tolis_01 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 :-D Χαλλαρά Νταρθ Βέιντερ. Μην μας καταστρέψεις με το υπερόπλο σου. Και για να έχουμε καλό ρώτημα, όλες τις ταινίες που κατεβάζεις από τα torrents , στο χαζοκούτι δεν κάθεσαι για να τις δεις με τις ώρες? Η αυτοαναίρεση σε όλο της το μεγαλείο.. Φυσικά, οι ταινίες στα torrents είναι το 1% του συνόλου του internet
SteSak Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Πρέπει πλέον οι εταιρείες δισκογραφικές, εταιρείες παραγωγής να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να πηγαίνουν κόντρα στο internet ... Πρέπει αντί να πολεμούν το διαδίκτυο να δημιουργήσουν την υποδομή για να το εκμεταλευτούν και να κερδίσουν και αυτές και οι καταναλωτές.. Δώστε νόμιμο download με subtitles μία ταινία με 3€... ποιος θα ψάχνετε μετά για το δωρεάν..
Spyros7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Βεβαίως και υπάρχει! Πχ το "Αρθρο 27 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" λέει πως μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα των επικοινωνιών μας, επειδή ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ θίγονται τα πνευματικά δικαιώματα κάποιων... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=370498 Σωστά! Ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω το δικαίωμα της MGM να ελέγχει με πόσους φίλους μου θα δω την ταινία που νοίκιασα από το βίντεο κλαμπ! Σα δε ντρέπομαι λίγο! Ευχαριστώ την ΑΕΠΙ που μου άνοιξε τα μάτια! Ήδη νοιώθω καλύτερος άνθρωπος..
digekas Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 digeka πολύ ωραία όσα γράφεις, για την ταμπακιέρα, όμως, δε λες τίποτα. Αν κατάλαβα καλά υποστηρίζεις ότι πέρα από την υπερχρέωση και υπερκοστολόγηση των cd/dvd με ακουστικό και οπτικό περιεχόμενο θες και μια επιπλέον χρέωση των υπηρεσιών internet υπέρ των εταιρειών δικαιωμάτων. Δηλαδή να αυξηθούν τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ όλων των εταιρειών δικαιωμάτων επειδή ΔΗΘΕΝ θίγονται από την πειρατεία. Και αυτό είναι λύση σε τι ακριβώς? Να αγοράζουν πάνω από 2 βίλες το χρόνο τα golden boys ή να ζήσουν καλύτερα οι ηθοποιοί που πεινάνε? Μια πρόχειρη βόλτα από isohunt και βλέπεις ότι οι Νο1 αναζητήσεις σε ταινίες και μουσική είναι αυτές που σπάνε ρεκόρ εισπράξεων και κερδών και αφορούν "καλλιτέχνες" που βρίσκονται στο top 100 του Forbes. Ποιος θίγεται λοιπόν από την πειρατεία? Κοροϊδευόμαστε? Όταν ο κάθε ένας από εμάς έχει mp3/divX player/pc με δίσκους πολλών terra κτλ , ποια βιομηχανία ηλεκτρονικών δεν έχει βγάλει δισ και τρισ. ευρώ από την "πειρατεια" ? Εγώ για παράδειγμα το 90% των ταινιών που έχω στην ταινιοθήκη μου τις έχω δει είτε στον κινηματογράφο είτε τις έχω νοικιάσει από DVD club, είτε τις έχω αγοράσει (σε special κασετίνες, συλλεκτικές εκδόσεις κτλ). Μήπως δε θέλουν την πειρατεία γιατί για το ΜΟΥΦΑ ΥΛΙΚΟ οι εν δυνάμει πελάτες είναι υποψιασμένοι και δε θα πληρώσουν φράγκο ? Μήπως να μιλήσουμε για το free promotion που γίνεται από το internet? Ένα απλό παράδειγμα κάθε thread που δημιουργείται στο insomnia για επερχόμενες ταινίες. Εγώ υποστηρίζω ότι όχι μόνο δε θίγονται από την πειρατεία οι εταιρείες που κόπτονται γι αυτήν, αλλά έχουν και κέρδος από το internet. Ξαναλέω λοιπόν, επειδή η ιδεολογία και η δικιά μου και η δικιά σου είναι "αέρας": Ποια η πρότασή σου ακριβώς? Να γίνουν πιο πλούσιες οι εταιρείες δικαιωμάτων? Τι πρόβλημα θα λύσει αυτό? Υ.Γ. Όσο για το internet και την google που αναφέρεις : Η σχέση αυτών των εταιρειών με τον έλεγχο του internet και τους χρήστες είναι αμφίδρομη. Ναι μεν έχουν ισχύ, αλλά αυτή η ισχύ προκύπτει από τους χρήστες τους. Η google έχει τεράστια αξία, λόγω των χρηστών των cloud υπηρεσιών της. Αν εκλείψουν οι χρήστες, η αξία της google είναι μηδέν. Υ.