linuxovios Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Όσοι μιλούν για λύση "προσαύξησης στις συνδέσεις internet" ας αντιμετωπίζονται με μεγάλη δόση σκεπτικισμού ως προς το ποιοι είναι και τι είναι. Πρόκειται για ΤΡΑΓΙΚΗ "μη λύση" που θα αυξήσει τα έσοδα των εταιρειών δικαιωμάτων και δε θα σταματήσει το κυνήγι μαγισσών που έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για χρήστες που διαδίδουν εν αγνοία ή αναμεταδίδουν το FUD ποιηματάκι τους για καλλιέργεια κλίματος. Y.Γ. kfyros στο μόνιμη ρητορική ( ?? ) σου εναντίον μου (σε όλα τα θέματα) δε θα απαντήσω. Το post μου είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι. Χαιρετισμούς.
digekas Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Όσοι μιλούν για λύση "προσαύξησης στις συνδέσεις internet" ας αντιμετωπίζονται με μεγάλη δόση σκεπτικισμού ως προς το ποιοι είναι και τι είναι. Πρόκειται για ΤΡΑΓΙΚΗ "μη λύση" που θα αυξήσει τα έσοδα των εταιρειών δικαιωμάτων και δε θα σταματήσει το κυνήγι μαγισσών που έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για χρήστες που διαδίδουν εν αγνοία ή αναμεταδίδουν το FUD ποιηματάκι τους για καλλιέργεια κλίματος. Y.Γ. kfyros στο μόνιμη ρητορική ( ?? ) σου εναντίον μου (σε όλα τα θέματα) δε θα απαντήσω. Το post μου είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι. Χαιρετισμούς. Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι φίλε μου αλλά μια και εγώ (ίσως μεταξύ άλλων) υποστηρίζω ότι οι δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται και μάλιστα αξιοκρατικά και άμεσα από τον κόσμο και όχι από εταιρίες που προσπαθούν να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν από τον κόσμο και να δώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα στους δημιουργούς ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Επειδή λοιπόν και εγώ (επίσης ίσως μεταξύ άλλων) υποστηρίζω ότι μέχρι και η τελευταία "κουτσή Μαρία" που πριν από μερικά χρόνια δεν ήξερε τι ήταν αυτή η τηλεόραση με την γραφομηχανή μπροστά της (pc) τελικά απέκτησε μία για να κατεβάζει τσάμπα και επειδή οι γνώσεις και οι ικανότητές τους περιορίζονται στις εύκολες λύσεις, τότε αυτό που προτείνω είναι να μπει επιλαφον στα υπερκέρδη τόσο των εταιριών παραγωγής όσο και των εταιριών συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στο επίπεδο της "ζημίας" που παραδέχονται σήμερα και αυτό να μετακυλιστεί σε αυτούς που βρήκαν εύκολη λύση την συνταγή του τσάμπα. Εξαρχής δήλωσα ότι σε κανένα δεν θα αρέσει η άποψή μου, ούτε στους τζαμπατζήδες, ούτε στους isp που βλέπουν ότι η όποια νομιμοποίηση του file-sharing σε επίπεδο συγγενών και φίλων θα κόψει την πελατεία τους από την iptv τους ή των εταιριών παραγωγής που θα χάσουν τις αξιώσεις τους και πλέον δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν ότι από αυτό το file-sharing έχουν ζημιά. Επειδή λοιπόν στην γενίκευσή σου με παίρνει και εμένα η μπάλα, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω ποιος νομίζεις ότι είμαι και τι εκπροσωπώ και επειδή εγώ δεν είμαι κακοπροαίρετος αλλά και ούτε πετάω λάσπη, εξαρχής σου δηλώνω ότι δεν σε συγκαταλέγω σε κάποια ομάδα της προηγούμενης παραγράφου και ευχαρίστως θα ακούσω την δική σου λύση. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Υ.Γ. Ας μου συγχωρεθεί η έκφραση "τσαμπατζήδες", προφανώς και δεν αναφέρομαι σε όσους αποσκοπούν στην απόκτηση γνώσης χωρίς περιορισμούς, όχι σε αυτούς που έχουν αριστερίζουσες αντιλήψεις και που υποστηρίζουν καλλιτέχνες που δεν μετράνε τον κόσμο με το πορτοφόλι, αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που η κατάσταση όπως έχει σήμερα τους εξυπηρετεί, είτε γιατί με τον εύκολο τρόπο βρήκαν την λύση να μην πληρώνουν, είτε γιατί κάποιοι ξύπνοι βρήκαν θύματα για να το παίξουν διαμεσολαβητές με direct links και p2l, είτε γιατί πιστεύουν ότι αν επιβληθούν φασιστικοί νόμοι θα επέλθει η μηδενιστική αναρχία τους και κάπως όλη αυτή η κατάσταση θα είναι για το καλό τόσο εκείνων όσο και του κόσμου.
