Προς το περιεχόμενο

Επιτέλους συνδέθηκα... στο 1,5 ΜΒPS...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι 200 μέτρα κάτω από την Αναπαύσεως. Πρέπει να είσαι αρκετά πιο χαμηλά, άρα είμαστε σε διαφορετικό ΚΑΦΑΟ.

Έχεις κάνει αίτημα βλάβης για να έρθει τεχνικός να ελέγξει και το ΚΑΦΑΟ σου ?

Δημοσ.

Ου ναι είμαι καμιά 500 μέτρα χαμηλότερα, στο ύψος της Μπακογιάννη. Έχω κάνει αίτημα βλάβης και νομίζω μου είχαν αλλάξει DSLAM! Με μετέφεραν στα Μελίσσια ή κάτι τέτοιο. Το ΚΑΦΑΟ πάντως δεν παίζει να το έλεγξαν.

• Super Moderators
Δημοσ.

τραγική περιοχή η δική σας, σε όποιο dslam και να πάτε σκατά συγχρονισμό θα έχετε μιας και απέχετε μακρυά από όλα :-(

Δημοσ.
τραγική περιοχή η δική σας, σε όποιο dslam και να πάτε σκατά συγχρονισμό θα έχετε μιας και απέχετε μακρυά από όλα :-(

So true.

Δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική αναβάθμισαν τις γραμμές (τότε που το 1 έγιναν 2mbps) όταν δεν μπορουν να τις υποστηρίξουν ενεργά....

Όταν πρωτοέγινε η αναβάθμιση η γραμμή έπεφτε κάθε 5 λεπτά. No kidding.

Δημοσ.
Ου ναι είμαι καμιά 500 μέτρα χαμηλότερα, στο ύψος της Μπακογιάννη. Έχω κάνει αίτημα βλάβης και νομίζω μου είχαν αλλάξει DSLAM! Με μετέφεραν στα Μελίσσια ή κάτι τέτοιο. Το ΚΑΦΑΟ πάντως δεν παίζει να το έλεγξαν.

Βελτίωση στην ταχύτητα δε θα δεις από το dslam, αφού όλα είναι στου διαόλου τη μάνα και εμείς είμαστε στο κέντρο. Λογικά θα δεις βελτίωση μόνο άμα σε βάλουν σε "καθαρό" ζεύγος στο ΚΑΦΑΟ. Με το attenuation που έχεις, μπορείς να κλειδώσεις στα 5mbps. Πρέπει να ελέγξουν το ΚΑΦΑΟ.

---------- Προσθήκη στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:52 ----------

τραγική περιοχή η δική σας, σε όποιο dslam και να πάτε σκατά συγχρονισμό θα έχετε μιας και απέχετε μακρυά από όλα

Ακόμα πιο τραγικό είναι που δε βάζουν ένα dslam ανάμεσα, εφόσον το πρόβλημα - δεν μπορεί- το γνωρίζουν. Πόσο είναι το κόστος ενός dslam anyway ? Βέβαια μπορεί να υπάρχει και δόλος για να πέσουμε όλοι με τα μούτρα στις vdsl όταν έρθουν και να τα τσεπώσουν μια και καλή, εφόσον τώρα, θέλοντας και μη μας έχουν πελάτες...

• Super Moderators
Δημοσ.

αρκετά μεγάλο ώστε να μην βγάζουν κέρδος από τους συνδρομητές που θα υποστηρίζει :o

Δημοσ.

Σκέψου όμως ότι πολλοί δεν βάζουν DSL επειδή γνωρίζουν το πρόβλημα.

Τί είναι λοιπόν για τον ΟΤΕ να κάνει κάτι σαν έρευνα ανταπόκρισης του κοινού, έτσι ώστε να δει με συγκεκριμένα αποτελέσματα αν συμφέρει να βάλει ή όχι ένα επιπλέον DSLAM;

Αν και τώρα τελευταία με την όλη υπόθεση της "καταπολέμησης της πειρατείας" στο διαδίκτυο, βλέπω όλο τον κόσμο να το γυρνάει σε 2αρες.

• Super Moderators
Δημοσ.

εδώ δεν έχει βάλει minidslam στο Περιστέρι, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας, που είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και χρόνια, θα βάλει σε σας? :P

Δημοσ.
εδώ δεν έχει βάλει minidslam στο Περιστέρι, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας, που είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και χρόνια, θα βάλει σε σας? :P

Ο 2ος μεγαλύτερος για να είμαστε ακριβείς :P

Τι να πω, μάλλον δεν παίζει μίζα για να κερδίσουν και κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, γι'αυτό δεν προωθείται το θέμα.

