Προς το περιεχόμενο

Εξελληνισμένο πλέον το Snow Leopard από την Apple

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξελληνισμένο περιβάλλον χρήστη, ή αλλιώς user interface, για το Mac OS X (κρατηθείτε) ...από τη μαμά Apple!

Απρόσμενη, σημαντικότατη και καθόλα ευχάριστη εξέλιξη για τους Έλληνες χρήστες της πλατφόρμας Apple-Mac.

Ναι, επιτέλους έχουμε ολοκληρωμένο, εξελληνισμένο περιβάλλον και δεν πρόκειται για αναβάθμιση του γνωστού GR-Update, ούτε για νέα εθελοντική προσπάθεια από την Ελληνική Mac Κοινότητα. Η αναφορά γίνεται χωρίς φυσικά να υποβαθμίζεται στο ελάχιστο η σημασία αυτών των πολύτιμων (για πολλούς) βοηθημάτων, που για χρόνια μας συνόδευαν.

Τώρα, για όσους έχουν ανάγκη ύπαρξης ελληνικών κειμένων στα μενού του λειτουργικού και στα προγράμματα που η Apple το συνοδεύει, υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάσταση του ξεχωριστού πακέτου που «περιέχει το πλήρες σύνολο των εξελληνισμένων συστατικών μερών για το Mac OS X έκδ.10.6.2», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του εγκαταστάτη.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διαδικασία τυπικού ελέγχου στις σελίδες της ελληνικής εταιρίας διανομής, της iSquare, όπου ακολουθώντας το σύνδεσμο για μετάβαση στο Software Downloads, εκτός από την προϋπάρχουσα παραπομπή για την ειδική σελίδα με λογισμικό και αναβαθμίσεις της ελληνικής εταιρίας (νέα γλωσσικά εργαλεία, GR-Update κλπ.), υπάρχει πλέον και παραπομπή για μετάβαση στην τοποθεσία: Εξελληνισμένο Mac OS X.

Φυσικά εγκατέστησα χωρίς κανένα δισταγμό - αν και αφορούσε μηχάνημα εργασίας - το Ελληνικό Mac OS X 10.6.2 (απευθείας σύνδεσμος) και δοκίμασα όσες πιο πολλές εφαρμογές της Apple, αλλά και τρίτων κατασκευαστών μπόρεσα.

Σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τη σημαντική, για πολλούς επαγγελματίες, συγκατοίκηση του ελληνικού λειτουργικού της Apple με τη σουίτα της Adobe. Έτσι λοιπόν, για το μικρό διάστημα που μέχρι τώρα το έχω ερευνήσει, όλα τα προγράμματα της CS4 συμπεριφέρονται άψογα στο εξελληνισμένο Snow Leopard, με πρώτη γλώσσα φυσικά τα ελληνικά.

Η έκδοση για το Mac OS X 10.6.2 «δίδεται δωρεάν στους Έλληνες χρήστες και η Apple φροντίζει να είναι διαθέσιμο λίγες ημέρες μετά από κάθε αναβάθμιση του Mac OS X», αναφέρεται στη σχετική σελίδα της iSquare.

Παρεμπιπτόντως στην ίδια σελίδα υπάρχει ξεχωριστά διαθέσιμο και Ελληνικό iTunes 9.0.2 (απευθείας σύνδεσμος).

Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της αμερικάνικης εταιρίας για την ξεχασμένη περιοχή της CEMEA και την τιμά, όπως τιμά και την iSquare για την προφανή συνεργασία και επιμονή της.

Ευχαριστούμε αμφοτέρους και αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια με τη δημοφιλή σουίτα iWork ‘09 και (γιατί όχι, φόρα πήρανε) iLife ‘09!

ΥΓ: Τώρα δεν το γλιτώνω με τίποτα το Mac δώρο στην πεθερά μου.

Breaking News: Greek Mac OS X 10.6.2 - yes we have! - We Want Apple Greece

Δημοσ.

Εγώ τους το 'χω σπρώξει μήνες τώρα. Απλά πλέον σταματάει η γκρίνια :P

Δημοσ.

Όπα?

Τι λέτε τώρα...!!! Επιτέλους...!!!

(καλά βασικά εγώ πάλι το Αγγλικό θέλω να χρησιμοποιώ, αλλά τουλάχιστον πλέον όταν προτείνω Mac σε φίλους και γνωστούς, θα αφαιρέσω από τα αρνητικά που τους αναφέρω, την μη ύπαρξη Ελληνικού Mac OS X...!!! Ειδικά για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά και θα ήταν DealBreaker ή έλλειψη εξελληνισμένου λειτουργικού σε Computer) :-)

Δημοσ.

Θα ήθελα να το δω... Μπορείς να βγάλεις τα Ελληνικά αφού τα έχεις βάλει; Λογικά ναι...

---------- Προσθήκη στις 21:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:37 ----------

Λοιπόν το δοκίμασα...

Είναι ψιλοελεεινό από την άποψη ότι ελάχιστα πράγματα είναι μεταφρασμένα. Τα πολύ πολύ βασικά. Τι μπακαλίστικά πράγματα είναι αυτά; Πατάς το 'Περι αυτού του Mac' και σου βγάζει τα πάντα στα Αγγλικά. Ακόμα και όταν πας να κάνεις 'Τερματισμό Λειτοτργίας' το μήνυμα αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να γίνει στο βγάζει στα Αγγλικά (!)

