ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Νομίζω ότι θα πρέπει σιγά, σιγά να αρχίσουμε να συζητάμε αυστηρότερες ποινές για τέτοιοιυ είδους "ανθρώπους". Μπαίνει ο άλλος μέσα στο ΠΡΟΠΟτζίδικο, του φυτεύει του άμοιρου μία σφαίρα στο κεφάλι για να πάρει 1000€-3000€. Αυτοί οι τύποι πραγματικά πρέπει να δικαστούν με μεσαιωνικές μεθόδους και να καούν ζωντανοί. ΔΕΝ κάνω καθόλου πλάκα. Να καούν ζωντανοί και μάλιστα ο ένας μετά τον άλλο, για να βλέπουν τη φρίκη στο πρόσωπο του συνεργάτη τους. Εδω θα συμφωνησω και μαλιστα να γινεται και δημοσια παραδειγματικα. Πεστε οτι θελετε ουτε με νοιαζει, ουτε με ενδιαφερει και τετιου ειδους ανθρωπομορφα τερατα δεν θα πρεπει να λεγονται καν "ανθρωποι". Θα πρεπει να ξερουν ολοι τι τους περιμενει ετσι και κανουν τιποτα τετοιο. Ειναι ενα πραγμα να κλεβεις καποιον υπο την απειλη οπλου αλλα και να του τα παιρνεις ολα και να τον καθαριζεις....ε συγνωμη ειναι απλα "πολυ".
DrLo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 οποιουδηποτε ανθρωπου, μεταναστης, μπατσος. Παρότι προσωπικά δεν συμφωνώ 100% μπορώ να καταλάβω πως ως ένα βαθμό, είναι διαφορετικό να αφαιρείς στο όνομα μιας ένοπλης δράσης την ζωή ενός ενστόλου και άλλο κάποιου περστικού ή "άμαχου πολίτη". Για την βομβα και εγω υποπτευομαι σοβαρα ανικανοτητα καποιου τηλεφωνητη/τηλεφωνητριας.Μπορει και παλι να μη ακουστηκε καλα τι ειπαν. Βάζεις βόμβα και παίρνεις τηλέφωνο και λες αρχικά ? Και δεν είναι και κανα πασίγνωστο σωματείο, εταιρεία, σύλλογος να το πεις με αρχικά. Λες Δνση ή ΟΛΟΚΛΗΡΟ το όνομα ! Τίποτα δε δουλεύει σωστά στην Ελλάδα ... τι εννοείς? τι θετική σκέψη μπορείς να κάνεις σε μια δολοφονία?????? Από δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας η ιστορία έχει βγάλει "ήρωες".
apd453 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 αποτελεί τραγωδία ο θάνατος ενος αθώου ανθρώπου και ειδικά ενος παιδιού(και μάλιστα μετανάστη,εφόσον υποτίθεται οτι κόπτεσαι γιαυτους(γενικά μιλώντας).είναι ομως και σε πολυ μεγάλο βαθμό αναμενόμενο.(αν ισχύουν τα περί πυρήνων,επαναστατικούς κλπ και δεν πρόκειται για ακροδεξιό,που δεν το νομίζω,χτύπημα). Κόπτομαι για το ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος γενικά. Δεν με νοιάζει αν ήταν Άγγλος ή Θιβετιανός. Δεν ανήκω ιδεολογικά σε κανένα άκρο. Αν βάζεις την ανθρώπινη ζωή πάνω από το στόχο είσαι μια από τα ίδια με λίγο παραπάνω σκόρδο και μυρωδικά για να κόψει η έντονη δυσοσμία. Όταν λες αν δεν σπάσουν τα αυγά δεν γίνεται ομελέτα? Τα αυγά ποια είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση και ποια ομελέτα? Ποιος θα σπάσει τα αυγά? Ποιος θα τηγανίσει την ομελέτα? Εκτός και αν όποιος του γουστάρει σπάει αυγά και τηγανίζει. Όσα αυγά και σπάσουν αν ο μάγειρας δεν ξέρει να μαγειρεύει η ομελέτα δεν τρώγεται. Και όταν δεν τρώγεται φταίει ο μάγειρας εκτός και αν ο μαθητευόμενος που έσπασε τα αυγά είναι τόσο άχρηστος που ούτε για αυτό δεν κάνει. Μου θέλει να γίνει και μάγειρας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Θα πρεπει να ξερουν ολοι τι τους περιμενει ετσι και κανουν τιποτα τετοιο. Δε νομίζω ότι έχει αποδειχτεί πως η ύπαρξη της θανατικής ποινής λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων. Βέβαια, η βασική δυτική χώρα όπου γίνεται αυτή η συζήτηση είναι οι ΗΠΑ, όπου ενδεχομένως η ουσιαστικά ανεξέλεγκτη οπλοφορία ενδεχομένως να επηρρεάζει την όποια αποτρεπτική ισχύ θα μπορούσε να έχει η θανατική ποινή.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δε νομίζω ότι έχει αποδειχτεί πως η ύπαρξη της θανατικής ποινής λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων. Βέβαια, η βασική δυτική χώρα όπου γίνεται αυτή η συζήτηση είναι οι ΗΠΑ, όπου ενδεχομένως η ουσιαστικά ανεξέλεγκτη οπλοφορία ενδεχομένως να επηρρεάζει την όποια αποτρεπτική ισχύ θα μπορούσε να έχει η θανατική ποινή. Τουναντίον, συμφωνα με μελετες που εχουν γίνει, εχει αποδειχθει ότι δεν λειτουργει αποτρεπτικα. Ο δραστης δεν σκεφτεται την πιθανη τιμωρία όταν διαπραττει ένα εγκλημα. Είναι ενα απο τα πλεον σημαντικα επιχειρήματα ενάντια στη θανατική ποινη.
ksaplostra Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Κόπτομαι για το ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος γενικά. Δεν με νοιάζει αν ήταν Άγγλος ή Θιβετιανός. Δεν ανήκω ιδεολογικά σε κανένα άκρο. Αν βάζεις την ανθρώπινη ζωή πάνω από το στόχο είσαι μια από τα ίδια με λίγο παραπάνω σκόρδο και μυρωδικά για να κόψει η έντονη δυσοσμία. Όταν λες αν δεν σπάσουν τα αυγά δεν γίνεται ομελέτα? Τα αυγά ποια είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση και ποια ομελέτα? Ποιος θα σπάσει τα αυγά? Ποιος θα τηγανίσει την ομελέτα? Εκτός και αν όποιος του γουστάρει σπάει αυγά και τηγανίζει. Όσα αυγά και σπάσουν αν ο μάγειρας δεν ξέρει να μαγειρεύει η ομελέτα δεν τρώγεται. Και όταν δεν τρώγεται φταίει ο μάγειρας εκτός και αν ο μαθητευόμενος που έσπασε τα αυγά είναι τόσο άχρηστος που ούτε για αυτό δεν κάνει. Μου θέλει να γίνει και μάγειρας. Αν κοπτόμασταν για τους ανθρώπους τόσο,θα ειχαν εκλείψει οι δολοφονίες,πόλεμοι κλπ Εγω κόπτομαι για τους αθώους ανθρώπους(σαν τον 60αρι,τον αλλο στο προποτζίδικο,το παιδί,τους 40 ρωσους και τους 10-20 ιρακινούς της ημέρας)για κατι υπουργούς που πάει το κλέψιμο σύννεφο,κατι μαφιόζους κλπ,να με συγχωράς αλλα δεν μου καίγεται καρφι. Στην περίπτωση που χρειαστεί να γινει ομελέτα,θεωρώ δεδομένο οτι πρέπει να σπάσουν κάποια αυγα,θα προσπαθήσω να περιορίσω το σπάσιμο ή και να το αποφύγω αλλά αν δεν γίνεται,τι να κάνουμε..Η ομελέτα προέχει. Σου φαίνεται ακραίο; Καμιά φορά η ζωή είναι ακραία. Επίσης,η υποκρισία ειναι κάτι που συχαίνομαι.
Teaser Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δε νομίζω ότι έχει αποδειχτεί πως η ύπαρξη της θανατικής ποινής λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων. Βέβαια, η βασική δυτική χώρα όπου γίνεται αυτή η συζήτηση είναι οι ΗΠΑ, όπου ενδεχομένως η ουσιαστικά ανεξέλεγκτη οπλοφορία ενδεχομένως να επηρρεάζει την όποια αποτρεπτική ισχύ θα μπορούσε να έχει η θανατική ποινή. Βασικά αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας. Τι να την κάνεις τη θανατική ποινή αν δεν συλλαμβάνεις τους ενόχους? Φυσικά όμως και η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη με το έγκλημα. Ληστεία+φόνος δεν μπορεί πχ να τιμωρείται με 5 χρόνια αλλά πολύ πιο αυστηρά.
Erwdios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εγώ ποτέ δεν ήμουν υποστηρικτής της θανατικής καταδίκης, μάλιστα το θεωρούσα και απάνθρωπο, αλλά ειλικρινά σε τέτοια ζώα αξίζει μόνο ποινή ισάξια με το έγκλημά τους. Κι εγώ συμφωνώ ότι ενδεχομένως η θανατική καταδίκη να μη λειτουργεί αποτρεπτικά προς όφελος όλης της κοινωνίας, όμως από την άλλη, η φυλάκιση έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ποινή που τρομάζει και ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα, κάποιοι περνούν καλύτερα μέσα απ' ότι έξω.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Βασικά αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας. Τι να την κάνεις τη θανατική ποινή αν δεν συλλαμβάνεις τους ενόχους?Φυσικά όμως και η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη με το έγκλημα. Ληστεία+φόνος δεν μπορεί πχ να τιμωρείται με 5 χρόνια αλλά πολύ πιο αυστηρά. 'Αλλο η ατιμωρησία άλλο η βαρύτητα κι άλλο η φύση των ποινών όμως. Για το καθένα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια.
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Τουναντίον, συμφωνα με μελετες που εχουν γίνει, εχει αποδειχθει ότι δεν λειτουργει αποτρεπτικα. Ο δραστης δεν σκεφτεται την πιθανη τιμωρία όταν διαπραττει ένα εγκλημα. Είναι ενα απο τα πλεον σημαντικα επιχειρήματα ενάντια στη θανατική ποινη. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ο δραστης δεν πρεπει να πεθανει. Τουναντιον θα πρεπει να πεθαινει αμεσα αν τον πιασουν και μαλιστα δημοσια. Η δημοσια εκτελεση δεν ειναι μονο για να προσπαθησει να αποτρεψει επομενους δραστες να κανουν το ιδιο (ετσι και αλλιως το ειπαμε οτι καποιος που κανει κατι τετοιο δεν ειναι ανθρωπος). Καμια αλλη οδος. Μονο θανατος. Θυμαμαι μια περιπτωση πανω στον Εβρο με εναν στρατιωτη που σκοτωσε εν ψυχρο μια κοπελα στις τουαλετες σε ενα καφε επειδη δεν του εκατσε. Κοψιμο πρωτα τα χερια, μετα τα ποδια και μετα θανατος επρεπε με αυτον. Ομοιως και χειροτερα για τους δραστες που σκοτωσαν τον 60χρονο και τον προ-ποτζη καθως φυσικα και για τους ανεγκεφαλους που εβαλαν την βομβα.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εγώ ποτέ δεν ήμουν υποστηρικτής της θανατικής καταδίκης, μάλιστα το θεωρούσα και απάνθρωπο, αλλά ειλικρινά σε τέτοια ζώα αξίζει μόνο ποινή ισάξια με το έγκλημά τους. Κι εγώ συμφωνώ ότι ενδεχομένως η θανατική καταδίκη να μη λειτουργεί αποτρεπτικά προς όφελος όλης της κοινωνίας, όμως από την άλλη, η φυλάκιση έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ποινή που τρομάζει και ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα, κάποιοι περνούν καλύτερα μέσα απ' ότι έξω. Μπερδευεις τον σωφρονισμο με τον παραδειγματισμο. Άλλο το αν μια ποινή λειτουργει αποτρεπτικά κι άλλο το σωφρονιστικό σύστημα (το οποιο όντως χασκει).
Erwdios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Θυμαμαι μια περιπτωση πανω στον Εβρο με εναν στρατιωτη που σκοτωσε εν ψυχρο μια κοπελα στις τουαλετες σε ενα καφε επειδη δεν του εκατσε. Κοψιμο πρωτα τα χερια, μετα τα ποδια και μετα θανατος επρεπε με αυτον. Ομοιως και χειροτερα για τους δραστες που σκοτωσαν τον 60χρονο και τον προ-ποτζη καθως φυσικα και για τους ανεγκεφαλους που εβαλαν την βομβα. Η συγκεκριμένη ιστορία έλαβε χώρα στην Κόρινθο όταν ήμουν φαντάρος. Μήπως είναι η ίδια περίπτωση ή υπάρχουν και αλλού ηλίθιοι φαντάροι?
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Θα σε γελασω, εχει αρκετα χρονια η ιστορια παντως.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ο δραστης δεν πρεπει να πεθανει. Τουναντιον θα πρεπει να πεθαινει αμεσα αν τον πιασουν και μαλιστα δημοσια. Η δημοσια εκτελεση δεν ειναι μονο για να προσπαθησει να αποτρεψει επομενους δραστες να κανουν το ιδιο (ετσι και αλλιως το ειπαμε οτι καποιος που κανει κατι τετοιο δεν ειναι ανθρωπος). Καμια αλλη οδος. Μονο θανατος. Θυμαμαι μια περιπτωση πανω στον Εβρο με εναν στρατιωτη που σκοτωσε εν ψυχρο μια κοπελα στις τουαλετες σε ενα καφε επειδη δεν του εκατσε. Κοψιμο πρωτα τα χερια, μετα τα ποδια και μετα θανατος επρεπε με αυτον. Ομοιως και χειροτερα για τους δραστες που σκοτωσαν τον 60χρονο και τον προ-ποτζη καθως φυσικα και για τους ανεγκεφαλους που εβαλαν την βομβα. Ας δεχτούμε ότι έτσι θα επρεπε να είναι. Με ενα καθεστως σαν αυτό που περιγράφεις ανοίγει ενα τεράστιο κουτί της Πανδώρας αλλά θα βγουμε οφφτοπικ. Εαν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, θα κόβαμε το πουλί των βιαστών, το χέρι των οπλοκάτοχων κ.ο.κ. Αλλά δεν είναι έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.