jim_p Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Σε ext3 ειμαι και στα 2. Καποια στιγμη στο μελλον, που θα παω σε windows 7, θα παω και σε 64 bit και σε ext4. Προς το παρον, βαριεμαι να τα ξαναστηνω απο την αρχη. Για να γινει το ext4 "προνομιο" του debian πρεπει - το stable να παει τουλαχιστον σε πυρηνα .27 απο .26 που ειναι σημερα (lenny-n-half) - να απλοποιηθει καπως ο grub2 στις ρυθμισεις του, αν θελει καποιος να εχει και το / του σε ext4 (αυτα απο τη δικη μου σκοπια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Παντως εγω θα εβαζα arch.Σοβαρα πραματα...ουτε συνεχεια αναβαθμισεις της διανομης,μονο του core και γενικα ολων των πακετων μεσω του pacman ,τελευταιες εκδοσεις σε ολα,ταχυτατο και ελαφρυ οσο εσυ θες.Τωρα αν προοριζεται για αρχαριο.. βαλε debian testing και στησε το ωστε να ειναι noob friendly, ή αν βαριεσαι βαλε ubuntu στην τελικη.. δες και το link του jim_p.. Comparisons So, how did the two installs compare? I tested both systems by timing how long they took to complete the boot process, and measured the amount of RAM used at each step. These included booting to single mode, booting to the desktop login manager (GDM), loading the Xfce desktop and loading the desktop and Firefox/Iceweasel. I also mapped the boot processes with Bootchart for both the Xubuntu and Debian installs (get the results here and here, respectively). Here are the results of the tests I ran. Time Taken Distribution Single Mode GDM Desktop Firefox Total Xubuntu 9.04 18.60 sec 11.45 sec 25.48 sec 12.09 sec 67.62 sec Debian 5.0 17.82 sec 14.62 sec 10.46 sec 5.41 sec 48.31 sec Memory Usage Distribution Single Mode GDM Desktop Firefox Total Xubuntu 9.04 13.03 MB 39.41 MB 63.34 MB 24.82 MB 140.60 MB Debian 5.0 11.58 MB 26.96 MB 6.8 MB 19.61 MB 64.95 MB Συμπερασμα..θες να πας σε ελαφρυ WM ?nice! Η το στηνεις σε debian και εχεις αμελητεα ποσα ram δεσμευμενα ή πανω σε ubuntu και εχεις τα διπλασια ποσα ram πιασμενα για το ιδιο software! Γνωμη μου:Debian ή arch. ---------- Προσθήκη στις 01:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:23 ---------- Προς το παρον κατεβαζω Kubuntu 10.04 beta 1 και βλεπουμε!Aπλα εχω Ubuntu 1,5 χρονο τωρα και ψιλοβαρεθηκα! ΤΥ all Eγω παλι αυτη την φιλοσοφια του "αν θελω αλλον WM πχ απο gnome να παω σε kde, βαζω αλλη διανομη" ποτε δεν την καταλαβα..Ειχες τοσο καιρο ubuntu και βαρεθηκες προφανως τον gnome?nice..!Ακου τι θα κανεις για μην βαριεσαι..βαλε arch,ή debian ,βαλε kde,gnome,xfce,lxde,icewm,fluxbox και οταν βαριεσαι το ενα πηγαινε στο αλλο με μια απλουστατη αλλαγη στο .xinitrc σου.Τι πιο απλο?Tωρα ποιος ο λογος να αλλαζεις ολοκληρη διανομη μονο και μονο για τον WM ...dont get it.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindcrime Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 εφόσον ο πυρήνας και τα προγράμματα είναι πάνω κάτω τα ίδια πως προκύπτει ότι το ubuntu είναι ή υποτίθεται ότι είναι πιο αργό από πχ το debian; τρέχει παραπάνω services; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 εφόσον ο πυρήνας και τα προγράμματα είναι πάνω κάτω τα ίδια πως προκύπτει ότι το ubuntu είναι ή υποτίθεται ότι είναι πιο αργό από πχ το debian; τρέχει παραπάνω services; ρωτα την canonical!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindcrime Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 ε δεν νομίζω να είναι κάποιο σκοτεινό μυστικό. ανοιχτός κώδικας είναι. για πείτε οι γνώστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Οι περισσότεροι "γνώστες" έχουν παθολογικό μίσος για οτιδήποτε προέρχεται από την canonical ή έχει το όνομα "ubuntu" μέσα. Οπότε άστο καλύτερα. tritonas00, όλα αυτά που λες για κάποιον που δεν ξέρει να τα κάνει προυποθέτουν ώρες διαβάσματος και δοκιμών. Σε μισή το πολύ ώρα έχει εγκαταστήσει όμως οποιαδήποτε διανομή.... Καλή η γνώση και ο πειραματισμός, αλλά δεν έχουν όλη τη διάθεση να αφιερώσουν τόσο χρόνο. Καλό είναι να "διακρίνεις" σε ποιο είδος ανήκει ο κάθε χρήστης πριν προτείνεις τέτοιες λύσεις που τελικά κακό κάνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 tritonas00, όλα αυτά που λες για κάποιον που δεν ξέρει να τα κάνει προυποθέτουν ώρες διαβάσματος και δοκιμών. Σε μισή το πολύ ώρα έχει εγκαταστήσει όμως οποιαδήποτε διανομή.... Καλή η γνώση και ο πειραματισμός, αλλά δεν έχουν όλη τη διάθεση να αφιερώσουν τόσο χρόνο. μεχρι εδω μια χαρα..! Καλό είναι να "διακρίνεις" σε ποιο είδος ανήκει ο κάθε χρήστης πριν προτείνεις τέτοιες λύσεις που τελικά κακό κάνουν λ. lol τι το κακο εχει δηλαδη να στησει ενα debian ή ενα arch..