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έβαλες το σωστό?

Δεν βλέπω "Περί αυτού του Mac" αλλά "Πληροφορίες για αυτό το Mac" και επίσης στην επιλογή "Τερματισμός..." είναι στα ελληνικά.

Ο Safari μου κάνει εντύπωση μόνο δεν είναι εξελληνισμένος γιατί περίμενα να αποτελεί μέρος του συστήματος.

Κατά τα άλλα όλα καλά μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

Δεν βλέπω "Περί αυτού του Mac" αλλά "Πληροφορίες για αυτό το Mac" και επίσης στην επιλογή "Τερματισμός..." είναι στα ελληνικά.

Ο Safari μου κάνει εντύπωση μόνο δεν είναι εξελληνισμένος γιατί περίμενα να αποτελεί μέρος του συστήματος.

εντάξει "πληροφορίες για αυτό το mac" ήθελα να πω που να θυμάμαι ακριβώς πώς το λέει.. Έφριξα και το έβαλα κατευθείαν πάλι στα Αγγλικά... Τερματισμός το χει στα Ελληνικά, όταν το πατήσεις σου βγάζει μήνυμα στα Αγγλικά: Are you sure you want to ... "

Επίσης το Activity monitor, το Safari... και το είδα μόνο για 5 λεπτά φαντάσου..

Δημοσ.

Για διαβάστε και εδώ!!!! παιδιά αυτό εδώ το link είναι το παιδί που μετέφραζε το Mac OS X. aka thriloshttp://www.macephemera.gr/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?461597.last

Δημοσ.

Δηλαδή πως ακριβώς το πέρασες εσύ Cue?

• Super Moderators
Δημοσ.
Για διαβάστε και εδώ!!!! παιδιά αυτό εδώ το link είναι το παιδί που μετέφραζε το Mac OS X. aka thriloshttp://www.macephemera.gr/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?461597.last

Διάβασα το σχετικό μήνυμα του thrilos και, εάν ισχύουν όσα γράφει για τη μετάφραση (δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω), είναι κρίμα να γίνεται έτσι εξελληνισμός του συστήματος χωρίς στοιχειώδη προσοχή στα πιο απλά.

Δεν έχω κατεβάσει το πακέτο εξελληνισμού της iSquare, ούτε πρόκειται (γιατί τον Mac μου τον χρησιμοποιώ στην μόνη ανθρώπινη γλώσσα για υπολογιστές, τα αγγλικά) αλλά είναι κρίμα για όσους προτιμούν ελληνικά μενού. Και είναι κρίμα να προωθείται ως "δουλειά" της νέας επίσημης αντιπροσωπείας της Apple στη χώρα μας, το οποίο δίδει στο όλο εγχείρημα έναν αέρα σοβαρότητας...

ΥΓ: Στη μάνα μου θα προσπαθήσω να "σπρώξω" τον iMac G5 που φοράει MacOS X 10.4 και για το οποίο, ευτυχώς, υπάρχει πακέτο εξελληνισμού από τον thrilos...

Δημοσ.

Δε το πέρασα "διαφορετικά". Απλά λόγω ασάφειας είχα την αίσθηση ότι έβαλε το Gr-Update.

Το Activity Monitor όντως είναι στα αγγλικά. Το μήνυμα αφού πατάς "Τερματισμός..." όμως όχι.

Δημοσ.
Διάβασα το σχετικό μήνυμα του thrilos και, εάν ισχύουν όσα γράφει για τη μετάφραση (δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω), είναι κρίμα να γίνεται έτσι εξελληνισμός του συστήματος χωρίς στοιχειώδη προσοχή στα πιο απλά.

Δεν έχω κατεβάσει το πακέτο εξελληνισμού της iSquare, ούτε πρόκειται (γιατί τον Mac μου τον χρησιμοποιώ στην μόνη ανθρώπινη γλώσσα για υπολογιστές, τα αγγλικά) αλλά είναι κρίμα για όσους προτιμούν ελληνικά μενού. Και είναι κρίμα να προωθείται ως "δουλειά" της νέας επίσημης αντιπροσωπείας της Apple στη χώρα μας, το οποίο δίδει στο όλο εγχείρημα έναν αέρα σοβαρότητας...

ΥΓ: Στη μάνα μου θα προσπαθήσω να "σπρώξω" τον iMac G5 που φοράει MacOS X 10.4 και για το οποίο, ευτυχώς, υπάρχει πακέτο εξελληνισμού από τον thrilos...

Αν δεν ειναι μεσα στο επισημο dvd του mac os και δε βγει το "καλωσηρθατε" στο αρχικο βιντεάκι κατά την εγκατάσταση δε θεωρω καποιο patch σε καποιου αντιπροσωπου τη σελιδα "επισημο". Gr-Update ξαναζεσταμενο.

iMac G5 ;;;; Εγω σημερα παω να παραλαβω το Core i5 το 27άρι.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

iMac G5 ;;;; Εγω σημερα παω να παραλαβω το Core i5 το 27άρι.

Θες να με εκνευρίσεις ε; Δεν θα σου περάσει, κράτα το 27άρι σου...

...και δώρο το πρωτάθλημα. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...