Προς το περιεχόμενο

Δηλημα μεταξυ ΑΤΙ, nVidia κ.α....

vxristoforos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα την 5870 .

Καλα μιλαμε ειναι γομαρι , οριακα την πηρε το κουτι . Μερικα χιλιοστα μεγαλυτερη και δεν χωρουσε . Οποιος την αγορασει να λαβει σοβαρα υποψιν τι κουτι εχει .

Μερικες ερωτησεις να κανω .

Η θερμοκρασια σε idle ειναι κοντα στους 40 - 45 °C , σε full load κοντα στους 77 °C . Γιατι ρωταω ? Γιατι το εμπρος μερος της καρτας ( η εισαγωγη του αερα ) ακουμπα πανω στη θεση που εχει το κουτι για τις IDE συσκευες . Εμενα μου φαινονται οκ αλλα μια δευτερη γνωμη δεν βλαπτει .

Και μια δευτερη .

Στο metro 2033 πηρα μονο 10 με 15 frames παραπανω . Αυτο ειναι ? Περιμενα περισσοτερα .

Να φανταστείτε με την 4890 στην αρχη του παιχνιδιου ( οσοι ξερουν ) που ειναι η πρωτη μαχη με τα 2 - 3 " λυκοσκυλα " ειχα 10 με 15 frames ( full , dx10 , 1920 x 1080 ) , με την 5870 , 12 με 20 frames ( Full , DX10 και DX11το ιδιο , 1920 x 1080 ) . Βεβαια στην δευτερη μαχη , που ειναι τα πολλα λυκοσκυλα και οι demons εκει εχω 15+ επιπλεον frames .

Δεν ξερω....... αλλα περιμενα λιγο περισσοτερα σε αυτο το παιχνιδι απο αυτη την καρτα .

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To idle σου είναι ελαφρώς αυξημένο κατα 5 βαθμούς από τον μέσο όρο.

Σε full load είσαι ακριβώς όπως πρέπει.

Αλλά το fan στο αυτόματο λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές.

Βάλε το MSI Afterburner και καθόρισε μόνος σου τις στροφές αναλόγως θερμοκρασίας.

'Ετσι μπορείς να κατεβάσεις πάρα πολύ τις θερμοκρασίες σου.

Το Metro 2033 δεν παίζει απολύτως ομαλά σε κανένα σύστημα. Ακόμα και σε dual GPU συστήματα, τα fps έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα.

126962492671BZgJ5ZxI_3_4.gif

Δημοσ.

Τι δικαια μετρηση η GTX480 με 4χMSAA και η 5870 με ΑΑΑ.......:lol:

---------- Προσθήκη στις 13:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:44 ----------

Εβαλα την 5870 .

Καλα μιλαμε ειναι γομαρι , οριακα την πηρε το κουτι . Μερικα χιλιοστα μεγαλυτερη και δεν χωρουσε . Οποιος την αγορασει να λαβει σοβαρα υποψιν τι κουτι εχει .

Μερικες ερωτησεις να κανω .

Η θερμοκρασια σε idle ειναι κοντα στους 40 - 45 °C , σε full load κοντα στους 77 °C . Γιατι ρωταω ? Γιατι το εμπρος μερος της καρτας ( η εισαγωγη του αερα ) ακουμπα πανω στη θεση που εχει το κουτι για τις IDE συσκευες . Εμενα μου φαινονται οκ αλλα μια δευτερη γνωμη δεν βλαπτει .

Και μια δευτερη .

Στο metro 2033 πηρα μονο 10 με 15 frames παραπανω . Αυτο ειναι ? Περιμενα περισσοτερα .

Να φανταστείτε με την 4890 στην αρχη του παιχνιδιου ( οσοι ξερουν ) που ειναι η πρωτη μαχη με τα 2 - 3 " λυκοσκυλα " ειχα 10 με 15 frames ( full , dx10 , 1920 x 1080 ) , με την 5870 , 12 με 20 frames ( Full , DX10 και DX11το ιδιο , 1920 x 1080 ) . Βεβαια στην δευτερη μαχη , που ειναι τα πολλα λυκοσκυλα και οι demons εκει εχω 15+ επιπλεον frames .

Δεν ξερω....... αλλα περιμενα λιγο περισσοτερα σε αυτο το παιχνιδι απο αυτη την καρτα .

