leftermann Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Οταν βλεπεις ( το ειδα με τα ιδια μου τα ματια ) 12χρονο να πεταει μολωτοφ στα ΜΑΤ σε αποσταση 2 μετρων, τοτε δε χρειαζεται να πεις τιποτα αλλο. υπάρχει ελπίδα!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Η γνώμη μου είναι ότι θεωρίες που για να "λειτουργήσουν" προϋποθέτουν ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους αλλά σε κάποιο είδος επίγειων αγγέλων, σοφών, εξελιγμένων ανθρωπόμορφων πλασμάτων, απαλλαγμένων από βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είδους, είναι καλές μονάχα για να έχουμε να λέμε. Με απλά λόγια, ο άνθρωπος είναι αγελαίο θηλαστικό. Άρα, στην αγέλη υπάρχουν ηγέτες, ισχυροί και αδύναμοι, υπάρχουν συγκρούσεις, ανατροπές, νικητές και ηττεμένοι. Έτσι ήταν, έτσι είναι και παρότι έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο της φύσης, έτσι θα συνεχίσει να είναι, έως ότου εξοντωθούμε και πάρει τη θέση του το επόμενο κυρίαρχο είδος στην εξελικτική πορεία του πλανήτη.
ksaplostra Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 υπάρχει ελπίδα! Αυτο το δωδεκάχρονο πρέπει να έχω βρει πάνω απο 100 άτομα που το είχαν δει,εγώ πάντως δεν πρόφτασα... Ή μήπως ολα τα δωδεκάχρονα πετάνε μολότοφ; Κοιτά ρε κι εγώ που κάποτε έβαλα φωτιά σε ενα χωράφι νόμιζα πως ειμαι πυρομανής.. ---------- Προσθήκη στις 16:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ---------- Ενώ το παρόν γεμίζει τον κόσμο αισιοδοξία. κιπ ζλήπινκγ... Οταν το μέλλον το οποιο οραματίζεται καποιος ειναι επιεικώς για κλωτσιές(τουλάχιστον στην πράξη του,απο τα μέχρι τωρα βιώματα),τοτε ισως ειναι καλύτερο το παρόν,παρόν, μέχρι να βρεθεί μια άλλη εναλλακτική.
insomniaK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Η γνώμη μου είναι ότι θεωρίες που για να "λειτουργήσουν" προϋποθέτουν ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους αλλά σε κάποιο είδος επίγειων αγγέλων, σοφών, εξελιγμένων ανθρωπόμορφων πλασμάτων, απαλλαγμένων από βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είδους, είναι καλές μονάχα για να έχουμε να λέμε. Με απλά λόγια, ο άνθρωπος είναι αγελαίο θηλαστικό. Άρα, στην αγέλη υπάρχουν ηγέτες, ισχυροί και αδύναμοι, υπάρχουν συγκρούσεις, ανατροπές, νικητές και ηττεμένοι. Έτσι ήταν, έτσι είναι και παρότι έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο της φύσης, έτσι θα συνεχίσει να είναι, έως ότου εξοντωθούμε και πάρει τη θέση του το επόμενο κυρίαρχο είδος στην εξελικτική πορεία του πλανήτη. Ακριβώς! Για αυτό άλλωστε μίλησα για παροχή ανθρωποκεντρικής παιδείας και ρητά ανέφερα πως δεν πιστεύω στην αναρχία. Ούτε οι ίδιοι οι θεωρητικοί της δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο να ορίσουν το στόχο της και τα επιμέρους αναγκαία επιτεύγματα. Ούγκαλε: Κλωτσιά σε κάθε χορτοφάγο!
@@sos@@ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 @leftermann Nαι υπάρχει ελπίδα, όταν ξέρει για πιο λόγο το κάνει,και τον έμαθε στα 12 του θα ρωτήσει κάποιος; ναι κάποιοι ξυπνάνε νωρίς, είναι όπως κάποιοι παρά τα 20-30-40-50-60-70-80 χρόνια τους δεν θα τον μάθουν ποτέ... στα κρεσέντα
apd453 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Και η θεωρία του καπιταλισμού με ολίγη από κρατική παρέμβαση είναι μια χαρά. Η πιο παραγωγική και η πιο κοντινή στα ανθρώπινα δεδομένα σε σύγκριση με τις άλλες. Στην πράξη όμως το μόνο που τηρείται είναι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Τα περί αξιοκρατίας, καλής πίστης κλπ τι έγιναν?