Δημοσ.
2015 με τπτ, 2015 έλεγαν για το FTTH, σίγουρα πάντως με την οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται δεν πρόκειται να αρχίσει η εμπορική διάθεση φέτος αλλά μέσα στο 2011 ευελπιστώ ότι θα αρχίσει...

ποτέ δεν είχε ειπωθεί/γραφτεί κάτι τέτοιο...

εγω ετσι ειχα διαβασει.

Πρώτον θα ήταν καλό εάν ήξερες τη ταχύτητες πιάνουν οι γείτονες σου,εάν δηλαδή η περιοχή σου υποστηρίζει καλύτερη ταχύτητα.

Έπειτα,το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι τα τηλέφωνα στα τμήματα τεχνικής υποστήριξης, και του ΟΤΕ και της HOL.

ειναι σχετικο.ισως να ειναι αλλο καφαο ισως καλυτερο καλωδιο μεχρι και με διαφορα ενος τετραγωνου αλλο αστικο κεντρο.

Δεν είπα ποτέ ότι θέλω 8mbps. Με τα 2 μια χαρά βολεύομαι και γνωρίζω πως δεν πρόκειται να αποκτήσω περισσότερα μέχρι να γίνει κάποιου τύπου αναβάθμιση στις γραμμές τις περιοχής μου ή να δημιουργηθεί ένα DSLAM πιο κοντά. Απλά καταγγέλλω το ψέμα που υποστηρίζει ο ΟΤΕ, ότι δηλαδή η γραμμή μου μπορεί να δεχθεί μέχρι 8mbps.

ειναι το θεωρητικο αυτο με τελειο καλωδιο με βαση αποστασης.στην πραξη δεν υπαρχει τελειο καλωδιο.

Λοιπόν εντός 2 ημερών ο OTE ανακοίνωσε ότι δεν αναγνώριζε βλάβη και ότι ευθυνόταν ο "πελάτης", δηλαδή εγώ.

Με πρωτοφανή (για την εμπειρία μου) ταχύτητα κλείστηκε ραντεβού οτετζή και τεχνικού της HOL ταυτόχρονα για να γίνει επί τόπου έλεγχος. Εντός 3 ημερών το ραντεβού πραγματοποιήθηκε. Ο οτετζής είδε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγε στο ΚΑΦΑΟ, κάτι άλλαξε (με έβαλε σε άλλο ζεύγος ή κάτι τέτοιο) και ως εκ θαύματος συγχρόνισα στα αναμενόμενα 5 mbps. Ήμουν απίστευτα τυχερός μέσα στην ατυχία μου λοιπόν...

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμουν τυχερός (σε ότι αφορά το πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το κοινό ραντεβού) ή έχει περάσει κάποια οδηγία από ΕΕΤΤ ώστε να πραγματοποιούνται αυτά τα ραντεβού πολύ γρήγορα...

---------- Προσθήκη στις 18:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:30 ----------

Πάντως εγώ με 53 attenuation κλείδωσα στα 5+ mbps. Βέβαια έχει να κάνει και με την ποιότητα του χαλκού και με το πόσο "πυκνοκατοικημένη" είναι η περιοχή και σε τι κατάσταση είναι το ΚΑΦΑΟ κτλ κτλ, απλά το αναφέρω ενδεικτικά.

για το ραντεβου το συνδυαστικο ισχυει εδω και καμποσους μηνες.οτι ο Provider εχει δικαιωμα να ζητησει συνδυαστικο με σκοπο να πιεσει παραπανω τον οτε.στο ειχα πει οτι θα κλεισει η βλαβη οτι φταιει ο παροχος η ο πελατης.και μονο με το συνδυαστικο λυνονται αυτα συνηθως οχι παντα.εκει ο οτε ψιλοαναγκαζεται να το φτιαξει αν και εφοσον υπαρχει καλο ζευγαρι.στην ουσια η σου αλλαξαν καλωδιο απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο κεντρικο οπως το λενε η απο το καφαο μεχρι το σπιτι σου και σου δωσαν καποιο καλυτερο.αν με 53 εισαι 5+ τοτε μια χαρα.και ευτυχως κανονιζονται σχετικα ευκολα και γρηγορα.

linuxovios, μπορείς να μου πεις περίπου σε πιο δρόμο βρίσκεται το ΚΑΦΑΟ που είσαι συνδεδεμένος; Από ότι φαίνεται οι κατοικίες μας είναι αρκετά κοντά και προσπαθώ να καταλάβω γιατί εγώ συγχρονίζω τόσο χαμηλά και μάλιστα με ασταθή γραμμή.

μενω βριλησσια και παιρνω απο το ιδιο αστικο κεντρο πεντελης οπως και εσεις.το α/κ ειναι μελισσια στην πραξη

Λευκάδος 6 ειναι η διευθυνση.οσο πιο μεσα στα στενα τοσο χειροτερα.

η μπακογιαννη επι λεωφορος παιζει και 13-14 .αλλα επι πεντελης.να σε αλλαξουν dslam γινεται αλλα δεν εχει νοημα.να σε αλλαξουν αστικο κεντρο δεν γινεται.απο πεντελης παιρνεις και εσυ.αλλαγη αστικου κεντρου λεγεται αυτο αλλα δεν γινεται.ολα τα καλωδια συνηθως πανε σε συγκεκριμενο α/κ οποτε λιγο δυσκοο να σε πανε αλλου.συνηθως σου αλλαζουν κεντρικο και παιζεις καλυτερα.

So true.

Δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική αναβάθμισαν τις γραμμές (τότε που το 1 έγιναν 2mbps) όταν δεν μπορουν να τις υποστηρίξουν ενεργά....

Όταν πρωτοέγινε η αναβάθμιση η γραμμή έπεφτε κάθε 5 λεπτά. No kidding.

εγινε για αυτου που μπορουν να πανε στα 2.οποιςο δεν μπορει να παει λιγο τον νιαζει τον οτε.η του το κατεβαζει η δεν παιζει καθολου.λογικη οτε.

Βελτίωση στην ταχύτητα δε θα δεις από το dslam, αφού όλα είναι στου διαόλου τη μάνα και εμείς είμαστε στο κέντρο. Λογικά θα δεις βελτίωση μόνο άμα σε βάλουν σε "καθαρό" ζεύγος στο ΚΑΦΑΟ. Με το attenuation που έχεις, μπορείς να κλειδώσεις στα 5mbps. Πρέπει να ελέγξουν το ΚΑΦΑΟ.

---------- Προσθήκη στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:52 ----------

Ακόμα πιο τραγικό είναι που δε βάζουν ένα dslam ανάμεσα, εφόσον το πρόβλημα - δεν μπορεί- το γνωρίζουν. Πόσο είναι το κόστος ενός dslam anyway ? Βέβαια μπορεί να υπάρχει και δόλος για να πέσουμε όλοι με τα μούτρα στις vdsl όταν έρθουν και να τα τσεπώσουν μια και καλή, εφόσον τώρα, θέλοντας και μη μας έχουν πελάτες...

δεν μπαινει.δεν αξιζει γιατι προυποθετει πολυ δουλεια γιατι το dslam δεν θα ειναι χυμα στο κυμα.η θα πρεπει να μπει σε καποια καμπινα μεσα και γενικως μακρια απο ανθρωπινα χερακια.και για 100 ατομα δεν θα γινει.

Σκέψου όμως ότι πολλοί δεν βάζουν DSL επειδή γνωρίζουν το πρόβλημα.

Τί είναι λοιπόν για τον ΟΤΕ να κάνει κάτι σαν έρευνα ανταπόκρισης του κοινού, έτσι ώστε να δει με συγκεκριμένα αποτελέσματα αν συμφέρει να βάλει ή όχι ένα επιπλέον DSLAM;

Αν και τώρα τελευταία με την όλη υπόθεση της "καταπολέμησης της πειρατείας" στο διαδίκτυο, βλέπω όλο τον κόσμο να το γυρνάει σε 2αρες.

υποχρεωτικα θα βαλεις εστω και 1 Mbit Να εχεις γιατι ολοι πλεον θελουν το νετ.τωρα αμα δεν βαλουν και 10 ατομα δεν θα χασει και σιγα τα λεφτα ο οτε.

Δημοσ.

Αναφερομαι στο σημείο Μπακογιάννη-Ηρακλείτου, το οποίο απέχει περίπου 1-1.5km από Πεντέλης, άρα καταλαβαίνεις πως το attenuation ανεβαίνει πολύ.

Δεν ξέρω πάντως αν φταίει και το γεγονός ότι η γραμμή του σπιτιού είναι ISDN, μήπως αυτό ρίχνει το margin; Είχα ρωτήσει τους τεχνικούς κάποτε αλλά δεν ήξεραν...

Δημοσ.
Αναφερομαι στο σημείο Μπακογιάννη-Ηρακλείτου, το οποίο απέχει περίπου 1-1.5km από Πεντέλης, άρα καταλαβαίνεις πως το attenuation ανεβαίνει πολύ.

Δεν ξέρω πάντως αν φταίει και το γεγονός ότι η γραμμή του σπιτιού είναι ISDN, μήπως αυτό ρίχνει το margin; Είχα ρωτήσει τους τεχνικούς κάποτε αλλά δεν ήξεραν...

εσυ εισαι πολυ μακρια.το isdn λενε οτι κανει την γραμμη να κλειδωνει ελαχιστα πιο χαμηλα .μου ειχαν πει γιατι και εχει να κανει με το ευρος συχνοτητων αλλα ειναι πολυ λιγο οποτε δεν εχεις θεμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...