Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Fermi - GTX 470 - GTX 480 - GTX 480 SLI Review (HardOCP)

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά:

Αν θές κάρτα γρηγορότερη από την 5850, πάς στην 5870 μιάς και η 5870 είναι ταχύτερη καί από την 5850 καί από την 470 και είναι στα ίδια λεφτά με την 470.

Αν θές κάρτα γραφικών καλύτερη από την 5870, πάς στην 5970, μιάς και κοστίζει όσο η 480, αλλά έχει τη διπλάσσια ιπποδύναμη.

Όπως είπα, αν αυτές οι τιμές έχουν ώς έχουν, τότε η ΑΤΙ είναι απόλυτος μονόδρομος, μιάς και στα ίδια λεφτά αγοράζεις πολύ περισσότερη ιπποδύναμη.

5850 (240e)< 470 (358e) < 5870 (330e) < 480 (509e) <<< 5970 (550e)

5970 (550e) = 2x480 (2X509e)

Επίσης η διαφορά των 120 σχεδόν ευρώ (50%) δεν δικαιολογεί την διαφορά σε απόδοση 5% - 10% που έχει η 470 με την 5850

Και σε καμία περίπτωση η διαφορά των 180 ευρώ (50%) δεν δικαιολογεί την διαφορά 10% που έχει η 480 με την 5870.

Liakopaido thanks για τον ορθογραφικό έλεγχο :-)

Υποδύναμη FTW

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2 gtx 480 ειναι καλυτερη απο την 5970 και με νεους driver θα παει πολυ περισοτερη!!!

και ειναι ακομα η αρχη για τις nvidia καρτες κατσε να φυγουν τα κομματια να πεσουν οι τιμες....

ΥΓ περιμενε να βγουν και driver για τις καρτες της nvidia... γιατι οι ατι πηρανε καλα αποτελεσματα με τους 10.2

Επισκέπτης
Δημοσ.

Liakopaido thanks για τον ορθογραφικό έλεγχο :-)

Υποδύναμη FTW

Νο problem. Γι'αυτό είμαι εδώ. :-D:-D:-D:-D

Πάντως να πω την αλήθεια μου, περίμενα καλύτερο χειρισμό από NVidia.

Δημοσ.

Καί οι 2 κάρτες πρέπει να πέσουν τουλάχιστον 100 ευρώ η κάθε μία για να είναι πραγματικά ανταγωνιστικές σε σχέση με την απόδοση που προσφέρουν, ακόμα και αν αυτή η απόδοση καλυτερέψει και άλλο.

Η διαφορά στη τιμή είναι της τάξεως του 50% μεταξύ ΑΤΙ και Nvidia, ενώ η διαφορά στην απόδοση σε καμία περίπτωση δεν θα πάει εκεί.

Μέχρι να ρίξουν τις τιμές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις αυτές τις κάρτες.

Αυτή τη στιγμή η 470 είναι στην ίδια τιμή με την 5870, ενώ ανταγωνίζεται την πολύ φθηνότερη 5850.

Όσο και να καλυτερέψει η απόδοσή της, ποτέ δεν θα φτάσει την 5870.

Το ίδιο ισχύει και με τη σύγκριση 480 και 5970. Είναι στην ίδια τιμή, αλλά κατα τα άλλα καμία σχέση όσον αφορά απόδοση.

Δημοσ.

Sozz καραμέλα το έχεις κάνει αυτό με τους drivers...νταξ πόσο να πάρουν πιστεύεις?? συνήθως κάτι ψηλά παίρνουν..μην περιμένεις να δεις "άλλη" κάρτα μόλις βγούν νέοι drivers..αντίθετα, στην κατανάλωση να δούμε αν θα κάνουν τίποτα!! Γελάω με nvidia και πάλι!