linuxovios Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Επειδή λοιπόν στην γενίκευσή σου με παίρνει και εμένα η μπάλα, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω ποιος νομίζεις ότι είμαι και τι εκπροσωπώ και επειδή εγώ δεν είμαι κακοπροαίρετος αλλά και ούτε πετάω λάσπη, εξαρχής σου δηλώνω ότι δεν σε συγκαταλέγω σε κάποια ομάδα της προηγούμενης παραγράφου και ευχαρίστως θα ακούσω την δική σου λύση. H πρότασή μου είναι στη μείωση των κερδών των εταιρειών δικαιωμάτων ΕΙΔΙΚΑ σε περίοδο τέτοιας οικονομικής κρίσης. Η φούσκα της υπερχρέωσης και των υπερκερδών ΣΠΑΕΙ πλέον και μαζί της παρασέρνει όλο το οικονομικό σύστημα και αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα. Όλη η ουσία βρίσκεται στην προηγούμενη περίοδο. Η πρότασή μου (σε οικονομικό επίπεδο και μόνο , επειδή αυτό τους καίει - φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα προς συζήτηση) είναι bulk dvd @ 5 ευρώ και bulk cd @ 2-3 ευρώ. Τιμές που καθιστούν το downloading ασύμφορο. Τιμές που πάλι θα προσφέρουν κέρδη στα golden boys των εταιρειών δικαιωμάτων απλά δε θα φτάνουν για μία ferrari κάθε δεύτερο χρόνο. Τιμές που θα προκαλέσουν τον κόσμο που δεν έχει και δεν του περισσεύουν να αγοράσει.
pigeon Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Η πρότασή μου (σε οικονομικό επίπεδο και μόνο , επειδή αυτό τους καίει - φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα προς συζήτηση) είναι bulk dvd @ 5 ευρώ και bulk cd @ 2-3 ευρώ. Τιμές που καθιστούν το downloading ασύμφορο. Μην ελπίζεις, τετοιο ευτελισμό των προιόντων που πουλάνε δεν θα κάνουνε ουτε μετα τη δευτέρα παρουσία. Το συστημα τους ειναι γνωστο, πλασάρουν τα κάρβουνα ως χρυσάφι και συνεχίζουν να θησαυρίζουν! Αν ξαναδεις τις κατα καιρους δηλώσεις των δισκογραφικών, των studios και των εταιριών games θα θυμηθεις οτι τους βολευει να πουλάνε 20τεμάχια επί 50ευρω αντι 100 τεμάχια επί 10 ευρώ. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Επιπλέον, τα περισσότερα προιόντα πωλούνται λόγω του hype που υπάρχει γυρω τους (βλ. avatar, κατ'εμε η πλεον υπερτιμημένη ταινία οσο δεν παει..) το οποιο hype πρεπει να συντηρηθεί με διαφημίσεις και αφίσες και κατασκευασμένες συνεντευξεις σε περιοδικά και παει λέγοντας...
