tarantules Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Πήρα μια Powercolor 4870 PCS+ 512MB και της έβγαλα τη stock ψύκτρα και της έβαλα την Schythe Musashi.Περιττό να πω οτι δεν ακούγετε καθόλου πλέον αλλά από θερμοκρασίες δεν ξέρω εαν είναι τόσο κάτω όσο περίμενα. Επίσης στο GPU-Z έχει πολλούς αισθητήρες θερμοκρασίας και δεν ξέρω τι είναι ο καθένας και σε ποιον από όλους να δώσω βάση.Οι μετρήσεις είναι οι παρακάτω : IDLE MODE GPU Temp : Min : 44C --- Max: 45C GPU Temp (DISPIO) : Min : 44.5C --- Max: 45.5C GPU Temp (MEMIO) : Min : 61.5C --- Max: 63C GPU Temp (Shader Core): Min : 51C --- Max: 52.5C VDDC Phase1 Temp : Min : 57C --- Max: 58C VDDC Phase2 Temp : Min : 59C --- Max: 60C VDDC Phase3 Temp : Min : 58C --- Max: 59C VDDC Phase4 Temp : Min : 58C --- Max: 58C Φορτίο : 25 λεπτά GRID στα 1440Χ900 2ΧΑΑ GPU Temp : Max: 46C GPU Temp (DISPIO) : Max: 46.5C GPU Temp (MEMIO) : Max: 64C GPU Temp (Shader Core): Max: 54C VDDC Phase1 Temp : Max: 59C VDDC Phase2 Temp : Max: 62C VDDC Phase3 Temp : Max: 60C VDDC Phase4 Temp : Max: 60C Σε ποιά θερμοκρασία να δώσω βάση και εαν είναι καλές γενικά σαν θερμοκρασίες
lionheart75 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου. Επειδή υποθέτω ότι χρησιμοποίησες την πάστα που είχε στο σακουλάκι της συσκευασίας η scythe, αν χρησιμοποιούσες AS5 θα ήταν ακόμα καλύτερα σε temps. Το χάλκινο πλακίδιο το χρησιμοποίησες ανάμεσα στο cooler και στην gpu? Προσφέρει μεγαλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Πάντως επειδή την κάρτα την είχα κάποτε με stock cooler και υλοποίηση της gainward golden sample βάραγε 75+ in gaming....
tarantules Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Όχι το χάλκινο πλακίδιο δεν το έβαλα.Στο φυλλάδιο της ψύκτρας είχε 2 τρόπους.Με ή χωρίς το πλακίδιο.Θεώρησα οτι δεν θα προσφέρει και πολλά και δεν το έβαλα. Πάστα χρησιμοποίησα αυτή στο σακουλάκι. Έχω όμως και ένα μπουκαλάκι από μια Zalman ZM-STG1 με πινελάκι. Δεν ξέρω εαν είναι καλή. Ξέρεις να μου εξηγήσεις τι είναι οι θερμοκρασίες VDDC Phase και GPU Temp Shader Core? Γιατί τόσες πολλές μετρήσεις? Που χρησιμεύουν?
lionheart75 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει η κάθε μέτρηση και δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει τόσο πολύ κιόλας. Αυτό στο οποίο εγώ δίνω βάση είναι στη θερμοκρασία της gpu(GPU Temp) είτε χρησιμοποιώντας το catalyst στο override είτε κάποιο άλλο πρόγραμμα monitoring π.χ HW Monitor, Μsi afterburner ή ακόμα το gpu-z που είναι και αυτό αξιόπιστο. Οι υπόλοιπες μετρήσεις δεν νομίζω πως πρέπει να σε απασχολούν τόσο, άλλωστε κοντά είναι μεταξύ τους. Το να έχεις max temp σε ati 4XXX τους 46 βαθμούς δεν είναι μόνο καλά, αλλά τέλεια. Μπορούν άνετα οι κάρτες αυτές να αντέξουν και σε θερμοκρασίες πάνω απο 85-90 βαθμούς, βλέπε 4850 με stock cooler. Πιστευω ότι το χάλκινο πλακίδιο θα έκανε καλύτερη δουλειά διότι την ψύκτρα αυτή την είχα σε μιά 8800gt και με το χάλκινο πλακίδιο είχα χαμηλότερες θερμοκρασίες απο ότι χωρίς αυτό. Επίσης σε τι στροφές δουλευεις τα φουρφούρια σε low-mid ή high? (έτσι και αλλιώς δεν ακούγονται ιδιαίτερα) P.s: Kατέβασε το hwmonitor ανοιξέ το και τρέξε ένα Game για να δείς πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.