Κατι αλλο παιζει τοσα fps δεν βγαζω ουτε με dx11 λολ......

Δημοσ.
Τι δικαια μετρηση η GTX480 με 4χMSAA και η 5870 με ΑΑΑ.......:lol:

Εάν βλέπεις πρώτη φορά αποτελέσματα από [Η] τοτε να σου εξηγήσουμε ότι το συγκεκριμένο image προτείνει ξεκάθαρα το σε ποια ανάλυση να παίζουμε εφόσον έχουμε την τάδε κάρτα.

Οπότε δεν πρόκειται για κάποιου είδους σύγκριση στα ισα. Άλλωστε ξεκάθαρα φαίνεται ότι η 480 καταφέρνει να παίξει με 4χ.

Τώρα από την άλλη έχω την εντύπωση ότι απλά ήθελες να γελάσεις … και όχι να προσφέρεις.

Καθώς θεωρώ ότι εάν έχεις ξαναδεί αποτελέσματα από [Η] τότε θα μπορούσες απλά να εξηγήσεις αυτά που γράφω παραπάνω.

Και να μη κάθομαι να σου τα γράφω.

Ο panther νομίζω είναι ξεκάθαρος στο τι γράφει και δε προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.

Δημοσ.
Εάν βλέπεις πρώτη φορά αποτελέσματα από [Η] τοτε να σου εξηγήσουμε ότι το συγκεκριμένο image προτείνει ξεκάθαρα το σε ποια ανάλυση να παίζουμε εφόσον έχουμε την τάδε κάρτα.

Οπότε δεν πρόκειται για κάποιου είδους σύγκριση στα ισα. Άλλωστε ξεκάθαρα φαίνεται ότι η 480 καταφέρνει να παίξει με 4χ.

Τώρα από την άλλη έχω την εντύπωση ότι απλά ήθελες να γελάσεις … και όχι να προσφέρεις.

Καθώς θεωρώ ότι εάν έχεις ξαναδεί αποτελέσματα από [Η] τότε θα μπορούσες απλά να εξηγήσεις αυτά που γράφω παραπάνω.

Και να μη κάθομαι να σου τα γράφω.

Ο panther νομίζω είναι ξεκάθαρος στο τι γράφει και δε προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.

Το εγραψα μην το δει κανενας και νομιζει πως η 480 εχει ιδια fps με την 5870......

Και οχι η 480 δεν ειναι playable σε αυτα τα settings,φαινεται οτι το [H] δεν τεσταρε σε βαρυ σημειο.......

Δημοσ.
To idle σου είναι ελαφρώς αυξημένο κατα 5 βαθμούς από τον μέσο όρο.

Σε full load είσαι ακριβώς όπως πρέπει.

Αλλά το fan στο αυτόματο λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές.

Βάλε το MSI Afterburner και καθόρισε μόνος σου τις στροφές αναλόγως θερμοκρασίας.

'Ετσι μπορείς να κατεβάσεις πάρα πολύ τις θερμοκρασίες σου.

Εφοσον το full load ειναι οκ , ειμαστε καλα . Κοιταξα ξανα την καρτα , ακουμπα μεν αλλα δεν κλεινει τις εισαγωγες του αερα .

Θα βαλω και το MSI Afterburner που ειπες .

Δημοσ.
Θα βαλω και το MSI Afterburner που ειπες .
Εγώ πάντως άμα είναι να ρίξω τη θερμοκρασία και η κάρτα να ακούγεται σαν afterburner δε θα το έβαζα

77οC είναι μια χαρά θερμοκρασία για VGA σε load. Στη δικιά μου το φουρφούρι το έχω ρυθμίσει να πηγαίνει στο 100% όταν πια η κάρτα περάσει τους 90 βαθμούς ώστε να τη σταθεροποιεί εκεί

Συνήθως κάπου στους 75-80 σε παιχνίδια σταματάει να ανεβάζει και σε μένα. Μου την έσπαγε πολύ που στην αρχή άρχιζε να μαρσάρει με το παραμικρό. Μια ταπεινή 4670 είναι

Εκτός βέβαια αν έχεις σκοπό να την χρησιμοποιείς για πάνω από 10 χρόνια όπου η αυξημένη θερμοκρασία θα μειώσει σοβαρά το lifespan της

post-29796-129063077576_thumb.png

Δημοσ.

