Προς το περιεχόμενο

Νεκρός δεκαπεντάχρονος από βόμβα στα Πατήσια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπερδευεις τον σωφρονισμο με τον παραδειγματισμο. Άλλο το αν μια ποινή λειτουργει αποτρεπτικά κι άλλο το σωφρονιστικό σύστημα (το οποιο όντως χασκει).

Πρέπει να μελετήσουμε λοιπόν, εάν ο παραδειγματισμός μπορεί να αποτελέσει μέρος του σωφρονισμού. Και από την άλλη, αφού το σωφρονιστικό σύστημα μπάζει, φταίει το ίδιο το σύστημα ή η δομή του, που δεν επιτρέπει στο ίδιο το σύστημα να εκτελέσει το σωφρονιστικό του έργο σωστά?

Εγώ θεωρώ ότι ο παραδειγματισμός μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του σωφρονισμού.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πρέπει να μελετήσουμε λοιπόν, εάν ο παραδειγματισμός μπορεί να αποτελέσει μέρος του σωφρονισμού. Και από την άλλη, αφού το σωφρονιστικό σύστημα μπάζει, φταίει το ίδιο το σύστημα ή η δομή του, που δεν επιτρέπει στο ίδιο το σύστημα να εκτελέσει το σωφρονιστικό του έργο σωστά?

Εγώ θεωρώ ότι ο παραδειγματισμός μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του σωφρονισμού.

Συμφωνώ μαζί σου. Αν και θεωρω τη θανατική ποινη ξεχωριστή ιστορία γιατι όπως προείπα δεν αποτελεί (βασει στοιχείων) αποτρεπτικό παράγοντα σε ένα έγκλημα. Πρόκειται όμως για μια συγκεκριμένης φύσης ποινή.

Προφανώς και σε μια χώρα που επικρατεί ατιμωρησία, το έγκλημα ανθεί ευκολότερα. Θεωρώ ότι συνιστώσες είναι τόσο το ίδιο το σύστημα (φύση ποινών κτλ) όσο και η δομή του και συνεπώς η διαφθορά του (καθεστώς ατιμωρησίας κτλ). Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα.

Δημοσ.
'Αλλο η ατιμωρησία άλλο η βαρύτητα κι άλλο η φύση των ποινών όμως. Για το καθένα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια.

Σωστά. Η κατάργηση της ατιμωρησίας όμως είναι το παν. Πράξη χωρίς συνέπειες δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Να ξέρει ο οποιοσδήποτε σκεφτεί να εγκληματίσει ότι θα πληρώσει για την πράξη του.

Πιστεύω ότι όταν ξέρεις ότι θα σε πιάσουν και θα τιμωρηθείς θα το σκεφτείς πολύ να κάνεις κάτι σε αντίθεση με το ύψος της ποινής που έχει αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

Ένα ακραίο παράδειγμα.

Ποινή για ληστεία σε αστυνομικό τμήμα -->5 μήνες

Ποινή για ληστεία στο μικρό σπίτι στο λιβάδι -->10 χρόνια

Εγώ θα μπούκαρα στο δεύτερο!

Η ατιμωρισία εκτός από άδικη είναι και κίνητρο για κάποιον να εγκληματίσει. Άρα προταιρεότητα πρέπει να δίνεται στον εντοπισμό των ενόχων και όχι στην εξόντωση τους. Φυσικά όσο αυξάνεται η εγκληματικότητα θα πρέπει να αυξάνεται η τιμωρία αλλά και η ικανότητα εντοπισμού των δραστών.

Δεν είναι αξίωμα είναι η άποψη μου.

Προφανώς και σε μια χώρα που επικρατεί ατιμωρησία, το έγκλημα ανθεί ευκολότερα. Θεωρώ ότι συνιστώσες είναι τόσο το ίδιο το σύστημα (φύση ποινών κτλ) όσο και η δομή του και συνεπώς η διαφθορά του (καθεστώς ατιμωρησίας κτλ). Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα.

Ακριβώς!

Δημοσ.

Για να κλείσω λίγο το off topic εδώ, ζούμε στον παράδεισο της ατιμωρησίας.

Από τον πιστολέρο με την κοτσίδα που καθάρισε τον προποτζή, μέχρι τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας που υποθάλπτει και υποστηρίζει οικονομικούς και πολιτικούς εγκληματίες σε αυτή τη χώρα, το συμπέρασμα είναι ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Δημοσ.
Αν κοπτόμασταν για τους ανθρώπους τόσο,θα ειχαν εκλείψει οι δολοφονίες,πόλεμοι κλπ

Εγω κόπτομαι για τους αθώους ανθρώπους(σαν τον 60αρι,τον αλλο στο προποτζίδικο,το παιδί,τους 40 ρωσους και τους 10-20 ιρακινούς της ημέρας)για κατι υπουργούς που πάει το κλέψιμο σύννεφο,κατι μαφιόζους κλπ,να με συγχωράς αλλα δεν μου καίγεται καρφι.

Στην περίπτωση που χρειαστεί να γινει ομελέτα,θεωρώ δεδομένο οτι πρέπει να σπάσουν κάποια αυγα,θα προσπαθήσω να περιορίσω το σπάσιμο ή και να το αποφύγω αλλά αν δεν γίνεται,τι να κάνουμε..Η ομελέτα προέχει.

Σου φαίνεται ακραίο; Καμιά φορά η ζωή είναι ακραία.

Επίσης,η υποκρισία ειναι κάτι που συχαίνομαι.

Η ζωή είναι ακραία, δεν διαφωνώ. Τόσο ακραία που να αθωώνονται οι θύτες στο βωμό της ομελέτας όμως όχι.

Εγώ να δεις πως σιχαίνομαι όταν μερικοί που αυτοαποκαλούνται μάγειρες χωρίς να με ρωτήσουν εμένα αλλά και κανένα άλλο στο τραπέζι μου σερβίρουν ομελέτα με το έτσι θέλω. Θα κάνω φασαρία και θα του πω:

«Ε δεν θα τη φάω ρε μάγειρα. Να τη φας μόνος σου. Επειδή εσύ έχεις πολλά αυγά και θέλεις να κάνεις την ομελέτα μόδα για να τη πουλάς μας τη σερβίρεις με το τσαμπουκά. Να την έφτιαχνες και όπως λέει ο Τσελεμεντές πάει και διάολο. Πας να μας ταΐσεις γκουρμέ χωρίς να ξέρεις να σπάσεις τα αυγά και χωρίς να έχεις κατανοήσει ότι η μαγειρική κατά πρώτο λόγο είναι θέμα χημείας. Σωστές δόσεις και καλά υλικά. Από μάγειρα γιαλαντζί που εκτός των άλλων δεν σέβεται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής δεν έχω φάει ποτέ».

Δημοσ.

γτ ρε παιδια καθε φορα που ενας εφηβος τα τιναζει στο κεντρο της αθηνας γινεται θεμα; εχει καταντησει γελιο το ολο πραμα. πεθαινουν παιδια σε ολο τον κοσμο καθε μερα αλλα δεν μας νοιαζει. οοοοχι μονο ο 15χρονος στο κεντρο της αθηνας. τι υποκριτες που ειμαστε

Δημοσ.

Εδώ στην κίνα δεν έχουν φύτρα τα εργοστάσια στις καμινάδες και εσύ υποκριτή αγοράζεις λάμπες οικονομίας.

Δημοσ.
Η ζωή είναι ακραία, δεν διαφωνώ. Τόσο ακραία που να αθωώνονται οι θύτες στο βωμό της ομελέτας όμως όχι.

Εγώ να δεις πως σιχαίνομαι όταν μερικοί που αυτοαποκαλούνται μάγειρες χωρίς να με ρωτήσουν εμένα αλλά και κανένα άλλο στο τραπέζι μου σερβίρουν ομελέτα με το έτσι θέλω. Θα κάνω φασαρία και θα του πω:

«Ε δεν θα τη φάω ρε μάγειρα. Να τη φας μόνος σου. Επειδή εσύ έχεις πολλά αυγά και θέλεις να κάνεις την ομελέτα μόδα για να τη πουλάς μας τη σερβίρεις με το τσαμπουκά. Να την έφτιαχνες και όπως λέει ο Τσελεμεντές πάει και διάολο. Πας να μας ταΐσεις γκουρμέ χωρίς να ξέρεις να σπάσεις τα αυγά και χωρίς να έχεις κατανοήσει ότι η μαγειρική κατά πρώτο λόγο είναι θέμα χημείας. Σωστές δόσεις και καλά υλικά. Από μάγειρα γιαλαντζί που εκτός των άλλων δεν σέβεται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής δεν έχω φάει ποτέ».

Εσυ απλα προτιμάς το ηδη υπάρχον φαγητό(που παιζει να τρως και την καλύτερη ποιότητα),οπότε θα υπεραμυνθείς αυτού,οι άλλοι θέλουν κάτι διαφορετικό,καλυτερο γιαυτους και κάπου εκει το ενα δεκαπεντάχρονο ακολουθεί το άλλο ;)

---------- Προσθήκη στις 18:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:53 ----------

γτ ρε παιδια καθε φορα που ενας εφηβος τα τιναζει στο κεντρο της αθηνας γινεται θεμα; εχει καταντησει γελιο το ολο πραμα. πεθαινουν παιδια σε ολο τον κοσμο καθε μερα αλλα δεν μας νοιαζει. οοοοχι μονο ο 15χρονος στο κεντρο της αθηνας. τι υποκριτες που ειμαστε

Γιατί ειναι πιο κοντά σ'εμας,τα παιδιά που σκοτώνονται καθημερινά στο ιρακ ειναι πολύ μακρυά ωστε να αισθανθούμε κάτι γιαυτα.

Δημοσ.
ασχετο εντελως και ουτε που επιασες αυτο που ηθελα να πω

Εννοεί ότι πάντα θα υπάρχει κάτι χειρότερο για να πεις "εδώ γίνεται το τάδε, με αυτό θα ασχολούμαστε;" και το τέλος του συλλογισμού είναι κάτι τόσο μεγάλο που δεν είναι στο χέρι μας, οπότε η συνειδησούλα μας κοιμάται προβατίσια.

Δημοσ.

Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για αποτυχημένη απόπειρα κάποιας εκ των γνωστών οργανώσεων που έχουν πάρει φόρα τελευταία.

Δε τους λέω ακροαριστερούς, δε τους αξίζει καν να τους αποκαλεί κάποιος έτσι.

Το μόνο αισιόδοξο από την όλη υπόθεση, είναι η πιθανή παύση τέτοιων ενεργειών, μιας και μπορεί (λέμε τώρα) να πήρανε χαμπάρι τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν θύματα.

Θύματα που νομίζουν πως υπερασπίζονται οι ΜΑΛΑΚΕΣ.

Τους ακροδεξιούς, όσο μπετόβλακες και αν είναι, δε τους έχω για τόσο ηλίθιους ώστε να κάνουν ένα τόσο τυφλό χτύπημα.

Αντί για τον άτυχο Αφγανό, θα μπορούσε να είναι η κυρά Κατίνα που έβγαλε βόλτα το κανίς της ή ο φρήνταμπας που θυμήθηκε να πετάξει τα σκουπίδια.

Δε μένουν αποκλειστικά "κακοί" μετανάστες στα Κ.Πατήσια.

Αν πρόκειται για χτύπημα ακροδεξιών, 2 λέξεις μου έρχονται στο μυαλό.

ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΑΜΕ.

Όσον αφορά την ατιμωρησία και την θανατική ποινή που αναφέρθηκαν.

Δε τιμωρείς το έγκλημα με έγκλημα, έστω και αν το δεύτερο πάνω στην αναμπουμπούλα μοιάζει κοινωνικά αποδεκτό.

Το έγκλημα οφείλεις να το προλάβεις, να μη του δώσεις καν αφορμή ύπαρξης.

Όπως στρώνεις κοιμάσαι, και με την εκμετάλλευση - ανεργία - ρατσισμό - ξενοφοβία - κοινωνική ανισότητα - πείνα - (παρα)κρατική βία - καταστολή (και η λίστα δεν έχει τελειωμό), το κρεββάτι μας δε μοιάζει και πολύ βολικό.

Καλό μας ύπνο.

Δημοσ.
Εννοεί ότι πάντα θα υπάρχει κάτι χειρότερο για να πεις "εδώ γίνεται το τάδε, με αυτό θα ασχολούμαστε;" και το τέλος του συλλογισμού είναι κάτι τόσο μεγάλο που δεν είναι στο χέρι μας, οπότε η συνειδησούλα μας κοιμάται προβατίσια.

ναι υπαρχουν και πολυ πιο μεγαλα που δεν μπορουμε να κανουμε τπτ γι αυτα

δευτερον γι αυτα εδω κανουμε τπτ το ουσιαστικο; η το να σπαμε ολη την αθηνα λυνει καποιο προβλημα πρακτικα;

τριτον τα καναλια το εχουν παραχεσει, θυμα ηλικιας 14-16 και στην αθηνα εγινε αμεσως πρωτοσελιδο χωρις καν να σκεφτουνε παραπερα. λες και ειχε ποτε ποιοτητα η ελληνικη τηλεοραση αλλα τελος παντων. ηταν μια βομβα ανατιναχτηκε και πηρε σβαρνα τον πιτσιρικα. αμα ηταν η μανα του στην θεση του θα ασχολιοταν κανεις; θα το αναφεραν επιγραμματικα και τελος. καταλαβες τωρα την υποκρισια;

και στην τελικη αντι να ασχολουνται με την ιδια την βομβα ασχολουνται με το θυμα οχι γτ μπορει να την εβαλαν εκει την βομβα. χανουμε την ουσια

Δημοσ.

Επίσης αν πηδήξω με αμοιβαία συναίνεση μια 12χρονη θα με πάνε μέσα, αν πηδήξω μια 40αρα, όχι.

Υποκρισία και αυτό ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...