linuxovios Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μετά από μήνες αναμονής για να σκάψει ο ΟΤΕ και να περάσει καλώδια σε νεόδμητο σπίτι και μικρότερη σχετικά αναμονή για να συνδεθώ με ΗΟL, απέκτησα τηλέφωνο και internet. Γνώριζα ότι λόγω της θέσης του σπιτιού (Πάτημα 2 Χαλανδρίου) οι ταχύτητα που θα έπιανα δε θα ξεπερνούσε ιδανικά τα 5-6 ΜΒPS. Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν απογοητευτικές. Ο τεχνικός που ήρθε με τα χίλια ζόρια και με συνεννοήσεις με τα "κεντρικά", κατάφερε να με κλειδώσει από το 1 ΜBPS στο 1,5 (προφανώς κλειδώνοντάς με σε ελαφρώς χαμηλότερο noise margin). Αυτό δεν είναι ένα ακόμα post διαμαρτυρίας κάποιου noob που διαμαρτύρεται για χαμηλή ταχύτητα. Γνωρίζω τα βασικά για την τεχνολογία ADSL και τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται η ταχύτητα στην οποία κλειδώνεις. Αλλού θέλω να καταλήξω. Ο τεχνικός που ήλθε απόρησε γιατί βάση της περιοχής στην οποία βρίσκομαι θα έπρεπε να κλειδώνω γύρω στα 5. Αφού ελέγθηκε η καλωδίωση του σπιτιού και βρέθηκαν όλα ok, στάλθηκε αίτηση βλάβης (χαμηλή ταχύτητα) στον OTΕ, για να ελέγξει ο OTE τα κυκλώματά του. Σε ερώτησή μου "πόσο μπορεί να πάρει αυτό", μου απάντησαν από 3 μέρες μέχρι 3 χρόνια.... Μάλλον είμαι καταδικασμένος να μείνω με 1,5 MBPS μέχρι το 2015 (vdsl)... Η ερώτηση μου είναι : Σε ποιους φορείς μπορώ να διαμαρτυρηθώ εγγράφως και ενυπόγραφα για να πιέσω και να διεκδικήσω μια ταχύτερη επίλυση του προβλήματος (δηλαδή να γίνει ουσιαστικός έλεγχος από τον OTE στα καλώδια του σε λογικό χρονικό διάστημα) . Ευχαριστώ για τη συνδρομή σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Πάντως όσον αφορά το "παράλογο" του χαμηλότερου κλειδώματος να αναφέρω ότι κι εγώ διαμένω στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου (δεν ξέρω ποιο είναι το 2) κι ενω σύμφωνα με τον ΟΤΕ η τοποθεσια υποστηρίζει μέχρι 8mbps, με δυσκολία κλειδώνω 2mbps (8.5dB margin/51db attenuation με Speedtouch 585v7). Πάντως εύχομαι να βρεις το δίκιο σου.
gf030 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Η ερώτηση μου είναι : Σε ποιους φορείς μπορώ να διαμαρτυρηθώ εγγράφως και ενυπόγραφα για να πιέσω και να διεκδικήσω μια ταχύτερη επίλυση του προβλήματος (δηλαδή να γίνει ουσιαστικός έλεγχος από τον OTE στα καλώδια του σε λογικό χρονικό διάστημα) . Ευχαριστώ για τη συνδρομή σας. Κανε μια καταγγελια σε ΕΕΤΤ, αλλα δεν θα καταφερεις τιποτα περα απο μια απαντηση συμπαραστασης οτι "θα παρακολουθουν το προβλημα σου" και αλλα τετοια ωραια. Ο πΟΤΕ ειναι καλυμμενος σχετικα με την μικροτερη εγγυημενη ταχυτητα που ειναι υποχρεωμενος να παρεχει: 14.400 kbps!!! Ω ναι, ισα ισα να στελνεις η να λαμβανεις ενα φαξ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μάλλον είμαι καταδικασμένος να μείνω με 1,5 MBPS μέχρι το 2015 (vdsl)... sorry για το offtopic αλλά που διάβασες ότι το VDSL θα διατεθεί στο κοινό το 2015? γιατί εγώ διάβασα για τέλη 2010 αρχές 2011...
orck Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Συγνωμη που αναρωτιεμαι, αλλα τι θα καταγγειλεις; Οτι σου ειπε ο τεχνικος του παροχου οτι μπορει να παρει απο 3 ημερες μεχρι 3 χρονια; Λογικα δεν θα πρεπει να περιμενεις να δεις τι θα κανουν οι τεχνικες υπηρεσιες του ΟΤΕ και εαν δεν μεινεις ικανοποιημενος τοτε να κανεις καταγγελια; Λεω παραλογα πραγματα; Τα 14400 τα γραφει στο RUO;
gf030 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Aν απευθυνεις σε μενα την ερωτηση, προσφατα ασχοληθηκα για λογαριασμο φιλου που δεν εχει δυνατοτητα για adsl λογω pcm (φερεσυχνου). Ψαχνοντας εμαθα οτι δεν μπορει να κανει κατι νομικα εναντιον του οτε επειδη ακριβως αυτη ειναι η ταχυτητα-συνδεση που ο οτε ειναι υποχρεωμενος να παρεχει, 14400. Εκτος και αν υποχρεωτικα κανει τη γραμμη του isdn, για να φορτωθει το pcm σε καποιον αλλο φουκαρα. Εκανε καταγγελια σε εεττ και του εστειλαν επιστολη - μαζι με αλλους- οτι παρακολουθουν την περιπτωση κλπ.
linuxovios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Συγνωμη που αναρωτιεμαι, αλλα τι θα καταγγειλεις; Οτι σου ειπε ο τεχνικος του παροχου οτι μπορει να παρει απο 3 ημερες μεχρι 3 χρονια; Λογικα δεν θα πρεπει να περιμενεις να δεις τι θα κανουν οι τεχνικες υπηρεσιες του ΟΤΕ και εαν δεν μεινεις ικανοποιημενος τοτε να κανεις καταγγελια;Λεω παραλογα πραγματα; Αν διαβάσεις προσεκτικά το αρχικό post, θα δεις ότι δε γράφω τίποτα για καταγγελία. Είμαι αρκετά ενημερωμένος πάνω στο θέμα, έχω γνώσεις και δεν έχω λόγο να καταγγείλω κανένα. Επιστολές θέλω να στείλω σε κάποιους φορείς (ρωτώ ποιοι μπορεί να είναι αυτοί), ώστε να υπάρξει τεχνικός έλεγχος ΜΗΠΩΣ και βελτιωθεί η κατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα. ---------- Προσθήκη στις 00:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:09 ---------- sorry για το offtopic αλλά που διάβασες ότι το VDSL θα διατεθεί στο κοινό το 2015? γιατί εγώ διάβασα για τέλη 2010 αρχές 2011... Δε θυμάμαι πού το διάβασα (πάντως το έχω δει αρκετές φορές ). Μάλιστα μου το επιβεβαίωσε και ο τεχνικός της HOL. Μακάρι να είναι ράδιο αρβύλα.
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Πάντως όσον αφορά το "παράλογο" του χαμηλότερου κλειδώματος να αναφέρω ότι κι εγώ διαμένω στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου (δεν ξέρω ποιο είναι το 2) κι ενω σύμφωνα με τον ΟΤΕ η τοποθεσια υποστηρίζει μέχρι 8mbps, με δυσκολία κλειδώνω 2mbps (8.5dB margin/51db attenuation με Speedtouch 585v7). Πάντως εύχομαι να βρεις το δίκιο σου. me 51 attenuation δεν θα κλειδωσεις ποτε 8.8 θα δεις στην καλυτερη των περιπτωσεων με 40 attenuation.με 51 το ξεχνας απλα δια ροπαλου οποτε και ο φιλος πιο πανω να μας πει στα ποσα κλειδωνει και με τι χαρακτηριστικα.και να κανει καταγγελια δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι ουτε και αν κανει παραπονα.ας μας πει πρωτα ποσο attenuation εχει. sorry για το offtopic αλλά που διάβασες ότι το VDSL θα διατεθεί στο κοινό το 2015? γιατί εγώ διάβασα για τέλη 2010 αρχές 2011... thresh ελπιζω να μην το πιστευεις αυτο οτι θα εχουν περαστει οπτικες ινες μεχρι τα καφαο και θα εχουν αλλαχτει dslam και ολα αυτα για να παιξουν μεοπτικη.οπως ειπαν τα παιδια για 2015 το κοβω.σε 8 μηνες απο τωρα που λες δεν το κοβω με την καμια.δεν ειμαστε γερμανια.εγω παω στοιχημα οτι τελος 2010 απλα θα λενε οτι θα γινει κατι.εδω ελεγαν τελος 2010 για ftth και τωρα εγινε vdsl.δεν εχω δει καν να ριχνει κανεις οπτικες μεχρι τα καφαο.ουτε καν να μπαινοιυν στον κοπο να αλλαζουν καφαο για να γινει μετατροπη χαλου σε οπτικη.
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Μετά από μήνες αναμονής για να σκάψει ο ΟΤΕ και να περάσει καλώδια σε νεόδμητο σπίτι και μικρότερη σχετικά αναμονή για να συνδεθώ με ΗΟL, απέκτησα τηλέφωνο και internet. Γνώριζα ότι λόγω της θέσης του σπιτιού (Πάτημα 2 Χαλανδρίου) οι ταχύτητα που θα έπιανα δε θα ξεπερνούσε ιδανικά τα 5-6 ΜΒPS. Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν απογοητευτικές. Ο τεχνικός που ήρθε με τα χίλια ζόρια και με συνεννοήσεις με τα "κεντρικά", κατάφερε να με κλειδώσει από το 1 ΜBPS στο 1,5 (προφανώς κλειδώνοντάς με σε ελαφρώς χαμηλότερο noise margin). Αυτό δεν είναι ένα ακόμα post διαμαρτυρίας κάποιου noob που διαμαρτύρεται για χαμηλή ταχύτητα. Γνωρίζω τα βασικά για την τεχνολογία ADSL και τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται η ταχύτητα στην οποία κλειδώνεις. Αλλού θέλω να καταλήξω. Ο τεχνικός που ήλθε απόρησε γιατί βάση της περιοχής στην οποία βρίσκομαι θα έπρεπε να κλειδώνω γύρω στα 5. Αφού ελέγθηκε η καλωδίωση του σπιτιού και βρέθηκαν όλα ok, στάλθηκε αίτηση βλάβης (χαμηλή ταχύτητα) στον OTΕ, για να ελέγξει ο OTE τα κυκλώματά του. Σε ερώτησή μου "πόσο μπορεί να πάρει αυτό", μου απάντησαν από 3 μέρες μέχρι 3 χρόνια.... Μάλλον είμαι καταδικασμένος να μείνω με 1,5 MBPS μέχρι το 2015 (vdsl)... Η ερώτηση μου είναι : Σε ποιους φορείς μπορώ να διαμαρτυρηθώ εγγράφως και ενυπόγραφα για να πιέσω και να διεκδικήσω μια ταχύτερη επίλυση του προβλήματος (δηλαδή να γίνει ουσιαστικός έλεγχος από τον OTE στα καλώδια του σε λογικό χρονικό διάστημα) . Ευχαριστώ για τη συνδρομή σας. και επισης ο οτε τον ελεγχο που λες θα τον κανει σε 2 μερες και απλα θα σου κλεισει την βλαβη οτι μεχρι box/escalit οκ ευρεθη καλως .ευθυνη πελατη παροχου.το εχω δει ισα με 2000-3000 φορες την δικια σου περιπτωση.αν θες μπορω να σου πω και ολες τις αλλες αιτιολογιες που μπορει να σου κλεισει ο οτε την βλαβη. με φυσσα ευρεθη καλως.ευθηνη πελατη/παροχου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 οπως ειπαν τα παιδια για 2015 το κοβω.σε 8 μηνες απο τωρα που λες δεν το κοβω με την καμια 2015 με τπτ, 2015 έλεγαν για το FTTH, σίγουρα πάντως με την οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται δεν πρόκειται να αρχίσει η εμπορική διάθεση φέτος αλλά μέσα στο 2011 ευελπιστώ ότι θα αρχίσει... εδω ελεγαν τελος 2010 για ftth και τωρα εγινε vdsl. ποτέ δεν είχε ειπωθεί/γραφτεί κάτι τέτοιο...
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Πρώτον θα ήταν καλό εάν ήξερες τη ταχύτητες πιάνουν οι γείτονες σου,εάν δηλαδή η περιοχή σου υποστηρίζει καλύτερη ταχύτητα. Έπειτα,το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι τα τηλέφωνα στα τμήματα τεχνικής υποστήριξης, και του ΟΤΕ και της HOL.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 me 51 attenuation δεν θα κλειδωσεις ποτε 8.8 θα δεις στην καλυτερη των περιπτωσεων με 40 attenuation.με 51 το ξεχνας απλα δια ροπαλουοποτε και ο φιλος πιο πανω να μας πει στα ποσα κλειδωνει και με τι χαρακτηριστικα.και να κανει καταγγελια δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι ουτε και αν κανει παραπονα.ας μας πει πρωτα ποσο attenuation εχει. Δεν είπα ποτέ ότι θέλω 8mbps. Με τα 2 μια χαρά βολεύομαι και γνωρίζω πως δεν πρόκειται να αποκτήσω περισσότερα μέχρι να γίνει κάποιου τύπου αναβάθμιση στις γραμμές τις περιοχής μου ή να δημιουργηθεί ένα DSLAM πιο κοντά. Απλά καταγγέλλω το ψέμα που υποστηρίζει ο ΟΤΕ, ότι δηλαδή η γραμμή μου μπορεί να δεχθεί μέχρι 8mbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 TheElf και πάλι δεν είναι τπτ σίγουρο, μπορεί εγώ να είμαι ok αλλά ο γείτονας να έχει άπειρα προβλήματα... Liakopaido, dslam πιο κοντά ποτέ, αναγκαστηκά περιμένεις vdsl.
linuxovios Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 και επισης ο οτε τον ελεγχο που λες θα τον κανει σε 2 μερες και απλα θα σου κλεισει την βλαβη οτι μεχρι box/escalit οκ ευρεθη καλως .ευθυνη πελατη παροχου.το εχω δει ισα με 2000-3000 φορες την δικια σου περιπτωση.αν θες μπορω να σου πω και ολες τις αλλες αιτιολογιες που μπορει να σου κλεισει ο οτε την βλαβη. με φυσσα ευρεθη καλως.ευθηνη πελατη/παροχου. Λοιπόν εντός 2 ημερών ο OTE ανακοίνωσε ότι δεν αναγνώριζε βλάβη και ότι ευθυνόταν ο "πελάτης", δηλαδή εγώ. Με πρωτοφανή (για την εμπειρία μου) ταχύτητα κλείστηκε ραντεβού οτετζή και τεχνικού της HOL ταυτόχρονα για να γίνει επί τόπου έλεγχος. Εντός 3 ημερών το ραντεβού πραγματοποιήθηκε. Ο οτετζής είδε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγε στο ΚΑΦΑΟ, κάτι άλλαξε (με έβαλε σε άλλο ζεύγος ή κάτι τέτοιο) και ως εκ θαύματος συγχρόνισα στα αναμενόμενα 5 mbps. Ήμουν απίστευτα τυχερός μέσα στην ατυχία μου λοιπόν... Υ.Γ. Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμουν τυχερός (σε ότι αφορά το πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το κοινό ραντεβού) ή έχει περάσει κάποια οδηγία από ΕΕΤΤ ώστε να πραγματοποιούνται αυτά τα ραντεβού πολύ γρήγορα... ---------- Προσθήκη στις 18:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:30 ---------- me 51 attenuation δεν θα κλειδωσεις ποτε 8.8 θα δεις στην καλυτερη των περιπτωσεων με 40 attenuation.με 51 το ξεχνας απλα δια ροπαλουοποτε και ο φιλος πιο πανω να μας πει στα ποσα κλειδωνει και με τι χαρακτηριστικα.και να κανει καταγγελια δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι ουτε και αν κανει παραπονα.ας μας πει πρωτα ποσο attenuation εχει. Πάντως εγώ με 53 attenuation κλείδωσα στα 5+ mbps. Βέβαια έχει να κάνει και με την ποιότητα του χαλκού και με το πόσο "πυκνοκατοικημένη" είναι η περιοχή και σε τι κατάσταση είναι το ΚΑΦΑΟ κτλ κτλ, απλά το αναφέρω ενδεικτικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 linuxovios, μπορείς να μου πεις περίπου σε πιο δρόμο βρίσκεται το ΚΑΦΑΟ που είσαι συνδεδεμένος; Από ότι φαίνεται οι κατοικίες μας είναι αρκετά κοντά και προσπαθώ να καταλάβω γιατί εγώ συγχρονίζω τόσο χαμηλά και μάλιστα με ασταθή γραμμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.