Γ. 2 Κοίτα να δεις ρε γαμώτο που όσο ανεβαίνει η "πειρατεία" τόσο ανεβαίνουν τα κέρδη του Hollywood και οι αμοιβές των καλλιτεχνών και τόσο πιο πλούσιοι γίνονται καθημερινά. Διακρίνεις κάποιο pattern ? Αφού δεν γράφω για την ταμπακιέρα, άντε να τα γράψω άλλη μια φορά να δω μετά από πόσα ποστ θα ξαναγράψω τα ίδια... και κινέζικα να τα έγραφα δεν μπορεί κάποιος θα τα καταλάβαινε... Long story short φίλε μου τα συμβατικά μέσα διανομής (cd/dvd) υλικού έχουν πεθάνει και μαζί με αυτά και οι συμβατικοί τρόποι διάθεσης αυτών (video-club, δισκάδικα κλπ). Το μόνο που κρατάει κάπως είναι το bluray και αυτό γιατί τα 40GB πέφτουν κάπως βαριά για τις γραμμές μας αλλά και πάλι βολευόμαστε με rip των 4,8,12GB. Στο δίκτυο ανέκαθεν διακινούνταν copyrighted υλικό (τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια που το χρησιμοποιώ εγώ) αλλά οι θιγόμενες εταιρίες έκαναν τα στραβά μάτια γιατί το ποσοστό των κερδών που έχαναν υπερκαλυπτόταν από τα κέρδη που είχαν από τις πωλήσεις τους. Τα τελευταία χρόνια με το να διαδοθούν οι υπολογιστές και το δίκτυο σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό οι αναλογίες άλλαξαν οπότε και οι εταιρίες αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τις νέες συνθήκες. Ποιες είναι οι νέες συνθήκες; Η επέκταση του cable δικτύου τους πατώντας επάνω στις υποδομές του διαδικτύου. Δεν τους φτάνει όμως το ότι θα εκμεταλλευτούν έτοιμες υποδομές αλλά θέλουν να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα το υλικό που θα δίνουν να βρεθεί στα χέρια άλλων που θα το προσφέρουν δωρεάν οπότε και εκείνοι θα χάνουν κέρδη. Για αυτό τον λόγο σήμερα χαρακτηρίζουν την αφιλοκερδή ανταλλαγή αρχείων ως πειρατεία. Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τους νόμους προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτούς. Ο νόμος λοιπόν που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα ξεκαθαρίζει ότι ο καθένας μας μπορεί να αναπαράγει έργα χωρίς έγκριση αν αυτό γίνεται για ιδιωτική χρήση και σε περιορισμένο βαθμό (σε κλειστό κύκλο συγγενών και φίλων) ώστε να μην εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου (τα έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο ποστ, να μην τα ξαναγράφω). Αυτή λοιπόν την ελεύθερη αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη ή όσο ελεύθερη νομίζουμε ότι είναι αλλά φρόντισαν να μπει ένα επιπλέον ποσοστό στα άγραφα cd/dvd/bluray αλλά και στα μηχανήματα εγγραφής με την λογική ότι αυτά τα μέσα μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε για να αντιγράψουμε copyrighted υλικό. Φρόντισαν λοιπόν να πάρουν και από εκεί ποσοστό αλλά με την απαίτησή τους αυτή πλέον δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι η αντιγραφή copyrighted υλικού σε κλειστό κύκλο συγγενών και φίλων (που δεν μπορεί λόγω κυρίως έκτασης) να χαρακτηριστεί παράνομη. Αν όμως πληρώναμε ένα αντίστοιχο ποσοστό για το "νέο" μέσο που χρησιμοποιεί πλέον ευρύτατα ο κόσμος θα ήταν νόμιμη η αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση μεταξύ επίσης κλειστού κύκλου (ώστε να μην εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου) έργων μέσω δικτύου, οπότε και οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά εναντίων μας. Αυτή την στιγμή δεν μας ελέγχουν άμεσα και ευτυχώς που έχουμε στο ευρωκοινοβούλιο άτομα σαν τον Λαμπρινίδη να φυλάνε Θερμοπύλες, αλλά τα συμφέροντα είναι μεγάλα, τα χρήματα είναι πολλά Άρη, και με τον ένα ή άλλο τρόπο δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα τις περάσουν τις θέσεις τους. Ήδη πέρασαν τον νόμο στην Γαλλία (τρελό φιάσκο βέβαια που απλά έκανε ευρύτερα γνωστή την ανταλλαγή αρχείων ) αλλά στο πλαίσιο acta που πάνε να το περάσουν σαν διακρατική συμφωνία που δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο θέλουν εταιρίες να ελέγχουν τι λαμβάνουν και στέλνουν οι χρήστες του δικτύου ώστε με αυτό τον τρόπο να καταπολεμήσουν την "πειρατεία". Σε ότι αφορά τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών, ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργεί το σύστημα. Πληρώνουν λίγους αρκετά ώστε οι πολλοί να θέλουν να γίνουν και εκείνοι σαν τους λίγους. Αυτή είναι η φούσκα του συστήματός τους και για αυτό φοβήθηκαν και φοβούνται το δίκτυο γιατί οι σχετικά άγνωστοι καλλιτέχνες που θα στραφούν σε αυτό θα έχουν περισσότερες απολαβές συγκριτικά με τα ψίχουλα που τους δίνουν οπότε και θα χάσουν την βάση τους. Εγώ λοιπόν με λίγα λόγια προτείνω να νομιμοποιηθεί η ανταλλαγή αρχείων μέσω δικτύου όταν αυτή γίνεται για ιδιωτική χρήση μεταξύ κλειστού κύκλου συγγενών και φίλων με το να προστεθεί ένα ποσοστό στις συνδέσεις μας, ένα ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να μην είναι σταθερό αλλά ανάλογα της χρήσης που κάνουμε να μεταβάλλεται αλλά μέχρι ενός ανώτατου ορίου το οποίο δεν θα υπερβαίνει το διπλάσιο της μέσης τιμής. Αν δεν υποστηρίξουμε μία τέτοια θέση τι ενδεχόμενα υπάρχουν; Να αλλάξουν γνώμη οι εταιρίες και να μας αφήσουν ήσυχους. Δεν το βλέπω και πολύ πιθανό. Να προσπαθήσουν να περάσουν τις γραμμές τους και να μην τα καταφέρουν. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να σηκώσουν το βάρος οι αδιάφθοροί μας και από την άλλη αντιλήψεις όπως η ελεύθερη πρόσβαση στην μόρφωση και την ψυχαγωγία (με το αζημίωτο βέβαια για τους δημιουργούς) ακούγονται κάπως κομουνιστικά και αυτό μόνο φτάνει για να πετάξουν καντήλες. Τρίτο και τελευταίο σενάριο να περάσουν τις θέσεις τους, να μας ελέγχουν "ανώνυμα" και αν διαπιστώνουν παρανομίες να δίνουν τις ip μας στους isp και αυτοί θα αρχίσουν σταδιακά ανάλογα με τα report να μας κατεβάζουν ταχύτητες (αλλά όχι και την τιμή) μέχρι του σημείου που να μπορούμε να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε στα κοινά μέσω του δικτύου αλλά θα καθίσταται πρακτικά (χρονικά) αδύνατο το κατέβασμα copyrighted υλικού. Βέβαια το ότι η warner http://torrentfreak.com/warner-bros-recruits-students-to-spy-on-pirates-100329/ κινήθηκε υπογείως ίσως είναι μία ένδειξη ότι ίσως δεν μπορούν να περάσουν εύκολα τις θέσεις τους ή απλά είδαν ότι από την στιγμή που υπάρχει κάτι και διακινείται παράνομα γιατί να μην τρομοκρατήσουμε τους "πειρατές" με μηνύσεις και αγωγές αν δεν αγοράσουν το υλικό που ήδη έχουν κατεβάσει; Δηλαδή εμείς βαριόμαστε ένα βράδυ και κατεβάζουμε μια σαβούρα για να κάνουμε την πλάκα μας, μια σαβούρα που δεν θα αγοράζαμε ποτέ και έρχονται οι κύριοι με τα κουστούμια και μας λένε "κύριε εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μηνύσεις στους πελάτες μας, αλλά αφού κατεβάσατε το τάδε υλικό παράνομα, περάστε τώρα και από το ταμείο". Κλείνοντας θα ξαναπώ ότι προς το παρόν η καλύτερη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να νομιμοποιηθεί η διακίνηση copyrighted υλικού μέσω διαδικτύου χωρίς έγκριση των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων όταν προορίζεται καθαρά για ιδιωτική χρήση μεταξύ φίλων και συγγενών. Επαναλαμβάνω ότι αυτή θεωρώ ότι είναι η καλύτερη προς το παρόν λύση και ελπίζω να τεθούν στην συζήτηση άλλες καλύτερες αλλά να είναι και εφαρμόσιμες όχι να γυρίσουμε στα dvd τα οποία θα τους υποχρεώσουμε εμείς να πουλάνε εκείνοι φθηνά. Μποικοτάζ είχα προτείνει όταν έκλεισαν τα site με τους υπότιτλους, είδατε κανένα να κάνει μποικοτάζ; Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στον μέσο χρήστη θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ποια είναι η ψυχοσύνθεσή του, ο τρόπος σκέψης του, τί θέλει, πως μπορεί να βρει αυτό που θέλει και αν πρέπει να πληρώσει για αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι αν περάσει η δική τους γραμμή όσοι χρήστες έχουν την οικονομική δυνατότητα θα πληρώνουν πολλαπλάσιο αυτό το τέλος ενώ όσοι δεν έχουν την δυνατότητα δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό, όχι τουλάχιστον μέσω δικτύου αλλά όλοι μας θα περιορίσουμε τις επιλογές μας στο τι και πότε θα αποφασίσουν οι ίδιες οι εταιρίες να φέρουν στις χώρες μας. Υ.Γ. H ανακοίνωση της ΑΕΠΙ είναι τουλάχιστον αστεία και πρόκειται για μεγάλο φιάσκο στο οποίο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι που θα είναι περασμένο στην σούβλα. Στην περίπτωση του greekfun προέκυπταν οικονομικές δοσοληψίες, οπότε το πλημμέλημα της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων μετατράπηκε σε κακούργημα αφού η παραβίαση γινόταν κατ' επάγγελμα. Τώρα στην περίπτωση του gamato από που προκύπτουν οι οικονομικές δοσοληψίες; Βεβαίως και έδιναν copyrighted υλικό δημόσια σε βαθμό που εμπόδιζε την κανονική εκμετάλλευση των έργων, αλλά αυτό ήταν πλημμέλημα και για αυτό το πλημμέλημα δεν μπορούσαν να άρουν το απόρρητο των επικοινωνιών. Επικεφαλείς των επιχειρήσεων ήταν εισαγγελείς και πραγματικά θέλω να δω την εξέλιξη της υπόθεσης και αν πράγματι υπάρχει νομοθεσία που εφαρμόζεται και ισχύει το ίδιο για όλους (ακόμα προστατεύονται με την άρση του απορρήτου άτομα που έθιξαν αισχρά το δημόσιο συμφέρον, αλλά πίσω από αυτούς βρίσκονταν άλλοι ισχυρότεροι. Για να δούμε τώρα στην περίπτωση ΕΠΟΠ και ζαχαροπλαστών αν η νομοθεσία μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά).
