Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεχιζετε σελιδες επι σελιδων να δικαιολογησετε την πειρατεια, και να βλγαλετε λαθος τα πνευματικα δικαιωματα.

Ειπαμε, ολοι κλεβουμε, αλλα ας κανουμε και λιγο το μλκ, δε χρειαζετε να βγαινουμε και στις επαλξεις να το φωναξουμε.

Καλως η κακως,υπαρχουν νομοι, και με βαση αυτους τους νομους αν μας πιασουν κρινομαστε παρανομοι, το να βγαινουμε και να δειχνουμε γεματοι χαρα οτι εμεις τα καταφερνουμε και τους κλεβουμε (βλ. γαματο) , το μονο που πετυχαινουμε ειναι να τους τσιγκλιζουμε, και να ζητανε απλα να εφαρμοστει ο νομος.

Εις βαρος μας ειναι. Τωρα ολα τα αλλα τα "δεν θα επρεπε" και "δεν ειναι ηθικα σωστο" κλπ κλπ. ειναι για να γεμιζουμε σελιδες στα φορουμς, οπως ειπε και καποιος παραπανω, αν βρεθεις μπροστα στον εισαγγελεα (φτου κακα), κατσε και πες του το ειναι ηθικα λαθος να υπαρχουν τα πνευματικα δικαιωματα.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Συνεχιζετε σελιδες επι σελιδων να δικαιολογησετε την πειρατεια, και να βλγαλετε λαθος τα πνευματικα δικαιωματα.

Ειπαμε, ολοι κλεβουμε, αλλα ας κανουμε και λιγο το μλκ, δε χρειαζετε να βγαινουμε και στις επαλξεις να το φωναξουμε.

Καλως η κακως,υπαρχουν νομοι, και με βαση αυτους τους νομους αν μας πιασουν κρινομαστε παρανομοι, το να βγαινουμε και να δειχνουμε γεματοι χαρα οτι εμεις τα καταφερνουμε και τους κλεβουμε (βλ. γαματο) , το μονο που πετυχαινουμε ειναι να τους τσιγκλιζουμε, και να ζητανε απλα να εφαρμοστει ο νομος.

Εις βαρος μας ειναι. Τωρα ολα τα αλλα τα "δεν θα επρεπε" και "δεν ειναι ηθικα σωστο" κλπ κλπ. ειναι για να γεμιζουμε σελιδες στα φορουμς, οπως ειπε και καποιος παραπανω, αν βρεθεις μπροστα στον εισαγγελεα (φτου κακα), κατσε και πες του το ειναι ηθικα λαθος να υπαρχουν τα πνευματικα δικαιωματα.

οι νομοι φτιαχνονται απο ανθρωπους συμφωνα με τα στερεοτυπα της καθε εποχης αλλα πολλες φορες συμφωνα και με τα συμφεροντα καποιων.

π.χ η μοιχεια καποτε ηταν παρανομη και διωκοταν πονικα. πλεον ο νομος ειναι ανενεργος αν δεν εχει ηδη καταργηθει.στην ελλαδα γιατι στις μουσουλμανικες χωρες θεωρειται ακομα παρανομο

ας μην ξαναγυρισουμε στο περιφημο το "νομιμο ειναι και ηθικο" που ειπε βουλευτης για να καλυψει το σκανδαλο του

οποτε ας μην μπλεξουμε με την θεωρια των νομων

για αυτο γινεται ολος ο ντορος. για να περασει ενας Νομος που θα δικαιολογει την ποινη και μαζι με αυτο θα μπορουν να ελεγχουν τι βλεπουμε μεσω ιντερνετ

και σε αυτο το κινδυνο ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω κατι παραπανω στη συνδεση μου για να μην εχουν το δικαιωμα να με παρακολουθουν

τουλαχιστον οχι με αυτη τη προφαση. και να μην φτιαξουν στην συνεχεια νομο για να ποινικοποιησουν αν αυτο που κανω στον υπολογιστη τους αρεσει η οχι

Δημοσ.
Δεν μπορείς να το δανείσεις σε κανέναν, γιατί δεν είναι δικό σου. Του σκηνοθέτη, του συγγραφέα και του συνθέτη-τραγουδιστή είναι το πνευματικό έργο. Φασιστικό είναι να αποφασίζεις εσύ για το ποιος θα δει την δημιουργία κάποιου άλλου και να το θεωρείς μάλιστα και δικαίωμά σου.

