lefterispower Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 γεια σας, ειμαι μαθητης της πρωτης λυκειου. θελω να ασχοληθω επαγγελματικα με την μαγειρικη. στην δευτερα ταξη σκεφτομαι να αλλαξω σχολειο και να παω σε επαλ (δεν εχει καμια σχεση με την μαγειρικη, απλα δεν μπορω το διαβασμα σε οτι δεν με ενδιαφερει) για να παρω το χαρτι λυκειου και μετα να παω σε ενα ιεκ και εκει να σπουδασω και την μαγειρικη. τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω; ευχαριστω!!
parsifal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Insomnia Site - Forum. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
UpToDate_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Επαναφέρω το θέμα για να μην δημιουργήσω νέο. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Φέτος ξεκινώ την 3η λυκείου. Δεν θα δώσω Πανελλήνιες διότι θέλω να ασχοληθώ με την μαγειρική και να δουλέψω σε καλά εστιατόρια. Μάλιστα σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βγω στο εξωτερικό για δουλειά, και μάλλον Αγγλία διότι για Γαλλία χωρίς Γαλλικά...Ίσως και στις Ηνωμένες Πολιτείες,αν και είναι μακρινή option η συγκεκριμένη. Ρωτάω τώρα,για να μην το αποφασίσω αργά..και έχω και πρόβλημα με τους δικούς μου. 1.Θέλω να μάθω τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στην Αθήνα,αν και ξέρω ότι δεν μετράει τόσο η σχολή για την καταξίωση σου στο εξωτερικό,παρά η πρακτική και τα εστιατόρια που θα έχω δουλέψει και θα έχω μάθει να αντέχω στην πίεση,στην δουλειά.. κλπ. 2.Τιμές(πχ Le Monde) ή και για τις "τσάμπα"(πχ Αναβύσσου). 3.Τι θα πρέπει να έχω στα χέρια μου για να μπω σε κάποια από αυτές. Παράλληλα με την σχολή θέλω,και θα δουλεύω(μάλλον..και έτσι θέλω να πιστεύω) σε κάποιο εστιατόριο σαν μαθητευόμενος για να μάθω την δουλεία και από πρώτο χέρι. Όποιες γνώμες,συμβουλές κλπ δεκτές Διότι αυτό θα είναι το αντικείμενο που θα ασχοληθώ για την υπόλοιπη ζωή μου.Λογικά πάντα!
Στέλιος7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Αν πηγαινεις σε Γενικο Λυκειο δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να μην δωσεις Πανελλαδικες.Εισαι σιγουρος οτι μπορεις;
UpToDate_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ξέρω ότι για την σχολή της Αναβύσσου θέλει της 1ης λυκείου μόνο πάντως...γι'αυτο ρωτάω για να ξέρω
Στέλιος7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ξέρω ότι για την σχολή της Αναβύσσου θέλει της 1ης λυκείου μόνο πάντως...γι'αυτο ρωτάω για να ξέρω Δεν γωνριζω τι παιζει με τις σχολες μαγειρικης αλλα εφοσον πηγαινεις 3η Λυκειου Πανελλαδικες νομιζω δινεις θες δεν θες.Δηλαδη δεν μπορεις να τους πεις δεν με εδνιαφερει η εισαγωγη μου στην 3οβαθμια αρα δεν δινω.Ειναι απαραιτητο για να παρεις το απολυτηριο. Τωρα αν δεν σε ενδιαφερει το απολυρητιο Λυκειου και η σχολη που θες απαιτει μονο απολυτηριο της πρωτης δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329767 στο 1ο λινκ για μια σχολη εχει και τιμοκαταλογο αν καταλαβα καλα τα ιδιωτικα δεχονται οτι ηλικιες και να ναι ,ενω στα δημοσια θελουν να χεις τελειωσει γυμνασιο.
UpToDate_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329767στο 1ο λινκ για μια σχολη εχει και τιμοκαταλογο αν καταλαβα καλα τα ιδιωτικα δεχονται οτι ηλικιες και να ναι ,ενω στα δημοσια θελουν να χεις τελειωσει γυμνασιο. Μάλλον έτσι πάει.. Απλά θέλω να πάω σε μια που να μην δίνω και τσάμπα τα χρήματα αν τα ίδια μάθω και σε μια άλλη με λιγότερα.. Και βασικά είναι αυτά που έλεγε ο Τουφας σε εκείνο το θέμα .. μιας και σε σχολή θα πάω για να μάθω τα βασικά και ίσως και το κάτι παραπάνω(όπως και να ορίζεται αυτό το "κάτι παραπάνω") Btw ναι,το απολυτήριο του Λυκείου εννοείται πως θα το πάρω.