digekas Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Διαβάζοντας σήμερα διάφορες απόψεις για το θέμα σε πολλά και διάφορα blog οδηγήθηκα στο musicunites.gr και εκεί διάβασα μία τοποθέτηση του Κώστα Τουρνά που μάλιστα είχε δημοσιευθεί πριν από τέσσερις μήνες. http://musicunites.gr/2009/11/%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82/ Το πόσο μοιάζουν τα γραφόμενά μου, ακόμα και οι χοντρικές ενδεικτικές εκτιμήσεις δεν περιγράφεται και ξεφεύγει κατά πολύ από τις πιθανότητες του τυχαίου, σε βαθμό τέτοιο που μου σηκώθηκε η τρίχα και δεν πίστευα αυτά που διάβαζα. Λόγω τιμής και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω ότι πριν από μερικά λεπτά διάβασα την τοποθέτησή του δημιουργού και καμία σχέση δεν έχω μαζί του. Μακάρι να την γνώριζα πρωτύτερα και να υποστήριζα ότι υπάρχουν δημιουργοί που μπορούν να σκεφτούν ανατρεπτικά και πέρα από τα στενά όρια και πλαίσια που τους θέτουν εταιρίες όπως η ΑΕΠΙ και τα δισκογραφικά στελέχη της, αντί να το κάνω τώρα. Βέβαια υποστηρίζει ότι τα copyrighted έργα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν εντελώς ελεύθερα και χωρίς τον περιορισμό που έθεσα (μεταξύ φίλων και συγγενών) και αυτό είναι αναμφισβήτητα ριζοσπαστικό και αν μπορούσε να περάσει στους καλλιτέχνες μία τέτοια θέση, οι εταιρίες συλλογής και εκμετάλλευσης πνευματικών δικαιωμάτων θα βρισκόντουσαν με την πλάτη στον τοίχο. Φανταστείτε με 6ευρώ παραπάνω να μπορούμε να κατεβάζουμε ότι θέλουμε με όποιο τρόπο θέλουμε και οι δημιουργοί να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, το αντίθετο να κερδίζουν αυτά που δικαιούνται και να χαίρονται που το έργο τους φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Φανταστείτε τα fansub να λειτουργούν νόμιμα και η προσφορά τους να προσδίδει αξία στο προϊόν των δημιουργών/καλλιτεχνών. Έτσι θα πάμε μπροστά και θα βγάλουμε τους μεσάζοντες από την μέση που όσο δεν υπήρχε το δίκτυο εκμεταλλεύονταν αισχρά τόσο τον κόσμο όσο και τους καλλιτέχνες και μόλις έχασαν την δυνατότητα να ελέγχουν την αγορά και να προωθούν αυτά που ήθελαν εκείνοι και που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς τους στράφηκαν εναντίων μας, όχι για το καλό των καλλιτεχνών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν αλλά για τα κέρδη τους που είδαν να μειώνονται. Προσωπικά δέχομαι να πληρώσω 5-6 ευρώ και να έχω την δυνατότητα να επιλέγω τί θέλω να δω, να ακούσω και να διαβάσω και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν η διανομή γινόταν από πολλά video-club (ή όπως αλλιώς ονομαστούν) τα οποία θα μπορούσαν να σηκώσουν τους δικούς τους trackers και σε συμφωνία με τους καλλιτέχνες να παραμείνουν και αυτοί στον χώρο και να βγάζουν το μεροκάματό τους.
Beholder Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Συνεχιζετε σελιδες επι σελιδων να δικαιολογησετε την πειρατεια, και να βλγαλετε λαθος τα πνευματικα δικαιωματα.Ειπαμε, ολοι κλεβουμε, αλλα ας κανουμε και λιγο το μλκ, δε χρειαζετε να βγαινουμε και στις επαλξεις να το φωναξουμε. Καλως η κακως,υπαρχουν νομοι, και με βαση αυτους τους νομους αν μας πιασουν κρινομαστε παρανομοι, το να βγαινουμε και να δειχνουμε γεματοι χαρα οτι εμεις τα καταφερνουμε και τους κλεβουμε (βλ. γαματο) , το μονο που πετυχαινουμε ειναι να τους τσιγκλιζουμε, και να ζητανε απλα να εφαρμοστει ο νομος. Εις βαρος μας ειναι. Τωρα ολα τα αλλα τα "δεν θα επρεπε" και "δεν ειναι ηθικα σωστο" κλπ κλπ. ειναι για να γεμιζουμε σελιδες στα φορουμς, οπως ειπε και καποιος παραπανω, αν βρεθεις μπροστα στον εισαγγελεα (φτου κακα), κατσε και πες του το ειναι ηθικα λαθος να υπαρχουν τα πνευματικα δικαιωματα. Πολυ Judge Dredd βλεπετε μερικοι και νομιζετε οτι καθε μερα βρισκομαστε μπροστα σε δικαστες!Θελω να μαθω ποτε επιτελους θα σταματησει η προσπαθεια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του κοσμου απο τους υπερασπιστες των 'πνευματικων δικαιωματων' καθε φορα που ξεμενουν απο σοβαρα επιχειρηματα! Και με λυπη μου βλεπω για ακομα μια φορα το σωστο,δικαιο και το ηθικο να μην νοιαζει καποιους αλλα να τους νοιαζει το τι ειναι 'νομιμο'. Ετσι λοιπον,γερα και με τσαμπουκα υπερ των ζαμπλουτων ηθοποιων/τραγουδιστων/executives και λοιπων 'καυμενων,φτωχων,χτυπημενων απο την οικονομικη κριση' που με 1 τους δουλεια θελουν να πιασουν την καλη για παντα ('πνευματικα δικαιωματα') κι ας μπουνε φυλακη και μερικοι απλοι χρηστες κι ας καταργηθει το απορρητο κι ας μας παρακολουθει ο big brother με καθε τροπο!Ολα στο ονομα του...νομου! Βρε ας ασχοληθουν με τιποτα σοβαρο επιτελους και ας αφησουν τις φτηνες δικαιολογιες (λες και το μεγα προβλημα που αντιμετωπιζει ο κοσμος σημερα ειναι τα τορεντς) και ας λυσουν κανενα σοβαρο ζητημα! Ετσι λοιπον,γερα και με τσαμπουκα να βγαλετε τα ματακια σας με τα χερακια σας.Αφου το λενε αυτοι που με διπλα και τριπλα accounts εχουν παρει σβαρνα ολα τα φορουμ στην Ελλαδα και προπαγανδιζουν και τρομοκρατουν και βριζουν προσπαθωντας να σας πεισουν/αναγκασουν να πατε και παλι στα video club τους μπας και βγαλουν και αυτοι κανα φραγκο. Ετσι,ετσι γερα! ΥΓ.Pournaras παντα φιλικα ολα αυτα (μην τα παρεις προσωπικα).