Προφανως δεν μιλας ως καταναλωτης ουτε ως χρηστης("δεν θα υπαρχουν ταινιες να κατεβασετε").Αρα πες μας εχεις καμια δισκογραφικη?Εχεις κανα ξαδερφο τραγουδιστη στα μπουζουκια και δεν τον αφηνει η πειρατεια να κανει "καριερα"?Να κανουμε καμια πορεια στην Ομονοια βρε αδερφε για τους αδικημενους σκυλαδες τραγουδηστες.Τεσπα δεν θα ασχοληθω αλλο γιατι σκοπος μου δεν ειναι να σε μεταπεισω.Ο καθενας ειναι αξιος της μοιρας του...

@digekas

Αν και συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες να σου πω το εξης.Το να μπει ενα τελος πχ 10Ε στον λογαριασμο σου καθε μηνα δεν πρεπει να το θεωρουμε κατι το φυσιολογικο.Γιατι δηλαδη να την πληρωσει τελικα ο χρηστης(παλι).Δεν πρεπει να το θεωρουμε ως δεδομενο και γενικα αυτη η νοοτροπια που επικρατει τελευταια ειναι ισως πιο επικινδυνη απο την ιδια την πειρατεια.

Δημοσ.

Eγω παλι λεω οτι σε ολα τα ειδη και σε ολες τις υπηρεσιες πρωτα βλεπεις, δοκιμαζεις και τεσταρεις το προιον της υπηρεσιας και μετα αποφασιζεις αν θα το παρεις ή οχι.

Και αν το παρεις και σου βγει ελαττωματικο ζητας τα λεφτα σου πισω.

Επομενως μεχρι να βρεθει φορμουλα να βλεπω ας πουμε την μιση ταινια στο σινεμα, να γινεται διαλλειμα και μετα ΑΝ θελω για να δω την υπολοιπη ΤΟΤΕ να πληρωνω εισητηριο Ή μεχρι να μου δινει το δικαιωμα, να ακουω τα τραγουδια στο δισκοπωλειο και να μου καινε εκει cd επι τοπου με τα 10/20 που θελω και να πληρωνω επι τοπου μιση τιμη θα θεωρω οτι οποιος κατεβαζει παρανομο υλικο κλεβει τα κλεμμενα.

Δημοσ.
οι νομοι φτιαχνονται απο ανθρωπους συμφωνα με τα στερεοτυπα της καθε εποχης αλλα πολλες φορες συμφωνα και με τα συμφεροντα καποιων.

π.χ η μοιχεια καποτε ηταν παρανομη και διωκοταν πονικα. πλεον ο νομος ειναι ανενεργος αν δεν εχει ηδη καταργηθει.στην ελλαδα γιατι στις μουσουλμανικες χωρες θεωρειται ακομα παρανομο

ας μην ξαναγυρισουμε στο περιφημο το "νομιμο ειναι και ηθικο" που ειπε βουλευτης για να καλυψει το σκανδαλο του

οποτε ας μην μπλεξουμε με την θεωρια των νομων

για αυτο γινεται ολος ο ντορος. για να περασει ενας Νομος που θα δικαιολογει την ποινη και μαζι με αυτο θα μπορουν να ελεγχουν τι βλεπουμε μεσω ιντερνετ

και σε αυτο το κινδυνο ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω κατι παραπανω στη συνδεση μου για να μην εχουν το δικαιωμα να με παρακολουθουν

τουλαχιστον οχι με αυτη τη προφαση. και να μην φτιαξουν στην συνεχεια νομο για να ποινικοποιησουν αν αυτο που κανω στον υπολογιστη τους αρεσει η οχι

Καλως η κακως απο αυτη τη δουλεια ζουνε χιλιαδες ανθρωποι (και οι του αφρου ζουνε μεσα στη χλιδα). Οσο και να κλαφτουμε ο νομος θα περασει γιατι ναι μεν για καποιους η τεχνη ειναι ρομαντισμος, για αλλους ειναι επαγγελμα, και σαν επαγγελμα, ελευθερο κιολας που παραγει αγαθα μη αναγκαια αλλα πολυτελειας, μπορει να τα κοστολογησει οσο γουσταρει. Και αφου ειναι επαγγελμα οσο και να φωναξουμε, ο νομος θα το υπερασπιστει.

Στο παγιο επι της γραμμης διαφωνω καθετα, δεν δεχομαι να πληρωνω τη γραμμη μου που την εχω μονο για online games πχ (αλλα θελω 8αρα γιατι εχει καλυτερη αποκριση), για τον αλλον που δεν του φτανουν 10 δισκοι το μηνα. Εδω κλαιγομαστε για το 5ευρω και το 10ευρω διαφορας του ποτε με τον εκαστοτε εναλλακτικο, θα πληρωσω και κερατιατικα αλλων;

Eγω παλι λεω οτι σε ολα τα ειδη και σε ολες τις υπηρεσιες πρωτα βλεπεις, δοκιμαζεις και τεσταρεις το προιον της υπηρεσιας και μετα αποφασιζεις αν θα το παρεις ή οχι.