LeRaC Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα παιδια θελω βοηθεια ..... ποια πιστευετε οτι ειναι καλυτερη σχολη για την μαγειρικη ο οαεδ ή της ανναβυσου??χρειαζομαι μια αμεση απαντηση. ευχαριστω!!
Akatsuki18 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδια χεραιτε φετος τελειωσα τις πανε και ηθελα απο την τριτη γυμνασιου ν αασχοληθω με την μαγειρικη.Η Le Monde που εχω γραφτει ειναι ιδιοτικη,περνει αυτους που εχουν τελειωσει το λυκεο.Οποιος εχει την ικονιμηκη ανεση να παει στις ιδιοτηκες παντος. Ειναι να σου αρεσει αυτο που θα κανεις οχι να πας 1 μνα και μετα να πεις βαριεμαι τελος παντον αυτα ειχα να πω. ---------- Προσθήκη στις 19:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:40 ---------- Επαναφέρω το θέμα για να μην δημιουργήσω νέο. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Φέτος ξεκινώ την 3η λυκείου. Δεν θα δώσω Πανελλήνιες διότι θέλω να ασχοληθώ με την μαγειρική και να δουλέψω σε καλά εστιατόρια. Μάλιστα σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βγω στο εξωτερικό για δουλειά, και μάλλον Αγγλία διότι για Γαλλία χωρίς Γαλλικά...Ίσως και στις Ηνωμένες Πολιτείες,αν και είναι μακρινή option η συγκεκριμένη. Ρωτάω τώρα,για να μην το αποφασίσω αργά..και έχω και πρόβλημα με τους δικούς μου. 1.Θέλω να μάθω τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στην Αθήνα,αν και ξέρω ότι δεν μετράει τόσο η σχολή για την καταξίωση σου στο εξωτερικό,παρά η πρακτική και τα εστιατόρια που θα έχω δουλέψει και θα έχω μάθει να αντέχω στην πίεση,στην δουλειά.. κλπ. 2.Τιμές(πχ Le Monde) ή και για τις "τσάμπα"(πχ Αναβύσσου). 3.Τι θα πρέπει να έχω στα χέρια μου για να μπω σε κάποια από αυτές. Παράλληλα με την σχολή θέλω,και θα δουλεύω(μάλλον..και έτσι θέλω να πιστεύω) σε κάποιο εστιατόριο σαν μαθητευόμενος για να μάθω την δουλεία και από πρώτο χέρι. Όποιες γνώμες,συμβουλές κλπ δεκτές Διότι αυτό θα είναι το αντικείμενο που θα ασχοληθώ για την υπόλοιπη ζωή μου.Λογικά πάντα! Φιλε δεν ξερω αν εχεις βρει ακομα τον δρομο σου αλλα εγω εχω γραφτει στην Le Monde. Η τιμη εινια 4400 το χρονο. Ειναι 2 χρονια και αλλο ενα 1 εξαμηνο στο εξωτερικο. Το καλοκαιρι αν εισαι καλος και εχεις θελησει σε στελνουν απευθειας σε ξενοδοχια καποιον ελληνικων νησιων Για την αναβυσο δεν ξερω και δεν ειμαι συγουρος για το "τσαμπα" ποσο καλο μπορει να ειναι.
UpToDate_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε δεν ξερω αν εχεις βρει ακομα τον δρομο σου αλλα εγω εχω γραφτει στην Le Monde. Η τιμη εινια 4400 το χρονο. Ειναι 2 χρονια και αλλο ενα 1 εξαμηνο στο εξωτερικο. Το καλοκαιρι αν εισαι καλος και εχεις θελησει σε στελνουν απευθειας σε ξενοδοχια καποιον ελληνικων νησιων Για την αναβυσο δεν ξερω και δεν ειμαι συγουρος για το "τσαμπα" ποσο καλο μπορει να ειναι. Μάλιστα.. Έμαθα πάντως απο φίλο που είναι στης Αναβύσσου ο,τι με καλό βαθμό στην σχολή το καλοκαίρι μπαίνεις σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας για πρακτική.Ο ίδιος μπήκε στο Metropolitan..όχι κάτι το ιδιαίτερο..αλλά για απλή πρακτική..
Toufas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329767 τα εχω ξαναπει
UpToDate_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329767τα εχω ξαναπει Ξέρω ρε Νικ τι έχεις πει. Απλά οι δικοί μου μου την λένε γιατί αν δεν βγάλω σχολή δεν....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.