tarantules Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Αυτό που είναι ακριβώς πάνω στη GPU το έχω στο max και το δίπλα στο τελείως χαμηλό MIN.Μπορεί κάποια στιγμή εαν δεν βαριέμαι να βάλω και την χάλκινη πλακέτα να δω διαφορές
lionheart75 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μην αγχώνεσαι πάντως μιά χαρά είσαι. Βάλε το hwmonitor τρέξε ένα game γιά κάμποση ώρα και μετά τσέκαρε τις τιμές στο gpu core (min-max). Να ξέρεις ότι αυτες οι ψύκτρες μπορεί να είναι πολύ καλές σε θερμοκρασίες και θόρυβο αλλά έχουν και τα αρνητικά τους. Τον ζεστό αέρα δεν τον βγάζουν έξω απο το κουτί αλλά μέσα στο κουτί με αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει καλό airflow να επηρεάζονται κάπως και τα υπόλοιπα components.
tarantules Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Το hwmonitor έδειξε MIN=48 και MAX=69 με GRID
lionheart75 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Είδες ? καμμία σχέση το πρώτο πόστ. Oι θερμοκρασίες σου είναι καλές αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα με την mushashi μου φαίνεται. Αν είχες stock cooler δεν θα σου έλεγα τπτ. Αυτό που μου φαίνεται υψηλό είναι η θερμοκρασία σε idle και όχι τόσο σε full load αν και θα περίμενα και εκεί λίγο παρακάτω. (στους 65 περίπου), διότι αν την κλοκάρεις την κάρτα θα χτυπήσει 75+ τουλάχιστον. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο είχα ακριβώς idle με την 8800gt που είναι και αυτή πολύ ¨ζεστή¨ κάρτα, αλλά σίγουρα κάτω απο 48 σε idle. Θυμάμαι όμως καλά ότι κλοκαρισμένη στα τέρματα δεν ξεπέρναγε τους 68-70 βαθμούς με τη mushashi. Δοκίμασε να βάλεις και το δευτερο fan σε max. Εγώ τα έπαιζα max και τα δύο. Επίσης κάποια στιγμή που θα βρείς χρόνο δοκίμασε να αλλάξεις πάστα και να βάλεις καμμιά AS5 και να βάλεις και το χαλκινο πλακίδιο. Πιστεύω ότι θα δείς κάποια διαφορά προς τα κάτω. p.s: μην ξεχάσεις να βάλεις πάστα και απο τις δύο μεριές του χαλκού, διαφορετικά δεν θα κάνεις δουλειά και δεν θα στέκεται...
Luciddream Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 δεν ξέρω γιατι λέτε οτι είναι καλές αλλα εμένα η 4890 έχει minimum 33c .. και max σίγουρα πιο κάτω απο 64... με την stock ψύξη. 64 βγάζει max η δεύτερη κάρτα μου σε furmark που την στρεσάρει απίστευτα και που ΣΚΑΕΙ κυριολεκτικά αφου ρουφάει όλο το ζεστό αέρα απο την πρώτη... για μένα οι θερμοκρασίες σου φίλε είναι μέτριες, αλλα σίγουρα όχι ανησυχητικές... δές μήπως κάτι μέσα στο κουτι την εμποδίζει η μήπως το κουτί δεν αερίζεται καλά.. όσο για τις προτάσεις να πάρεις AS5, θα διαφωνίσω, πάρε Arctic Ceramique να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν έχουν καμία διαφορά σε θερμοκρασίες..
lionheart75 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ποιά υλοποίηση 4890 έχεις? αυτή με την arctic cooling accelero twin turbo pro? Διότι μόνο αυτή εχει 33-35 βαθμούς idle... Εννοώ την connect3d που δίνει το Πλαίσιο στην οποία δουλευουν τα 2 fans 100% μόνιμα... βλέπεις την είχα και αυτή πρίν πάρω την 5850 για κανα 2μηνο.... Καμμία σχέση η συγκεκριμένη με την 4870 ή οποιαδήποτε άλλη 4890 με stock cooler. Οι θερμοκρασίες του δεν είναι απογοητευτικές αλλά μπορούν σίγουρα να γίνουν χαμηλότερες αν αλλάξει πάστα με μία καλύτερη και βάλει ενδιαμεσα το χάλκινο πλακίδιο. Και το κουτί όντως είναι ένα θέμα.
Luciddream Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ποιά υλοποίηση 4890 έχεις? αυτή με την arctic cooling accelero twin turbo pro? Διότι μόνο αυτή εχει 33-35 βαθμούς idle... Εννοώ την connect3d που δίνει το Πλαίσιο στην οποία δουλευουν τα 2 fans 100% μόνιμα... βλέπεις την είχα και αυτή πρίν πάρω την 5850 για κανα 2μηνο.... Καμμία σχέση η συγκεκριμένη με την 4870 ή οποιαδήποτε άλλη 4890 με stock cooler.Οι θερμοκρασίες του δεν είναι απογοητευτικές αλλά μπορούν σίγουρα να γίνουν χαμηλότερες αν αλλάξει πάστα με μία καλύτερη και βάλει ενδιαμεσα το χάλκινο πλακίδιο. Και το κουτί όντως είναι ένα θέμα. την connect3d έχω ... δηλαδή είναι καλύτερη απο musashi? σιγα το 100% ρε παιδιά τα fan.. γτπ fans είναι. έχω βάλει απο πάνω ένα Koolance 2600 rpm για να κρατάω την δεύτερη κάρτα χαμηλά.. αλλα η πρώτη.. δν καταλαβαίνει τπτ
lionheart75 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Το φαντάστηκα! Στα ίδια, ίσως και λίγο καλύτερο απο τη mushashi είναι για μένα το συγκεκριμένο cooler της arctic. Στο λέω διότι και τα 2 πέρασαν απο τα χέρια μου, και για τα fans θα διαφωνήσω μιά χαρά δουλειά κάνουν και είναι και αθόρυβα όπως και στη mushashi. Σε καμμιά άλλη 4890 με stock cooler δεν θα δείς τέτοιες θερμοκρασίες. Εγώ πάντως μετάνιωσα πολύ που την έδωσα, και αυτός που την πήρε ακόμα με ευχαριστεί. Πολύ καλή υλοποίηση και τα fans μπορεις να τα ρυθμίζεις αν κάνεις μια μόντα με κολλητήρι, αν και δεν χρειάζεται γιατι είναι αθόρυβα.
Luciddream Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 για να έχω βάλει απο πάνω 2600 rpm fan καταλαβαίνεις οτι ο θόρυβος δεν με ενοχλεί και πολυ :-D είχα stock 4890 reference κ την έδωσα 120 ευρώ κ πήρα 2 connect3d... προς το παρόν full ευχαριστημένος
tarantules Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Αυτές είναι οι φωτό από το κουτί εαν βοηθάνε.... http://img28.imageshack.us/img28/5607/koutifront.jpg http://img717.imageshack.us/img717/3940/koutiinside.jpg http://img684.imageshack.us/img684/7809/koutiside.jpg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.