Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικα δεσμευμενη ΡΑΜ μετα απο φορματ.

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκανα φορματ σ'ενα φορητό μαρκας λενοβο (μοντελο δεν θυμαμαι ακριβως) ο οποιος εχει 2Χ512ραμ C2D επεξ και βιστα home.

Εβαλα μοναχα τα απαραιτητα προγραμματα,δηλ μσν,αβαστ και κατι ψιλολογια.

Ο φορητός λοιπον για 2-3 μερες μετα το φορματ δουλευε κανονικοτατα.Προχτές μου τον ξαναφεραν εβλεπα πως ακομη και μετα απο ρισταρτ χωρις τιποτα να τρεχει βαρυ,ειχε 70% δεσμευμένη ραμ.

Με συνεπεια να σερνεται απιστευτα.

Ελεγξα τις εφαρμογές που τρεχουν απτο τασκ μανατζερ αλλα δεν εξηγειται τοση καταναλωση ραμ.

Μηπως φταινε τα βιστα? καμμια ιδεα?

Δημοσ.

τι λειτουργικό είχε πριν το λάπτοπ? είχε xp και τώρα έβαλες βίστα? έχεις κάποια παράνομη εφαρμογή που μπορεί να προκαλεί memory leaks? είσαι σίγουρος πως δεν έχεις μολυνθεί με κάποιο κακόβουλο λογισμικό (ιο/trojan/malware)?

Πάντως 1 gb ram για βίστα είναι λίγα....

Δημοσ.

Αυτά τα ψιλολόγια με τρομάζουν. Office του έχεις βάλει; Ποιο; Επίσης τι IE έχει επάνω;

Αν έχεις Vista με μικρή κάρτα γραφικών, όλα τα animations ενεργοποιημενα και μερικά ψιλολογια (όπως ένα antivirus και ένα office) τότε το 1GB δεν είναι ικανοποιητικό.

Μπορεις να ανεβάσεις ένα hijacklog;

Δημοσ.

το λαπτοπ ειχε βιστα απο πριν! εβαλα ξανα τα ιδια.

ΙΕ θαρρω εχει τον τελευταιο (που τρωει μεν πολυ ραμ,αλλα δεν "παιζει" ναναι μονο αυτο).

Office εχει το 2007.

Ιους δεν εχει,ή κατι παρεμφερες.Δηλ απευθειας μετα το φορματ εβαλα το αβαστ και ολα μια χαρα.

@ παρανομη εφαρμογη και memory leaks? βοηθησε με σε παρακαλω...

@ ναι η καρτα γραφικων ειναι το ονειδος των Η/Υ.μια ιντελ ενσωματωμενη 128μβ shared.

οριστε και το hijack (για καποιο λογο δεν εσωζε το λογκ,εξου κι το πριντ σκριν)

th_asd.jpg

Δημοσ.

@ παρανομη εφαρμογη και memory leaks? βοηθησε με σε παρακαλω...

πολλές φορές τα "crack" διαφόρων εφαρμογών παρουσιάζουν memory leaks. Ακόμα περισσότερες, είναι μολυσμένα με διάφορα malware. Αν έχεις περάσει κάτι τέτοιο στον υπολογιστή σου, έχε απλά υπ'όψιν πως είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Ζητάς πολλά από το μηχανάκι για αυτό ζορίζεται. Το Log δείχνει καθαρό.

Το office 2007 είναι "βαρούτσικο" και σε συνδυασμό με τη μικρή κάρτα γραφικών, λογικό είναι να σέρνεται. Τι θα έκανα στη θέση σου:

-Θα έκανα ένα format (λόγω του 2007)

-Θα έβαζα το 2003

-Θα αφαιρούσα τη sidebar (προσωπικά τη θεωρώ κορδελάκι)

-Θα μείωνα τα πολλά animations (shade, χρώματα, κλπ)

-Θα πρόσθετα κι άλλη μνήμη

Το μηχάνημα μετά θα πετούσε (σε σχέση με το πως δουλεύει τώρα).

Βέβαια υπάρχει και εναλλακτική του linux. Εκεί να δεις "μπαντιλίκια".

Επιμένω για το office γιατί έχω παρατηρήσει ότι άμα εγκατασταθεί "βαραίνει" το σύστημα ακόμα κι αν δεν τρέχεις κάποια εφαρμογή.

Κάτι ακόμα για το avast. Δεν είναι αρκετό. Βάλε κάποιο από τα spywareblaster και spybotsearchanddestroy για το inoculation που έχουν. Σε προστατεύουν χωρίς να τρέχουν στη μνήμη

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την βοηθεια!

