Προς το περιεχόμενο

Utility για wipe σκληρου

tzotzo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω καποιο προγραμματακι για να καθαρισω τον σκληρο απο καθε πιθανοτητα ανακτησης διαγραμμενων αρχειων.

Ακομα και σε φορμαρισμενο σκληρο.

Υπαρχει κατι τετοιο?

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

μπραβο ταχυτητα.

ευχαριστω isay

εξωτερικους αναγνωριζει?

πωπω μολις ειδα το 4 ωρες για 160 gb επαθα ενα ταρακουλο.

Δημοσ.
πωπω μολις ειδα το 4 ωρες για 160 gb επαθα ενα ταρακουλο.

Το καλό πράγμα θέλει ώρα. Για εξωτερικούς δίσκους δεν ξέρω. Το έχω δοκιμάσει σε εσωτερικό.

Δημοσ.

thanx again isay.

αν καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο σε windows ειναι ευπροσδεκτος.

αλλιως το βραδυ με το dban

Δημοσ.

Για Windows:

Active@ Kill Disk, αλλά στη δωρεάν έκδοση παρέχει ένα μοναδικό απλό pattern για διαγραφή (εγγραφή zero bytes, ένα πέρασμα).

CopyWipe. Τρέχει μέσα από Windows ως console εφαρμογή. Διάβασε προσεκτικά το PDF με το οποίο έρχεται μαζί.

Άλλη καλή επιλογή αν δε σε πειράζει να χρησιμοποιήσεις bootable μέσο είναι ο «ελβετικός σουγιάς» SystemRescueCd, που περιέχει και εργαλεία για disk wiping (shred, wipe). Αλλά πρέπει να είσαι λίγο εξοικειωμένος με Linux, καθώς είναι Linux-based LiveCD (για την ακρίβεια Gentoo-based).

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις με undelete πρόγραμμα να ανακτήσεις δεδομένα σε δίσκο ή partition που πέρασε από τα παραπάνω προγράμματα.

Δημοσ.

Εξαρταται τι μεθοδο θα χρησιμοποιησεις. Εγω πχ που παιζω συνηθως με Russian GOST p50739-95, σε εναν 80αρι μου παιρνει πανω κατω 6-7 ωρες. Για μεγαλυτερο υπολογιζεις αναλογα. Η συγκεκριμενη μεθοδος κανει 2 περασματα απο τον σκληρο. Ενα που το γεμιζει με 0 και ενα με random chars.

Μια φορα που χρειαστηκα σε εναν 160αρι να τον περασω με gutman ωστοσο, μου πηρε πολυ (μα πολυ!!) παραπανω.

Edit:

Στο one pass με 0's παιρνει περιπου 3 ωρες για εναν 160αρι.

Επισης να σημειωσω οτι μιλω παντα για δισκους συνδεδεμενους με usb κι οχι εσωτερικους

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε ACTIVE δισκο που να κανει fill ουσιαστικα το empty space υπαρχει? Δηλαδη τον δισκο που ηδη εχει καποια αρχεια αλλα χωρις να τα διαγραψει απλα να "σβισει" οτι εχει γινει deleted!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...