digekas Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 H πρότασή μου είναι στη μείωση των κερδών των εταιρειών δικαιωμάτων ΕΙΔΙΚΑ σε περίοδο τέτοιας οικονομικής κρίσης. Η φούσκα της υπερχρέωσης και των υπερκερδών ΣΠΑΕΙ πλέον και μαζί της παρασέρνει όλο το οικονομικό σύστημα και αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα. Όλη η ουσία βρίσκεται στην προηγούμενη περίοδο. Η πρότασή μου (σε οικονομικό επίπεδο και μόνο , επειδή αυτό τους καίει - φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα προς συζήτηση) είναι bulk dvd @ 5 ευρώ και bulk cd @ 2-3 ευρώ. Τιμές που καθιστούν το downloading ασύμφορο. Τιμές που πάλι θα προσφέρουν κέρδη στα golden boys των εταιρειών δικαιωμάτων απλά δε θα φτάνουν για μία ferrari κάθε δεύτερο χρόνο. Τιμές που θα προκαλέσουν τον κόσμο που δεν έχει και δεν του περισσεύουν να αγοράσει. Φίλε μου τα dvd/cd/bluray κλπ έχουν ένα κόστος παραγωγής το οποίο και μπορούν να φουσκώσουν οι εταιρίες για να δικαιολογήσουν την τιμή τους. Πλέον και το τελευταίο dvd-player των 30 ευρώ παίζει divx/xvid με srt υπότιτλους. Οι τελευταίες τηλεοράσεις των 450 ευρώ παίζουν mkv 720p και 1080p. Στην συντριπτική πλειοψηφία της η νεολαία ακούει mp3 και πολύ καλά κάνει. Τόσο εμείς που χρησιμοποιούμε το δίκτυο όσο και οι εταιρίες παραγωγής αλλά και οι καλλιτέχνες (πχ η απεργία των σεναριογράφων) γνωρίζουν ότι το μέλλον είναι το δίκτυο αφού καθιστά τα έργα τους άμεσα προσβάσιμα (χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες) και εύκολα (με ελάχιστο κόστος συγκριτικά με τις μέχρι τώρα συμβατικές μεθόδους), θα επιστρέψουμε στην εποχή της "εγκιβωτισμένης" πληροφορίας; Η τεχνολογία προχωράει και μάλιστα αυτές οι συσκευές από μεγάλους και γνωστούς κατασκευαστές έρχονται να υποστηρίξουν πρότυπα (mp3, avi, mkv κλπ) τα οποία μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από χρήστες του δικτύου για ανταλλαγή υλικού μεταξύ τους. Αυτές οι εταιρίες κατασκευής συσκευών ήρθαν να ενισχύσουν την "πειρατεία" την οποία οι εταιρίες παραγωγής σήμερα κυνηγάνε να εξαλείψουν ώστε να πάρουν αυτές την θέση της. Με τι κόστος όμως; Για να είναι (αισχρά) κερδοφόρες θα πρέπει (κατά την λογική τους) να μας ελέγχουν ώστε εμείς με τις ανταλλαγές υλικού μεταξύ φίλων και συγγενών να μην τους κόβουμε πελατεία. Αν όμως μπούμε στην λογική του ελέγχου, ποιος θα ελέγχει τους ελεγκτές; Πως μπορούμε να ξέρουμε ότι θα μας παρακολουθούν μόνο για να βεβαιωθούν ότι δεν μεταφέρουμε copyrighted υλικό; Σε μία εποχή που η κατάσταση είναι εξαιρετικά ημίρρευστη, γνώμη μου είναι ότι, την πρώτη κίνηση πρέπει να την κάνει ο κόσμος. Αν τώρα που γίνονται οι διαβουλεύσεις (βλέπε acta κλπ) δουν ότι αυτά που σήμερα αποκαλούν ζημία, αύριο θα τα έχουν στην τσέπη με ελάχιστα έξοδα, πίστεψέ με όλοι θα πέσουν σαν τα κοράκια να πάρουν κομμάτι από την πίτα, για αυτό λέω ότι προτιμώ να δώσω τα 5 ευρώ στην σύνδεση και να νομιμοποιηθεί η αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση μεταξύ φίλων και γνωστών μέσω διαδικτύου (που σήμερα δεν προβλέπεται τέτοια