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 To κακό είναι να προτείνεις σε αρχάριο να στήσει debian ή arch και μετά να αλλάζει wm κατά το δοκούν κάθε φορά που "βαριέται". Κάτι τέτοιο θέλει διάβασμα και ώρες και εκνευρισμό από τις ενδεχόμενες αποτυχίες με τελικό αποτέλεσμα την απογοήτευση του χρήστη. Και όλα αυτά, όταν το να εγκαταστήσεις με clean install μια διανομή, δεν απαιτεί πάνω από μισή ώρα (σε αρχαίο μηχάνημα - εγώ βάζω ubuntu σε 15 λεπτά). Εφόσον είσαι τόσο "large" ας έδινες και τις οδηγίες ή links με το πώς να κάνει τις αλλαγές wm στο debian και στο arch που προτείνεις. Φιλικά πάντα. - Η ταπεινή μου γνώμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Αμα χτυπίσω ubuntu 10.04 beta 1 με απλα updates αργοτερα θα παει στο final release ή θα θέλει clean install? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Αμα χτυπίσω ubuntu 10.04 beta 1 με απλα updates αργοτερα θα παει στο final release ή θα θέλει clean install? Μία καθαρή εγκατάσταση είναι πάντοτε η καλύτερη λύση. Π.χ. όταν άλλαξα από 9.04 σε 9.10 (Ubuntu πάντα) είχα πολλά προβλήματα. Έτσι λοιπόν έκανα ένα clean installation από το live cd και ησύχασα. Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης στην καινούργια έκδοση μέσω του update αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 +100 για debian με το στησιμο σε portage , flags , keywords κτλ θα χασει την μπαλα και θα τρεχει τρομοκρατημενος...εγω προπερσυ 3 μερες εκανα να μπω σε γραφικο περιβαλλον!! αν ειναι παντως απλα για χρηση απο τριτο ατομο χωρις πολλα πολλα puppel 4.3.1 μια πολυ σοβαρη και απιστευτα ελαφρια και σφαιρατη διανομη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Κάτι τέτοιο θέλει διάβασμα και ώρες και εκνευρισμό από τις ενδεχόμενες αποτυχίες με τελικό αποτέλεσμα την απογοήτευση του χρήστη. τα παραλες νομιζω λιγουλακι.. Και όλα αυτά, όταν το να εγκαταστήσεις με clean install μια διανομή, δεν απαιτεί πάνω από μισή ώρα (σε αρχαίο μηχάνημα - εγώ βάζω ubuntu σε 15 λεπτά). ubuntu minimal install να φανταστω..ε? Εφόσον είσαι τόσο "large" ας έδινες και τις οδηγίες ή links με το πώς να κάνει τις αλλαγές wm στο debian και στο arch που προτείνεις. Aν μου μου το ζητησει πολυ ευχαριστως να βοηθησω. ---------- Προσθήκη στις 12:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:07 ---------- με το στησιμο σε portage , flags , keywords κτλ θα χασει την μπαλα και θα τρεχει τρομοκρατημενος...εγω προπερσυ 3 μερες εκανα να μπω σε γραφικο περιβαλλον!! ποιος μιλησε για gentoo?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 εχω την εντυπωση οτι καποιος του το προτεινε? Debian και παλι καλησπερα σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μπορεις να κανεις και το αλλο, για να εισαι minimal κλπ. Να βαλεις την 9,10 server edition, με τα απολυτως απαραιτητα μονο, και μετα με ενα "apt-get install xorg lxde klp" να εχεις ενα 9,10 με lxde. Ειναι η διαδικασια που περιγραφεται στο 2ο αρθρο του distrowatch, μονο που αντι για xfce θα βαλεις lxde. Ετσι ξεκινησα τους πειραματισμους το 2007, και κατεληξα με debian... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StefxOup Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Με το συγκεκριμένο hardware κάθε έκδοση Ubuntu τρέχει μια χαρά!Λέγοντας "το βαρέθηκα",μάλλον εννοείς το γραφικό περιβάλλον...Οπότε γιατί να μην αλλάξεις μόνο αυτό;;;Τα Kubuntu και Xubuntu είναι εξίσου εξαιρετικά!Δοκίμασε κάποιο απ'αυτά για να μην ψάχνεσαι.Debian και Arch προϋποθέτουν όρεξη για να ασχοληθείς. Fedora 12 απο μένα ως εναλλακτική:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.