Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Fermi - GTX 470 - GTX 480 - GTX 480 SLI Review (HardOCP)

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλα kostantinos αμα δεν ξερεις να περνας drivers δεν σου φταιει κανενας.

Οσων αφορα τους drivers της 295,ποσους μηνες ειπαμε πηρε να φτιαξουν το bug με τα clock?

Οποτε μην ακουω χαζομαρες η ΑΤΙ φετος ειναι μπροστα ειτε το θελουν μερικοι ειτε οχι

Δεν ξερω αν το εμαθες αλλα τον γρηγοροτερο Graphics Processing Unit αυτη την στιγμη τον εχει η NVIDIA και οχι η ΑΤΙ. Και πριν βιαστεις να μιλησεις δεν αναφερομαι στην 5970 που εχει 2 GPUs πανω, εγω μιλαω σαν τεχνολογια καθεαυτη.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ξερω αν το εμαθες αλλα τον γρηγοροτερο Graphics Processing Unit αυτη την στιγμη τον εχει η NVIDIA και οχι η ΑΤΙ. Και πριν βιαστεις να μιλησεις δεν αναφερομαι στην 5970 που εχει 2 GPUs πανω, εγω μιλαω σαν τεχνολογια καθεαυτη.

Εγω ξερω οτι το γρηγοροτερο GPU το εχει η ATI και οχι η NVIDIA.......

Τα αλλα ειναι φανφαριες

Ασε που η 5870 με oc γινεται 480 σε επιδοσεις σε δευτερολεπτα,Α και κατι αλλο γιατι να μην αναφερω την 5970 στα ιδια λεφτα με την 480 ειναι περιπου (ενω η 480 τον πινει.....)

Δημοσ.
Μαλλον μιλαω με καποιον που δεν ξερει τι εννοουμε οταν λεμε GPU οποτε και παω πασσο.

Και σενα ο φανατισμος σου δεν σε αφηνει να δεις ποια απο τις 2 εχει το πανω χερι για φετος.....Οποτε και παω πασσο

Δημοσ.

Καποιος που εχει ορεξη ας του εξηγησει τι εννοουμε με τον ορο GPU.....Εγω δεν μπορω να μπω σε τετοιο τρυπακι.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να χαλιέστε για εταιρείες που βγάζουν εκατομμύρια όταν οι περισσότεροι απο μας δουλεύουν 40 ώρες για 700-1000€ το μήνα...

Δημοσ.

Εγω παλι ελπιζω να καταλαβω ποση διαφορα εχουν 10-20 fps +-...

Ισως πρεπει να παω να κοιταχτω σε ενα γιατρο...

ΥΓ:Το μονο που ελπιζω ειναι μεχρι μεσα Ιουνη να πεσουν οι τιμες στις καρτες γραφικων...Αν οχι εμενα μια χαρα μου φενεται η 4850 :D

Δημοσ.
Δε χρειάζεται να χαλιέστε για εταιρείες που βγάζουν εκατομμύρια όταν οι περισσότεροι απο μας δουλεύουν 40 ώρες για 700-1000€ το μήνα...

Φιλε μου δεν τσακωνομαστε, απλα οταν καποιος γυριζει και σου λεει κατι εντελως ατοπο του στυλ " το 5 ειναι μεγαλυτερο απο το 7" τοτε τι να του πεις ? Οτι εχει δικιο ?

Δημοσ.
Εγω παλι ελπιζω να καταλαβω ποση διαφορα εχουν 10-20 fps +-...

Ισως πρεπει να παω να κοιταχτω σε ενα γιατρο...

Παιζει ρολο σε ποια περιοχη του πεδιου τιμων αναφερεσαι .Πχ τα 60 fps με τα 70 fps θα νιωσεις την διαφορα οταν θα παιζεις.Προσεξε δεν λεω οτι εχει τεραστια διαφορα ,λεω ομως οτι την νιωθεις .Απο εκει και μετα εχει να κανει με το τι ειδους gamer εισαι ,δηλαδη με το κατα ποσο τρωγεσαι με τα ρουχα σου .

Δημοσ.

Αν αφαιρέσεις τα physx και το 3d, ATI και πάλου ATI, σήμερα κιόλας παρήγγειλα μια 5850, και ας έχω μια 9800GX2 και μια 8800GTX που έλεγα να βάλω για physx αλλα μπα. Από όλα τα benchies που είδα δεν αξίζει τόσο μικρές διαφορες στις επιδόσεις. Άμα βγάλει κάνα update model 475-485 ίσος να πάρο μια αλλιώς ATI και πάλου ATI. Το 100 euro δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Και fanboy δεν ήμουν ποτε πάντα είχα και από τις 2 εταιρίες. Όσο για τα sandwich μακριά...just my 2 cents.

