Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ώρας

sheik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δε κανω λαθος σημερα τα ξημερωματα αλλαζουμε σε θερινη, σωστα?

Αυτο που μου ηρθε σαν απορια, ειναι για ποιο λογο υπαρχει η θερινη ωρα?Γνωριζει κανεις?

Επισης, κατι τετοιο γινεται σε ολοκληρο τον κοσμο η μοναχα στην Ευρωπη?

Δημοσ.

γιατί η διάρκεια της ημέρας αλλάζει δηλαδή στις 7 (Λέμε τώρα) που δύει ο ήλιος θα είναι αυτό να γίνεται στις 8 δηλαδή κερδίζεις περισσότερο χρόνο

(λογικά παντού αλλά όχι ταυτόχρονα)

Δημοσ.
Η θερινή ώρα (αγγλικά: Daylight Saving Time, DST) είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εναλλακτικά της θερινής ώρας θα μπορούσαμε να ξυπνούσαμε μία ώρα νωρίτερα την θερινή περίοδο για να εκμεταλλευόμαστε περισσότερο το ηλιακό φως. Αυτό όμως θα προκαλούσε αντιδράσεις. Η λύση ήταν να τυποποιηθεί το σύστημα της θερινής ώρας.

Υπόλοιπο εδώ!

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι, καποιος που ηταν να δουλεψει αυριο 8 ωρες, τωρα θα δουλεψει 9? :lol:

Αν μιλας για αυτους που δουλευουν 4 το χαραμα που γινεται η αλλαγη, τοτε οντως, ΜΙΑ ΦΟΡΑ το χρονο θα δουλεψουν μια ωρα παραπανω, οπως και ακομα μια φορα (τον οκτωβρη), θα δουλεψουν μια ωρα λιγοτερη.

So...? U FAILED :P

Δημοσ.

Ανάποδα τα λες.

Εγώ σήμερα κάνω 7ώρο.

(άμα το πάρει χαμπάρι ο πρωινός και έρθει κανονικά).

Δημοσ.
Ανάποδα τα λες.

Εγώ σήμερα κάνω 7ώρο.

Πριν χρόνια είχαμε εργαστηριο τη Δευτερα στις 10 και εμφανίζεται ενας φίλος μου στις 11 κ κατι δεν είχε καταλάβει ότι άλλαξε η ωρα :P Δε θέλω να σε ανησυχήσω αλλά εγώ θα τον σπάμμαρα σε sms για να μην αργήσει :-D

Δημοσ.
Ανάποδα τα λες.

Εγώ σήμερα κάνω 7ώρο.

Λέγε τέτοια και περιμένω την πρωινή αλλαγή πώς και πώς...

Δημοσ.

Δε νομίζω πως τα sms θα κάνουν δουλειά.

Εδώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θέλει 3 τηλέφωνα για να ξυπνήσει να έρθει στην ώρα του.

Και αν.

Οπότε δε τρέφω αυταπάτες... :/

Δημοσ.
Φάε την γλώσσα σου ρε.

Εγώ δουλεύω.

Και αυτό σαν σκοπέτο πιάνεται.:P

Κρίμα που στην παραμεθόριο δέν είχα νετ και web radio...;)

Αντε 3 ώρες και κάτι ψιλά ακόμα!

Δημοσ.
Και αυτό σαν σκοπέτο πιάνεται.:P

Κρίμα που στην παραμεθόριο δέν είχα νετ και web radio...;)

Αντε 3 ώρες και κάτι ψιλά ακόμα!

Ε, όχι, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Εδώ έχει καφέ, τσιγάρα, αλκοόλ, γιομενάκια (λίγα αλλά έχει), ίντερνετ, παιχνίδια, ταινίες, ζέστη, δικαίωμα πρωινής χριστοπαγίτσας στον πρωινό που θα αργήσει, και όλα αυτά μέχρι να σχολάσω!

Δημοσ.

γαμώ τον μπελά μου, ποιός πούστης εφέυρεσε την αλλαγή της ώρας;

Λοιπόν, τα μωρά δεν δέχονται με τίποτα την αλλαγή. Ο ύπνος τους και το φαγητό τους πηγαίνουν με το παλιό ρολόι, και όλος ο υπόλοιπος κόσμος με το καινούριο. Και δεν δέχονται ούτε την ήπια προσαρμογή ε, λίγο πιό νωρίς το πρώτο φαγητό, λίγο ακόμα το δεύτερο, και στην νέα ώρα το τρίτο. Σιχτίρ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...