αποζημίωση στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων ενώ προβλέπεται για cd/dvd κλπ) παρά να δώσω 5 ευρώ και να αγοράσω ένα (1) dvd του οποίου η αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση από φίλους και συγγενείς μου μέσω δικτύου σήμερα χαρακτηρίζεται παράνομη (πειρατική). Ας πάρουμε για παράδειγμα το κόστος λειτουργίας των "πειρατικών" tracker και warez. Ήταν σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου (παράνομα ή μη, είναι αδιάφορο στην συγκεκριμένη αναφορά) χωρίς να χρειάζεται ο κόσμος να δώσει ούτε ένα λεπτό. Όταν λοιπόν αυτό το καταφέρνουν ερασιτέχνες, από τους επαγγελματίες περιμένεις καλύτερη οργάνωση οπότε και μικρότερο κόστος. Άρα από το ποσό που προτείνω να δίνουμε, το συντριπτικό ποσοστό θα πρέπει να πηγαίνει στους δημιουργούς, στους καλλιτέχνες, για αυτό έγραψα σε προηγούμενο ποστ ότι εκείνοι πρέπει να είναι μπροστάρηδες. Πιστεύω ότι μας δίνεται μία ευκαιρία, τόσο σε εμάς όσο και στους καλλιτέχνες, τόσο το έργο τους να διαδοθεί στον κόσμο αλλά να έχουν και εξασφαλισμένο εισόδημα. Δεν λέω ότι σαν σκέψη αυτό που προτείνω είναι άρτιο ή ότι δεν επιδέχεται διορθώσεις αλλά πιστεύω ότι σαν βάση μπορεί να σταθεί για την εύρεση μίας λύσης δίκαιης για όλους. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
linuxovios Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Εγώ αναφέρομαι στα φυσικά μέσα ως προς την κοστολόγηση. Το internet και την τη συνδρομή που πληρώνουμε εμείς για να το έχουμε ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΟΥΝ. Είναι ελεύθερο αγαθό και μάλιστα σε κάποιες χώρες θεσμοθετούνται νόμοι γι΄ αυτό. To internet αν θέλουν να το αξιοποιήσουν ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ και όχι το αντίθετο. Αναλογικά θα έπρεπε να πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε? Το internet είναι 0 και 1. Τίποτα άλλο. Αν δεν τους αρέσει ας γυρίσουν στην αναλογική εποχή, να πουλάνε δίσκους και τις ταινίες τους σε κασέτες.
digekas Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγώ αναφέρομαι στα φυσικά μέσα ως προς την κοστολόγηση. Το internet και την τη συνδρομή που πληρώνουμε εμείς για να το έχουμε ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΟΥΝ. Είναι ελεύθερο αγαθό και μάλιστα σε κάποιες χώρες θεσμοθετούνται νόμοι γι΄ αυτό. To internet αν θέλουν να το αξιοποιήσουν ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ και όχι το αντίθετο. Αναλογικά θα έπρεπε να πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε? Το internet είναι 0 και 1. Τίποτα άλλο. Αν δεν τους αρέσει ας γυρίσουν στην αναλογική εποχή, να πουλάνε δίσκους και τις ταινίες τους σε κασέτες. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι η μόρφωση και η ψυχαγωγία είναι αγαθά τα οποία πρέπει να προσφέρονται δωρεάν από την ίδια την οργανωμένη πολιτεία η οποία θα πρέπει να καλύπτει και τα έξοδα όπως γινόταν στην αρχαία Ελλάδα όπου όσοι δεν είχαν να πληρώσουν το εισιτήριο, το κόστος το κάλυπταν οι άρχοντες της εποχής. Επειδή όμως απέχουμε πολύ από εκείνη την εποχή (από πολλές και διάφορες απόψεις) και από την στιγμή που οι δημιουργοί είναι αυτοί που παραχωρούν τα έργα τους και για αυτή την παραχώρηση (καλώς ή κακώς) απαιτούν κάποια κέρδη εμείς δεν μπορούμε ούτε να τους τα πάρουμε με το ζόρι αλλά ούτε και να τους βάλουμε να γράφουν βιβλία, μουσική ή να γυρίζουν ταινίες ως καταναγκαστικά έργα. Αν η κοστολόγηση (αξία) ενός cd/dvd κλπ προκύπτει μόνο από την αξία του φυσικού μέσου γιατί δεν το αγοράζουμε άδειο αλλά θέλουμε μέσα να έχει 0 και 1 (περιεχόμενο); Το δίκτυο σήμερα καταργεί σύνορα και αποστάσεις, αποτελεί κτήμα του καθενός μας και όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να το χρησιμοποιούμε και βάσει αυτής της λογικής η χρήση του δικτύου καθιερώνεται σαν ατομική ελευθερία άξια υπερασπίσεως. Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την δική μας ελεύθερη πρόσβαση αλλά ταυτόχρονα να απαιτούμε τον περιορισμό των άλλων. Όπως πληρώνουμε εμείς τις συνδρομές μας, έτσι πληρώνουν όσοι έχουν site πχ καλή ώρα αυτό που μας φιλοξενεί και το κόστος είναι ανάλογο των απαιτήσεων των μηχανημάτων αλλά και του διαθέσιμου bandwidth. Ακόμα και αυτά τα 0 και 1 του δικτύου που δεν έχουν copyright στοιχίζουν και για να είναι κάτι βιώσιμο πρέπει να γίνεται ένας ισολογισμός. Τίποτα δεν είναι τσάμπα και για αυτό δεν φταίνε οι άλλοι που δεν μας τα δίνουν δωρεάν αλλά πρώτα εμείς (γενική αναφορά) που δεν μπαίνουμε στην λογική να προσφέρουμε κάτι δωρεάν προτού έχουμε την απαίτηση οι άλλοι να λειτουργήσουν διαφορετικά. Φυσικά υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ανιδιοτελούς προσφοράς, που όμως καμία μα καμία από αυτές τις προσφορές δεν ήταν τσάμπα, όχι όπως το αντιλαμβάνεται ο νεοέλληνας σήμερα το τσάμπα. Όλες αυτές οι προσφορές τον χρέωναν και τον πάταγαν στο φιλότιμο και όποιος είχε αρχές και αξίες ένοιωθε μέσα του το χρέος να ανταποδώσει το καλό που έλαβε. Πες μου λοιπόν πόσο είναι το ποσοστό των τσαμπατζήδων και πόσοι έχουν την λογική της παραπάνω παραγράφου. Πόσοι τσαμπατζήδες θεωρούσαν ηλίθιους όσους προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και ότι πολυτιμότερο είχαν, τον χρόνο τους; Αυτοί λοιπόν οι "έξυπνοι" νεοέλληνες της αρπαχτής και της ρεμούλας που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν αρχές και αξίες πρέπει να πληρώνουν μπας και κάποτε ανοίξει το μυαλό τους και δουν ότι βρίσκονται στον πάτο της πυραμίδας και με τον τρόπο σκέψης τους συντηρούν αυτές τις δομές. Μέχρι όμως να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους το δίκτυο θα πρέπει να μένει κλειστό για αυτούς ή ανοικτό επί πληρωμή, την πληρωμή που νοιώθουν και καταλαβαίνουν ώστε να εκτιμούν πράγματα και αξίες, είτε είναι υλικές, είτε είναι άυλες. Η λογική του βολεψάκια-παρτάκια-τσαμπατζή που κοιτάει το ατομικό του συμφέρον και πως θα "ρίξει" τους υπόλοιπους για να βγει αυτός κερδισμένος δεν αποτελεί αριστερή ή αριστερίζουσα ιδεολογία, το αντίθετο, αν τα έργα ήταν δικά του θα χτυπιόταν κάτω που τον κλέβουν και όχι μόνο να μας κόψουν τις συνδέσεις θα ήθελε αλλά να μας στείλουν στο μπαλαούρο με συνοπτικές διαδικασίες. Και το νερό πληρώνουμε που χωρίς αυτό δεν ζούμε και το οξυγόνο σε φιάλες (αχρείαστο να είναι) (δεν εννοώ οξυγονοκόλλησης). Το δίκτυο προσέφερε τα μέσα, το ίδιο ήταν μέσο που αναπτύχθηκε ναι μεν για στρατιωτικούς σκοπούς αλλά αξιοποιήθηκε από ακαδημαϊκούς πολίτες για να φτάσει σήμερα σε αυτά τα χάλια να διαπραγματευόμαστε τις ελευθερίες μας, για ποιους; Για αυτούς που δεν θέλουν να παραδεχτούν το άδικο και που θέλουν να παίρνουν αλλά όχι να πληρώνουν αυτούς που δημιουργούν, την θέση μου και τις απόψεις μου για τους μεσάζοντες την έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένα δεν χρειάζεται να την επαναλάβω. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2010 από digekas
pournaras Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Περασε στο ντουκου ενα πολυ σωστο μηνυμα του Pigeon το http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3263958&postcount=76 Για ποια ελευθερια του ιντερνετ αληθεια μιλαμε; Αν αυριο το πρωι μονο η google να κατεβασει τα ρολα, το συνειδητοποιειτε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο χρηστων ουτε email δε θα εχει; Ελευθερια και κουραφεξαλα, ελεγχομαστε απο 2-3 εταιριες, αλλα κατα τα αλλα μας ενοχλουν οι κακες χολυγουντιανες. Οτι ναναι.
linuxovios Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 digeka πολύ ωραία όσα γράφεις, για την ταμπακιέρα, όμως, δε λες τίποτα. Αν κατάλαβα καλά υποστηρίζεις ότι πέρα από την υπερχρέωση και υπερκοστολόγηση των cd/dvd με ακουστικό και οπτικό περιεχόμενο θες και μια επιπλέον χρέωση των υπηρεσιών internet υπέρ των εταιρειών δικαιωμάτων. Δηλαδή να αυξηθούν τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ όλων των εταιρειών δικαιωμάτων επειδή ΔΗΘΕΝ θίγονται από την πειρατεία. Και αυτό είναι λύση σε τι ακριβώς? Να αγοράζουν πάνω από 2 βίλες το χρόνο τα golden boys ή να ζήσουν καλύτερα οι ηθοποιοί που πεινάνε? Μια πρόχειρη βόλτα από isohunt και βλέπεις ότι οι Νο1 αναζητήσεις σε ταινίες και μουσική είναι αυτές που σπάνε ρεκόρ εισπράξεων και κερδών και αφορούν "καλλιτέχνες" που βρίσκονται στο top 100 του Forbes. Ποιος θίγεται λοιπόν από την πειρατεία? Κοροϊδευόμαστε? Όταν ο κάθε ένας από εμάς έχει mp3/divX player/pc με δίσκους πολλών terra κτλ , ποια βιομηχανία ηλεκτρονικών δεν έχει βγάλει δισ και τρισ. ευρώ από την "πειρατεια" ? Εγώ για παράδειγμα το 90% των ταινιών που έχω στην ταινιοθήκη μου τις έχω δει είτε στον κινηματογράφο είτε τις έχω νοικιάσει από DVD club, είτε τις έχω αγοράσει (σε special κασετίνες, συλλεκτικές εκδόσεις κτλ). Μήπως δε θέλουν την πειρατεία γιατί για το ΜΟΥΦΑ ΥΛΙΚΟ οι εν δυνάμει πελάτες είναι υποψιασμένοι και δε θα πληρώσουν φράγκο ? Μήπως να μιλήσουμε για το free promotion που γίνεται από το internet? Ένα απλό παράδειγμα κάθε thread που δημιουργείται στο insomnia για επερχόμενες ταινίες. Εγώ υποστηρίζω ότι όχι μόνο δε θίγονται από την πειρατεία οι εταιρείες που κόπτονται γι αυτήν, αλλά έχουν και κέρδος από το internet. Ξαναλέω λοιπόν, επειδή η ιδεολογία και η δικιά μου και η δικιά σου είναι "αέρας": Ποια η πρότασή σου ακριβώς? Να γίνουν πιο πλούσιες οι εταιρείες δικαιωμάτων? Τι πρόβλημα θα λύσει αυτό? Υ.