Spyros7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Το σχόλιό σου θα είχε νόημα αν ο συντάκτης έπαιρνε θέση ή τα παρουσίαζε μεροληπτικά, πράγμα που σε καμία περίπτωση δε συμβαίνει (νομίζω). Ο λόγος που πόσταρα το άρθρο είναι ακριβώς ότι το βρήκα αντικειμενικό και ιδιαίτερα ψαγμένο για μη "εξειδικευμένο" μέσο.
pigeon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Σπυρο δεν εχω πρόβλημα με το αρθρο, ορθα το πρόβαλες και ως αυτόνομο αρθρο ειναι αξιόλογο. Για την χρονικη στιγμή της δημοσιεύσης (στην εφημερίδα) εχω ενδοιασμούς. Αν και φαίνεται έγκαιρη λόγω των γνωστών γεγονότων, επισήμανα οτι καθε χρόνο τέτοιες μέρες υπάρχει κάποιο αρθρο αντιστοιχης θεματολογίας, αμερόληπτο ή οχι μου ειναι αδιάφορο στο -σχεδον στατιστικο- συλλογισμό μου. Think outside of the box
digekas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Έχουμε 2εκ συνδέσεις στην Ελλάδα και χοντρικά οι εκτιμήσεις των διαφυγόντων κερδών τους υπολογίζονται (από τις ίδιες φυσικά) στο 1δις ευρώ τα τελευταία 7 χρόνια που λειτουργούσε το gamato. Και τις δύο φορές που έκλεισε το gamato το φορτίο στον κόμβο ουδέτερης διασύνδεσης των isp έπεσε στο μισό από 20Gbps στα 10. Αν υπολογίσουμε ότι ήταν ο μόνος ιδιαίτερα γνωστός tracker που έδινε ταινίες και σειρές με υπότιτλους και είχε διαρκώς ανοικτές τις εγγραφές του και με το προληπτικό κλείσιμο και των άλλων tracker το φορτίο βρέθηκε στα ίδια επίπεδα όταν το gamato έκλεισε για πρώτη φορά, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι σε γενικές γραμμές σε επίπεδο χώρας το bandwidth του "πειρατικού" υλικού κυμαίνεται σε αυτή την τάξη μεγέθους. (1δις ευρώ/2 εκ συνδέσεις)/7 χρόνια προκύπτει ένα ποσό 72 ευρώ τον χρόνο για κάθε σύνδεση ή 6 ευρώ το μήνα ανά σύνδεση. Βέβαια ο κόσμος μαζεύτηκε τον τελευταίο 1.5 χρόνο αλλά από την άλλη αν δεν υπήρχε το gamato όλος αυτός ο κόσμος είναι αμφίβολο αν θα αγόραζε το υλικό αυτό, οπότε μπορούμε να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να δούμε για τι ποσό μιλάμε. Αφού λοιπόν το πρόβλημα είναι τα διαφυγόντα κέρδη ας φτιάξει η ΕΠΟΕ ένα tracker ο οποίος να παρέχει υλικό με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, εικόνας και απόδοσης διαλόγων και ας ζητά από τον κάθε isp το ποσό που αναλογεί συνολικά στους χρήστες του και ας παίρνει με την σειρά του από εμάς ο isp το ποσό που προκύπτει από τα GB που κατεβάσαμε (0~10 επιπλέον ευρώ/μήνα). Από τα στατιστικά του tracker θα μπορούσε άμεσα να εκτιμήσει η ΕΠΟΕ και το τι δικαιούται ο κάθε παραγωγός του έργου οπότε όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι, σωστά; Αμ δε. Το πρόβλημα το έχουν οι μεσάζοντες, κανάλια, εταιρίες διανομής, εκδότες, δισκογραφικές (τα στελέχη της ΕΠΟΕ και λοιπών εταιριών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων) που με την ισχύ που είχαν όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλεύονταν τόσο τους δημιουργούς όσο και τον κόσμο. Μπροστάρηδες λοιπόν θα πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες, οι ίδιοι οι δημιουργοί, που τώρα τους δίνεται η δυνατότητα πραγματικά να αμειφθούν αναλογικά και να πάρουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται και αξίζουν και εκείνοι να επιλέξουν τι ποσοστό των κερδών τους θα παραχωρήσουν στους πλέον παρωχημένους μεσάζοντες. Μακάρι το υπουργείο πολιτισμού να έβλεπε πως έχει σήμερα η εκμετάλλευση τόσο των καλλιτεχνών όσο και του κόσμου και να ήταν εκείνο υπεύθυνο για την διάδοση του πολιτισμικού αγαθού στον κόσμο και την απόδοση των κερδών στους δημιουργούς. Όπου υπάρχει διαφάνεια η διαφθορά πάει περίπατο. Με λίγα λόγια κερδισμένος θα είναι τόσο ο κόσμος όσο και οι δημιουργοί, σαν να λέμε το 99.9% του πληθυσμού, αφού λοιπόν εργάζονται και λειτουργούν για το καλό του συνόλου ευκαιρία να το αποδείξουν.
