Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγγραφής σε DVD στα Windows 7

elizadeath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα νεώτερα είναι τα εξής:

Δοκίμασα 4-5 DVD Writers, και το Nero και κατάφερα να γράψω 1 ταινία με το Nero (η οποία μάλιστα δεν γράφτηκε καλά, κάνει σπασίματα - νομίζω ο recodec του Nero κάτι δεν κάνει καλά) και 2 ταινίες με το ConvertxtoDVD.

Αυτό ήταν...

Δεν μπορώ να ξαναγράψω με τίποτα...

Πήρα και TAYO YUDEN δίσκο DVD -R, και άλλο TDK (όλα -R που έχω δοκιμάσει) αλλά τζίφος...

Το Clone DVD2 μου είχε βγάλει το εξής μήνυμα ως error: writeDVD 10 11 W2

Το έψαξα στο Internet αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη...

Δημοσ.

Είπες ότι έχεις laptop, τα DVD Writers που δοκίμασες είναι εξωτερικό ή εσωτερικά;

Αν είναι εξωτερικά ίσως να είναι πρόβλημα τροφοδοτικού και να μην μπορεί να παρέχει σωστή τάση και δημιουργεί προβλήματα.

Μια άλλη σκέψη είναι το καλώδιο σύνδεσης, το έχεις αλλάξει;

Με τι ταχύτητα γράφεις; Αν είναι εξωτερικό το dvd δοκίμασε να χαμηλώσεις ταχύτητα στο 4χ.

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το dvd writer και σε άλλο υπολογιστή.

Τέλος, ίσως να φταίνε και τα windows, είπες ότι έβαλες 7 και δεν μπορείς να γράψεις dvd. Δηλαδή πριν τα βάλεις έγραφες και μετά που τα έβαλες τα 7 δεν μπορείς να γράψεις;

Δημοσ.

Συγγνώμη αν το έγραψα λάθος, δοκίμασα με 4-5 dvd writers εννοώντας προγράμματα (software). Έχω ένα dvd writer ως hardware στο laptop, HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20L ATA Device.

Προσπαθώ να γράψω και με 8χ και 4χ. Ναι, όταν έβαλα τα 7άρια δεν μπορούσα να γράψω. Με τα ΧΡ παλαιότερα έγγραφα.

Πάντως, το dvd παίζει, αλλά δεν γράφει..., δηλαδή όλα τα προγράμματα μου βγάζουν προβληματικό το δισκάκι, αλλάζω διάφορες μάρκες, αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Μήπως τα είχε παίξει το dvd-wr που έχει το λαπτοπ και συνέπεσε με την αλλαγή λειτουργικού;

Εκτός και αν είναι κάποιο πρόβλημα με drivers ή δικαιώματα.

Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κανένα firmware update για το dvd-rw.

Μια πρώτη λύση είναι να καθαρίσεις την κεφαλή του dvd με μια μπατονέτα και λίγο καθαρό οινόπνευμα ή να πάρεις ένα cd καθαρισμού κεφαλών (το πουλάνε στα δισκοπωλεία και στα video club).

Βρήκα και ένα fix για το drive σου (της LG είναι), δεν ξέρω αν δουλέψει στην περίπτωση σου αλλά δοκίμασε το.

Πρώτα πάρε ένα backup από την registry με το ccleaner ή όποιο άλλο πρόγραμμα θέλεις.

1. Πάτα WINDOWS+R στο πληκτρολόγιο και δώσε regedit.

2. Πήγαινε στο εξής κλειδί και κάντο επέκταση:

>HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\

3. Πάτα στο αριστερό μέρος στο {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

4. Στο δεξί μέρος θα σου έχει κάποια στοιχεία, σβήσε το UpperFilters και το LowerFilters.

5. Κλείσε το regeit.

6. Πάτα πάλι WINDOWS+R και δώσε devmgmt.msc

7. Πήγαινε στο τμήμα με τα DVD και κάνε δεξί κλικ στο dvd-rw και κάνε Κατάργηση εγκατάστασης.

8. Πάτα στο μενού Ενέργεια->Ανίχνευση για αλλαγές υλικού για να ξαναστηθεί το dvd-rw.

Αυτό ίσως δουλέψει ίσως όχι.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ που ασχολείσαι με το πρόβλημά μου. Είναι τόσο παράξενο και άλυτο, που κάθε μέρα περιμένω πως και πως την απάντησή σου.

Αυτό που προτείνεις (όπως και διάφορες άλλες απόψεις) το έχω βρει εδώ: http://www.fixya.com..._ata_device_not

και το δοκίμασα, αλλά κόλλησα στο οτι στο Νο 4, δεν υπάρχουν τα Upperfilters και Lowerfilters στον υπολογιστή μου... Εκτός αν κάτι δεν βλέπω σωστά, που δεν νομίζω. Δεν έσβησα τίποτα, απλά έκανα κατάργηση της συσκευής και επανεγκατάσταση, δηλαδή τα 7. και 8., τα οποία ίσως μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν το θέμα, αν δεν αλλάξει και η registry.

Για καθαρισμό κλπ, θα το δοκιμάσω, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό, διότι προσέχω πολύ στον χειρισμό μου με το drive, για να μην αγγίξω ποτέ την κεφαλή.

Τώρα, αν ήταν τυχαίο και χάλασε με την αλλαγή... τι να πω... δεν ξέρω. Απλά θέλω να το παιδέψω, μην πληρώνω άδικα για αλλαγή κεφαλής.

Στη σελίδα της Clevo (για drivers) για το μοντέλο μου, δεν υπάρχει firmware για το dvd -rw γιατί προφανώς αναγνωρίζεται μόνο του απο το 7άρια.

Δημοσ.

Το firmware δεν έχει καμιά σχέση με το λειτουργικό. Αυτό που λες μάλλον είναι οι drivers.

Μήπως έχει και τίποτα για ide controller ή τίποτα τέτοιο; Έχει συγκεκριμένα drivers για τα 7άρια; Μήπως δεν υποστηρίζονται τα 7άρια; Δώσε το link της clevo για το μοντέλο σου να μην το ψάχνουμε.

Το παρακάτω fix τις ms το δοκίμασες;

http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems

Επίσης η κεφαλή μπορεί να λερωθεί με πολλούς τρόπους και όχι μόνο από τα δάχτυλα σου.

Δημοσ.

To link είναι: http://www.clevo.com...es/download.asp. Πρέπει όμως νά διαλέξεις το μοντέλο ( M66SE ή Μ665SE) γιατί δεν το κρατάει απο οτι είδα τώρα.

Οι 4-5 drivers που κατέβασα απο εκεί, ήταν για vista, δεν έχει για 7άρια απο οτι είδα.

Το fix της ms δεν μπορώ να το τρέξω για ευνόητους λόγους...

Δημοσ.

Οι ευνόητοι λόγοι δεν έχουν βάση.

Τρέξτο άφοβα... Δεν έχει καμία σχέση με τους φόβους σου.

Πρέπει όμως να κάνεις και έναν καθαρισμό στην κεφαλή και αν δεν δουλέψει τίποτα ίσως να έχει παραδώσει πνεύμα το dvd σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...