Beholder Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Και δεν μου φταιει τιποτα ο υπαλληλος της καθε Universal αλλα και ο υπαλληλος στο βενζιναδικο δεν μου φταιει, αυτο τι σημαινει?Οτι αν το καρτελ της βενζινης μου λιωσει το κορμι και βρεθει τροπος να βαζουμε τσαμπα βενζινη και κλεισει το βενζιναδικο εγω θα πω 'Οχι, θελω να πληρωνω για να μην χασει την δουλεια του ο υπαλληλος'??? Ετσι!Ας μην ειμαστε υποκριτες.
andreasl Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Εξυπνάδες. Πολύ ωραία σκέψη, να πληρώνω τους καλλιτέχνες ενώ το μόνο που θέλω είναι να διαβάζω τα mail μου, τις ειδήσεις και το insomnia! Όπως ακριβώς τους πληρώνω κάθε φορά που παίρνω backup τις φωτογραφίες μου από το σκληρό σε dvd. Τι λέτε ρε παιδιά! Να πάνε να βρούν άλλο τρόπο να βγάζουν λεφτά. Ας βρούν τρόπο κωδικοποίησης των έργων τους που να μη σπάει. Ας κάνουν ότι θέλουν, αλλά όχι να μας βάλουν χέρι στο πορτοφόλι, τους έχουμε δώσει ήδη πολλά λεφτά (χαράτσι στα μπαρ με μουσική, πανάκριβα εισιτήρια σε συναυλίες, τρελές τιμές στα μαγαζιά που τραγουδούν, σιντιά-ντιβιντιά κλπ). Και στο κάτω κάτω αγοράζουμε τους δίσκους των καλλιτεχνών που αξίζουν, βλέπουμε στο σινεμά τις καλές ταινίες. Κύριε Τουρνά, συγνώμη αλλά δεν είσαι και ο John Lennon, ίσως τότε να πούλαγες περισσότερους δίσκους.
digekas Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Εξυπνάδες. Πολύ ωραία σκέψη, να πληρώνω τους καλλιτέχνες ενώ το μόνο που θέλω είναι να διαβάζω τα mail μου, τις ειδήσεις και το insomnia! Όπως ακριβώς τους πληρώνω κάθε φορά που παίρνω backup τις φωτογραφίες μου από το σκληρό σε dvd. Τι λέτε ρε παιδιά! Να πάνε να βρούν άλλο τρόπο να βγάζουν λεφτά. Ας βρούν τρόπο κωδικοποίησης των έργων τους που να μη σπάει. Ας κάνουν ότι θέλουν, αλλά όχι να μας βάλουν χέρι στο πορτοφόλι, τους έχουμε δώσει ήδη πολλά λεφτά (χαράτσι στα μπαρ με μουσική, πανάκριβα εισιτήρια σε συναυλίες, τρελές τιμές στα μαγαζιά που τραγουδούν, σιντιά-ντιβιντιά κλπ). Και στο κάτω κάτω αγοράζουμε τους δίσκους των καλλιτεχνών που αξίζουν, βλέπουμε στο σινεμά τις καλές ταινίες. Κύριε Τουρνά, συγνώμη αλλά δεν είσαι και ο John Lennon, ίσως τότε να πούλαγες περισσότερους δίσκους. Αν ήταν εφικτό (που είναι) ο καθένας που θέλει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για να έχει πρόσβαση σε αυτό το copyrighted υλικό να πλήρωνε ένα ποσοστό που να αναλογούσε στο copyrighted υλικό που κατέβασε; Ποσοστό των (ενδεικτικά) 6ευρώ; Πχ κατέβασες ότι υπάρχει και κυκλοφορεί πληρώνεις τέλος πχ 10 ευρώ, κατέβασες μία ταινία και ένα cd (από τα πχ 150εκ που λογικά θα έπρεπε να μαζευτούν από αυτή την χρήση) σου αναλογεί πχ 20 λεπτά του ευρώ. Εσύ φίλε μου όπως και πολλοί άλλοι που δεν χρησιμοποιείς το δίκτυο για να βλέπεις ταινίες, να ακούς μουσική η να διαβάζεις βιβλία προφανώς και δεν πρέπει να πληρώσεις κανένα τέλος, θα ήταν παράλογο. Αλλά εγώ όμως που θέλω δεν θα έπρεπε να έχω την δυνατότητα να το κάνω με δίκαιους όρους που τώρα μπορούν να συμφωνηθούν μεταξύ κόσμου και καλλιτεχνών και να βγάλουμε στην άκρη τις εταιρίες προστασίας και τις μεγάλες δισκογραφικές και κανάλια διανομής; Γιατί θα πρέπει να περιμένω την λύση να έρθει από τις πολυεθνικές που θα μου χρεώνουν από 10χ έως 20+χ το ίδιο προϊόν και που ενδέχεται να με ελέγχουν αν δεν παίρνουν αυτά που υπολογίζουν και που στην τελική θα τα βάζουν στην δική τους τσέπη ρημάζοντας πχ την μουσική σκηνή προωθώντας παιδιά από reality;
ANEMOS-V Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Τίποτα..με τσάμπα λόγια παιδεύεστε.. Η λύση είναι να γίνουμε πολιτικοί.. να βουτάμε τις επιδοτήσεις να κάνουμε βίλες.. και να κατεβάζουμε ότι βρούμε από το internet ,κανεις δε θα μας κάνει τίποτα γιατί ο Ελληνικός νομος θα μας προστατεύει και θα είμαστε στο απυρόβλητο!
pournaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Πολυ Judge Dredd βλεπετε μερικοι και νομιζετε οτι καθε μερα βρισκομαστε μπροστα σε δικαστες!Θελω να μαθω ποτε επιτελους θα σταματησει η προσπαθεια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του κοσμου απο τους υπερασπιστες των 'πνευματικων δικαιωματων' καθε φορα που ξεμενουν απο σοβαρα επιχειρηματα! Και με λυπη μου βλεπω για ακομα μια φορα το σωστο,δικαιο και το ηθικο να μην νοιαζει καποιους αλλα να τους νοιαζει το τι ειναι 'νομιμο'. Ετσι λοιπον,γερα και με τσαμπουκα υπερ των ζαμπλουτων ηθοποιων/τραγουδιστων/executives και λοιπων 'καυμενων,φτωχων,χτυπημενων απο την οικονομικη κριση' που με 1 τους δουλεια θελουν να πιασουν την καλη για παντα ('πνευματικα δικαιωματα') κι ας μπουνε φυλακη και μερικοι απλοι χρηστες κι ας καταργηθει το απορρητο κι ας μας παρακολουθει ο big brother με καθε τροπο!Ολα στο ονομα του...νομου! Βρε ας ασχοληθουν με τιποτα σοβαρο επιτελους και ας αφησουν τις φτηνες δικαιολογιες (λες και το μεγα προβλημα που αντιμετωπιζει ο κοσμος σημερα ειναι τα τορεντς) και ας λυσουν κανενα σοβαρο ζητημα! Ετσι λοιπον,γερα και με τσαμπουκα να βγαλετε τα ματακια σας με τα χερακια σας.Αφου το λενε αυτοι που με διπλα και τριπλα accounts εχουν παρει σβαρνα ολα τα φορουμ στην Ελλαδα και προπαγανδιζουν και τρομοκρατουν και βριζουν προσπαθωντας να σας πεισουν/αναγκασουν να πατε και παλι στα video club τους μπας και βγαλουν και αυτοι κανα φραγκο. Ετσι,ετσι γερα! ΥΓ.Pournaras παντα φιλικα ολα αυτα (μην τα παρεις προσωπικα). My friend (προσωπικα παιρνω μονο τα προσωπικα μου ). Ειναι λιγο λαθος το να λες οτι δεν νοιζει κανενα το σωστο και ηθικο αλλα "τους νοιαζει το τι ειναι νομιμο". Το σωστο και ηθικο δεν δημιουργηηκε χτες απλα και μονο επειδη μας εκοψαν τα torrents.Σωστο και ηθικο υπαρχει σε χιλιαδες αλλα πραγματακια στην καθημερινη μας ζωη, και αναλογα με την ηθικη του καθενος αλλα γινονται σωστα και ηθικα, και αλλα οχι. Δυστυχως η ευτυχως ειναι με βαση τον ισχυοντα νομο, νομιμο. Οσο και να χτυπηθουμε απο κατω. Βγαζουνε εκατομμυρια; Βγαζουν. Ελευθερη αγορα εχουμε, για να βγαζουν αυτοι μυρια σημαινει οτι καποιος τους πληρωνει και δοξα τον καποιον, δεν παιρνουν δραχμη επιδοτηση (οπως καποιοι αλλοι), απο το κρατος, και εμμεσα απο τους φορους μου. Ειναι σαν να αποφασισες να κανεις μια καλη δουλεια, και τελικα αυτη να σου φερει χοντρο χρημα. Μεχρι ποιας τιμης δεχεσαι οτι αξιζεις να βγαζεις κερδος, και απο ποια τιμη και πανω δεχεσαι να αποφασουμε ολοι οι υπολοιποι οτι κονομας χοντρα και το προιον σου πρεπει να δωθει δωρεαν στον κοσμο; Καλα κοψιδια
Beholder Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 My friend (προσωπικα παιρνω μονο τα προσωπικα μου ).Σωστος και μπραβο! Ειναι λιγο λαθος το να λες οτι δεν νοιζει κανενα το σωστο και ηθικο αλλα "τους νοιαζει το τι ειναι νομιμο". Το σωστο και ηθικο δεν δημιουργηηκε χτες απλα και μονο επειδη μας εκοψαν τα torrents.Σωστο και ηθικο υπαρχει σε χιλιαδες αλλα πραγματακια στην καθημερινη μας ζωη, και αναλογα με την ηθικη του καθενος αλλα γινονται σωστα και ηθικα, και αλλα οχι. Συμφωνω οτι το σωστο και το δικαιο δεν εχει να κανει μονο με τα τορεντς και δεν δημιουργηθηκε χθες. Δυστυχως η ευτυχως ειναι με βαση τον ισχυοντα νομο, νομιμο. Εχω ξαναπει οτι 'νομιμη' ηταν και η καταδιωξη εβραιων στην ναζιστικη Γερμανια,η καταπιεση των μαυρων στην ρατσιστικη Αμερικη,η καταδιωξη πολιτων σε δικτατορικα καθεστωτα κτλ.Αν ενας νομος δεν ειναι σωστος και δικαιος τι να τον κανουμε ρε συ pournaras; Οσο και να χτυπηθουμε απο κατω. Βγαζουνε εκατομμυρια; Βγαζουν. Ελευθερη αγορα εχουμε, για να βγαζουν αυτοι μυρια σημαινει οτι καποιος τους πληρωνει και δοξα τον καποιον, δεν παιρνουν δραχμη επιδοτηση (οπως καποιοι αλλοι), απο το κρατος, και εμμεσα απο τους φορους μου. Ειναι σαν να αποφασισες να κανεις μια καλη δουλεια, και τελικα αυτη να σου φερει χοντρο χρημα. Μεχρι ποιας τιμης δεχεσαι οτι αξιζεις να βγαζεις κερδος, και απο ποια τιμη και πανω δεχεσαι να αποφασουμε ολοι οι υπολοιποι οτι κονομας χοντρα και το προιον σου πρεπει να δωθει δωρεαν στον κοσμο; Δεν ειπα ποτε να μην πληρωθει ο δημιουργος ενος εργου.ΑΛΛΑ οχι και να κανουν 1 δουλεια και απο αυτη να βγαζουν χρημα για 50-100 χρονια!!!Γι'αυτο ειμαι κατα των 'πνευματικων δικαωματων'.Ειδες κανεναν εκπαιδευτικο ή αρχιτεκτονα να ζητα 'πνευματικα δικαιωματα';Και αυτοι πνευματικη εργασια κανουν (και πολλοι αλλοι). Καλα κοψιδια Επισης! αξδηδξφηξφφγφσδ