Δημοσ.
Sozz καραμέλα το έχεις κάνει αυτό με τους drivers...νταξ πόσο να πάρουν πιστεύεις?? συνήθως κάτι ψηλά παίρνουν..μην περιμένεις να δεις "άλλη" κάρτα μόλις βγούν νέοι drivers..αντίθετα, στην κατανάλωση να δούμε αν θα κάνουν τίποτα!! Γελάω με nvidia και πάλι!

πες να παρουν ενα 10% αλλο τοσο που περναει την 5870 μια χαρα θα ειναι η τιμη της αν πεσει κανενα 50

physx,cuda,3dvision μια χαρα...

τωρα για την καταναλωση και θερμοκρασιες μονο αν βγαλουν αλλη φτιαχνετε

Δημοσ.

Ναι ναι physX...παίξε εσύ game με αποδεκτό framerate και physX ανοιχτό στο high με μία κάρτα και έλα να με γ@μ.. μετά!! GTX285 είχα πρίν, κάτι ξέρω... το Batman ήταν απάλευτο με physx on.. κατά τα άλλα για να καταφέρω να παίξω σωστά με τα physX τα οποία είχα πληρώσει 370 ευρώ ήδη με την αγορά της 285 έπρεπε να βάλω και δεύτερη κάρτα πάνω να τα αναλάβει αυτή....ωραία λογική!!

Δημοσ.
Ναι ναι physX...παίξε εσύ game με αποδεκτό framerate και physX ανοιχτό στο high με μία κάρτα και έλα να με γ@μ.. μετά!! GTX285 είχα πρίν, κάτι ξέρω... το Batman ήταν απάλευτο με physx on.. κατά τα άλλα για να καταφέρω να παίξω σωστά με τα physX τα οποία είχα πληρώσει 370 ευρώ ήδη με την αγορά της 285 έπρεπε να βάλω και δεύτερη κάρτα πάνω να τα αναλάβει αυτή....ωραία λογική!!

αλλο gtx 285 και αλλο gtx 480...

και μια μικρη καρτα μπορεις να βαλεις για τα physx δεν χρειαζεται να δινεις 300

Δημοσ.
πες να παρουν ενα 10% αλλο τοσο που περναει την 5870 μια χαρα θα ειναι η τιμη της αν πεσει κανενα 50

physx,cuda,3dvision μια χαρα...

τωρα για την καταναλωση και θερμοκρασιες μονο αν βγαλουν αλλη φτιαχνετε

Μήν μπαίνεις σε αυτό το τριπάκι.

Η 470 είναι η αντίστοιχη της 5850. Την 5870 δεν την φτάνει φίλε μου.

Τα ίδια ισχύουν και με την 480 και την 5870.

Ότι optimization περιμένεις στους drivers της μιάς εταιρίας, πρέπει να το περιμένεις και από την άλλη.

Αυτός που έχει λεφτά για την 470, καλύτερα να αγοράσει την 5870.

Και αυτός που έχει λεφτά για την 480, σίγουρα είναι καλύτερα να αγοράσει την 5970.

Βασικά, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξουν τις τιμές minimum 100 ευρώ, διότι επι του παρόντως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ή διλλήματος του τί να αγοράσεις.

Εκτός και αν αγοράζεις όνομα, οπότε εκεί όλα τα παραπάνω δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο.

Δημοσ.

Μην το λες αυτό ό,τι δεν θα αγοράσουν Nvidia. Είναι τα fanboys και είναι και αυτοί οι ειδικοί στα καταστήματα που προωθούν μονάχα nvidia. Επίσης η nvidia έχει πολύ καλό marketing και διαφήμιση και πείθει πολλούς, για διαφορετικούς λόγους, είτε είναι το PissX, είτε κάτι άλλο.

Δημοσ.

Ότι optimization περιμένεις στους drivers της μιάς εταιρίας, πρέπει να το περιμένεις και από την άλλη.

η ατι το εχει δωσει στους 10.2 ενω η nvidia ουτε καν με τους κανονικους της driver δεν τρεχει στις καρτες 470/80 ;)

και η 5970 κανει απο 50-150Ε παραπανο πλαισιο/e-shop που μπαινουν οι ποιο πολυ δεν εχει 5970 κατω απο 600Ε

Δημοσ.
αλλο gtx 285 και αλλο gtx 480...