Και αν το παρεις και σου βγει ελαττωματικο ζητας τα λεφτα σου πισω.

Επομενως μεχρι να βρεθει φορμουλα να βλεπω ας πουμε την μιση ταινια στο σινεμα, να γινεται διαλλειμα και μετα ΑΝ θελω για να δω την υπολοιπη ΤΟΤΕ να πληρωνω εισητηριο Ή μεχρι να μου δινει το δικαιωμα, να ακουω τα τραγουδια στο δισκοπωλειο και να μου καινε εκει cd επι τοπου με τα 10/20 που θελω και να πληρωνω επι τοπου μιση τιμη θα θεωρω οτι οποιος κατεβαζει παρανομο υλικο κλεβει τα κλεμμενα.

Πας σε μια μπυραρια και κοιτωντας το μενου αποφασιζεις να παρεις μια μπυρα που δεν ξαναπιες (ακα βλεπεις ενα νεο εργο στο σινεμα). Η μιση παρε σου λεει οτι ειναι γαματη, η αλλη μιση οτι ειναι μαπα. Παιρνεις τελικα τη μπυρα (ειναι και πανακριβη), τη δοκιμαζεις και σουρχεται για εμετο. Τη δινεις πισω, απαιτωντας τα χρηματα σου;

Πας σε ενα κυριλε εστιατοριο που ξερεις οτι εχει γαματο μαγειρα και πας συχνα, (πες τον Spielberg ας πουμε). Σου προτεινει ενα ενο πιατο που εφτιαξε και ολος χαρα το παραγγελνεις (μισο μισθο εχει το πουστικο). Κι ενω εχει ολα τα πραγματα που τρως, ο συνδυασμος του δεν σου αρεσει και πολυ, και τρως το μισο. Τι κανεις; Το δινεις πισω και ζητας να στο ζυγισουν ωστε να πληρωσεις μονο αυτο που εφαγες;

Εχω δεκαδες τετοια αν θες συνεχιζω :-).

(και δεν βαζω μεσα τη λεξη ελλατωματικο, διοτι ενα τραγουδι που δε σου αρεσει δεν το λες ελλατωματικο, εκει λοιπον ειναι τελειως λαθος ο παραλληλισμος σου).

Δημοσ.
@digekas

Αν και συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες να σου πω το εξης.Το να μπει ενα τελος πχ 10Ε στον λογαριασμο σου καθε μηνα δεν πρεπει να το θεωρουμε κατι το φυσιολογικο.Γιατι δηλαδη να την πληρωσει τελικα ο χρηστης(παλι).Δεν πρεπει να το θεωρουμε ως δεδομενο και γενικα αυτη η νοοτροπια που επικρατει τελευταια ειναι ισως πιο επικινδυνη απο την ιδια την πειρατεια.

Φίλε μου δεν υποστηρίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε επιπλέον 10 ευρώ κάθε μήνα, μόνο όσοι έχουν 24άρες και τις έχουν φορτωμένες επί 24ώρου βάσεως.

Αυτός που έχει 2άρα και την χρησιμοποιεί για να σερφάρει προφανώς και δεν πρέπει να πληρώσει.

Με λίγα λόγια από τον όγκο που μεταφέρεται μπορεί ο κάθε isp να ενημερώνει τους πελάτες του πόσο ποσό θα πληρώσουν επιπλέον και ειδικά αν αυτό το υλικό κατεβαίνει πλέον νόμιμα από οργανισμό (που πέρα όλων των άλλων θα εξασφαλίζει και την ποιότητα) με μια απλή διασταύρωση λογαριασμών ο isp θα μας χρεώνει αναλογικά.

Τον πρόχειρο υπολογισμό τον έκανα για αυτό το λόγο. Για 6 ευρώ (μέσο όρο) "ζημιά" πάνε να μας βάλουν φίμωτρο, να μας παρακολουθούν κανονικά και με τον νόμο και αν τους έχεις μπει στο μάτι άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν κατέβασες το τάδε mp3 ή video.