Δημοσ.
Παιζει ρολο σε ποια περιοχη του πεδιου τιμων αναφερεσαι .Πχ τα 60 fps με τα 70 fps θα νιωσεις την διαφορα οταν θα παιζεις.Προσεξε δεν λεω οτι εχει τεραστια διαφορα ,λεω ομως οτι την νιωθεις .Απο εκει και μετα εχει να κανει με το τι ειδους gamer εισαι ,δηλαδη με το κατα ποσο τρωγεσαι με τα ρουχα σου .

Αν και είναι ανάλογα με το παιχνίδι και πόσο ομαλή είναι η ροή του framerate, σε σύγκριση 60 με 70 fps πολύ πιθανόν να μην δεις ιδιαίτερη διαφορά. Αν όμως πρόκειται για κάτι μεταξύ 20 και 40 fps πολύ πιθανόν η διαφορά στην δεύτερη περίπτωση να είναι σαφώς αισθητή.

Είναι δύσκολο να βάλεις κανόνες γενικά για τέτοιες περιπτώσεις. Θα ήταν καλύτερο να έλεγες ότι διαφορές σε επιδόσεις κάτω των 10% (π.χ. 65 έναντι 60 fps) δύσκολα εντοπίζονται σε πραγματικό χρόνο.

---------- Προσθήκη στις 14:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:31 ----------

Φιλε μου δεν τσακωνομαστε, απλα οταν καποιος γυριζει και σου λεει κατι εντελως ατοπο του στυλ " το 5 ειναι μεγαλυτερο απο το 7" τοτε τι να του πεις ? Οτι εχει δικιο ?

Σαν μονοπύρηνη κάρτα η 480 είναι σαφώς γρηγορότερη από την 5870. Είναι υποκειμενικό ωστόσο να κρίνει ο καθένας αν η μεγαλύτερη τιμή της 480 αξίζει για τα σημερινά δεδομένα απ' το να επιλέξει μια 5870. ΄Ενας χρήστης που παίζει κυρίως παιχνίδια όπου μια 480 έχει μια καλή απόσταση από την 5870 σίγουρα θα δικαιολογήσει την διαφορά τιμής. Τουναντίον κάποιος άλλος που παίζει παιχνίδια όπου η σημερινή διαφορά είναι στα 10-15% εύλογα θα το ξανασκεφτεί.

Aνάλογα παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς και με ρυθμίσεις. Για κάποιον που έχει 30-άρα οθόνη και θέλει να παίζει στα 2560*1600 με 8xAA έχει μια διαφορά μέσου όρου στο 30%:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_480/21/#abschnitt_performancerating_qualitaet

Δημοσ.

Την απαντηση σου την πηρες απο τον ailuro :-)

Δημοσ.
Την απαντηση σου την πηρες απο τον ailuro :-)

η απαντηση παει ποιο πολυ σε εσενα απο οτι στον αλλον :P

το παιδι δεν λεει με βαση το χρημα αλλα στις επιδοσεις

Δημοσ.

Tα πραγματα με αυτα που εχουμε δει μεχρι τωρα ειναι για αυτες τις 2 καρτες.

Η 5870 εχει καπου 7 μηνες στην αγορα η nvidia αργησε παρα πολυ να βγαλει το fermi για να δικαιλογησει τετοιο προιον.

Οι διαφορες ειναι οι εξης:

480 καλυτερες επιδοσεις της ταξης 10-15% σε σχεση με την 5870.

480 κακη τιμη - 5870 καλουτσικη τιμη

480 πολυ ενεργοβορα - 5870 οχι και τοσο αναλογικα με τις επιδοσεις της

480 κακες θερμοκρασιες - 5870 καλες θερμοκρασιες

Για oc θα περιμενουμε να δουμε απο χρηστες τι θα κανει

Για μερικους μπορει να ειναι +++ το 3D και το physix του fermi(αλλα δεν ειναι καινοτομια αυτης της γενιας...υπαρχει απο τις προηγουμενες).

Τα ζυγιζεις και παιρνεις.

Παντως πολυ απογοητευση απο την μερια μου το fermi με βαση τα δικα μου κριτηρια, κυριως γιατι δεν βοηθησε στον ανταγωνισμο οσο θα πρεπε και αυτο ειναι κακο για τις τσεπες μας:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...