Εκτός βέβαια αν έχεις σκοπό να την χρησιμοποιείς για πάνω από 10 χρόνια όπου η αυξημένη θερμοκρασία θα μειώσει σοβαρά το lifespan της

Και να ηθελα εγω να την κρατησω τοσο χρονια , ουτε οι game developers αλλα ουτε και οι card developers σε αφηνουν . Ολο και κατι σου δινουν καθε τοσο για να τα σταζεις :whistle: .

Ξερεις ποσες φορες ειπα θα παρω καρτα για 2 - 3 χρονια . Ενα χρονο βγαζω με το ζορι . Παλι καλα που σκοτωνω την παλια και μετριαζω τη ζημια .

Δημοσ.

Για τις θερμοκρασίες:

Το ανεμιστήρι της 5870, όπως και της 5850 δουλέυει στο αυτόματο από 21% σε idle, μέχρι και 28%-30% σε full load.

Σε αυτές τις στροφές το ανεμιστήρι είναι σχεδόν αθόρυβο.

Ο θόρυβος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι και το 50%. Από το 70% και μετά είναι που ακούγεται έντονα.

Έχεις μεγάλο περιθώριο να κατεβάσεις τις θερμοκρασίες σου αν το θές.

Δημοσ.

Εχω ενα παραξενο προβλημα . Δεν το εχω συναντησει ξανα .

Μετα την αλλαγη της καρτας και ολα πηγαίναν ρολοι . Αρχησε ξαφνικα να μου βγαζει στην οθονη μικρες πρασινες κουκιδες ( καποιες αναβοσβηνουν ) καμια 10 τον αριθμο .

Αυτο κατα κυριο λογο το βγαζει στον Firefox στα σκουρα σημεια ( μαυρα ) μου το κανει και στην επιφανεια εργασιας , αν κανω ανανεωση χανονται αλλα αργοτερα θα ξαναβγουν .

Σε παιχνιδι δεν εχω παρατηρήσει κατι ειναι πολυ μικρες και πρεπει η εικονα να μεινει ακίνητη .

Αυτο τι ειναι τωρα ? Οθονη η καρτα ? Σκεφτηκα μήπως εχει καμια σχεσει με την ανανεωση ( Hz ) οθονης - καρτας .

Δημοσ.

Artifacts πρέπει να είναι αυτά. Κάνε ένα stress test με το ati tool να δείς αν στο βγάζει error

Σε αυτή τη περίπτωση θα πας πίσω την κάρτα

Δημοσ.

Ενταξει παιδια, με πεισατε για την αγορα τησ 5870..

Αλλα διαβασα παραπανω οτι η καρτα ειναι αρκετα μεγαλη σε μεγεθοσ και δν ξερω αν χωρεσει στο κουτι μου. σκοπευω να παρω το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650725&u=THERMALTAKE-VJ2000BNS-M5-BLACK

γνωριζει κανεισ αν τη χωραει? πωσ θα το μαθω?

πολλοι οι ασταθμητοι παραγωντεσ... pfff....

Δημοσ.

μπορεις να παρεις και μια 5850 και να την ανεβασεις πολυ ευκολα και να την κανεις λιγο σαν την 5870 σε επιδοσεις ;)

Δημοσ.
Artifacts πρέπει να είναι αυτά. Κάνε ένα stress test με το ati tool να δείς αν στο βγάζει error

Σε αυτή τη περίπτωση θα πας πίσω την κάρτα

Την Εστειλα ηδη :mad:.

Και στα δυο λειτουργικα που ειχα πανω μου εβγαζε το ιδιο προβλημα , εβαλα αλλους οδηγους το ιδιο , την εβγαλα την ξαναβαλα και σε αλλη pci e , δοκιμασα αλλη οθονη , αλλαξα χρονισμους , refresh rate , εκανα τα test ...... σκ@τα :X

Ακομα και στα video ειχε προβλημα , μονο στα παιχνιδια ηταν οκ .

Παλι καλα που δεν εδωσα ακομα την 4890 και την περασα παλι πανω .

Δημοσ.

5870 ειχεσ? ελεοσ πια... με το που μου λυσατε το προβλημα του GSOD για την 5η γενια τησ ΑΤΙ, τωρα ακουω τον balakan να λεει οτι του παρουσιαστηκε αλλο προβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...