Εμένα λίγο πολύ οι παλιοί με ξέρουν, ούτε με τις δισκογραφικές έχω πάρε δώσε ούτε και με τις εταιρίες προστασίας και τα όσα υποστηρίζω δεν αρέσουν πρώτα από όλα σε αυτές αλλά και στους isp που ήδη δίνουν με αυτό το ποσό το δικό τους τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να απαιτήσουμε (όσο και αν ακούγεται παρανοϊκό) να δεχτούν αυτό το ποσό και να μας αφήσουν ήσυχους γιατί διαφορετικά προβλέπω να έρχονται χειρότερα μέτρα ελέγχου στο δίκτυο και τώρα όπως έχει η κατάσταση με τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε ούτε πολλά περιθώρια μα ούτε και τις πολλές επιλογές και ο νοών νοείτω.

pournara, από online gaming, σερφάρισμα, έλεγχο mail, κλπ, δεν φορτώνεις την γραμμή σου. Αν όμως κάποιος κατεβάζει παιχνίδια ~6GB έκαστο, ταινίες hd 4,8,12GB ή ακόμα και untouched bluray ή σειρές στα 720p, το πράγμα αλλάζει, έτσι δεν είναι;

Για να το πω πιο απλά, αν τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, να κλείσουν όλους τους trackers και warez (σε προηγούμενο ποστ μου είχα link με την είδηση όπου άρχισαν να πληρώνουν φοιτητές για να δίνουν χρήστες που χρησιμοποιούν private trackers αλλά και κλειστά warez) να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν ιδιωτικές εταιρίες που θα ελέγχουν τι μεταφέρουμε στο δίκτυο και τελικά να μην αποφύγουμε ούτε τον περιορισμών των επιλογών (αφού θα μας πουλάνε ότι θέλουν και υποστηρίζουν εκείνοι) αλλά ούτε και το καπέλο στην τιμή, όχι μόνο θα χάσουμε στοιχειώδεις ελευθερίες αλλά αυτό το 6ευρω θα το πληρώσουμε πολλαπλάσιο.

Δημοσ.
Φίλε μου δεν υποστηρίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε επιπλέον 10 ευρώ κάθε μήνα, μόνο όσοι έχουν 24άρες και τις έχουν φορτωμένες επί 24ώρου βάσεως.

Αυτός που έχει 2άρα και την χρησιμοποιεί για να σερφάρει προφανώς και δεν πρέπει να πληρώσει.

Με λίγα λόγια από τον όγκο που μεταφέρεται μπορεί ο κάθε isp να ενημερώνει τους πελάτες του πόσο ποσό θα πληρώσουν επιπλέον και ειδικά αν αυτό το υλικό κατεβαίνει πλέον νόμιμα από οργανισμό (που πέρα όλων των άλλων θα εξασφαλίζει και την ποιότητα) με μια απλή διασταύρωση λογαριασμών ο isp θα μας χρεώνει αναλογικά.

Ογκοχρέωση/καπέλο; :X Μια γραμμή internet δεν καταγράφει κίνηση μόνο σε ανέβασμα-κατέβασμα rapid/torrent, μπορείς να κάνεις χίλια δύο άλλα πράγματα με μία γραμμή που να δίνουν μπόλικη κίνηση το μήνα σε GB. Πχ μετατρέπω το PC μου σε προσωπικό file server (δουλειά-σπίτι), webcam πολλές ώρες με φιλικό μου πρόσωπο, περιήγηση στο youtube, streaming, διάφορων ειδών servers για προσωπική χρήση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην περνάει από το δικό σου μυαλό και ΔΕΝ σχετίζεται με παράνομο κατέβασμα. Το ότι ένα σοβαρό ποσοστό ιδιωτών ενδιαφέρεται για γρήγορη γραμμή μόνο επειδή θέλει "να κατεβάζει" δε σημαίνει πως αυτοσκοπός της γρήγορης γραμμής είναι το κατέβασμα, υπάρχει ζωή και πέρα από αυτό. Δε θα πληρώνουμε και τα μαμισιάτικα των γαμάτων τώρα, έλεος...

Δημοσ.
Πας σε μια μπυραρια και κοιτωντας το μενου αποφασιζεις να παρεις μια μπυρα που δεν ξαναπιες (ακα βλεπεις ενα νεο εργο στο σινεμα). Η μιση παρε σου λεει οτι ειναι γαματη, η αλλη μιση οτι ειναι μαπα. Παιρνεις τελικα τη μπυρα (ειναι και πανακριβη), τη δοκιμαζεις και σουρχεται για εμετο. Τη δινεις πισω, απαιτωντας τα χρηματα σου;

Πας σε ενα κυριλε εστιατοριο που ξερεις οτι εχει γαματο μαγειρα και πας συχνα, (πες τον Spielberg ας πουμε). Σου προτεινει ενα ενο πιατο που εφτιαξε και ολος χαρα το παραγγελνεις (μισο μισθο εχει το πουστικο). Κι ενω εχει ολα τα πραγματα που τρως, ο συνδυασμος του δεν σου αρεσει και πολυ, και τρως το μισο. Τι κανεις; Το δινεις πισω και ζητας να στο ζυγισουν ωστε να πληρωσεις μονο αυτο που εφαγες;

Εχω δεκαδες τετοια αν θες συνεχιζω :-).

(και δεν βαζω μεσα τη λεξη ελλατωματικο, διοτι ενα τραγουδι που δε σου αρεσει δεν το λες ελλατωματικο, εκει λοιπον ειναι τελειως λαθος ο παραλληλισμος σου).

Αυτο που καταλαβα εγω ο Kaizer ηθελε να πει πως θα ηταν καλυτερο να σου δινοταν η δυνατοτητα "δοκιμης" προτου αγορασεις κατι, ενα ειδος preview.Αυτο δεν ειναι και τοσο ανεφικτο αφου ηδη γινετε, το beatport γι αυτο το λογο εχει τοση μεγαλη απηχυση.Ακους, επιλεγεις και τελος αγοραζεις τα κομματια που θες αντι να πας στο δισκαδικο και παρεις ολοκληρο Cd.Επισης υπαρχουν αρκετα sites που προσφερουν video on demand δυνατοτητα.Οπως και το conn-x tv, εχει μια καποια ποικιλια αλλα ειναι ακομη φτωχο και απο οικονομικης αποψης δεν συμφερει.Για μενα το beatport θα επρεπε να αποτελει πρωτυπο, απο θεμα οργανωσης, ευχαριστως να πληρωνα συνδρομη σε τετοιου στυλ sites αλλα με ολες αυτες τις σαβουροσελιδες και τα 50 pop ups για να κλικαρεις ε οχι.

Δημοσ.
Αυτο που καταλαβα εγω ο Kaizer ηθελε να πει πως θα ηταν καλυτερο να σου δινοταν η δυνατοτητα "δοκιμης" προτου αγορασεις κατι, ενα ειδος preview.Αυτο δεν ειναι και τοσο ανεφικτο αφου ηδη γινετε, το beatport γι αυτο το λογο εχει τοση μεγαλη απηχυση.Ακους, επιλεγεις και τελος αγοραζεις τα κομματια που θες αντι να πας στο δισκαδικο και παρεις ολοκληρο Cd.Επισης υπαρχουν αρκετα sites που προσφερουν video on demand δυνατοτητα.Οπως και το conn-x tv, εχει μια καποια ποικιλια αλλα ειναι ακομη φτωχο και απο οικονομικης αποψης δεν συμφερει.Για μενα το beatport θα επρεπε να αποτελει πρωτυπο, απο θεμα οργανωσης, ευχαριστως να πληρωνα συνδρομη σε τετοιου στυλ sites αλλα με ολες αυτες τις σαβουροσελιδες και τα 50 pop ups για να κλικαρεις ε οχι.

Δε διαφωνω οτι "θα επρεπε" αλλα αφου δεν υπαρχει τι να κανουμε; Σιγουρα το beatport ειναι πολυ καλο, αλλα δεν μπορεις να υποχρεωσεις τους παντες να το εχουν, πας σε αυτον που το εχει, και δεν πας σε αυτον που δεν εχει, δεν απαιτεις απο αυτον που δεν εχει να βαλει, αυτο θα γινει μεσα απο τους νομους της ιδιας της προσφορας-ζητησης. Επισης στο video on demand, απο τη στιγμη που θα επιλεξεις την ταινια, παλι μπροστα θα πληρωσεις, δεν γινεται να δεις την ταινια, και αναλογα τα συναισθηματα που σου αφησε να δωσεις και το αναλογο αντιτιμο, ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.
Ογκοχρέωση/καπέλο; :X Μια γραμμή internet δεν καταγράφει κίνηση μόνο σε ανέβασμα-κατέβασμα rapid/torrent, μπορείς να κάνεις χίλια δύο άλλα πράγματα με μία γραμμή που να δίνουν μπόλικη κίνηση το μήνα σε GB. Πχ μετατρέπω το PC μου σε προσωπικό file server (δουλειά-σπίτι), webcam πολλές ώρες με φιλικό μου πρόσωπο, περιήγηση στο youtube, streaming, διάφορων ειδών servers για προσωπική χρήση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην περνάει από το δικό σου μυαλό και ΔΕΝ σχετίζεται με παράνομο κατέβασμα. Το ότι ένα σοβαρό ποσοστό ιδιωτών ενδιαφέρεται για γρήγορη γραμμή μόνο επειδή θέλει "να κατεβάζει" δε σημαίνει πως αυτοσκοπός της γρήγορης γραμμής είναι το κατέβασμα, υπάρχει ζωή και πέρα από αυτό. Δε θα πληρώνουμε και τα μαμισιάτικα των γαμάτων τώρα, έλεος...