Luxx Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Α και μη ξεχνιομαστε. 12χρονο αλβανακι.. Οπως και η πλειοψηφια αυτων που πετανε πετρες-μολωτοφ. Ευγε Ελλαδαρα μου! Ευγε..
apd453 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Επειδή έχω παιδιά σε διαβεβαιώνω ότι ένα παιδί στα δώδεκα το μόνο που τον νοιάζει (και έτσι πρέπει) είναι να παίζει. Πραγματικά στεναχωριέμαι όταν βλέπω τέτοιες εικόνες. Ένα παιδί σε μια τέτοια ηλικία να πετάει πέτρες. Δεν εξετάζω αν έχεις δίκιο για τα πιστεύω σου για την αναρχία, δικαίωμα σου. Τα παιδιά είναι πολύ αθώα για να ασχολούνται με χρήματα, θεωρίες και μαμακίες. Απλά δεν τους νοιάζει γιατί δεν τα έχουν ανάγκη για να περάσουν καλά. Να είσαι σίγουρος ότι ένα παιδί σε τέτοια ηλικία δεν αντιλαμβάνεται καν τις έννοιες για τις οποίες μιλάς. Για αυτό είναι ένα παιχνίδι και τίποτε παραπάνω.
Beholder Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Οταν καποιος χρησιμοποιει,εκμεταλλευεται ανηλικα παιδια και παταει πανω τους και προσπαθει να τα κανει γεφυρα για να φτασει στους οποιους σκοπους του τοτε εχουμε πιασει πατο! ΕΜΕΤΟΣ! Και αυτα τα παιδια σιγουρα 'ξυπνησαν νωρις'!
Humphrey Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Η γνώμη μου είναι ότι θεωρίες που για να "λειτουργήσουν" προϋποθέτουν ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους αλλά σε κάποιο είδος επίγειων αγγέλων, σοφών, εξελιγμένων ανθρωπόμορφων πλασμάτων, απαλλαγμένων από βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είδους, είναι καλές μονάχα για να έχουμε να λέμε. Με απλά λόγια, ο άνθρωπος είναι αγελαίο θηλαστικό. Άρα, στην αγέλη υπάρχουν ηγέτες, ισχυροί και αδύναμοι, υπάρχουν συγκρούσεις, ανατροπές, νικητές και ηττεμένοι. Έτσι ήταν, έτσι είναι και παρότι έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο της φύσης, έτσι θα συνεχίσει να είναι, έως ότου εξοντωθούμε και πάρει τη θέση του το επόμενο κυρίαρχο είδος στην εξελικτική πορεία του πλανήτη. My feelings exactly
leftermann Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 αναρχικός δεν είμαι, ούτε ασχολήθηκα ιδιαίτερα με θεωρίες γραμμένες σε βιβλία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάποιος που έχει πραγματική λύση στο πρόβλημά μου θα καθόταν να την γράψει σε βιβλίο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί θεωρούμε ότι πιάσαμε πάτο όταν ένα παιδί μαθαίνει την πέτρα και το μπουκάλι, ή και το όπλο ακόμα, και δεν θεωρούμε ότι πιάσαμε πάτο όταν το ίδιο παιδί μαθαίνει την αξάι του σχολείου, τα πάθη του χριστού, την επανάσταση των τσολιάδων, την ιδέα της Αεκάρας και την ομορφιά των γκορμίτι. Εγώ τουλάχιστον βασανίζομαι πολύ για το ποιά είναι η σωστή ηλικία για να μάθεις στο παιδί σου ότι για να διεκδικήσει πρέπει να σηκώσει πέτρα.
Beholder Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 αναρχικός δεν είμαι, ούτε ασχολήθηκα ιδιαίτερα με θεωρίες γραμμένες σε βιβλία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάποιος που έχει πραγματική λύση στο πρόβλημά μου θα καθόταν να την γράψει σε βιβλίο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί θεωρούμε ότι πιάσαμε πάτο όταν ένα παιδί μαθαίνει την πέτρα και το μπουκάλι, ή και το όπλο ακόμα, και δεν θεωρούμε ότι πιάσαμε πάτο όταν το ίδιο παιδί μαθαίνει την αξάι του σχολείου, τα πάθη του χριστού, την επανάσταση των τσολιάδων, την ιδέα της Αεκάρας και την ομορφιά των γκορμίτι.Εγώ τουλάχιστον βασανίζομαι πολύ για το ποιά είναι η σωστή ηλικία για να μάθεις στο παιδί σου ότι για να διεκδικήσει πρέπει να σηκώσει πέτρα. Στο bold part δεν διαφωνω.Αλλα το οτι υπαρχουν 10 ασχημα πραγματα που αντιμετωπιζουν τα παιδια δεν σημαινει οτι πρεπει να φτασουμε να λεμε 'ελα ρε συ τι ειναι ακομα 1 ασχημο πραγμα'.Πεντε πανω-πεντε κατω δηλαδη.Ας κανουμε μια προσπαθεια να τα προστατεψουμε οσο μπορουμε και ας μην τα 'στρατολογουμε' σε δηθεν αγωνες και μαλιστα με αυτον τον τροπο!
