Προς το περιεχόμενο

Πάω για Lubuntu απο Ubuntu(λες???)

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες εχω ενα laptop sony vaio του 2006 με pentium M στα 1,73 ghz και 1,5 gb DDR2Ram στα 533 mhz.

Τρεχω 1,5 χρόνο Ubuntu απροβληματιστα (απο 8.04 LTS)

Δεν ξερω πως αλλα μου ''σκασε'' να του βαλω το Lubuntu Βeta 1!

(αργοτερα το λαπτοπ παει στην μανα μου γιατι παω για σταθερό).

Ηθελα βασικα ενα fresh install το ubuntu 10.04 οταν θα εβγαινε(γιατι εχω κανει βλακείες με τα partition και απο live cd θελει ωρες να διορθωθούν).

Τι λέτε να παω για lubuntu;

Θα πηγαίνει καλύτερα;

Το χετε δοκιμάσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αν το λαπτοπ παει σε καποιον αρχαριο, για να μην πω computer illiterate, το lxde ειναι οτι χειροτερο.

Καταρχην δεν εχει "καδο", επειδη ο pcmanfm διαγραφει τα αρχεια με την μια, σαν το rm.

Δευτερον, δεν εχει "My computer". Βασικα, μονο το gnome εχει πλεον κατι τετοιο και μπραβο τους.

Τριτον, με τα specifications του λαπτοπ τρεχεις ανετα kde4, αν δεν σε ενοχλει κατι απο το kde4.

Τεταρτον, αν θες να πας σε κατι πιο γρηγορο, αλλαξε διανομη.

Αν το λαπτοπ παει σε καποιον αρχαριο, για να μην πω computer illiterate, το lxde ειναι οτι χειροτερο.

Καταρχην δεν εχει "καδο", επειδη ο pcmanfm διαγραφει τα αρχεια με την μια, σαν το rm.

Δευτερον, δεν εχει "My computer". Βασικα, μονο το gnome εχει πλεον κατι τετοιο και μπραβο τους.

Τριτον, με τα specifications του λαπτοπ τρεχεις ανετα kde4, αν δεν σε ενοχλει κατι απο το kde4.

Τεταρτον, αν θες να πας σε κατι πιο γρηγορο, αλλαξε διανομη.

σαν ποια διανομη εχεις κατα νου!!!;

Καλά όλα τα άλλα το τελευταίο γιατί το πέταξες. Εχέτε δοκιμάσει από εσάς κανείς το ubuntu και το έχετε δει ότι είναι βαρύ σε σύγκριση με τις διανομές σας. Εγώ γιατί βλέπω το αντίθετο όταν δοκιμάζω άλλες διανομές η τουλάχιστον το ίδιο? Μήπως το pc μου είναι σεταρισμένο να τρέχει γρήγορα μόνο ubuntu?

aris1986 κατά την γνώμη μου βάλε ubuntu το lubuntu που το είδα σε εγκατάσταση θέλει δουλειά ακόμα.

---------- Προσθήκη στις 14:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:19 ----------

σαν ποια διανομη εχεις κατα νου!!!;

Μύθος και από τους χειρότερους του χώρου για βαριές και ελαφριές διανομές ιδίως όταν όλες οι διανομές μοιράζονται κοινά προγράμματα ακόμα και ίδιες εκδόσεις.

Μερικές φορές οι λεγόμενες geek διανομές αποδεικνύονται και αρκετά πιο βαριές από τις έτοιμες λόγο κακού στησίματος.

To lubuntu προορίζεται για pc δεκαετίας, μιας και είναι ό,τι πιο ελαφρύ υπάρχει σε ubuntu. Πάντως το laptop σου τρέχει άνετα ubuntu και δεν καταλαβαίνω το λόγο που θες κάτι ακόμα πιο ελαφρύ. Εγώ τρέχω ubuntu με χειρότερα specs από τα δικά σου.

Αν επιμένεις σε κάτι πιο ελαφρύ, βάλε xUbuntu, που έχει και official support από την Canonical και είναι και noobie friendly.

Αν θέλεις γενικά να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα καλό είναι να δοκιμάσεις άλλες διανομές. Κάθε διανομή έχει την δικιά της φιλοσοφία στο στήσιμο και στην φιλοσοφία της και αφού έχεις όρεξη καλό είναι να το ψάξεις.

