Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω iPad. Μπορείτε να με βοηθήσετε με ορισμένα πρβλήματα;;;

Dancom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τη στιγμή που είδα το καινούργιο gadget της apple τρελάθηκα μαζί του και θέλω οπωσδήποτε να το αγοράσω. Έχει 1.000.000.000.000 αρνητικά, το παραδέχομαι, και θα σας παρακαλούσα να μην αναλωθούμε σε αυτά! ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΠΌΣΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΌΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΆΡΩ ΑΠΌ ΈΝΑ NETBOOK! Έχω διαβάσει τα αντίστοιχα threads και αφού το έψαξα το θέμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μου αρέσει και θέλω να το αποκτήσω.

Και μετά από αυτήν την πολύ κατατοπιστική (ελπίζω) εισαγωγή μπαίνω στο κυρίως θέμα.

Μπήκα στην επίσημη ιστοσελίδα της apple για δω αν μπορώ να αγοράσω το iPad από εκεί. Μέχρι αυτή τη στιγμή (30/03/2010) δε μπορείς να το παραγγείλεις αφού αναμένεται στην κυκλοφορία μετά τις 03/04/2010. Παρόλα αυτά για την αγορά του iPad από την επίσιμη ιστοσελίδα πρέπει να δηλώσεις αμερικάνικη διεύθυνση. Επιπλέον για το "wifi + 3G" μοντέλο (αυτό το μοντέλο με ενδιαφέρει) πρέπει να κάνεις συμβόλαιο με την ΑΤ&Τ. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξείς:

1. Σκέφτηκα να αγοράσω Αμερικανική διεύθυνση μέσω της MyUS. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη συγκεκριμένη εταιρία και γενικά γνωρίζει κατά πόσον είναι αξιόπιστη και αξιόλογη επιλογή;

2. Χρειάζεται να κάνω συμβόλαιο με την AT&T (κάπου πήρε το μάτι μου πως ίσως και να μην είναι απαραίτητο) ή μπορώ να το αγοράσω και να το "σπάσω" εδώ ώστε να μπορεί να δέχεται τα ελληνικά δίκτυα και τις ελληνικές sim (συγκεκριμένα Cosmote Internet On The GO); Αν ναι, είναι κάτι αντίστοιχο του jailbreak και που μπορώ να βρω κάποιον να το κάνει; (έστω στείλτε μου σε Inbox αυτήν την πληροφορία :devil: )

3. Γνωρίζει κανείς τίποτα σχετικά με την skikker η οποία εξειδικεύεται σε διεθνείς αγορές;

Τέλος, αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάποιον άλλον τρόπο για να αγοράσω το iPad (64G wifi + 3G) χωρίς να πρέπει να περιμένω να έρθει στην Ευρώπη και να το αγοράσω τουλάχιστον 1000euro (δεδομένου ότι το iPhone 3GS στην Ευρώπη κάνει κάνει 500euro ενώ στην Αμερική 300dollars) ας με ενημερώσει!

Ελπίζω εκτός από εμένα να βοηθηθούν κι άλλοι οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν κάποιο προϊόν της apple χωρίς να πρέπει να περιμένουν να έρθει (με σχεδόν διπλάσιο κόστος) στην Ευρώπη.

Δημοσ.

το 3G μοντελο δεν προκειται να βγει ουτε στην αμερικη τουλαχιστον μεχρι τελος του μηνα (απριλη)

δεν χρειαζεται να κανεις συμβολαιο ΑΤ&T

το iPad δεχεται microSIM και οχι κανονικη

εκτος και αν εσυ η καποιος γνωστος σου παει αμερικη η ξερεις καποιον απο εκει ΔΕΝ :shifty:

αξιζει να ασχολεισαι

αυτα με τις διευθυνσεις ειναι πολυπλοκα και ανουσια και το καλυτερο που εχεις να κανεις

ειναι υπομονη οπως ολοι μας :cry::cry::cry:

Δημοσ.

Όντως κι εγώ ψάχνομαι αυτό το καιρό και βρήκα έναν τυπά να μου στείλει με 605$ την απλή έκδοση, αλλά δεν θα το ρισκάρω τελικά λόγω τελωνείων. Μια στις 1000 να το ελέγξουν(μου έχει συμβεί με iPhone) θα μου βγει ο κούκος αηδόνι. Επίσης κι εγώ θα καταλήξω τελικά στην 3G έκδοση και για αυτό θα περιμένω να κυκλοφορήσει σε καμιά Αγγλία να το πάρω από εκεί.

Πάντως μιας κι ενδιαφέρεσαι για το 3G, θα πρέπει ούτως ή άλλως να περιμένεις ως τέλη Απριλίου για να κυκλοφορήσει.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως για να παραγγείλεις από το αμερικάνικο Apple Store, εκτός από αμερικάνικη διεύθυνση πρέπει να έχεις και αμερικάνικη πιστωτική κάρτα.

Όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω, το iPad 3G δεν θα δέχεται κανονικές κάρτες SIM αλλά MicroSIM. Επομένως, μέχρι να βγάλει τέτοιες SIM κάποια ελληνική εταιρία, είναι άχρηστο.

Κάποιοι βέβαια ανέφεραν πως το τσιπάκι της MicroSIM είναι το ίδιο με αυτό της SIM και πως αν κόψεις μια SIM στις διαστάσεις της MicroSIM θα δουλέψει αλλά αυτό δεν το έχει δοκιμάσει κανένας.

Πιθανώς όταν κυκλοφορήσει στην Αμερική το iPad 3G κάποιος γενναίος θα δοκιμάσει να κόψει την SIM του και θα δημοσιεύσει το αποτέλεσμα. :-)

Κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται να κάνεις συμβόλαιο με την AT&T. Θα το πουλάνε με MicroSIM της AΤ&Τ αλλά χωρίς συμβόλαιο. Θα είναι κάτι σαν καρτοκινητό. Όταν και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις internet μέσω 3G, θα αγοράζεις από την AT&T πρόσβαση για ένα μήνα κλπ.

Όλα αυτά στην Αμερική βέβαια. Για άλλες χώρες δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα.

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως, το 3G του iPad χρησιμοποιεί διαφορετική συχνότητα από την συνηθισμένη, οπότε και να ταιριάζει η normal sim(εφόσον την κόψεις), θα δουλεύει σε 2G ταχύτητες.

Δημοσ.
Ούτως ή άλλως, το 3G του iPad χρησιμοποιεί διαφορετική συχνότητα από την συνηθισμένη, οπότε και να ταιριάζει η normal sim(εφόσον την κόψεις), θα δουλεύει σε 2G ταχύτητες.

Στο iPhone (3G με 32Gb μνήμη) έχει γίνει αυτή η πατέντα (κόψιμο κανονικής κάρτας) πριν έρθει επίσημα στην Ελλάδα και το ξέρω σίγουρα γιατί το έκανε ένας φίλος μου και το είδα από κοντά. Τώρα για το iPad ούτε εκείνος ξέρει κάτι...

---------- Προσθήκη στις 12:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:51 ----------

Έχω την εντύπωση πως για να παραγγείλεις από το αμερικάνικο Apple Store, εκτός από αμερικάνικη διεύθυνση πρέπει να έχεις και αμερικάνικη πιστωτική κάρτα.

Δες τι σου προσφέρει η MyUS. Λέει (αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει) ότι σου πραγματοποιεί η ίδια την αγορά (με αμερικανική κάρτα προφανώς) και στη συνέχεια το προωθεί (με μια σχετική επιβάρυνση) σε εσένα.

Δημοσ.
Στο iPhone (3G με 32Gb μνήμη) έχει γίνει αυτή η πατέντα (κόψιμο κανονικής κάρτας) πριν έρθει επίσημα στην Ελλάδα και το ξέρω σίγουρα γιατί το έκανε ένας φίλος μου και το είδα από κοντά. Τώρα για το iPad ούτε εκείνος ξέρει κάτι...

Ναι, αλλά αυτό που σου λέω εγώ δεν έχει να κάνει με το κόψιμο της κάρτας, αλλά με τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί η 3G τεχνολογία στο iPad. Το iPad είναι κατασκευασμένο ώστε να λειτουργεί σε διαφορετική συχνότητα από την συνηθισμένη.

Δημοσ.

εγω θα σου ελεγα, εαν δεν εχεις κανεναν γνωστο απο Αμερικη να μην κανεις τον κοπο γτ θα το πληρωσεις χρυσο, εαν περασει τελωνειο...

Δημοσ.

Το iPad χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες συχνότητες με τα iPhone 3G και 3GS:

- UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

- GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Μπορείς να το δεις και μόνος σου, συγκρίνοντας τα tech specs τους εδώ: http://www.apple.com/ipad/specs/ και εδώ: http://www.apple.com/iphone/specs.html.

Καμία σχέση! Αυτό που έκανε ο φίλος σου ήταν να κόψει την άκρη της SIM για να μπορέσει να χωρέσει το τσιπάκι που ξεγελούσε το iPhone και το έκανε να νομίζει πως έχει μέσα του αμερικάνικη SIM.

Δες τις διαφορές της MicroSIM σε σχέση με την απλή: MicroSIM στη Wikipedia και κοίτα τι εννοώ λέγοντας πως θέλει κόψιμο: http://appadvice.com/appnn/2010/01/the-ipad-microsim-deal-it-adapts-with-some-cutting/ Φαίνεται εύκολο, απλώς, μέχρι κάποιος να το δοκιμάσει, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως θα δουλέψει.

Δημοσ.

φιλε equalizer43 κατα ποσο ασφαλης ειναι αυτος οτροπος που προτεινεις η τιμη ειναι αυτη που λεει η θα πρεπει να υπολογισω και τελωνεια και αλλα ξερω γω

Δημοσ.

Λάβε υπόψη σου πριν παραγγείλεις από Αμερική ότι αυτή την στιγμή το ipad δεν υποστηρίζει καθόλου Ελληνικά. Ούτε στα μενού, ούτε στο πληκτρολόγιο. Δες και εδώ στην κατηγορία languages: http://www.apple.com/ipad/specs/

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
φιλε equalizer43 κατα ποσο ασφαλης ειναι αυτος οτροπος που προτεινεις η τιμη ειναι αυτη που λεει η θα πρεπει να υπολογισω και τελωνεια και αλλα ξερω γω

Αν ο πωλητής εχει πολλές θετικές αξιολογήσεις και έχει πραγματοποιήσει πολλές συναλλαγές, σημαίνει ότι είναι ασφαλής. Μην φοβάσαι αν έχει πραγματοποιήσει πολλές πωλήσεις. Τώρα για το τελωνείο δεν γνωρίζω αν θα σε χρεώσουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...