pgmank Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Γεια σας παιδιά, θα ήθελα σε αυτό το θέμα να συζητηθούν απόψεις για το τι πρόκειτε να γίνει σε ένα λάθος overclocking, ποιές ζημιές μπορούν να προκλιθούν και πώς μπορούμε να τις διορθώσουμε αν γίνεται; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 το λαθος o/c μπορει να προκαλεσει 1)να μην ποσταρει το pc 2)να ειναι ασταθες και να πεταει BSOD λυσεις σε τετοια περιπτωση ειτε μπαινεις απο το bios και κανεις load default settings ειτε στην χειροτερη βγαζεις για 5-10" την μπαταρια της μητρικης δεν εχω ασχοληθει υπερβολικα με το oc μονο τον cpu μου εχω ανεβασει απο 2,4 σε 3GHz γ αυτο και δεν μπορω να σου πω με σιγουρια περισσοτερα και φυσικα αν του βγαλεις τα ματια στα settings να καψεις καποιο ολοκληρωμενο κυκλωμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Η μόνη ζημιά που μπορεί να γίνει είναι να καεί κάποιο κύκλωμα (μητρική, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, κλπ). Η μόνη διόρθωση είναι η αντικατάσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Υπάρχει περίπτωσει να πάθουν κάτι οι σκληροί δίσκοι και να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια αρχεία ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δεν νομιζω να υπάρχει θέμα με τους σκληρούς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosu Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Θεωρητικα αν δεν ειναι stable ο cpu και πεταει bsod η δεν δουλευει σωστα δεν μπορει να γινουν καποια αρχεια corrupt? η ειπα μ***κεια? Πρακτικα δεν μου εχει συμβει βεβαια ποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δεν νομιζω να υπάρχει θέμα με τους σκληρούς! σε περιπτωσεις που δινεις παρα πολυ fsb πχ 550+ ενδεχεται να γινει καποιο data loss. επισης αυτο μπορει να συμβει οσο κατεβαζεις το lαtency του nοrthbridge. νομιζω οτι οι quad core δεν πρεπει να παιζουν κατω απο 50 latency. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Eπίσης αν δώσεις πολύ πάνω απο 100 pci freq π.χ 120+ δεν αναγνωρίζει τους σκληρούς και δεν μπουτάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Είχα κάνει ένα Overclock στον επεξεργαστή μου από 266 Mhz στα 290 Mhz ο οποίος ήταν ο Ε6420 και το σύστημα έκανε reboot ενώ η θεμοκρασία ήταν στα 280 Mhz 45 C και ήθελα να το ανεβάσω ακόμα λίγο στα 290 Mhz για να δώ πόσο αντέχει, το O.C έγεινε με το πρόγραμμα της μητρικής μου foxconn, αλλά δεν καταλαβαίνω το reboot μόλις πάτησα οκ στην αλλαγή από 280 Mhz σε 290 Mhz έκανε reboot. Μήπως δεν το άντεχε ; Υ.Γ. Η intel υποστηρίζει μέχρι 60 C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Για να κάνεις o/c πρέπει να πειράξεις και λίγο τις τάσεις, δεν γίνεται αυτόματα. Γενικά πάντως να προτιμάς το bios για τους πειραματισμούς σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onty Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μονο απο τα bios να κλοκαρεις αδερφε. Επεισης καλυτερα να βαζεις ενα παλιοτερο σκληρο για να κανεις δοκιμες με οβερκλοκ γιατι με τα πολλα ρισταρτ η με ανεπιτυχεις εκκινησεις διατρεχεις κινδυνο να χασεις αρχεια και να μη μπορεις να εκκινησεις.. Φυσικα με ρικοβερι κονσοουλ μπορεις να το επαναφερεις αλλα ειναι καλυτερα να μη το ρισκαρεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δηλαδή με αυτό που έγεινε σε εμένα υπάρχει πιθανότητα να χαθούν αρχεία και από σκληρούς εκτός του c ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Κατά 99% όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.