Προς το περιεχόμενο

Επασφάλιστρο αυτοκινήτου ..τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος ?


markosf1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έμαθα ότι αν οδηγείς ασφαλισμένο αυτοκίνητο που ανήκει σε κάποιον άλλο και ο οδηγός είναι κάτω από 23 τότε είναι σαν να μην πληρώνεις κανονικά την ασφάλεια και σε περίπτωση ατυχήματος σου βάζουν πρόστιμο .

 

Δηλαδή αν εγώ οδηγώ αυτοκίνητο άλλου και είμαι κάτω από 23 , τι μπορώ να κάνω ? αφου η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του κατόχου του αυτοκινήτου ... που είναι άνω των 23 .

  • Moderators
Δημοσ.

Πρεπει να σε δηλωσει ως οδηγο στην ασφαλιστρια εταιρεια. Ετσι θα πληρωσει το επασφαλιστρο, δηλαδη το "προστιμο" οπως λες.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα, η ασφάλεια δεν βγαίνει απαραίτητα 1 όχημα-->1 ασφαλιζόμενος.

Εφόσον οδηγάς συχνά το αυτοκίνητο (είναι κάποιου συγγενή σου λογικά), του ζητάς να βάλει κ εσένα στην ασφάλεια. Τότε ναι, θα πληρώνεις κάποια χρήματα παραπάνω από ΑΝ είσουν απλά 2ος οδηγός του οχήματος >23

Δημοσ.

Επιπλεον αν σε τρακαρουν δεν παιζει ρολο το μικροτερος των 23 και δεν θα πληρωσεις το προστιμο στην ασφαλιστικη σου..

  • Moderators
Δημοσ.

Αν τρακαρεις με υπαιτιοτητα δικη σου ομως παιζει και παραπαιζει ρολο, αν και νομιζω οτι μπορεις εκ των υστερων να πληρωσεις το επασφαλιστρο και να σε καλυψει η ασφαλιστικη.

Δημοσ.
Αν τρακαρεις με υπαιτιοτητα δικη σου ομως παιζει και παραπαιζει ρολο, αν και νομιζω οτι μπορεις εκ των υστερων να πληρωσεις το επασφαλιστρο και να σε καλυψει η ασφαλιστικη.

 

Εννοείτε ρε παλικάρια...αυτό έλειπε να είχες ασφάλεια και να μην σε κάλυπτε

 

Το επασφάλιστρο είναι κοντά στα 80 ευρώ ΕΙΤΕ είναι σε σένα ΕΙΤΕ δεν είναι σε σένα η ασφάλεια απο τη στιγμή που είσαι οδηγός μέσα σε αυτό.

 

Η διαφορά είναι ότι αν πας σε δικαστήριο απο α.χ.ψ. λόγω για κάποια αποζημίωση ή τελσπ απο τροχαίο πληρώνεις 3 φορές την αξία του επασφ και είσαι οκ...

 

Αν έχω λάθος να με διορθώσει κάπιος παρακαλώ αν είναι τπτ ασφαλιστής κτλ.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...