sozz Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 2xGTX480>2xHD5870>HD5970Καλυτερα ετσι καλα τετοια ωρα αυτο θα εβλεπα κατσε να το διορθωσω
agelosLX Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Το ποιά κάρτα αντιστοιχεί σε ποιά ,στην προκειμένη περίπτωση ποιά GTX 4xx σε ποιά 5XXX, εξαρτάται από ποιά σκοπιά το εξετάζουμε! Κατά τη γνώμη μου, το πιό σωστό κριτήριο αντιστοίχησής τους είναι η τιμή τους...επομένως σύμφωνα με το πόσο κοστίζουν ,350e + 510e για 470 & 480 αντίστοιχα θα πρέπει να συγκριθούν με τα 350e + 545e για HD5870 & HD5970 αντίστοιχα... Δεν μπορεί για 10-15% αυξημένες επιδόσεις(κατά μέσο όρο)να μου ζητάνε premium 160 ευρώ!! Αλητεία για μένα..
yiannis_1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δικές τους είναι όσο θέλουν τις δίνουν. Τι σόϊ φασισμός είναι αυτός. Αν δεν φεύγουν σε αυτά τα λεφτά θα ρίξουν τις τιμές. Τι θα τις κάνουν θα τις κρατήσουν να τις χαίρονται??? Για να τις πουλήσουν τις έβγαλαν όχι για να παίζουν οι ίδιοι.:lol:
Age4Greeks Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δικές τους είναι όσο θέλουν τις δίνουν.Τι σόϊ φασισμός είναι αυτός. Αν δεν φεύγουν σε αυτά τα λεφτά θα ρίξουν τις τιμές. Τι θα τις κάνουν θα τις κρατήσουν να τις χαίρονται??? Για να τις πουλήσουν τις έβγαλαν όχι για να παίζουν οι ίδιοι.:lol: Από πότε το να λες ότι ένα προιόν είναι ακριβότερο από αυτό που σου προσφέρει θεωρείται φασισμός; αν αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές τότε πως θα το ονομάσεις; "εξευτελισμός";
nickelodeon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Βασικός κανόνας Προσφοράς και Ζήτησης Παράγω 100 fermi την βδομάδα, αποφασίζω να τις πουλήσω 500e/τεμάχιο, βγαίνουν στα ράφια και βλέπω ότι παρουσιάζονται 1000 πελάτες ανα βδομάδα και ζητάνε fermi άρα η τιμή είναι ΟΚ ίσως και να την ανεβάσω λίγο (πρόσφατο παράδειγμα η ΑΤΙ που πούλαγε 299 την 5870 και 220 την 5850 και βλέποντας ότι υπάρχουν περιθώρια λόγο απουσίας ανταγωνισμού, ανέβασε τιμές). Περνάει ο καιρός και η ζήτηση ικανοποιείται σιγά, σιγά, πέφτοντας θεαματικά σε 150 πελάτες την βδομάδα, παράλληλα αυξάνονται οι παραγόμενες ποσότητες σε 200 τεμάχια/βδομάδα γιατί έχει βελτιστοποιηθεί η απόδοση της αλυσίδας παραγωγής και η ταχύτητα διανομής, ήρθε η ώρα να κατεβάσω τις τιμές. Η nVidia ξέρει ότι ο fermi θα πουλήσει καλά στην τιμή που τον διαθέτει στην αγορά. Υπάρχουν μηχανισμοί που προϋπολογίζουν την πιθανή ζήτηση και άλλοι μηχανισμοί που την "υποδαυλίζουν", review, διαφήμιση, forum (και δεν μιλάω για τους insomniaks που κοιτάνε τον fermi και τα review με αλαφρά καχυποψία και σοβαρότητα). Άσχετο: Τον Απρίλιο κυκλοφορεί η Adobe την σουίτα SC5, φημολογείται ότι οι GPU θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα ολοκλήρωσης κάποιων εργασιών, για να δούμε, μέχρι τότε θα έχουν φτάσει οι fermi στα ράφια τον ελληνικών καταστημάτων.
d3m0n Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Εγώ πάλι η Nvidia δεν βλέπω να κατεβάζει τις τιμές, δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο άλλωστε.
Age4Greeks Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Η nVidia ξέρει ότι ο fermi θα πουλήσει καλά στην τιμή που τον διαθέτει στην αγορά. Υπάρχουν μηχανισμοί που προϋπολογίζουν την πιθανή ζήτηση και άλλοι μηχανισμοί που την "υποδαυλίζουν", review, διαφήμιση, forum (και δεν μιλάω για τους insomniaks που κοιτάνε τον fermi και τα review με αλαφρά καχυποψία και σοβαρότητα). Αναρωτιέμαι γιατί οι μηχανισμοί της δεν δουλέψαν τόσο καλά πριν 2 χρόνια! Καλή η προσφορά και η ζήτηση αλλά έχεις και ανταγωνιστή με καλο value for money και επίσης υπάρχει μια παγκόσμια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ειδικότερα στην χώρα μας έχουν επιβαρυνθεί -έστω και λίγο- οι τιμές με ισοτιμία και ΦΠΑ. Δεν είναι τόσο εύκολο να σκάσει ο καταναλωτής 490€ για νέο προιόν που αντικειμενικά νομίζω κανένας δεν ξετρελάθηκε.
pc_admin Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 ρε παιδια μηπως ξεφυγαμε λιγο? μιλαμε για καρτες 400 και 500 ευρω, πανω απο τον μισο μισθο πολλων αν οχι των περισοτερων υπαλληλων! και μερικων ολοκληρο ! και αν σκεφτουμε και την περιοδο της οικονομικης κρισης που περναμε ειναι εξωφρενικο ποσο! αντε να δωσουμε 200 ευρω με το ζορι ,αλλα οχι και 500! σε ποιους απευθυνονται αυτες οι καρτες πια? και να σκεφτει κανεις οτι σε 1 ,αντε 2 χρονια θα πανε για σκοτωμα!
d3m0n Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 ρε παιδια μηπως ξεφυγαμε λιγο?μιλαμε για καρτες 400 και 500 ευρω, πανω απο τον μισο μισθο πολλων αν οχι των περισοτερων υπαλληλων! και μερικων ολοκληρο ! και αν σκεφτουμε και την περιοδο της οικονομικης κρισης που περναμε ειναι εξωφρενικο ποσο! αντε να δωσουμε 200 ευρω με το ζορι ,αλλα οχι και 500! σε ποιους απευθυνονται αυτες οι καρτες πια? και να σκεφτει κανεις οτι σε 1 ,αντε 2 χρονια θα πανε για σκοτωμα! Τα 400-500€ τα δίνουν πολλοί μην ανησυχείς. Θα τα έδινα και εγώ αν υπήρχε κάποια κάρτα που να με έπειθε πραγματικά. Αυτή την στιγμή ούτε η GTX480 με πείθει να την αγοράσω στα 500€, ούτε η 5970, λόγω του ό,τι είναι dual. Και μακάρι οι κάρτες να κράταγαν ένα χρόνο. Ένας hardcore gamer που δίνει λεφτά για κάρτες αλλάζει κάθε εξάμηνο.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Ένας hardcore gamer που δίνει λεφτά για κάρτες αλλάζει κάθε εξάμηνο. Μην το πιστέψεις κιόλας.
nickelodeon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 ρε παιδια μηπως ξεφυγαμε λιγο?μιλαμε για καρτες 400 και 500 ευρω, πανω απο τον μισο μισθο πολλων αν οχι των περισοτερων υπαλληλων! και μερικων ολοκληρο ! και αν σκεφτουμε και την περιοδο της οικονομικης κρισης που περναμε ειναι εξωφρενικο ποσο! αντε να δωσουμε 200 ευρω με το ζορι ,αλλα οχι και 500! σε ποιους απευθυνονται αυτες οι καρτες πια? και να σκεφτει κανεις οτι σε 1 ,αντε 2 χρονια θα πανε για σκοτωμα! Είναι λίγοι αυτοί που δίνουν τόσο μεγάλα ποσά για κάρτες γραφικών αλλά είναι και μικρός ο αριθμός τον καρτών που θα καταλήξουν στα ράφια. Μην αγνοείς όμως τον πλεονασμό του Έλληνα, που πάει στην Βανδή και σκάει 250 για τρεις ώρες , η κάρτα που είναι [Βανδή Χ2] θα αντέξει πολύ περισσότερο και μπορείς και να την μεταπουλήσεις έστω και με -70% της αρχικής τιμής (κάτι είναι κι' αυτό).
panther_512 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Το ποιά κάρτα αντιστοιχεί σε ποιά ,στην προκειμένη περίπτωση ποιά GTX 4xx σε ποιά 5XXX, εξαρτάται από ποιά σκοπιά το εξετάζουμε! Κατά τη γνώμη μου, το πιό σωστό κριτήριο αντιστοίχησής τους είναι η τιμή τους...επομένως σύμφωνα με το πόσο κοστίζουν ,350e + 510e για 470 & 480 αντίστοιχα θα πρέπει να συγκριθούν με τα 350e + 545e για HD5870 & HD5970 αντίστοιχα...Δεν μπορεί για 10-15% αυξημένες επιδόσεις(κατά μέσο όρο)να μου ζητάνε premium 160 ευρώ!! Αλητεία για μένα.. Έκανες ένα σοβαρό λάθος φίλε μου. Η 470 είναι ο ανταγωνιστής της 5850, οπότε είναι 350e vs 240e Και η 480 είναι ο ανταγωνιστής της 5870, οπότε είναι 545e vs 350e Μετά πάμε 480 Sli vs 5970. Αν δεν πέσουν αυτές οι τιμές, τότε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Με 550 ευρώ αγοράζεις μιά 5970 που είναι όσο 2XGTX480 Οι τιμές που παρέθεσες είναι στάνταρ? Διότι άν είναι στάνταρ, τότε οι ΑΤΙ είναι μονόδρομος, μιάς και στα ίδια λεφτά αγοράζεις περισσότερη υποδύναμη.
pc_admin Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Έκανες ένα σοβαρό λάθος φίλε μου. Η 470 είναι ο ανταγωνιστής της 5850, οπότε είναι 350e vs 240e Και η 480 είναι ο ανταγωνιστής της 5870, οπότε είναι 545e vs 350e Μετά πάμε 480 Sli vs 5970. Αν δεν πέσουν αυτές οι τιμές, τότε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Με 500 ευρώ αγοράζεις μιά 5970 που είναι όσο 2XGTX480 Οι τιμές που παρέθεσες είναι στάνταρ? Διότι άν είναι στάνταρ, τότε οι ΑΤΙ είναι μονόδρομος, μιάς και στα ίδια λεφτά αγοράζεις περισσότερη υποδύναμη. η 470 εχει 358 ευρω στο πλαισιο και η 480 εχει 509 ευρω! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/with%28CHIPSET_TYPE=GTX%20480%29.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gainward-GTX-470-1280-MB-GDDR5-Pci-Express-1V2GNW-GTX470-1280-D5MH.htm
totalius Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Όποιος τα χει τα δίνει τα 500ε για gpu κ υπάρχουν κ αυτοί που θα δώσουν παραπάνω κ καλά κάνουν αφού έτσι γουστάρουν.Λίγοι είναι αλλά υπάρχουν κ εδώ μέσα. Οι περισότεροι ψάχνουμε το vfm κ επίσης καλά κάνουμε.Το «καλό» είναι οτι σήμερα με 200ε παίζεις το 99% των κονσολοπαιχνιδιών που κυκλοφορούν.Εμένα μου λείπουν τα παιχνίδια που η ποιότητά τους στα γραφικά είναι τέτοια που να σε οδηγεί στο να αγοράσεις μια ακριβή κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.