Teaser Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 @leftermann Nαι υπάρχει ελπίδα, όταν ξέρει για πιο λόγο το κάνει,και τον έμαθε στα 12 του θα ρωτήσει κάποιος; ναι κάποιοι ξυπνάνε νωρίς, είναι όπως κάποιοι παρά τα 20-30-40-50-60-70-80 χρόνια τους δεν θα τον μάθουν ποτέ... στα κρεσέντα Αυτό το παιδί που πετάει πέτρες σου δίνει την αίσθηση ότι το κάνει επειδή ξέρει...? LOLάρω
insomniaK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Ας γράψω ακόμα μία φορά το μακρύ μου και μάλιστα με ασάφειες και παραδείγματα. Η βία και οι (μεμονωμένες) "επαναστάσεις" δεν επιτυγχάνουν το οτιδήποτε, είτε προέρχονται από αναρχικούς, είτε από θρησκευάμενους, είτε από δεξιούς δικτάτορες, είτε κομμουνιστές (τα παραδείγματα πολλά). Επομένως, η συζήτηση σχετικά με τη βία συντηρείται για σκοπούς που εξυπηρετούν τους λίγους. Δε θεωρώ ότι κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει ένα πρωί φορτώνεται το καλασνικοφ και πάει και σκοτώνει ζουλού, άθεους, ρώσους, μπάτσους, ωστόσο αυτό επιδεικνύει ο ανθρώπινος πολιτισμός ως καθημερινή εμπειρία. Γιατί όμως; Διότι αυτή είναι η παιδεία μας. Αυτό μαθαίνουμε (στο σχολείο, στο δρόμο, στην τηλεόραση) ότι ο δυνατότερος επιβάλλεται, ο δυνατότερος έχει περισσότερα προνόμια, ο δυνατότερος έχει τον τρόπο να κατακτά αυτό που θέλει. Και δε μιλάω μόνο για τα άτομα, αλλά μιλάω και για ομάδες (από ποδοσφαιρικές μέχρι πολιτικές) και για εταιρείες ακόμα και για κράτη. Η παιδεία μας εξωθεί να γίνουμε οι δυνατότεροι ακόμα και εις βάρος του συνανθρώπου μας. Η χασούρα του ενός είναι το κέρδος του άλλου και εμείς θέλουμε να είμαστε οι Νικητές. Αυτήν την αλήθεια τη συνειδητοποιώ τώρα, αφού έχω περάσει 30 χρόνια στα θρανία, στους δρόμους, στην καθημερινή τριβή με τους συνανθρώπους μου, εγώ όμως και ο κάθε ένας σαν κι εμένα ή έχω βολευτεί με την κατάσταση ή δε θέλω να χύσω τον κουβά με το γάλα, είτε διότι σκέφτομαι τις όποιες επιπτώσεις που θα με ξεβολέψουν. Τα παιδιά δικαιούνται να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτή είναι η υποχρέωση μου απέναντι στην κοινωνία, να κάνω τα πάντα και μέσω της ανθρωποκεντρικής παιδείας, οι νέοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να είναι μέλη της κοινωνίας, πως η αριστεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεργασίας, ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι θανάτου, αλλά ευτυχισμένοι μέχρι το θάνατο μας. Προσωπικά, έχω αποτύχει σε αυτό. Η κάθε πέτρα και η κάθε μολοτοφ που πέταξε ή δεν πέταξε (αλλά το σκέφτηκε) το κάθε 12 χρονο το Δεκέμβριο, την πέταξε στη μάπα μου και μου κατέδειξε την αποτυχία μου. Βρήκα έναν κόσμο σε μία κατάσταση και φανερά δεν έχω κάνει τίποτα να τον βελτιώσω, για την ακρίβεια δουλεύω σε και για ένα σύστημα που υπάρχουν ανισότητες και τις οποίες διευρύνω, σκοτώνοντας έμμεσα ή άμεσα τους Αφρικανούς για τα διαμάντια τους, τους Κινέζους για το ρύζι τους, τους Βραζιλιάνους για τον καφέ τους, το συνάδελφο μου (μεταφορικά) για να αυξήσω το μισθό μου, τον κάθε νηστικό για να πληρώνω τους αστακούς μου. Και όμως ούτε τύψεις δεν αισθάνομαι, αλλά ξέρω ότι έχω αποτύχει ως μέλος της αγέλης μου. Ο μοναδικός τρόπος για να το αντιστρέψουμε είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή, δηλαδή την αναπροσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος και του περιεχομένου της παιδείας. Αυτή είναι η μοναδική επανάσταση που ίσως θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της εξουσιαστικής νοοτροπίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας μας. ---------- Προσθήκη στις 18:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:21 ---------- Και μη γράψετε τίποτα μεταφυσικά/θρησκευτικά, στην καλλιέργεια της λογικής αναφέρομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.