focus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Θέλω να προσθέσω αποτελέσματα από Recordets που κάνουν Sum. Όταν έχω τιμές στους πίνακες στον SQL Server όλα οκ . Όταν όμως δεν έχω τιμές. σκάει Error ><% teliko_sinolo_olon = CDbl(Recordset2.Fields.Item("").Value) + CDbl(Recordset4.Fields.Item("").Value) + CDbl(Sum_ex_aft.Fields.Item("").Value) + CDbl(Sum_ex_til.Fields.Item("").Value) + CDbl(Recordset5.Fields.Item("").Value) + CDbl(Recordset6.Fields.Item("").Value) + CDbl(Recordset8.Fields.Item("").Value) response.Write teliko_sinolo_olon%>
krakkhed Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Αν διαβάσεις για την cDbl στο w3schools ή στη microsoft θα διαπιστώσεις πως αναφέρουν The expression argument is any valid expression που σημαίνει πως η παράμετρος της συνάρτησης πρέπει να έχει αποδεκτή τιμή .. το άδειο string ή το null δεν είναι αποδεκτές τιμές που μπορούν να μετατραπούν σε double.. Πρέπει λοιπόν, πριν τις περάσεις από την cDbl να επιβάλλεις να έχουν σωστή τιμή .. αν είναι άδειες ή null βάλε τους 0 Θα μπορούσες να φτιάξεις μια συνάρτηση που να κάνει την μετατροπή πχ. >function numericOrZero( aNumber ) if isNumeric(aNumber) numericOrZero = aNumber else numericOrZero = 0 end if end function και να τη φωνάζεις ως >teliko_sinolo_olon = CDbl( numericOrZero( Recordset2.Fields.Item("").Value) ) η θα μπορούσες να κάνεις και τη μετατροπή σε double μέσα στη συνάρτηση ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.