linuxovios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι, να μας παρακολουθούν 24/7 και όποιος κατεβάζει "παράνομο" υλικό να του κόβεται η γραμμή και να διώκεται ποινικά. Πραγματικά το θέλω πολύ! Έτσι θα φανεί το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είμαστε πρωταγωνιστές με τα ευρώ μας. Αλήθεια, αν γίνουν όλα τα παραπάνω, ποιος θα αγοράζει cd, dvd (στα οποία έχουμε προπληρώσει πνευματικά δικαιώματα) ? Ποιος θα αγοράζει divX players , mp3 κτλ. με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με διαφημίσεις και γίνεται τζίρος δισ. ευρώ ? Ποιος θα αγοράζει δίσκους τεραστίου μεγέθους ? Ποιος θα χρυσοπληρώνει "24άρες" γραμμές και αύριο μεθαύριο vdsl και FTTH ? Μια ολόκληρη οικονομία θα καταρρεύσει για να καταλήξουν τα φράγκα (που δε θα καταλήξουν) σε άλλη τσέπη. Αυτό είναι το παιχνίδι και ο αγώνας τους. Πραγματικά γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί αυτοί νόμοι. Και αν τώρα σε κυνηγάνε γιατί κατέβασες την τελευταία χολυγουντιανή υπερπαραγωγή αντί να πληρώσεις 12 ευρώ για να τη δεις , αύριο θα σε κυνηγάνε γιατί είδες τσόντα ή γιατί έβρισες τον χ αληταρά λαμόγιο πολιτικό που κατάκλεψε τη δημόσια περιουσία. Μεθαύριο δε θα μπορείς να μπλογκάρεις εκτός "ορίων" και τελικά θα μιλάς όποτε και με όποιον θέλουν αυτοί. Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Για να αποδειχτούν πόσο φασίστες (εκτός από κλέφτες είναι). Τους είναι εύκολο άλλωστε. Τρανό παράδειγμα οι μέρες που ζούμε. Αντί να πιάσουν τα λαμόγια και τα μεγάλα ψάρια και τους μιζαδόρους των δισ. ευρώ, κυνηγάνε το δημόσιο υπάλληλο (που δεν είναι βέβαια άμοιρος ευθυνών). Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Να γυρίσει και ο κόσμος (που καταλαβαίνει) σε ανοικτό λογισμικό και full encrypted connections. Να μείνουμε λίγοι και καλοί γιατί είχε γεμίσει ο τόπος από noobs leechers που ποτέ δεν έμαθαν και δε θα μάθουν τι εστί ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας (εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι και πώς λειτουργεί το pc). Δε μας θέλουν στο internet, γιατί είναι το υπερόπλο μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο και να ελέγχουμε. Μας δίνει τη δύναμη της αλληλεπίδρασης. Μας θέλουν μπροστά στο χαζοκούτι. Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Θα πάρουν τα @ μου.