Ας συνοψισω:

-δυστηχως η κοπελα μου εχει κολλημα με το οφις 07 (προσωπικα εχω το 03 δεν το αλλαζω για τπτ)

-θα βγαλω την sidebar,αν κι την ειχα ενεργοποιημενη μονο για να δειχνει cpu load/ram

-αυτο δεν ξερω να το κανω,μιας και μολις λιγες μερες πριν μεταπηδησα απο ΧΡ σε 7/βιστα (κατατοπισε με αν σου'ναι ευκολο)

-προφανως DDR απλή θα χει? (υποχρεωτικα πρεπει να βαλω 2 moduls?)

Λινουξ και γυναικα ειναι σα να λεμε γυναικα και Μ3 CSL χωρις ESP...οποτε...!!!

(συμφωνω για το οφις,ειδικα το 07)

Δημοσ.

-δυστηχως η κοπελα μου εχει κολλημα με το οφις 07 (προσωπικα εχω το 03 δεν το αλλαζω για τπτ)

Πές της "καρδιά μου, δεν μπορείς με Yaris να κουβαλάς όλη την παρέα και να τρέχει σαν Avensis". Επιλογή της.

-θα βγαλω την sidebar,αν κι την ειχα ενεργοποιημενη μονο για να δειχνει cpu load/ram

Δηλαδή έτρωγε πόρους τζάμπα.

-αυτο δεν ξερω να το κανω,μιας και μολις λιγες μερες πριν μεταπηδησα απο ΧΡ σε 7/βιστα (κατατοπισε με αν σου'ναι ευκολο)

google it (sorry είναι εκτενές)

-προφανως DDR απλή θα χει? (υποχρεωτικα πρεπει να βαλω 2 moduls?)

Προφανώς ως προς τι; Δεν υπάρχει προφανώς. Θα δεις τι μοντέλο laptop έχεις (το γράφει από κάτω), θα κοιτάξεις τα specifications στο site της lenovo και μετά με τη βοήθεια του manual θα δεις που ειναι οι μνήμες και πόσες θύρες έχει (άνοιξε το κιολας να δεις). Μετα θα αγοράσεις ίδιων χαρακτηριστικών (όχι αναγκαία ίδιας μάρκας) και θα τις βάλεις. Για 1-2 modules ... RTMF γιατί δεν ξέρω.

Λινουξ και γυναικα ειναι σα να λεμε γυναικα και Μ3 CSL χωρις ESP...οποτε...!!!

Λάθος κάνεις. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν τα απόλυτα βασικά στους υπολογιστές (browsing, word, facebook, msn, μουσική και ταινίες) κάτι που το Linux τα ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ. Δεν παίζουν παιχνίδια (όχι το mame δε μετράει), και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λογισμικό. Από την άλλη δεν έχεις virus, spyware, BSOD και ότι άλλο ικανό να σου σπάει εσένα τα νεύρα (γιατί σιγά μην ασχοληθούν, θα κάνουν λίγο ζουζουνιές και θα τρέχεις εσύ). Να ξεκαθαρίσω κάτι για να μη μείνει η εντύπωση του μισογύνη. Δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι και δεν είναι μόνο οι γυναίκες. Ξέρω και πολλούς άντρες που είναι σε ανάλογη φάση. Για τις γυναίκες, το να ασχολούνται με τους υπολογιστές, είναι σαν τους άντρες να τρέχουν στα mall για ψώνια. ΒΑΡΕΤΟ (άρα μόνο τα βασικά).

Αυτό με το linux το έχω δοκιμάσει. Σε φίλη που κάθε τρεις και λίγο γινόταν κάτι, της έβαλα το mint, αφιέρωσα 2 ώρες να της δείξω τα βασικά και κυριολεκτικά ησύχασα.

Ακόμη καλύτερο για "ελαφρείς" χρήστες θεωρώ το mac os (σε αυθεντικό μηχάνημα mac). Είναι σαν τα παλιά toyota που ήθελαν μόνο βενζίνη και λάδια και δουλεύανε σα "σκυλιά".

Δημοσ.

Με μία επένδυση σε 2Χ1GB μνήμη, και ένα upgrade σε Win7 θα πετάει το μηχάνημα σε σχέση με τώρα, αν υπάρχει βέβαια η θέληση για εξοδα.

Την sidebar την βγάζεις από τα options της. Έχει ενα εικονίδιο στο tray.

Υ.Γ.: συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του isay για γυναίκες και linux, έχουν ένα σύστημα που κάνει τα πάντα και ανανεώνεται μόνο του χωρίς να ψάχνονται.

Επίσης μιας και αναφέρθηκε και το λατρεμένο mac os x ;), η κοπέλα μου μέσα σε 2 ώρες με το macbook το λειτουργούσε λες και είχε πάντα mac.

Δημοσ.
Με μία επένδυση σε 2Χ1GB μνήμη, και ένα upgrade σε Win7 θα πετάει το μηχάνημα σε σχέση με τώρα, αν υπάρχει βέβαια η θέληση για εξοδα.

δηλαδή με 2 GB μνήμη, 128ΜΒ κάρτα γραφικών και win7 θεωρείς ότι το μηχάνημα θα απογειωθεί; Έχω τις αμφιβολίες μου.

Άμα ήταν καινούργιο να συμφωνήσω.

Ανήκω στην ομάδα που τα vista μου δουλεύουν σωστά και χωρίς format εδώ και 2+ χρόνια και στα υπόψη είμαι "βαρύς" χρήστης. Είμαι της άποψης, αν κάτι δουλεύει σωστά και ευέλικτα δεν το αλλάζεις, πόσο μάλλον δεν το αλλάζεις με κάτι πιο απαιτητικό.

Δημοσ.

ευχαριστω παιδες! θα ασχοληθω με το λενοβακι συντομως...

Οσο για την μνημη,η εταιρια αυτη ειναι οτι πιο ερασιτεχνικο εχω δει.Εψαξα τα σπεκς του λαπτοπ και βγαζει κυριολεκτικα οτι ναναι.Ισως ναναι "ελληνικη" εκδοση αυτο...Τεσπα μικρο το κακο,θα εγκαταστησω κανα everest και θα δω τι εχει.

Το 1ο που θα κανω ειναι να βαλω 2 γκιγκα μνημη.Ιδωμεν!

Δημοσ.
...Εψαξα τα σπεκς του λαπτοπ και βγαζει κυριολεκτικα οτι ναναι.Ισως ναναι "ελληνικη" εκδοση αυτο...

Όταν μπορέσεις γράψε εδώ τι μοντέλο είναι

Δημοσ.
δηλαδή με 2 GB μνήμη, 128ΜΒ κάρτα γραφικών και win7 θεωρείς ότι το μηχάνημα θα απογειωθεί; Έχω τις αμφιβολίες μου.

Άμα ήταν καινούργιο να συμφωνήσω.

Ανήκω στην ομάδα που τα vista μου δουλεύουν σωστά και χωρίς format εδώ και 2+ χρόνια και στα υπόψη είμαι "βαρύς" χρήστης. Είμαι της άποψης, αν κάτι δουλεύει σωστά και ευέλικτα δεν το αλλάζεις, πόσο μάλλον δεν το αλλάζεις με κάτι πιο απαιτητικό.

Και εμένα ήταν μια χαρά τα Vista αλλά όταν έβαλα τα 7 είδα τεράστια διαφορά και σε laptop και σε desktop.

Εδώ τα έβαλα σε netbook και δουλεύουν μέχρι και τα aero.

Πίστεψε με, είναι πολύ πιο ελαφριά από τα vista, τα 7 δεν έχουν καμία σχέση.

Δημοσ.
Όταν μπορέσεις γράψε εδώ τι μοντέλο είναι

3000 C200 8922 BXG

Tελικα ισως εχει μονο αλλο επεξεργαστη απτον αρχικο.

Κι εδω ειδα οτι εχει DDR2 τελικα ( http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-64979 )

Παιδες χωρις να το εχω ψαξει και πολυ μιας και προσφατως μεταπηδησα σε 7/βιστα, τα 7 μου φαινονται αρκετα ελαφρυτερα απτα βιστα...ακομη και σε πισι με 1gb ραμ,νετμπουκς κτλ.

Ισως να κανουν καλυτερη διαχειρηση μνημης? τι να πω...

Παντως στον προσωπικο μου η/υ απτα 7 ειμαι υπερευχαριστημενος.

Δημοσ.

Σίγουρα με αυτές τις αλλαγές θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση, απλά δες κατά πόσο συμφέρει οικονομικά κάτι τέτοιο.

RAM + Win7 θα κοστίσουν αρκετά λογικά θεωρώντας πάντα πως τα win θα είναι original.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...