Φίλε μου είδες το δέντρο και έχασες το δάσος. :-)

Λίγο πιο πριν από αυτό που έκανες bold ανέφερα για διασταύρωση λογαριασμών. :-)

Επίσης κοιτάμε τον μέσο χρήστη του δικτύου, τι γνώσεις έχει και τι θέλει από αυτό. :-)

Έχω την εντύπωση ότι διαβάζετε τα μισά από όσα γράφω...

Ο isp μας γνωρίζει τόσο την ταυτότητά μας όσο και την ip που ο ίδιος μας παραχωρεί. Ο οργανισμός που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ο οποίος θα προσέφερε αυτό το υλικό γνωρίζει μόνο την ip μας (όπως συμβαίνει με όλα τα site που επισκεπτόμαστε σήμερα), οπότε με μία απλή διασταύρωση ο isp μας μπορεί να ξέρει πόσα κατεβάσαμε από εκείνο το site και να μας χρεώσει αναλογικά.

Αν δεις τι έκαναν όσοι είχαν warez με direct links, έλεγαν στα θύματά τους, δώστε το τάδε ποσό και με δυο κλικ θα έχετε ταινίες και σειρές με συγχρονισμένους υπότιτλους και cd.

Αυτό τον κόσμο έχασαν οι εταιρίες διανομής (κλπ) και μπήκαμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι τυχαίο ότι το gamato είχε κοντά 1εκ accounts και το μισό φορτίο στον κόμβο διασύνδεσης των isp. Μην μου πεις τώρα ότι οι χρήστες του gamato ήταν ψαγμένοι και ήξεραν πως να βρουν το κάθε τι και πως. Αν προσφέρει εκείνος ο οργανισμός υλικό με καλύτερη ποιότητα δεν θα έχουν λόγο να το ψάξουν αλλού.

Επίσης οι isp μας ξέρουν αν χρησιμοποιούμε p2p (ακόμα και αν είναι encrypted οι συνδέσεις) καθώς και από ποια site κατεβάζουμε μέσω http και ftp. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα μεταξύ μας. Όταν υπάρχει λύση και ο άλλος πάει να το παίξει πονηρός, υπάρχει τρόπος να τον τσιμπήσει ο isp του. Αν το αμφισβητείς στείλε pm να σου πω, δεν χρειάζεται να τα βγάζουμε όλα στην φόρα, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
Καλως η κακως απο αυτη τη δουλεια ζουνε χιλιαδες ανθρωποι (και οι του αφρου ζουνε μεσα στη χλιδα). Οσο και να κλαφτουμε ο νομος θα περασει γιατι ναι μεν για καποιους η τεχνη ειναι ρομαντισμος, για αλλους ειναι επαγγελμα, και σαν επαγγελμα, ελευθερο κιολας που παραγει αγαθα μη αναγκαια αλλα πολυτελειας, μπορει να τα κοστολογησει οσο γουσταρει. Και αφου ειναι επαγγελμα οσο και να φωναξουμε, ο νομος θα το υπερασπιστει.

Στο παγιο επι της γραμμης διαφωνω καθετα, δεν δεχομαι να πληρωνω τη γραμμη μου που την εχω μονο για online games πχ (αλλα θελω 8αρα γιατι εχει καλυτερη αποκριση), για τον αλλον που δεν του φτανουν 10 δισκοι το μηνα. Εδω κλαιγομαστε για το 5ευρω και το 10ευρω διαφορας του ποτε με τον εκαστοτε εναλλακτικο, θα πληρωσω και κερατιατικα αλλων;

Δεν σε ενοχλεί που πληρώνεις κερατιάτικα στην ΕΡΤ κάθε μήνα μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,20 και 30 ευρώ? Δεν βλέπεις ποτέ ΕΡΤ και αν ποτέ την ανοίξεις είναι τίγκα στις διαφημίσεις λες και είναι ιδιωτικό κανάλι και πρέπει να βγάλλει τα έξοδά του...

Θα σε ενοχλήσει άμα πληρώσεις 6ευρω στον ISP σου; Λες ότι έχεις την γραμμή μόνο για να παίζεις Online games. Δέχομαι λοιπόν ότι μπορεί να μην βλέπεις ταινίες σειρές και να μην παίζεις άλλα παιχνίδια. Γαμημένη μουσική δεν ακούς; Που την βρίσκεις,δεν την κατεβάζεις ως επί το πλείστον; Ακόμα και αν δεν ακούς ούτε μουσική και δεν έχεις κατεβάσει ποτέ τίποτα που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα,είσαι στην συντριπτική μειοψηφεία των χρηστών του internet... Σχεδόν όλοι κατεβάζουν. Να πληρώσεις κύριε γιατί να μην πληρώσεις; Εγώ είμαι μαλάκας που πληρώνω το 4πλάσιο χαράτσι της ΕΡΤ για να βλέπει ο παππούς ΕΤ1 ενώ μπορεί να μην έχω καν τηλεόραση σπίτι μου;

Δημοσ.
Δεν σε ενοχλεί που πληρώνεις κερατιάτικα στην ΕΡΤ κάθε μήνα μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,20 και 30 ευρώ? Δεν βλέπεις ποτέ ΕΡΤ και αν ποτέ την ανοίξεις είναι τίγκα στις διαφημίσεις λες και είναι ιδιωτικό κανάλι και πρέπει να βγάλλει τα έξοδά του...

Θα σε ενοχλήσει άμα πληρώσεις 6ευρω στον ISP σου; Λες ότι έχεις την γραμμή μόνο για να παίζεις Online games. Δέχομαι λοιπόν ότι μπορεί να μην βλέπεις ταινίες σειρές και να μην παίζεις άλλα παιχνίδια. Γαμημένη μουσική δεν ακούς; Που την βρίσκεις,δεν την κατεβάζεις ως επί το πλείστον; Ακόμα και αν δεν ακούς ούτε μουσική και δεν έχεις κατεβάσει ποτέ τίποτα που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα,είσαι στην συντριπτική μειοψηφεία των χρηστών του internet... Σχεδόν όλοι κατεβάζουν. Να πληρώσεις κύριε γιατί να μην πληρώσεις; Εγώ είμαι μαλάκας που πληρώνω το 4πλάσιο χαράτσι της ΕΡΤ για να βλέπει ο παππούς ΕΤ1 ενώ μπορεί να μην έχω καν τηλεόραση σπίτι μου;

Επειδη με ενοχλει που πληρωνω κερατιατικα την ΕΡΤ, δε σημαινει οτι επειδη μας πηδανε, ας περασει κι αλλος ενας για ενα στα γρηγορα. Το προβλημα ειναι να κοπει το κερατιατικο της ΕΡΤ, οχι με δικαιολογια αυτο να μας ριχνει ο καθενας κι απο ενα παγιο.

Διαβασε ξανα το μηνυμα και κοιτα μια λεξουλα που λεει "πχ", δεν ειναι προ χριστου, αλλο ειναι, και στην τελικη αν (οπως νομιζεις, βλεποντας θεωρητικα απο τον περιγυρο σου και μονο), αυτοι που δεν κατεβαζουν τιποτε ειναι μειοψηφια, γουστο τους και μαγκια τους, γιατι να πληρωνουν (μονιμα), την καυλα των αλλων;

Και επαναλμβανω(μαι), μλκς δεν ειναι γιατι πληρωνεις το χαρατσι της ΕΡΤ (για να βλεπει ο παππους), μλκς εισαι (με την καλη εννοια), γιατι το βαζεις σαν δικαιολογια, οτι αφου εσυ πληρωνεις κατι που δεν χρησιμοποιεις, να πληρωσουν και οι αλλοι για κατι που εσυ χρησιμοποιεις. Αν ειναι ετσι, καποιοι που μπορει να μην τους αρεσει η τσοντα (οποτε και να μην κατεβαζουν), αλλα το real thing, μπορει να μας ζητησουν παγιο, για μπουρδελοτσαρκα.

Δημοσ.
Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι, να μας παρακολουθούν 24/7 και όποιος κατεβάζει "παράνομο" υλικό να του κόβεται η γραμμή και να διώκεται ποινικά. Πραγματικά το θέλω πολύ! Έτσι θα φανεί το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είμαστε πρωταγωνιστές με τα ευρώ μας.

Αλήθεια, αν γίνουν όλα τα παραπάνω, ποιος θα αγοράζει cd, dvd (στα οποία έχουμε προπληρώσει πνευματικά δικαιώματα) ? Ποιος θα αγοράζει divX players , mp3 κτλ. με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με διαφημίσεις και γίνεται τζίρος δισ. ευρώ ? Ποιος θα αγοράζει δίσκους τεραστίου μεγέθους ? Ποιος θα χρυσοπληρώνει "24άρες" γραμμές και αύριο μεθαύριο vdsl και FTTH ? Μια ολόκληρη οικονομία θα καταρρεύσει για να καταλήξουν τα φράγκα (που δε θα καταλήξουν) σε άλλη τσέπη. Αυτό είναι το παιχνίδι και ο αγώνας τους.

Πραγματικά γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί αυτοί νόμοι. Και αν τώρα σε κυνηγάνε γιατί κατέβασες την τελευταία χολυγουντιανή υπερπαραγωγή αντί να πληρώσεις 12 ευρώ για να τη δεις , αύριο θα σε κυνηγάνε γιατί είδες τσόντα ή γιατί έβρισες τον χ αληταρά λαμόγιο πολιτικό που κατάκλεψε τη δημόσια περιουσία. Μεθαύριο δε θα μπορείς να μπλογκάρεις εκτός "ορίων" και τελικά θα μιλάς όποτε και με όποιον θέλουν αυτοί.

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Για να αποδειχτούν πόσο φασίστες (εκτός από κλέφτες είναι). Τους είναι εύκολο άλλωστε. Τρανό παράδειγμα οι μέρες που ζούμε. Αντί να πιάσουν τα λαμόγια και τα μεγάλα ψάρια και τους μιζαδόρους των δισ. ευρώ, κυνηγάνε το δημόσιο υπάλληλο (που δεν είναι βέβαια άμοιρος ευθυνών).

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Να γυρίσει και ο κόσμος (που καταλαβαίνει) σε ανοικτό λογισμικό και full encrypted connections. Να μείνουμε λίγοι και καλοί γιατί είχε γεμίσει ο τόπος από noobs leechers που ποτέ δεν έμαθαν και δε θα μάθουν τι εστί ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας (εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι και πώς λειτουργεί το pc).

Δε μας θέλουν στο internet, γιατί είναι το υπερόπλο μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο και να ελέγχουμε. Μας δίνει τη δύναμη της αλληλεπίδρασης. Μας θέλουν μπροστά στο χαζοκούτι.

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Θα πάρουν τα @ μου.

MAD RESPECT!

Ζωγραφισες φιλε μου...

Και για να το παίξω νομοταγής σου ζητώ την άδεια των πνευματικών δικαιωμάτων του υπεργαμάτου post σου για να το postaro στο blog μου:-D:-D:o

Δημοσ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΘΕΡΕΙΑ του διαδικτίου

:eek: πόνεσαν τα ματάκια μου. ελπίζω να το έκανες επίτηδες :-)

Να μείνουμε λίγοι και καλοί γιατί είχε γεμίσει ο τόπος από noobs leechers που ποτέ δεν έμαθαν και δε θα μάθουν τι εστί ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας (εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι και πώς λειτουργεί το pc).

"Να μείνουμε λίγοι και καλοί"

πειρατές - κλέφτες για να μπορούμε να κατεβάζουμε ότι γουστάρουμε με περισσότερο bandwidth και μετά να το χαρακτηρίζουμε και σαβούρα για να το απαξιώσουμε και να μειώσουμε το ηθικό και οικονομικό κόστος της κλοπής. Και αν θέλουμε μπορούμε να το πούμε και ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας επειδή θα είμαστε λίγοι και καλοί , και τρελλά μαγκάκια της πληροφορικής που δεν θα μπορούσαν να μας βρουν οι διωκτικές αρχές

θα πρόσθετα εγώ.

Και μετά ξύπνησα..:rolleyes:

Δε μας θέλουν στο internet, γιατί είναι το υπερόπλο μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο και να ελέγχουμε. Μας δίνει τη δύναμη της αλληλεπίδρασης. Μας θέλουν μπροστά στο χαζοκούτι.

:-D:-D Χαλλαρά Νταρθ Βέιντερ. Μην μας καταστρέψεις με το υπερόπλο σου.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, όλες τις ταινίες που κατεβάζεις από τα torrents , στο χαζοκούτι δεν κάθεσαι για να τις δεις με τις ώρες?

Η αυτοαναίρεση σε όλο της το μεγαλείο..:o

Φαντάζομαι αναφέρεσαι και στο αναμορφωτήριο σε μια πολιτεία των ΗΠΑ που μόλις έγινε ιδιωτικό άρχισε να χώνει μέσα παιδιά με παντελώς ό,τι να 'ναι κατηγορίες και φρόντισε τις 3μηνες ποινές να τις κάνει 9μηνες in no time.

Προτιμώ το κρατικό μπάχαλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν θα συμφωνήσω . Κάπου στη μέση είναι η λύση.

Και αν έχεις κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα να αναφέρεις για την ιδιωτική λειτουργία κάποιων υπηρεσιών,

το παράδειγμα της άθλιας λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι ο κανόνας.

Χωρίς εξαιρέσεις (πλέον. Παλιά μπορεί να υπήρχαν μερικές).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...