pigeon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 linuxovios ωραιο το λογύδριο αλλα φάσκεις και αντιφάσκεις. Ας πούμε, λες: Αλήθεια, αν γίνουν όλα τα παραπάνω, ποιος θα αγοράζει cd, dvd (στα οποία έχουμε προπληρώσει πνευματικά δικαιώματα) ? Ποιος θα αγοράζει divX players , mp3 κτλ. με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με διαφημίσεις και γίνεται τζίρος δισ. ευρώ ? Ποιος θα αγοράζει δίσκους τεραστίου μεγέθους ? Ποιος θα χρυσοπληρώνει "24άρες" γραμμές και αύριο μεθαύριο vdsl και FTTH ? και αμεσως μετα : Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Να γυρίσει και ο κόσμος (που καταλαβαίνει) σε ανοικτό λογισμικό και full encrypted connections. Να μείνουμε λίγοι και καλοί γιατί είχε γεμίσει ο τόπος από noobs leechers που ποτέ δεν έμαθαν και δε θα μάθουν τι εστί ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας (εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι και πώς λειτουργεί το pc). Ακόμα εχεις απορία ποιος θα αγοράσει; ΟΛΟΙ. Γι'αυτο την παλεύουν ακόμα με δικαστήρια και δεν εχουν φτιάξει δικά τους κανάλια διανομής φτηνού υλικού στο internet. Λίγη τρομοκρατία και θα γεμίσουν τα φακTheMall με καταναλωτές που "δεν θελουν να μπλέξουν μ'αυτα τα ιντερνέτ". Επίσης λες: Δε μας θέλουν στο internet, γιατί είναι το υπερόπλο μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο και να ελέγχουμε. Μας δίνει τη δύναμη της αλληλεπίδρασης. Μας θέλουν μπροστά στο χαζοκούτι.Συμφωνω, ξεχνας οτι το internet ελεγχεται αποκλειστικά απο το κεφάλαιο, μπορει να "κλεισει" οτι θελει οποτε θέλει και ειναι για τον σκεπτόμενο πολίτη οτι ακριβως η τηλεόραση για τη γιαγιά στο χωριό: Το ξεκαρφωμα οτι δηθεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία. Και τέλος: Αντί να πιάσουν τα λαμόγια και τα μεγάλα ψάρια και τους μιζαδόρους των δισ. ευρώ, κυνηγάνε το δημόσιο υπάλληλο (που δεν είναι βέβαια άμοιρος ευθυνών).Μου θυμισε εντελως, αυτο:
linuxovios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 pigeon 1) πες μου πού φάσκω και αντιφάσκω με επιχειρήματα και όχι απλά quotes (για να καταλάβω δηλαδή) 2) κάνε quote το post μου ή ολόκληρο ή τουλάχιστον αποσπασματικά αλλά με τη σειρά που τα έγραψα. Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι και αν αντιλαμβάνεσαι την οικονομική κρίση, όχι αυτή του κράτους, αλλά αυτή του μέσου πολίτη. Δεν υπάρχουν χρήματα πλέον για "fakTheMall" κτλ. Υ.Γ. Όσο για τους αστεϊσμούς σου με την εικόνα που post-άρεις, ήθελα να ήξερα αν ήσουν 70 ετών, δούλευες μια ζωή, είχες δικαίωμα για περίθαλψη στην Α θέση δημόσιου νοσοκομείου και σου έσκαγε θέμα υγείας, τι θα έκανες. Γιατί ο πατέρας μου όχι μόνο περίθαλψη δεν είχε στην πρώτη θέση, αλλά έπρεπε να πληρώσει 7 χιλιάρικα σε ιδιωτικό για να ζει σήμερα και να μην του ανάβουμε το καντηλάκι.... Ναι λοιπόν, "φέρτε πίσω τα κλεμμένα". Εσύ μπορείς να ωχαδερφίζεις πίσω από το μπαμπά σου ή την άγνοιά σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο.
Bspus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μα δεν κανουν τον αγωνα να κοψουν την πειρατεια για να αγοραζει ο κοσμος dvd και cd. Αυτα θεωρουνται ηδη παρωχημενα ως μεσο διαδοσης. Αποσκοπουν στο internet και streaming η download επι πληρωμη ως το μεσο του μελλοντος. Φυσικα και ο κοσμος θα συνεχισει να εχει τεραστιες συνδεσεις η οποιες θα γινουν standard πλεον (απλως δεν θα υπαρχουν μικροτερες ταχυτητες η δεν θα εχουν πρακτικα διαφορα τιμης). Και ολοι θα εχουν λογαριασμο για να πληρωνουν το υλικο μεσω πιστωτικης σε μορφη pay per view, με παντελη ελλειψη ανωνυμιας. Τουλαχιστον ετσι οραματιζονται το μελλον. Οσο η πειρατεια ειναι ευκολη και χωρις κυρωσεις αυτο δεν θα γινει ιδιαιτερα κερδοφορο. Θα κανουν τα αδυνατα δυνατα να το φερουν και αμα το καταφερουν με τους νομους και σοβαρες ενεργειες να τους εφαρμοσουν δεν θα γουσταρεις καθολου
digekas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Bspus σε αυτό ποντάρουν τα μεγάλα Αμερικάνικα στούντιο παραγωγής (πριν δυο χρόνια έγινε απεργία από τους σεναριογράφους που καθήλωσε το hollywood με βασικό αίτημα ποσοστό από τις πωλήσεις μέσω δικτύου). Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνονται οι "τοπικοί μεταπωλητές" είναι ότι πολύ σύντομα θα τους κάνουν στην άκρη και το υλικό θα δίνεται κατευθείαν από τους παραγωγούς στον κόσμο. Αντί λοιπόν να συστρατεύονται με τα στούντιο θα έπρεπε να ζητήσουν να μπει στις συνδέσεις ένα επιπλέον ποσό όπως μπαίνει στα άγραφα μέσα cd/dvd/μηχανήματα εγγραφής και να εξασφαλίσουν το ποσοστό τους γιατί αύριο μεθαύριο θα βρεθούν να μην έχουν υλικό να πουλήσουν.
linuxovios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 και αμα το καταφερουν με τους νομους και σοβαρες ενεργειες να τους εφαρμοσουν δεν θα γουσταρεις καθολου Open source + I2P ή ΤΟR --> anonymous p2p. Για τους λίγους και ψαγμένους τώρα, για τις μάζες από βδέλλες αργότερα. Όπως είπα: θα πάρουν τα @ μου
KaizerSoze Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Open source + I2P ή ΤΟR --> anonymous p2p. Για τους λίγους και ψαγμένους τώρα, για τις μάζες από βδέλλες αργότερα. Όπως είπα: θα πάρουν τα @ μου H αληθεια ειναι οτι νοοτροπια "εγω να τα παιρνω" με την νοοτροπια 'εγω να εχω p2p γιατι ειμαι opensource-ας" δεν διαφερει και πολυ
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Open source + I2P ή ΤΟR --> anonymous p2p. Για τους λίγους και ψαγμένους τώρα, για τις μάζες από βδέλλες αργότερα. Όπως είπα: θα πάρουν τα @ μου Άμα σου περιορίσουν την σύνδεση οι ISP ή σου βάλουν ετσιθελικά να πληρώνεις επιπλέον πάγιο, μάλλον εσύ θα πάρεις τα δικά τους. Εκτός αν ρίξεις ιδιόκτητο χαλκό/οπτική ίνα καλό είναι να μην το παίζεις ιστορία "εγώ τους έχω γραμμένους όλους" γιατί μια μάντρα..
pigeon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) [...]Ναι λοιπόν, "φέρτε πίσω τα κλεμμένα". Εσύ μπορείς να ωχαδερφίζεις πίσω από το μπαμπά σου ή την άγνοιά σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο. Συγνώμη δεν ηξερα οτι ειχα να κάνω με οπαδό του συμπλέγματος Παπαδακο-Τραγκό-Αυτιά, η νόσος του λαικισμού ειναι ανίατη και μη αναστρέψιμη. Linuxovios ακροβατεις μεταξύ λογικής και παραλογίας πολυ επικίνδυνα για την ψυχραιμία μου και οποτε αν σου απαντήσω οπως πρεπει ενδεχομένως να με στείλουν για μπάνια. Γι'αυτο σου λεω ενα ωραιότατο "Εχεις δίκιο!" και πάμε παρακατω. Μα δεν κανουν τον αγωνα να κοψουν την πειρατεια για να αγοραζει ο κοσμος dvd και cd. Αυτα θεωρουνται ηδη παρωχημενα ως μεσο διαδοσης. Αποσκοπουν στο internet και streaming η download επι πληρωμη ως το μεσο του μελλοντος. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση απο τις εγχώριες εταιρίες. Κάποτε θα γίνει αλλα τώρα τους νοιάζει το ζεστό μετρητό του δώρου του Πασχα. Το επίπεδο του αγοραστικού κοινού ειναι χαμηλό και τα καλυτερα κανάλια διανομής υλικού στη χωρα μας ειναι η RealNews και το Πρώτο Θεμα, αν με εννοεις.. Τωρα αρχίζουν να ταρακουνιούνται λόγω των torrent sites και ελπίζουν οτι τρομοκρατώντας λιγο τους χρήστες (και τους γονείς τους!) θα γυρίσει ενα ποσοστό στα νομιμα και στα original. Οσο για την οικονομική κρίση, θα το ξαναγράψω κι ας γίνω γραφικός, οι μισοι που μάχονται υπερ της δωρεαν πληροφορίας και του free download εχουν αγοράσει 200ε το τζινάκι τους και 500ε το iphone τους. Ειναι ψέμματα; Οι μισοί χρειάζονται οικονομικό διαχειριστή οχι δωρεαν τραγούδια.. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2010 από pigeon
Bspus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση απο τις εγχώριες εταιρίες. Κάποτε θα γίνει αλλα τώρα τους νοιάζει το ζεστό μετρητό του δώρου του Πασχα. Το επίπεδο του αγοραστικού κοινού ειναι χαμηλό και τα καλυτερα κανάλια διανομής υλικού στη χωρα μας ειναι η RealNews και το Πρώτο Θεμα, αν με εννοεις.. ) Φιλε μου δεν ελεγα για Ελλαδα αλλα για την ταση στον κοσμο γενικως και πιο μακροπροθεσμα. Open source + I2P ή ΤΟR --> anonymous p2p. Για τους λίγους και ψαγμένους τώρα, για τις μάζες από βδέλλες αργότερα. Όπως είπα: θα πάρουν τα @ μου Νομιζεις οτι αμα γινει αυτο που εγραψα (που το απευχομαι φυσικα αλλα ειναι τεχνικα δυνατο) θα σε σωσει το tunneling και τα free anonymous proxies? Οτιδηποτε απο αυτα υπαρχει δωρεαν ειναι παντελως ακαταλληλο για p2p και μαλιστα θεωρειται γαιδουρια να τους τρως bandwidth για κατι τετοιο. Αλλα ετσι και αλλιως δεν ειναι αρκετα γρηγορα και αξιοπιστα. Φυσικα πληρωμενη υπηρεσια υψηλης ποιοτητας τετοιου ειδους υπαρχει (παλι θα τα σκας!) αλλα πολυ αμφιβαλλω αν η ανωνυμια σου ειναι ασφαλης εφοσον παλι (αμα τους πιεσουν) μπορουν να σε δωσουν στεγνα. Αλλα εστω και οτι καταφερες να εχεις πληρη ανωνυμια επειδη εισαι στους λιγους και ψαγμενους. Νομιζεις οτι θα μπορεις να βρεις τα παντα οπως τωρα και μαλιστα αμεσως? Ποσοι θα ασχοληθουν να σερβιρουν υλικο για τους ελαχιστους? Μαλλον εχεις μια ρομαντικη εικονα της πειρατειας ως underground σκηνη οπως ηταν σε παλιοτερες (περασμενες ανεπιστρεπτι) εποχες
Spyros7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 lΣυμφωνω, ξεχνας οτι το internet ελεγχεται αποκλειστικά απο το κεφάλαιο, μπορει να "κλεισει" οτι θελει οποτε θέλει και ειναι για τον σκεπτόμενο πολίτη οτι ακριβως η τηλεόραση για τη γιαγιά στο χωριό: Το ξεκαρφωμα οτι δηθεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία. Τελείως άκυρη σύγκριση. Πόσο κεφάλαιο θέλεις για να ανεβάσεις ένα site και πόσο για να πάρεις άδεια για ένα τηλεοπτικό σταθμό πανεθνικής εμβέλειας? Δεν έχεις την επιλογή πχ να ενημερωθείς από άπειρα ειδησεογραφικά site? Ισχύει το ίδιο για τα κανάλια? (άσε που λένε όλοι τα ίδια). Το ίντερνετ είναι δύσκολο να ελεγχθεί λόγω της φύσης του, ευτυχώς για μας. (εκτός αν εφαρμόζονται πολιτικές τύπου Κίνας, οπότε πάνε περίπατο τα περί ελευθερίας και δημοκρατίας αφού τα προσωπεία πέφτουν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα