπαταρια (οπως ειδα οτι δουλεψε σε αρκετους στο νετ) και τιποτα...Δοκιμασα ακομα με την οθονη σχεδον κλειστη μηπως εκανε καποια επαφη το εσωτερικο καλώδιο και παλι τζιφος. Τελικα συνδεσα εξωτερικη οθονη και πήρα αυτό.... Ο φορητος ειναι 2 1/2 ετων, εκτός εγγύησης με winXP ,turion X2, radeon hd2600. Ειχε την καλυτερη μεταχειριση που μπορει να εχει φορητος (λιγες ωρες λειτουργιας, ελαχιστες μετακινησεις, εκτος πριζας οταν σβηστος, πεντακαθαρος, σκεπασμενος οταν δεν δουλευε κ.α, γιατι τον προσεχε σαν κορη οφθαλμου η καλη μου, οποτε καταλαβαινετε και την απογοητευση μετα απο αυτο....) Υπαρχει καποια προταση;

post-26689-129063077446_thumb.jpg

post-26689-129063077449_thumb.jpg

Δημοσ.

η καρτα στο συγκεκριμενο μηχανημα ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη ή αντικαθισταται ξεχωριστα αν χρειαστει; Απο κοστος συμφερει η επισκευη η μπααα;

Δημοσ.

νομιζω χωρισ να ειμαι σιγουρος 100% οτι ειναι ενσωματωμενη(ενα τηλ στην toshiba θα σου λυσει την απορια)δεν νομιζω παντως οτι αξιζει τον κοπο να το φτιαξεις,το πουλας για ανταλλακτικα συν τα λεφτα που θα εδινες για επισκευη αγοραζεις ενα καινουργιο μηχανημα

Δημοσ.

Έχω Α200 με την ίδια κάρτα γραφικών(φτου φτου μην την ματιάσω...) και από ό,τι θυμάμαι όταν πήρα το πισί ήταν από τα πρώτα που είχαν αυτόνομη κάρτα γραφικών, οπότε και ίσως να μην είναι ενσωματωμένη στην μητρική... Η καλύτερη λύση είναι να ρωτήσεις το κόστος επισκευής και αν αγγίζει ή πλησιάζει τα όρια του να πάρεις έναν παρεμφερή(αν όχι και καλύτερο) Η/Υ, πάρε ένα άλλο...Μόνο φρόντισε να πάρεις και μία επέκταση εγγύησης +2(ή 3) έτη ανάλογα με το τι θα διαλέξεις. . .

Δημοσ.
νομιζω χωρισ να ειμαι σιγουρος 100% οτι ειναι ενσωματωμενη(ενα τηλ στην toshiba θα σου λυσει την απορια)δεν νομιζω παντως οτι αξιζει τον κοπο να το φτιαξεις,το πουλας για ανταλλακτικα συν τα λεφτα που θα εδινες για επισκευη αγοραζεις ενα καινουργιο μηχανημα

Σωστός!:B)

Δημοσ.

Τελικως επικοινώνησα με την toshiba και τον εστειλα στην Αθήνα για έλεγχο. Αναμένω κοστολόγιο και αναλόγως προχωρώ. Αν δω οτι ειναι αρκετα τα χρηματα τοτε θα πραξω όπως λέτε. Ανταλλακτικά και μετά αγορά καινούριου

Δημοσ.
Τελικως επικοινώνησα με την toshiba και τον εστειλα στην Αθήνα για έλεγχο. Αναμένω κοστολόγιο και αναλόγως προχωρώ. Αν δω οτι ειναι αρκετα τα χρηματα τοτε θα πραξω όπως λέτε. Ανταλλακτικά και μετά αγορά καινούριου

Σκέφτηκες την περίπτωση (δεν γνωρίζω υποθέτω) να σου πούνε το κόστος επισκευής και εφόσον δεν σε συμφαίρει να σε χρεώσουν για τον έλενχο????

Οπότε η πληρώνεις το ποσό και ας μη σε συμφαίρει η πληρώνεις τον έλενχο χωρίς να επισκευασθεί η τους το αφήνεις δωράκι.....:P

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι υποθετω χωρίς να γνωρίζω...σκέψεις κάνω..:-)

Δημοσ.

παιζει δυστυχως και αυτη η περιπτωση:Xαμα δουνε οτι χανουνε τον"πελατη"καλο θα ειναι ο φιλος να τους ρωτησει πριν το δουνε

Δημοσ.

Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω.Παει η καρτα γραφικων. Τα ιδια ακριβως μου εβγαζε στην οθονη κ μενα καποτε. Οταν ειχε καει.Κατα την γνωμη μου ειναι ενσωματομενη στην μητρικη

Δημοσ.

Η κάρτα δεν είναι ενσωματωμένη στη μητρική.

Η Toshiba θα σου πάρει 20€ για τον έλεγχο αν αποφασίσεις να μην το επισκευάσεις και 350-400€ για τη κάρτα γραφικών αν το φτιάξεις.

Δημοσ.

Είναι σίγουρα βλάβη στο κύκλωμα γραφικών και επίσημα θα σου προτείνουν αντικατάσταση mainboard γιατί είναι ενσωματωμένη. Πρίν αποφασίσεις όμως ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.computer-systems.gr . Το κόστος επισκευής είναι 90Ευρω + ΦΠΑ. Μαζί με ΦΠΑ και έξοδα αποστολής από Αθήνα θα σου κοστίσει 127Ευρώ και χάρη στις επεμβάσεις μας η επισκευή είναι πιο σταθερή από το αν αλλάξεις mainboard γιατί και αυτό που θα σου βάλουν πάλι το ίδιο ελάτωμα θα έχει.....

Δημοσ.
Είναι σίγουρα βλάβη στο κύκλωμα γραφικών και επίσημα θα σου προτείνουν αντικατάσταση mainboard γιατί είναι ενσωματωμένη. Πρίν αποφασίσεις όμως ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.computer-systems.gr . Το κόστος επισκευής είναι 90Ευρω + ΦΠΑ. Μαζί με ΦΠΑ και έξοδα αποστολής από Αθήνα θα σου κοστίσει 127Ευρώ και χάρη στις επεμβάσεις μας η επισκευή είναι πιο σταθερή από το αν αλλάξεις mainboard γιατί και αυτό που θα σου βάλουν πάλι το ίδιο ελάτωμα θα έχει.....

Ρε Carib.. δεν γινεται να ανοιξεις και κανα υποκαταστημα εδω στην Αθηνα,, για να μην τρεχομε Σαλονικα??? Να σωθουμε κιολας??

Δημοσ.
Ρε Carib.. δεν γινεται να ανοιξεις και κανα υποκαταστημα εδω στην Αθηνα,, για να μην τρεχομε Σαλονικα??? Να σωθουμε κιολας??

Δεν χρειάζετε να έρθετε στο εργαστήριο.....Με 16Ευρώ συνολικά αναλαμβάνουμε μέσω courier να παραλάβουμε και να επιστρέψουμε τον υπολογιστή σας στο χώρο σας.

Άλωστε η Αθήνα δεν είναι καθόλου μακρια αν σκευτεί κανείς ότι οι μισοί πελάτες μας είναι από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...