digekas Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Beholder, όπως τα λες είναι εγώ δεν διαφωνώ, οι νόμοι και η ιστορία γράφονται από τους ισχυρούς που τυγχάνει πολλές φορές να είναι και οι νικητές. Ο νόμος που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα είναι πέρα από αναχρονιστικός (ο νομοθέτης τότε δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του δικτύου) είναι και κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεσαζόντων και όχι των δημιουργών, πόσο μάλλον του κόσμου. Που ξανακούστηκε νόμος που υποτίθεται ότι προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών να μην τους επιτρέπει να παραχωρήσουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε περισσότερους μεσάζοντες; Είναι προς όφελος των δημιουργών να περιμένουν τον ένα που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα τους να αποτανθεί στους ομοούσιους του σε άλλες χώρες για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και εκεί νόμιμα το έργο του; Αυτή την στιγμή υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες έργα των οποίων οι κάτοχοί των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης τους ναι μεν εκπροσωπούνται από τις διάφορες εταιρίες συλλογικής εκμετάλλευσης πνευματικών έργων (πχ ΕΠΟΕ, ΑΕΠΙ κλπ) αλλά οι εγχώριοι διακινητές υλικού δεν διαθέτουν στην χώρα μας. Από που και ως που λοιπόν στηρίζονται σε αυτό τον νόμο και χαρακτηρίζουν παράνομη και πειρατική την κίνηση των χρηστών να βρουν μέσω δικτύου το υλικό αυτό; Οι δημιουργοί αυτών των έργων παραχώρησαν το δικαίωμα της εκμετάλλευσης για να έχουν ένα λογικό ποσοστό από τα κέρδη ή για να περιοριστεί η διάθεση του έργου στο πλαίσιο της κερδοφορίας των εταιριών εκμετάλλευσης; Το σύστημα όπως υπάρχει και λειτουργεί σήμερα είναι και άδικο αλλά και παράλογο και για αυτό εξαπλώθηκε αυτό που εκείνοι αποκαλούν πειρατεία και εμείς αφιλοκερδή διαμοιρασμό αρχείων. Δεν λέω υπήρξαν περιπτώσεις όπου κάποιοι πονηροί διαμοίραζαν υλικό με σκοπό το προσωπικό όφελος και κέρδος, ήταν όμως η μειοψηφία, στην πλειοψηφία του ο κόσμος που χρησιμοποιούσε p2p και file hosters δεν κέρδιζε τίποτα από αυτή την διαδικασία και αυτό που ήθελε ήταν να μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν την δυνατότητα να δουν το υλικό αυτό. Την ζημιά και την ανάγκη δημιουργίας p2p την δημιούργησαν οι εταιρίες εκμετάλλευσης οι οποίες στηριζόμενες σε λογικές προσφοράς και ζήτησης δημιουργούσαν είδωλα τα οποία λειτουργούσαν σαν φάροι για τους πολλούς καλλιτέχνες που ζητούσαν την καταξίωση η οποία προπορευόταν ή έστω ακολουθούσε τον πλουτισμό. Τα πολιτισμικά αγαθά όμως σε ένα πολιτισμένο κόσμο δεν μπορούν να διέπονται από νόμους αγοράς και ζήτησης. Δεν μπορεί να διατίθεται στον κόσμο ένα βιβλίο ή ένα μουσικό έργο μόνο όσο αυτό παραμένει κερδοφόρο για τις εταιρίες που το εκμεταλλεύονται. Δεν μπορούν να αρνούνται την πρόσβαση του κόσμου σε υλικό που η δημιουργοί τους (άλλων χωρών) παραχώρησαν πρώτα απ' όλα για το καλό του συνόλου και έπειτα για όλα τα υπόλοιπα, αν αυτό το υλικό δεν βρίσκεται κάποιος να το εκμεταλλευτεί εμπορικά σε άλλη χώρα. Είναι αδιανόητο τα πνευματικά έργα τα οποία απευθύνονται στην πλειοψηφία του κόσμου να διέπονται από νόμους αγοράς και ζήτησης. Οι δημιουργοί τους στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν να θησαυρίσουν, αυτή είναι η λογική των εταιριών που εκμεταλλεύονται τα έργα τους, στην πλειοψηφία τους οι δημιουργοί έπαιρναν και παίρνουν ελάχιστα από το ποσό που εμείς καταβάλουμε και ελάχιστοι μόνο έπαιρναν υπέρογκα ποσά όχι γιατί οι εταιρίες εκτιμούσαν την προσφορά τους αλλά γιατί ήθελαν κράχτες να υποστηρίζουν το οικονομικό τους οικοδόμημα (να προσπαθούν οι χιλιάδες να μπουν στο club των δεκάδων). Για αυτό υποστηρίζω ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει μεταξύ δημιουργών και κόσμου γιατί οι δημιουργοί υπάρχουν για το καλό του κόσμου και όχι για να συντηρούν εταιρίες που εκμεταλλεύονται αισχρά τον κόσμο. Αν για ένα μουσικό κομμάτι ο δημιουργός του είναι ευχαριστημένος με 5 λεπτά του ευρώ, γιατί να δώσω 1 ευρώ στην εταιρία και να μην δώσω 5 λεπτά απευθείας στον δημιουργό; Κάποτε μπορεί το κόστος διάθεσης των έργων να ήταν μεγάλο και να απαιτούσε ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες που να δικαιολογούσαν το 1 ευρώ, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον ο κόσμος δεν επιθυμεί να πληρώνει μεσάζοντες οι οποίοι πλέον δεν είναι απαραίτητοι και οι οποίοι τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν αισχρά τόσο τους δημιουργούς όσο και τον κόσμο. Αυτές λοιπόν οι πολυεθνικές εταιρίες μεγαθήρια πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει ότι το δίκτυο δεν είναι περιουσιακό τους στοιχείο και δεν μπορούν να περιορίζουν τις ελευθερίες του κόσμου για