Γ. Όσο για το internet και την google που αναφέρεις : Η σχέση αυτών των εταιρειών με τον έλεγχο του internet και τους χρήστες είναι αμφίδρομη. Ναι μεν έχουν ισχύ, αλλά αυτή η ισχύ προκύπτει από τους χρήστες τους. Η google έχει τεράστια αξία, λόγω των χρηστών των cloud υπηρεσιών της. Αν εκλείψουν οι χρήστες, η αξία της google είναι μηδέν. Υ.Γ. 2 Κοίτα να δεις ρε γαμώτο που όσο ανεβαίνει η "πειρατεία" τόσο ανεβαίνουν τα κέρδη του Hollywood και οι αμοιβές των καλλιτεχνών και τόσο πιο πλούσιοι γίνονται καθημερινά. Διακρίνεις κάποιο pattern ?
PCharon Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 @pournaras Καλά ΟΚ, προϊόντα προωθούνε για έμμεσα ή άμεσα κέρδη, δε παθαίνεις και τίποτα επειδή έχεις ένα gmail ή πληκτρολογείς στο google και μπλαμπλα. Σας έχει πιάσει μια μανία καταδίωξης μερικούς.
pournaras Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 @pournarasΚαλά ΟΚ, προϊόντα προωθούνε για έμμεσα ή άμεσα κέρδη, δε παθαίνεις και τίποτα επειδή έχεις ένα gmail ή πληκτρολογείς στο google και μπλαμπλα. Σας έχει πιάσει μια μανία καταδίωξης μερικούς. Εγω οχι, μιλω απλα για καποιους που νομιζουν οτι το ιντερνετ ειναι κατι το αϋλο, απειραχτο και ελευθερο, καπου εκει ψηλα (σαν το θεο ενα πραγμα).
Spyros7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 @pournarasΚαλά ΟΚ, προϊόντα προωθούνε για έμμεσα ή άμεσα κέρδη, δε παθαίνεις και τίποτα επειδή έχεις ένα gmail ή πληκτρολογείς στο google και μπλαμπλα. Σας έχει πιάσει μια μανία καταδίωξης μερικούς. Και από την άλλη δεν τους χαλάει η θεσμοθέτηση νόμων που επιτρέπουν τον έλεγχο της πληροφορίας που διακινείται. Επειδή οι φτωχές πολυεθνικές χάνουν (φανταστικά) κέρδη. Ότι να ναι.
PCharon Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγω οχι, μιλω απλα για καποιους που νομιζουν οτι το ιντερνετ ειναι κατι το αϋλο, απειραχτο και ελευθερο, καπου εκει ψηλα (σαν το θεο ενα πραγμα). Συμφωνώ τότε. Όπως και με τα περισσότερα που γράφεις. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2010 από PCharon
Spyros7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μα το θέμα δεν είναι αν μπορεί η google η ο provider να σε ελέγξει (προφανώς μπορεί) αλλά αν ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να το κάνει. Έστω και αν αυτό γίνεται για την προστασία του "copyright". Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία όταν περιορίζονται οι ελευθερίες μας.
PCharon Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία όταν περιορίζονται οι ελευθερίες μας. Βεβαίως και υπάρχει! Πχ το "Αρθρο 27 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" λέει πως μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα των επικοινωνιών μας, επειδή ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ θίγονται τα πνευματικά δικαιώματα κάποιων... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=370498
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα