Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες σε Powercolor 4870 PCS+ με Schythe Musashi

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.Έβγαλα την κάρτα και έβαλα το μπρούτζινο πλακετάκι.Έβαλα και στις 2 πλευρές πάστα από μια παλιά Zalman που είχα.

Έκανα και ένα cable managment και να οι νέες μετρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες :

---Without Plate---

IDLE MODE

GPU Temp : Min : 44C --- Max: 45C

GPU Temp (DISPIO) : Min : 44.5C --- Max: 45.5C

GPU Temp (MEMIO) : Min : 61.5C --- Max: 63C

GPU Temp (Shader Core): Min : 51C --- Max: 52.5C

VDDC Phase1 Temp : Min : 57C --- Max: 58C

VDDC Phase2 Temp : Min : 59C --- Max: 60C

VDDC Phase3 Temp : Min : 58C --- Max: 59C

VDDC Phase4 Temp : Min : 58C --- Max: 58C

---With Plate---

IDLE MODE

GPU Temp : Min : 39C --- Max: 43C

GPU Temp (DISPIO) : Min : 39.5C --- Max: 43.5C

GPU Temp (MEMIO) : Min : 54C --- Max: 58.5C

GPU Temp (Shader Core): Min : 44.5C --- Max: 49C

VDDC Phase1 Temp : Min : 49C --- Max: 54C

VDDC Phase2 Temp : Min : 52C --- Max: 57C

VDDC Phase3 Temp : Min : 51C --- Max: 57C

VDDC Phase4 Temp : Min : 50C --- Max: 55C

Αυτά με τo GPU-Z.Με το HWMonitor έχω MIN : 39C MAX : 44C σε Idle mode

Σε full load θα δοκιμάσω πιο μετά (μετά το φαϊ)

Στη musashi είχε μέσα κάτι ψυκτράκια από αλουμίνιο.Επειδή δεν μπορούσα να ξεκολήσω από την κάρτα τα μπρούτζινα λαμάκια-ψύκτρες της μνήμης τα άφησα όπως είναι και κόλλησα από πάνω τα αλουμινένια.Θα έχω πρόβλημα?

Επίσης δεν έχουν φόβο να ξεκολλήσουν με τις θερμοκρασίες κάποια στιγμή?

http://img256.imageshack.us/img256/5815/chipsc.jpg

http://img532.imageshack.us/img532/2748/ddr5cooler1.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω και γω μία 4870 μαζί με την εν λόγω ψύχτρα και παρατήρησα ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάρα πολύ, καθώς ο ένας εκ των δύο ανεμιστήρων έχει σταματήσει να δουλεύει...

Ξέρετε που μπορώ να βρω έναν ίδιο (με αυτούς που συνοδεύουν την ψύχτρα), ή στην χειρότερη, έχετε να προτείνετε δύο 12άρηδες για να αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες;

Δημοσ.
Λοιπόν.Έβγαλα την κάρτα και έβαλα το μπρούτζινο πλακετάκι.Έβαλα και στις 2 πλευρές πάστα από μια παλιά Zalman που είχα.

Έκανα και ένα cable managment και να οι νέες μετρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες :

---Without Plate---

IDLE MODE

GPU Temp : Min : 44C --- Max: 45C

GPU Temp (DISPIO) : Min : 44.5C --- Max: 45.5C

GPU Temp (MEMIO) : Min : 61.5C --- Max: 63C

GPU Temp (Shader Core): Min : 51C --- Max: 52.5C

VDDC Phase1 Temp : Min : 57C --- Max: 58C

VDDC Phase2 Temp : Min : 59C --- Max: 60C

VDDC Phase3 Temp : Min : 58C --- Max: 59C

VDDC Phase4 Temp : Min : 58C --- Max: 58C

---With Plate---

IDLE MODE

GPU Temp : Min : 39C --- Max: 43C

GPU Temp (DISPIO) : Min : 39.5C --- Max: 43.5C

GPU Temp (MEMIO) : Min : 54C --- Max: 58.5C

GPU Temp (Shader Core): Min : 44.5C --- Max: 49C

VDDC Phase1 Temp : Min : 49C --- Max: 54C

VDDC Phase2 Temp : Min : 52C --- Max: 57C

VDDC Phase3 Temp : Min : 51C --- Max: 57C

VDDC Phase4 Temp : Min : 50C --- Max: 55C

Αυτά με τo GPU-Z.Με το HWMonitor έχω MIN : 39C MAX : 44C σε Idle mode

Σε full load θα δοκιμάσω πιο μετά (μετά το φαϊ)

Στη musashi είχε μέσα κάτι ψυκτράκια από αλουμίνιο.Επειδή δεν μπορούσα να ξεκολήσω από την κάρτα τα μπρούτζινα λαμάκια-ψύκτρες της μνήμης τα άφησα όπως είναι και κόλλησα από πάνω τα αλουμινένια.Θα έχω πρόβλημα?

Επίσης δεν έχουν φόβο να ξεκολλήσουν με τις θερμοκρασίες κάποια στιγμή?

http://img256.imageshack.us/img256/5815/chipsc.jpg

http://img532.imageshack.us/img532/2748/ddr5cooler1.jpg

tarantules είδες που είχε διαφορά με το πλακίδιο?

Αν είχες και καλύτερη πάστα π.χ της arctic silver θα ήταν καλύτερα, αλλά τεσπά μια χαρά είσαι.

Το θέμα είναι να τρέξεις κανα εικοσάλεπτο ένα game και να βάλεις το hwmonitor να τσεκάρει θερμοκρασίες. Εκεί θα φανεί η διαφορά, όποια υπάρχει, με το πρίν.

Για της ψύκτρες μνημών δεν θα έχεις πρόβλημα διότι το αυτοκολλητο είναι ειδικό απο θερμοαγώγιμο υλικό και κάνει την δουλειά του απο πάνω απο τις μνήμες που τις έβαλες. Να ξεκολλήσουν δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ, αρκεί να μην τις αφαιρέσεις πλέον διότι θα χάσουν μετά την κόλλα τους και δεν θα κολλάνε καλά και μετά θα πρέπει να πάρεις άλλες. ;)

---------- Προσθήκη στις 17:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:44 ----------

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω και γω μία 4870 μαζί με την εν λόγω ψύχτρα και παρατήρησα ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάρα πολύ, καθώς ο ένας εκ των δύο ανεμιστήρων έχει σταματήσει να δουλεύει...

Ξέρετε που μπορώ να βρω έναν ίδιο (με αυτούς που συνοδεύουν την ψύχτρα), ή στην χειρότερη, έχετε να προτείνετε δύο 12άρηδες για να αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες;

Όποιον 12 άρη ανεμιστήρα και να βάλεις θα κάνει και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα συρματάκια του παλιού για να τον σταθεροποιήσεις πάνω στην ψύκτρα. Απλά αν θέλεις να είναι ίδιου προφίλ θα πρέπει να βρείς 12άρη low profile όπως είναι της μάνας του, πράγμα δύσκολο στα γνωστά μαγαζιά. Πρέπει να ψάξεις. Στον Κατουμά στην Αθήνα θα υπάρχει 12άρης low profile απλά κοίτα να πάρεις κάποιον αθόρυβο (αν σε ενοχλεί ο θόρυβος). Τον ανεμιστήρα μετά θα τον συνδέσεις στη μητρική πλακέτα σε 3pin connector για να ελέγχεις τις στροφές του ή με πατέντα να ενώσεις στα καλώδια του παλιού πάνω στην ψύκτρα για να τον ελέγχεις απο τον ροοστάτη.

Mπορείς να πάρεις 2 τέτοιους οι οποίοι είναι πολύ αποδοτικοί αλλά κάνουν θόρυβο. Mπορείς όμως με επιπλέον 1,5 ευρώ να πάρεις 2 ανταπτοράκια με αντιστάσεις που ρίχνουν τις στροφές και να ησυχάσεις. Στο multirama πρόσφατα που έψαχνα είχα βρεί.

Δημοσ.

Απογοητεύτηκα.Ενώ στο full load θα έπρεπε αναλογικά να έχω μείωση , μου έφτασε μέχρι και 69C η μέγιστη με το HWmonitor.Πως γίνεται αυτό δεν μπορώ να καταλάβω

Δημοσ.

Να σου πώ την αλήθεια περίμενα κάποια διαφορά προς τα κάτω όμως προφανώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο διότι είναι περισσότερο θέμα airflow στο κουτί σου και μετά πάστας . Το να αλλάξεις πάστα με μία καλύτερη θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον αλλά δεν επείγει, χώρια τον κόπο να τα ξαναβγάζεις πάλι.

Μείνε όπως είσαι για μένα δεν έχεις πρόβλημα. 44 idle και 69C max με την 4870 είναι καλά.

Τα φουρφούρια τα έχεις όπως πρίν? αν ναι βάλτα max και τα 2 μόνιμα.

Δημοσ.

Στο max και τα 2 είναι αν και δεν κάνουν σχεδόν καθόλου θόρυβο.Παίζει η πάστα που του έβαλα να έχει χαλάσει? Την είχα σε μπουκαλάκι εδώ και κάποια χρόνια.

Πάντως με το πινελάκι που την έβαλα μου φάνηκε όπως και η άλλη που είχε στο σακουλάκι η musashi.

Άλλη μια παρατήρηση: Αν και έχω σφίξει πολύ καλά τις βίδες η ψύκτρα κουνιέται.Όχι πάνω-κάτω φυσικά αλλά γλυστράει πάνω στο chip.

Αλλά έτσι γλυστρούσε και πριν βάλω το πλακίδιο και με την πάστα της musashi.Κανονικά δεν θα έπρεπε με την πάστα να έχει κολήσει?

Δημοσ.

Η πάστα θα κολλήσει και θα σταθεροποιηθεί σε λίγο καιρό. Παίζει να δείς και ελαφρώς καλύτερες θερμοκρασίες επειδή ακόμα είναι φρέσκια. Το θέμα με το κούνημα είναι διότι τα ποδαράκια της ψύκτρας πάνω στα οποία μπάινουν οι βίδες του backplate, περνάνε απο τις τρύπες του pcb της κάρτας και η διατομή απο τις τρύπες είναι μεγαλύτερη απο τα ποδαράκια με αποτέλεσμα να παίζει η ψύκτρα ελαφρώς δεξια-αριστερα. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα έτσι, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι. Μόνο πρόσεξε να το σφίξεις καλά τώρα που η πάστα είναι φρέσκια για να μην σου μετακινηθεί το πλακίδιο και βγεί off center απο την gpu. Όταν πήξει δεν θα έχει πρόβλημα. ;)

Δημοσ.

Ποιά πάστα να πάρω να αντικαταστήσω αυτή της Zaman που την έχω από τον καιρό του Νώε? Κατά προτίμηση μπουκαλάκι με πινελάκι γιατί βολεύει πολύ στην εφαρμογή.Με το σακουλάκι της musashi έγινα χάλια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...