papalive Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 τιμές διευθυνσεων IP π.χ 127.0.0.1 σε τι μεταβλητές ειναι σωστό να αποθηκευθούν ΣΤΗΝ C++ ? ( με τα sockets ασχολούμε) thanks!
drm Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Τεχνικά 4 bytes είναι αρκετά, αλλά εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ να τις κρατάω σαν strings
papalive Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Τεχνικά 4 bytes είναι αρκετά, αλλά εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ να τις κρατάω σαν strings αν δηλωσω ενα δείκτη σε χαρακτήρα θα εχω πρόβλημα? char *ipAddress; //127.0.0.1 το εχω δηλώσει ετσι και δουλεύει ok. Εδω αντιμετωπίζω πρόβλημα ομως WORD version; version=MAKEWORD(1,1); int iResult = WSAStartup( version , &wsaData ); if ( iResult != NO_ERROR ) return false; δεν ξέρω γιατί αλλα οποιαδήποτε version και να βάλω π.χ 1,1 - 2,2 - 2,0 δεν το δέχεται και το result ειναι false πάντα!!! ΓΙΑΤΙ?
Evgenios1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 #define NO_ERROR ??? Πας εδω Βαζεις στο κωδικα σου ενα switch με τα error msg.
papalive Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 #define NO_ERROR ???Πας εδω Βαζεις στο κωδικα σου ενα switch με τα error msg. Οκ εκει ημουν τοση ωρα και το βρήκα. Εχω αλλο προβληματάκι.Εχω τις δυο παρακάτω συναρτησεις και δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύουν. int WComm::sendData(char *sendbuf) { return send( m_socket, sendbuf, strlen(sendbuf), 0 ); } int WComm::recvData(char *recvbuf,int size) { int sz = recv( m_socket, recvbuf, size, 0 ); recvbuf[sz] = '\0'; return sz; } Εχω δύο ξεχωριστά GUI ,ενα για τον server και ενα για τον client.Η σύνδεση γινεται κανονικά μεταξύ τους αλλά θέλω στον client να εχω ενα edit kai oτι γραφω να παει στον server.Με τα edit πως μπορώ να χρησιμοποιησω τις συναρτησεις αυτες? η πως μπορώ να πάρω τα δεδομενα απο το buffer?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.