να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη που προκύπτουν από την στυγνή εκμετάλλευση του συνόλου. Αν θίγονται τα δικαιώματα των δημιουργών, ο ίδιος ο κόσμος θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τους αποζημιώσει και στην πλειοψηφία του ο κόσμος γνωρίζει τί είναι το σωστό και το πράττει. Κανένας λογικός (βάσει της λογικής των εταιριών) δεν θα αφιέρωνε αμέτρητες ώρες από τον χρόνο του στο να μεταφράζει να ripάρει κλπ δωρεάν ώστε ο κόσμος να μπορεί να χαρεί υλικό το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο στην χώρα του. Όπως λοιπόν ένα έργο προορίζεται για το σύνολο του κόσμου τότε όταν αυτό διατεθεί σε αυτόν πλέον γίνεται κτήμα του, όπως ισχύει για όλες τις ιδέες οι οποίες αφορούν το σύνολο, φαντάζεστε τα νομοθετήματα να αποτελούσαν πνευματική ιδιοκτησία των πολιτικών και να έπρεπε να πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε; (Λέτε για αυτό να μας έκλεβαν χοντρά τόσα χρόνια; ) Σοβαρά πάντως το θέμα της διάθεσης πολιτισμικού αγαθού στο σύνολο δεν μπορεί να αφίεται στην διάθεση, την ηθική και τους σκοπούς που εξυπηρετούν οι εταιρίες εκμετάλλευσης. Σήμερα στα χέρια μας έχουμε ένα εργαλείο που καθιστά άμεση την δημοκρατία, ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να μας βγάλει από ένα μεσαίωνα που δεν γνωρίζουμε ότι βιώνουμε και θα επιτρέψουμε αυτό να το κόψουν και να το ράψουν στα μέτρα τους όσοι το σφετερίζονται; Για ποιο λόγο; Για ένα 0~10% max της τιμής που ήδη πληρώνουμε; Δεν νομίζω ότι θα τους κάνουμε το χατήρι. Όχι όταν για αυτή την τιμή διακυβεύεται η ελευθερία μας ή η αξιοπρέπεια συνανθρώπων μας, και δεν υποστηρίζω ότι για την ελευθερία μας πρέπει να πληρώνουμε, όχι για την ελευθερία βάζουμε μπροστά τα σώματά μας και την υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια, τα χρήματα τα δίνουμε στο μέτρο που δικαιολογεί την όποια αποζημίωση και με αυτά εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, αυτός είναι ο σκοπός και ο ρόλος τους, όχι να συντηρούν νταβατζήδες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη με "νόμιμους" κανόνες αγοράς και ζήτησης... Καλή ανάσταση να έχουμε και με μέτρο (ίσως και ιαμβικό ) τα ψητά, αν και ακούω ότι και η κορδέλα είναι εξίσου χρηστική... Από καρδιάς, με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2010 από digekas
SteveAngello Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Βεβαια ολα αυτα που συζηταμε μονο υποθετικα μπορει να ειναι μιας και αμα το παρουν αποφαση και περασει νομος οχι μονο δεν θα μπορουμε να κανουμε τπτ αλλα θα πουμε και ενα τραγουδι.Υποθετικα τωρα.Aυτο που προτεινει ο φιλος μου ο digekas για 6ε/μηνα λεμε πως τελικα εφαρμοζεται, δεν θα ειναι 6ε αλλα 10ε με την γνωστη λογικη της στρογγυλοποιησης παντα προς τα πανω.(ακομη καλυτερα 9.99ε ).Ωραια, 10ε σημαινει 1 cdaki το μηνα απο την στιγμη που θεωρητικα δεν θα αγοραζες κανενα.Και εφοσον δεν υπαρχει το δισκαδικο στην μεση μιας και τα 9.99ε θα πηγαινουν κατευθειαν στην εταιρεια/συνθετη/τραγουδιστη σημαινει 2 cdakia ισως και 3(!) καθε μηνα(δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος).Αρα θα πει οχι ο Τουρνας και ο καθε Τουρνας, χαζος ειναι?Μικρο το κακο (10 ευρουλακια ειναι σιγα) καθως συμφωνω πως μπορει να ειναι "ευκαιρια" αφου σε αλλες περιπτωσεις το κοστος για εμας μπορει να ειναι μεγαλυτερο(οχι μονο οικονομικο), αλλα δεν σημαινει πως πρεπει και τοσο ευκολα να το αποδεχομαστε.Ολο το παραμυθι θα ειναι οτι πληρωνεις 10 και θα εχεις απεριοριστη προσβαση σε καθε ειδους υλικο(μιας και μιλαμε υποθετικα δεν γνωριζουμε ουτε τι ακριβως θα μας σερβιρουν αλλα ουτε την ποιοτητα του) και θα εισαι "νομιμος", αρκετα πιασαρικο.Αρα στην ουσια θα σε υποχρεωνουν να αγοραζεις με το ζορι.Μην ξεχναμε πως σε αρκετους αυτα τα 9.99 μπορει πραγματι να τους επιβαρυνουν οσο και αν ακουγεται παραξενο.Και λεω εγω αμα αυριο παω και κλεισω την συνδεση που μου τρωει 200ε το διμηνο θα ειμαι γραφικος?Θα με παρακαλαει μετα ο Οτε να γυρισω η οχι?(ο οτε μαλλον οχι αλλα η forthnet στανταρ)Κινητα εχουμε, να ναι καλα η vodafone/cosmote/wind που μας προσφερουν επικοινωνια σχεδον τζαμπα στις μερες μας(βεβαια μετα απο αιωνες κλεψιματος).Θα ζησω και χωρις το LOST δεν εγινε και τπτ.Αρα λυση υπαρχει.Που θελω να καταληξω.Οτι μην νομιζουν πως ο κοσμος θα δεχτει αυτες τις χρεωσεις, μπορει να τους ερθει μπουμερανγκ η ολη πολιτικη.Στις περισσοτερες περιπτωσεις δυστυχως δεν γινεται και σ αυτο πονταρουν.Αλλα που ξερει κανεις οι εποχες ειναι δυσκολες...Ολα αυτα υποθετικα παντα.Ο καιρος θα δειξει. Καλη Ανασταση.Αντε να δουμε κανα θαυμα.Καλα να περασετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα