Προς το περιεχόμενο

Last.FM Genre & Tags by Snolly - Κατηγοριοποιήστε αυτόματα τη μουσική σας

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες,

όσοι με ξέρετε από πιο παλιά θα γνωρίζετε ήδη πως το συγκεκριμένο project είναι μια εμμονή που έχω κάμποσα χρόνια τώρα και έκανα διάφορες απόπειρες υλοποίησης αλλά ποτέ δεν άγγιξε το τέλειο.

Θεωρώ πως πλέον η συγκεκριμένη λύση αγγίζει το τέλειο. :o

Το εν λόγω script θα ψάξει για ένα ένα από τα επιλεγμένα στο iTunes τραγούδια τα πιο δημοφιλή tags από τη database του Last.FM. Θα τα γράψει στο πεδίο grouping του τραγουδιού με τη σειρά δυναμικότητας (τα πιο δημοφιλή θα είναι πρώτα) και θα επιλέξει ένα από αυτά για να γράψει και το Genre. Η αναζήτηση γίνεται πάνω στο συγκεκριμένο τραγούδι και όχι στο άλμπουμ ή στον καλλιτέχνη.

Εάν η 1η προσπάθεια αποτύχει και δε βρει ικανοποιητικά tags με βάση το τραγούδι κάνει 2η αναζήτηση με βάση τον καλλιτέχνη.

Αν τελικώς βρεθουν tags αλλά δεν επιλεγεί κάποιο Genre τότε γράφεται στο genre το σύμβολο #. Αν δε βρεθούν καν tags τότε το Genre δεν τροποποιείται καθόλου.

Μέσα στο script έχει μια ρουτίνα που λέγεται selectGenre. Εκεί έχω δηλώσει εγώ τα Genres που θέλω να χρησιμοποιώ και ποιό tag αντιστοιχεί σε ποιο Genre. Αυτά φυσικά μπορείτε να τα τροποποιήσετε κατά βούληση και αφού το κάνετε ξεκινήστε το tagάρισμα και πείτε μου εντυπώσεις.

Να επισημάνω 2 πράγματα, μέρος του script το βρήκα έτοιμο (υπάρχουν comments μέσα) και όλη την μεθοδολογία για genres και διπλές αναζητήσεις την έφτιαξα εγώ. Επίσης κάπου υπάρχει η εντολή delay 2 την οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφαιρέσετε γιατί αν θα γίνονται πιο πολλά queries μέσα στα 2 δευτερόλεπτα θα μας μπλοκάρει ο Last.FM εντελώς. Είναι μέσα στο agreement που αποδέχεσαι για να χρησιμοποιήσεις τα web services του.

PS. Το script μπαίνει στο ~/Library/iTunes/Scripts και το τσιμπάτε από εδώ:

http://rapidshare.com/files/369151745/lastfm_snolly_script.zip

http://dl.dropbox.com/u/3623881/lastfm_snolly_script.zip

Njoy!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Άντε μπράβο! Περίμενα το συγκεκριμένο εδώ και καιρό, με το τελευταίο σου tweet επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μου.

Thanks! :-D

Επισκέπτης

Υπάρχει επιλογή να απορρίψουμε αυτά που βρήκε ως καταλληλότερα tags; Ή μας τα αλλάζει αυτόματα και μετά για να τα επαναφέρουμε (σε περίπτωση, φτου κακά, που δεν μας αρέσουν) πρέπει να τα αλλάζουμε ένα-ένα;

Μπράβο για την όλη προσπάθεια! Αν ισχύει το παραπάνω, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Υπάρχει επιλογή να απορρίψουμε αυτά που βρήκε ως καταλληλότερα tags; Ή μας τα αλλάζει αυτόματα και μετά για να τα επαναφέρουμε (σε περίπτωση, φτου κακά, που δεν μας αρέσουν) πρέπει να τα αλλάζουμε ένα-ένα;

Μπράβο για την όλη προσπάθεια! Αν ισχύει το παραπάνω, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Αν ρωτούσε για ένα ένα τραγούδι τότε δεν θα είχε νόημα το όλο εγχείρημα. Πάντως μπορείς να απενεργοποιήσεις να σου αλλάζει το genre οπότε έτσι απλά θα γεμίζει το grouping που δε νομίζω να έχεις κάτι χρήσιμο εκεί μέσα έτσι κι αλλιώς.

Επισκέπτης

Όχι ένα-ένα. Για όλα μαζί θα ήθελα να με ρωτάει (αλλά και ένα-ένα, πάλι θα είχε νόημα γιατί άλλο να πατάς ΟΚ και άλλο να γράφεις πόση ώρα). Αν βρίσκει σωστά το άλμπουμ και τα ονόματα είναι στα Ελληνικά, έχει καλώς. Αλλά αν είναι να μου βάλει greeklish ή λάθος ονόματα (πχ στον τίτλο να αναφέρεται και ο καλλιτέχνης και το άλμπουμ και μετά το όνομα ή πχ να είναι ανορθόγραφα) τότε θα ήθελα να μπορώ να τα απορρίψω όλα μαζί.

Γιατί αλλάζει μόνο το Grouping; Τα ονόματα των κομματιών δεν τα βρίσκει; Το άλμπουμ; Εξώφυλλα;

Εγώ έχω και πολύ ακαδημαϊκή μουσική (κλασική) και γενικά διάφορα σπάνια άλμπουμ και φοβάμαι να κάνω πειράματα εκεί, αφού κατά πάσα πιθανότητα δε θα τα έχει σωστά το Last.FM

Συγγνώμη, αλλά επειδή είμαι άσχετος, πώς το χρησιμοποιούμε αυτό το script? Επίσης το folder που λες πρέπει να το δημιουργήσω εγώ; By default δε βλέπω να υπάρχει.

Όχι ένα-ένα. Για όλα μαζί θα ήθελα να με ρωτάει (αλλά και ένα-ένα, πάλι θα είχε νόημα γιατί άλλο να πατάς ΟΚ και άλλο να γράφεις πόση ώρα). Αν βρίσκει σωστά το άλμπουμ και τα ονόματα είναι στα Ελληνικά, έχει καλώς. Αλλά αν είναι να μου βάλει greeklish ή λάθος ονόματα (πχ στον τίτλο να αναφέρεται και ο καλλιτέχνης και το άλμπουμ και μετά το όνομα ή πχ να είναι ανορθόγραφα) τότε θα ήθελα να μπορώ να τα απορρίψω όλα μαζί.

Γιατί αλλάζει μόνο το Grouping; Τα ονόματα των κομματιών δεν τα βρίσκει; Το άλμπουμ; Εξώφυλλα;

Εγώ έχω και πολύ ακαδημαϊκή μουσική (κλασική) και γενικά διάφορα σπάνια άλμπουμ και φοβάμαι να κάνω πειράματα εκεί, αφού κατά πάσα πιθανότητα δε θα τα έχει σωστά το Last.FM

To script ειναι φτιαγμένο για να ταξινομει τα τραγούδια στα σωστα Genres. Δεν βρισκει τιτλους, αλμπουμς κλπ. Για αυτά υπάρχουν ένα σωρο εργαλεία.

Ανάλογα με τον καλλιτέχνη και τον τιτλο του τραγουδιου το κατατάσει σε πολλά είδη γράφοντάς τα στο grouping και διαλέγει το πιο έγκυρο για να το γράψει στο Genre.

Επειδή το έγκυρο είναι περί ορέξεως κολοκυθοπιτα αρκει κανεις να ριξει μια ματια στη συναρτηση που κατατασει tags σε genres (ειναι πολυ απλο στη λογικη) και να το τροποποιήσει κατά βούληση.

---------- Post added at 16:03 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Συγγνώμη, αλλά επειδή είμαι άσχετος, πώς το χρησιμοποιούμε αυτό το script? Επίσης το folder που λες πρέπει να το δημιουργήσω εγώ; By default δε βλέπω να υπάρχει.

Αν δεν υπάρχει το folder το δημιουργείς εσύ.

Kαι πώς ακριβώς τρέχει το script?

βαζεις το script στο folder που ειπαμε και μετα στο μενου του iTunes δεξια δεξια εχει ενα καινουριο εικονείδιο απο οπου μπορεις να τρεξεις οποιο script εχεις βαλει στο folder.

Διαλεγεις μερικα κομματακια και κανεις κλικ στο script :)

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 12:03 ----------

Το ολο concept με το grouping ειναι η δημιουργία smart playlists

where grouping contains [whatever genre]

οταν λοιπον στο grouping έχει χαρακτηριστει ενα τραγουδι με διαφόρων ειδών genres σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε ;)

• 2 μήνες μετά...
έχουμε κάνα περίεργο χαρακτήρα στο artist / track name;

Καμιά απόστροφο κάνα slash τίποτα τέτοιο;

την πρωτη φορα που μου τοβγαλε ειχα επιλεξει πολλα τραγουδια και δεν ξερω που κολλησε... μετα δοκιμασα να το κανω λιγα λιγα οπου μου το ξανακανε και εκει κοιταξα αμα εχει τιποτα περιεργο αλλα δεν....:confused::rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...