Το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν θα βρεις κάποια που είναι η πανάλαφρυ με διαφορά από τις υπόλοιπες εκτός αν βάλεις μια όντος ελαφριά διανομή όπως το puppy linux

καλα ενταξει οχι και puppy linux ειναι τρελα ελαφρυ!!!

Απλα θα το παραμετροποιήσω αργοτερα για να μπορει η μανα μου να το χειριστεί

(σαν Windows:-()

Το τελευταιο το πεταξα γιατι απο ubuntu ερχομαι, και 2 χρονια (Δεκ 2006 - Ιαν 2008) το δοκιμασα εκτενεστατα στο low end pc μου (1.8 athlon, gforce 4 mx, 256 ram) και γιατι οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους

http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20090427

Ακομα και το crunchbag γυρισε απο ubuntu σε debian!

Αυτό δεν λέει τπτ μια και η βάση όλων των deb διανομών είναι το debian και αυτοί που δημιουργούν διανομές φυσικά και θα πάνε σε debian αν δεν θέλουν να ακολουθούν το release κύκλο του ubuntu.

Το θέμα είναι ότι εγώ εμπειρικά δεν είδα ποτέ καμιά διανομή να είναι πιο ελαφριά από το k-ubuntu.

Και εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για φοβερή απόκριση της διανομής στα πάντα. Είναι άδικο να κατηγορείς μια διανομή για βαριά όταν στην πράξη συμβαίνει τελείως το αντίθετο.

και το επιχείρημα μου ότι όλες οι διανομές πάνω κάτω ίδιες είναι το στηρίζουν αυτά εδώ τα benchmark

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_bsd_opensolaris&num=2

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_distro_fourway&num=2

καλο το lubuntu οταν βγει το 10.04 βαλτο , ειναι και οτι πρεπει για αρχαριους , ελαφρυ και πολυ γρήγορο έπισης τρεχουν απροβληματιστα και όλες οι εφαρμογές του gnome.

Αν σκέφτεσαι για xfce τοτε linux mint με xfce η και lxde.

το μονο προβλημα είναι οτι δεν έχει κάδο.η σειρά έχει ως εξής

κde<gnome<xfce<lxde πάντως πολύ λένε οτι το xubuntu είναι αρκετα βαρύ σχεδόν σαν και το ubuntu αν σκεφτεσαι για xfce τότε linux mint

Δεν λεει τιποτα το οτι το ιδιο γραφικο περιβαλλον φορτωνει 20 δευτερολεπτα πιο μετα (αυξηση ~30%) και χρησιμοποιει παραπανω απο την διπλασια μνημη?

Οριστε και το ιδιο συγκριτικο σε εγκατασταση ubuntu σε cli + xfce vs xubuntu

http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20090504

Δυστυχως, οταν αποφασισα να βαλω debian και να δωρισω εκεινο το pc μου σε ενα φιλο για να το εχει για καβατζα, απεβιωσε.

Σημερα, το σταθερο μου ανοιγει σε 12 δευτερα*, αν εχω το δικτυο αποσυνδεδεμενο, και δεν ειναι ουτε 64bit, ουτε σε ext4. Το δε λαπτοπ σε λιγοτερο απο 30, και ειναι εποχης 2004.

*χρονος grub to gdm.

Στα benchmarks του phoronix δεν βρηκα καποιο κοινο μεταξυ των 2 αρθρων.

Ολά αυτά σε ext4 η σε ext3? Γιατί η μετάβαση σε ext4 σε όλες τις διανομές είχε σαν αποτέλεσμα την θεαματική αύξηση του χρόνου εκκίνησης ανεξάρτητα διανομής. Δλδ αυτό δεν ήταν καθόλου προνόμιο του debian όπως αναφέρεις.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις νοοτροπίες διαχωρισμού και διχασμού που υπάρχει στην κοινότητα όταν όλες οι διανομές κατα βάση μοιράζονται 100% τα ίδια προγράμματα και τις ίδιες εκδόσεις.

Είναι παράλογες και μόνο αυτές οι αναφορές και τις διαβάζεις μόνο σε κάτι γραφικά forum όπως το adslgr στην ελλάδα η στο arch forum που εδώ που τα λέμε εκεί υπάρχουν κάποια άτομα που από τι φαίνετε δεν την παλεύουν γενικα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...