και μια μικρη καρτα μπορεις να βαλεις για τα physx δεν χρειαζεται να δινεις 300

Αγόρι μου εσένα την GTX260 που έχεις τώρα δεν στην πουλήσανε για να παίζει με PhysX????? Έλεγε πουθενά ότι θες και δεύτερη κάρτα nvidia (8800 το λιγότερο) για να μπορέσεις να παίξεις σαν άνθρωπος????

Δημοσ.

η ατι το εχει δωσει στους 10.2 ενω η nvidia ουτε καν με τους κανονικους της driver δεν τρεχει στις καρτες 470/80 ;)

Εγώ πάντως έχω πει τη γνώμη μου για τους drivers παραπάνω.

Η nV υποστηρίζει ότι είχε κάρτες στα χέρια της από τα Χριστούγεννα. Ε τότε οι drivers ΙΜΗΟ θα έπρεπε να είναι είδη ώριμοι.

Το ίδιο ισχύει και κάθε φορά που βγάζει κάρτες η ΑΤΙ - πολλοί περιμένουν θαύματα με νέους drivers.

Προσωπικά πάντα κρατάω μικρό καλάθι για τις όποιες επιταχύνσεις από drivers (με εξαίρεση τα multiGPU profiles)

Γιατί ? Γιατί, στην τελική σαν χρήσης δεν νομίζω να κερδίζω και πολλά από τους διθυράμβους της αύξησης επιδόσεων από drivers σε ΠΑΛΙΑ παιχνίδια.

Έλεος δηλαδή , το DIRT το έχω τερματίσει πριν μήνες. Τι να τους κάνω τους drivers της προηγούμενης εβδομάδας που υπόσχονται αύξηση επιδόσεων. Λες και θα το παίξω από την αρχή το παιχνίδι. Το τερμάτισα και τέρμα μπαίνει στο χρονοντούλαπο.

Δηλαδή θα πάρει κάποιος από εσάς 480 σήμερα (λέμε τώρα availability no-no και IMHO αποφύγετε τη μέχρι να πέσει η τιμή της)

Και θα περιμένει νέους drivers για να παίξει το παιχνίδι που θέλει?

ΟΧΙ βέβαια

Με το που θα πάρει την κάρτα θα παίξει δε θα περιμένει!

Τώρα εαν το όλο θέμα είναι να βελτιώσουμε τις επιδώσεις για τα μάτια του κόσμου εν είδη benchmark… οκ … βγήκε νέος driver ξανατρέχεις benchmarks και τέρμα… you can BRAG now. Αλλά τι να το κάνεις? Δε μου προσφέρει τόση ευχαρίστηση ένα benchmark όσο να παίξω σήμερα το παιχνιδάκι που μόλις βγήκε με την νέα μου κάρτα.

Δημοσ.

και η 5970 κανει απο 50-150Ε παραπανο πλαισιο/e-shop που μπαινουν οι ποιο πολυ δεν εχει 5970 κατω απο 600Ε

Αυτά φίλε μου για τους drivers είναι ευσεβείς πόθοι. Ότι optimization και να κάνεις, η κάρτα δεν θα ανέβει κατηγορία.

Δές τα benchmarks του πρώτου πόστ και θα καταλάβεις το λάθος σου.

Η 470 ξεπερνάει την 5850 πάνω κάτω 5-8fps στις χαμηλές αναλύσεις, διαφορά που μειώνεται στο 0 όσο ανεβαίνεις προς τα πάνω.

Δηλαδή πόσο νομίζεις να αυξηθεί η διαφορά, ούτως ώστε να ξεπεράσει ακόμα και την 5870?

Σε καμία περίπτωση.

Η 5970 η XFX έχει 585 στο πλαίσιο. Τη Saphire την βρίσκεις 550.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...